Mitt 2015

Publicerat: 2015-12-31 | 18:06:00
Idag är det nyårsafton, vad passar då bättre än en summering av året som varit. 
 
Resor
I somras var jag och familjen en weekend i Köpenhamn. En stad jag inte besökt sedan jag var liten så det kul att få uppleva den igen. Vi var nu även under hösten 9 dagar i mitt favoritland USA. Jag besökte då bland annat Las Vegas för första gången vilket var en väldigt annorlunda stad att upplevea. 
 
Häst
Nobless har varit frisk hela året, tack och lov. Hon har haft problem med magen men då varit ridbar. Sedan 1,5 månad har vi dock köpt in eget hö och magen är perfekt. Jag har startat två dressyr- och en hoppclearrounder på ett par grannklubbar vilket gått bra. Annars har vi främst busat i skogarna och trännat hobby-dressyr. Något vi båda har uppskattat.
 
Utbildning
Under sommaren 2015 tog jag modet och ansökte till en makeupartist utbildning, jag la en del av mina sparpengar och kan nu titulera mig som diplomerad makeuparist. Något som är fantastiskt kul och som jag vill frilansa och bygga upp mitt eget namn i framtiden. Jag är stolt att jag vågade följa min dröm. I november gjorde jag mycket sminksammarbeten med fotografer och modeller för att få portfoliobilder.
 
Jobb
Jag skrevs ut från min inläggning en fredag, måndagen satt jag på kontoret och jobbade 8h. Jag har jobbat väldigt mycket i perioder, både från kontoret och hemifrån. Stundtals har folk i min omgivning påpekat att det blivit för mycket, men jag är bara extremt tacksam att jag alltid gör ett bra jobb och får mer tider. Under hösten startade jag dessutom min verksamhet som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay vilket är väldigt kul.
 
Familj & vänner
Relationen med min familj tycker jag har blivit bättre. Vi kommunicerar mer och bråkar inte lika mycket som tidigare tycker jag. Mina vänner är fantastiska och jag vet vilka som står vid min sida. Jag har ju ofta mycket att göra men försöker boka in minst 2 kompistider i veckan. 

Anorexi
När 2015 började var jag fortfarande inlagd och jag skrevs inte ut förrän sista januari. Hela första månaden var alltså en sjukhusmånad. Jag hade ju under hela min inläggning inte velat vara inlagd och varit väldigt omotiverad. Den omotivationen satt tyvärr i ett tag och det gjorde att våren var en dipp rent sjukdomsmässigt. I somras vände det och idag äter jag ungefär dubbelt så mycket. Jag räknar fortfarande kalorier och har mycket fearfoods. Men jag svälter mig inte längre, jag tvångstränar inte och min kropp fungerar. Så jag är på god väg!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Mitt 2015 var betydligt bättre än 2014. Jag har gjort mycket jag velat, främst jobb/karriärsmässigt vilket jag är stolt över. Jag har rest lite, varit mycket i stallet och med vänner samt att jag blivit friare i min ätstörning.
Mina mål för kommande år är bland annat att komma igång med mina egna företag, bli fri från min anorexi, flytta hemifrån och resa (jag vill besöka Paris och Egypten!). 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snön kom och försvann

Publicerat: 2015-12-31 | 13:58:00
I söndags vaknade vi ju upp till ett vitt Göteborg. Denna vintern är dock inget och hänga i granen snö-mässigt och det smälte bort illa kvickt. Under de få timmarna snön faktiskt låg utan slask på backen hann ponnyn agera lite modell.  Vi börjar året med barmark nu igen och jag hoppas att det fortsätter så för imorgon när det är nytt år kommer jag vara vår-sugen så att det skriker om det. Jag vill ha klänning med bara ben, värme och ljus!
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nyårsafton

Publicerat: 2015-12-31 | 10:01:00
Årets sista dag utav 2015 och min nyårsafton börjar med 5h jobb. Jag jobbar idag till klockan 14 och därefter måste jag direkt till min lilla ponny. Tänkte promenera henne idag då det kommer att vara halt och börja skymma lagom till att jag har fixat stallarbetet. Ikväll ska jag på fest till en tjej jag känner. Det ska bli jättekul och jag åker dit med min underbara Linda o hennes kille. Jag är taggad, ska dricka alkohol idag eftersom det bara är nyår en gång. Måste dock ta det lugnt med det eftersom jag inte har druckit på ett tag och dessutom är väldigt lättpåverkad. Hoppas ni får en fin nyårsafton, och om ni lider av en ätstörning liksom jag, skit i den och slå klackarna i taket! Jag har förberett några tidsinställda inlägg med bland annat en sammanfattning av det gångna året. SKÅÅÅL
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Passionsfrukt

Publicerat: 2015-12-30 | 17:46:00
Passionsfrukt har konstigt nog varit en fearfood för mig och jag hade inte ätit det på evigheter. Men härom dagen hade mina föräldrar köpt hem två stycken så toppade ett paket keso med hallon och dessa två. Det var verkligen drömgott så jag rekommenderar alla denna fantastiska smakkombination!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Aktiv onsdag

Publicerat: 2015-12-30 | 14:36:50
Goddagens!
Min onsdag har hittills varit rätt aktiv. Jag började dagen i stallet (extremt förvånadsvärt haha) där jag red ett ridpass i manegen. Ponnyn var trevlig liksom igår vilket var skönt. Hon har haft mer energi de senaste dagarna, förhoppningsvis beror det på müslin o vitaminerna hon börjat få. Därefter bytte jag bara snabbt om och åkte tillsammans med min bror och pappa till en badmintonhall där vi mötte upp några släktingar o spelade badmintion. Jag har inte spelat badminton sedan gymnasiet, det var verkligen jättekul trots att jag var urkass. Klockan 14 började jag jobba så just nu sitter jag och multitaskar mellan jobb och blogg. 14.55 börjar världscuphoppningen på svtplay så jag o mamma tänkte streama upp det från paddan till tvn. Fördelen med att jobba hemifrån hehe. Hoppas årets näst sista dag börjat bra för er också.
Vi hörs!  
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bowling

Publicerat: 2015-12-30 | 09:41:00
Bowling brukar vara min grej. Eller jag brukar iallafall inte vara totaltkass, vilket jag var i söndags. Kom sist haha och vet verkligen inte när det hände senast. Jag brukar hålla mig i top tre men får väl glädjas åt de andra, min bror stod som segrare vilket jag (motvilligt) erkänner att han förtjänade. Vi klickade lite häftiga bilder iallafall, så det får ni ta del utav;
 
Mamma
 
Jag
 
Me in action
 
På denna bilden var jag rätt vass iallafall 
 
Brorsan
 
Jag har ingen aning om vad jag gör..
 
Haha, min fasters man. Nej, han ramlar inte.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dop-outfit

Publicerat: 2015-12-29 | 17:30:00
På mitt kusinbarn Ediths dop i söndags bar jag en nyinköpt klänning från Pernilla Wahlgrens kollektion. Älskar färgen på den, gillar inte hur min kropp ser ut på bilderna, men tyckte det var bättre irl iallafall. Jag hade inte med mig kameran till kyrkan för respekt av min kusin då jag inte tror de vill synas online. Men det var iallafall ett jättefint dop och superkul att min 91-åriga farfar still going strong och döpte lillan.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Thai Moon Kitchen

Publicerat: 2015-12-29 | 14:22:00
I söndags kväll var min familj samt min amerikanska faster och hennes man och åt middag på en thailändsk restaurang vid namn Thai Moon Kitchen. Mamma hade varit där för någon månad sedan och tyckte det var så bra. Tydligen skulle det vara jättevarmt där inne men det var något fel på ac:n så det var svinkallt. Jag tyckte inte servicen var bra alls, men miljön var verkligen annorlunda och min soppa som jag åt (Kokosmjölksoppa på kycklingfilé, galangalrot, svamp, tomat, lök, chili, limeblad och citrongräs.) var jättegod iallafall. Blandade intryck om stället med andra ord men jag kan nog tänka mig att besöka det igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jobb, släktkalas och podcast-tips

Publicerat: 2015-12-29 | 10:33:15
Godmorgon!
Min morgon spenderas, liksom gårdagens, men chattjobb till 12. Just nu ligger jag och lyssnar på ytterliggare en podcast, fick en kommentar om jag kunde lista de podcasts jag lyssnar på och eftersom jag prenumererar på många kan jag givetvis dela med mig av dessa;
- Fredagspodden Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman pratar om allt mellan himmel och jord.
- Ofilitrerat Riktigt bra profil-kvinnor intervjuas och visar att inte allt är bra alla gånger. 
- Opodden Intervju med svenska kvinnor, djupare ämnen. 
- Livshjulet Journalisten Anna hegestrand intervjuar kända människor om hur deras livshjul ser ut.
- Måndagspepp med Hanna och Ellinor Två tjejer i min ålder som pratar oftast om ytligare ämnen med pepp. 
- Josefin och Vanja Långa podcasts där det pratar både mode, familj, vänner, förflutet och sex.
- Wahlgren & Wistam Pernilla Wahlgren & Sofia Wistam har sjukt go humor och man skrattar väldigt mycket.
- Den fantastiska resan Med Zara Larsson och Noel Flyke, de har skönt flow att lyssna på.
- Säker stil Stilikonerna Ebba von Zydow & Emilia de Poret snackar mode, love it!

Efter mitt jobbpass ska jag direkt ut till stallet. Vi har köpt till rödservice eftersom jag har lite bråttom vilket betyder att jag bara behöver rida och att tjejen som jobbar i stallet mockar o fixar alla stallsysslorna. Det blir nog ett ridpass i manegen då mamma sa att hon inte bad hovslagaren igår sätta på broddar, suck! Vi ska sedan hem till min faster för att möta upp hela släkten (+ mina och även mina kusiners mormor o morfar) för att fira min famor som fyllde 85år för en vecka sedan. 
 
VI hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Filippa K klappar

Publicerat: 2015-12-28 | 17:13:00
Filippa K är nog mitt favoritmärke, hade önskat mig en svart pennkjol i julklapp som jag blev väldigt glad för. Dessutom fick jag en grön blus från samma märke. Den var superfin, dock lite bred och kort i armarna (standard för mig) men är rätt säker att jag behåller den också.
 
 
Pappas grymma rim på min pennkjol.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Härlig färg

Publicerat: 2015-12-28 | 14:18:00
I lördags var mormor o morfar här på middag. Gjorde en supersnabb sminkning med ett par nya nyanser jag fick från min faster som var köpt i usa. Tror det var något drugstore märke men älskade nyanserna iallafall. Ett tips som gör sån stor skillnad vid sminkning är att lägga en vit penna i vattenlinjen. Det öppnar verkligen upp ögat. Mina bryn ser däremot kaos ut. Små nopprar dom lite flera gånger i veckan men ser på bilderna att jag missat massa små strån så när detta inlägget publiceras lär de vara borta. Dessutom ligger de fel haha så se de ser helt skeva ut. Det är ju dock bara att borsta till.
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hästfri måndag

Publicerat: 2015-12-28 | 10:10:53
Godmorgon!
Min morgon började med en härlig morgonpromenad med en podcast i öronen. Jag jobbar just nu hemifrån, har chatten idag 9-12. Vid 14-tiden ska jag befinna mig på östra för vägning och samtal och därefter ska jag hem till Karro och umgås med henne. Jag har faktiskt en hästfri dag, hovslagaren kommer nämligen strax innan jag ska vara på sjukhuset så hinner inte det. Så mamma är snäll, hon åker förbi bonden o köper hö, promenerar henne och ser till att hon skos. Med andra ord är hon i goda händer. Det ska bli så kul att träffa Karro också så är taggad på denna dagen. Har dessutom lyssnat på ett par podcastar nu på morgonen och är så motiverad till allt jag vill göra!
 
Igår spelade vi bowling, mer bilder kommer imorgon.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Inget att rekommendera

Publicerat: 2015-12-27 | 17:41:00
Jag tycker att torkade frukt/bär är ett bra komplement till mellanmålen för att få upp kalorierna lättare. Men dessa torkade Golden Berries var så sura och jag kunde faktiskt inte äta upp alla (jag äter alltid annars upp det jag lägger upp)! Har köpt de torkade jordgubbarna från samma märke så ska bli intressant att testa de. Jordgubbar älskar jag ju i och för sig så dom tror jag att jag kommer gilla. Just denna är alltså inget jag rekommenderar, jag köpte de på Apoteket iallafall. 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Carolina Gynning bricka

Publicerat: 2015-12-27 | 14:24:00
Jag har ju tidigare nämnt på bloggen att jag tycker Gynnings brickor är urläckra. Tomten hade tydligen läst min blogg och jag blev väldigt glad när jag hittade denna häftiga bricka i ett utav paketen!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fullspäckad dag

Publicerat: 2015-12-27 | 08:41:00
Godmorgon!
Jag vaknade precis upp till ett vittlandskap. Årets första snö som dock lär smälta om ett par timmar för det skulle börja regna. Mamma och jag ska dock åka ut till stallet nu såfort frukosten är uppäten så tanken är en uteritt nu o hinna få lite bilder på snön. Idag har jag en späckad dag. Efter stallet så ska hela familjen iväg på mitt kusinbarns dop. Det är min 91åriga farfar som ska döpa barnet, i samma kyrka som han vigde hennes föräldrar, mina föräldrar och döpte mig och min bror. Jag tycker det är så häftigt att han still going strong och när jag var yngre älskade jag att se på farfars gudstjänster. Nu gör han dock bara "privata evenemang". Efter dopet följer min faster och hennes man med oss hem, vi ska byta om och sedan iväg och spela bowling samt äta på en Thairestaurang.
Nej nu måste jag äta upp frukosten,planen var att åka 8.45 och det lär bli tight, vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Samsoe kofta

Publicerat: 2015-12-26 | 17:45:00
Jag kan vara en av de mest lättfrusna människorna haha, fråga bara alla mina nära o kära. Går ständigt runt med blåa händer, uggs, vetekuddar och inte minst filtar. Hade spanat in en superhärlig svartmelerad längre kofta från min danska favorit Samsoe Samsoe. Som en händelse låg den under granen och ingen blev gladare än jag. Den kommer att användas flitigt!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pro Pud Caramell

Publicerat: 2015-12-26 | 15:22:00
Många äter ju de välkända Pro Pudsen som mellanmål. Jag har i somras testad chokladen och tyckte då smaken var okej men konsistensen fruktansvärd rinnig och har inte köpt den sen då. Härom veckan när vi var i affären tänkte jag att jag får väl testa Caramel smaken också. Då det inte är ett fullständigt mellanmål gjorde jag en portion havregrynsgröt och toppade med en burk samt lite frysta hallon. Konsistensen var mycket bättre än den andra. Den smakar dock verkligen Caramel vilket är på tok för sör mig så jag tyckte inte om smaken överhuvdtaget. Gillar man den smaken så är ju konsistensen och priset bra.
Därför ger jag den 2,5/5 men jag kommer inte att köpa den igen.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Makeup love

Publicerat: 2015-12-26 | 10:31:00
Som ni säkert vet älskar jag ju smink (rätt givet eftersom jag är makeupartist). Under granen i år låg några riktiga godbitar som ska bli så kul att testa. Min bror hade köpt ett YSL läppstift och en Bobbi Brown rouge o mina föräldrar köpte en ögonskugga från Chanel. In Love, tusen tack  <3
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lugn juldag

Publicerat: 2015-12-25 | 17:45:04
Hej,
Jag ligger på sängen och har precis kikat på  "Min stil" serien på tv4 play. Min juldag har varit väldigt lugn. Spenderade förmiddagen i vanlig ordning hos min lilla ponny. Hade en härlig uteritt, dock började det ösregna det sista haha, så himla typiskt. När jag kom hem var det dags för lite julmat igen. Efter det skulle mina föräldrar gå en sväng så hängde på. Det var väldigt skönt, tills det började att hagla, ösregna och blåsa. Vädret får mig inte att få någon december-känsla direkt. Satte mig och jobbade en timma när jag kom hem med frågor inför mitt nyårspass som jag var tvungen att fixa och efter det har jag bara tagit det lugnt i ett par timmar nu. Idag är det ju den klassiska utedagen. Men den 25e är halva Göteborg ute, har försökt gå ut på juldagen innan och det var sånna sjuka köer att det inte ens var något kul. Min bror är ute iallafall så ska bli intressant att få höra från honom hur länge han fått köa haha. Jag jobbar dessutom imorgon 9-14 vilket gör att en film/spelkväll med mina föräldrar är betydligt mer passande. Fram till att jag börjar heltidsjobba är jag bara helt ledig idag, på söndag (då jag ska på dop) samt den 1e. Så får njuta av det helt enkelt. Jag har fått ett riktigt modesug igen vilket jag älskar, det ska bli så kul att få gå välklädd till kontoret igen i flera månader (annars jobbar jag ju mycket hemifrån). Igår fick jag dessutom lite godbitar, bland annat från mitt favoritmärke FIlippa K. Tomten känner mig allt för väl. 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Saffransgröt

Publicerat: 2015-12-25 | 14:42:02
Nu i juletider har man ju oftast saffran hemma. Igår när de andra skulle äta risgrynsgröt och jag hade ont i magen var jag inte sugen på det alls (är ju dessutom laktoskänslig). Då gjorde jag istället dubbelportion utav havregrynsgröt och blandade ner lite saffran i. Toppade det med kvarg och clementin och det blev jättegott. Perfekt som frukost eller mellanmål nu under mellandagarna om ni har lite saffran kvar i skafferiet. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min julafton

Publicerat: 2015-12-25 | 09:20:38
Hoppas ni hade en bra julafton igår, det hade nämligen jag. Den var så himla mysig, vi åt god julmat, träffade hela släkten, var i kyrkan och fick massa fina julklappar. Jag hade dock ont i magen på kvällen tyvärr, men annars var min julafton perfekt. Tycker verkligen synd om de som inte har en familj att fira jul med eller där släktingar har missbruk. Tänkte på det under kvällen och att jag verkligen är tacksam.
 
 
 
 
Hade min nya fina klänning från Diane Von Furstenburg och fick supermycket komplimanger för den.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pepparkaksstall

Publicerat: 2015-12-24 | 14:34:00
I tisdags, den 22e, valde jag att stanna hemma på kvällen istället och bakade faktiskt ett pepparkaksstall haha. När jag gick i mellanstadiet/högstadiet hade jag och mina dåvarande bästisar alltid som tradition att bygga pepparkakshus hemma hos en utav dom då hennes mamma var riktigt bra på det och smälta socker o hela kittet. Vi är själva inte lika duktiga och inte alls lika nogranna, jag improviserade en mall och gjorde egen kristyr. Resultatet blev trots allt riktigt gulligt och vi var alla lite smått imponerade att det inte föll ihop.. haha jag och mitt morotsberoende - till och med i mitt pepparkaksbygge ;)
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

GOD JUL

Publicerat: 2015-12-24 | 10:16:00
GOD JUL mina vänner!
Min julafton kommer först och främst spenderas i stallet som alltid. Sedan kommer hela pappas släkt bestående av 18pers och en bebis till oss. Fullt hus med andra ord. Min faster som bor i LA (jag har ju två fastrar) har kommit hem och det är första gången hon är hemma över julafton sedan hon flyttade till staterna så det kommer vara första gången jag firar jul med henne och hennes man så det ska bli jättekul. Givetvis kommer vi att besöka kyrkan också, men om vi hinner åka in till centrum till 11 gudstjänsten är oklart så troligtvis kommer vi gå till en mysig kyrka ett par minuter ifrån vårt hus vid 17-tiden. Annars hoppas jag att min julafton kommer bestå av god julmat, härligt släkthäng och fina julklappar!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dan före dopparedagen

Publicerat: 2015-12-23 | 18:00:00
I förmiddags var jag och mamma i stallet, jag skulle sedan börja jobba klockan 14 men var tvungen att åka ner till blomsteraffären och dessutom till naturnära och köpa foder till Nobless. Hon går ju enbart på torrt hö nu som vi köper från grannbonden, då hennes mage inte klarade av stallets hösilage. Vi gav henne innan lusern utan melass (fång tendenser) men då det är surt för magen också ville jag inte ge det. Åkte därför ner idag och rådfrågade lite samt köpte müsli och en hink vitaminer i hopp om att min lilla tjej vill gå upp lite i vikt. Med blött hår åkte jag då i denna gråa outfit som passade vädret perfekt, det känns verkligen inte som den 23 december. Men ikväll blir det uppesittarkväll framför bingolotto (ända gången på året jag o pappa stödjer våra konkurenter haha). Älskar kvällen före julafton när man provsmakar julmaten till middag samt spelar bingo.  
 
 
 
 
//Tröja*Twist&Tango//Kjol*Abercrombie//Stävlar*Rizzo//
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens matdag

Publicerat: 2015-12-23 | 14:29:48
Fick en kommentar om jag kunde lägga upp bilder på allt jag äter under en dag, då jag insåg att det var i september jag gjorde det senaste insåg jag att det var dags igen. Fotade allt jag åt under gårdagen, detta var det jag åt igår;

Frukost: 5dl hallonkvarg, 1dl müsli, jordubbar och hallon.
 
Lunch: Caesarsallad på La Pain.
 
Mellanmål: 250g kvarg och hallon. 
 
Middag: Kyckling i "mat kokosmjölk" med tajkryddor, naanbröd, morötter, haricoverts och kokosmjölk. 
 
Kvällsmat: 5dl naturell kvarg, 1dl müsli samt 1,5 äpple med kanel.
 
#FOODISFUEL 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ett sovtips

Publicerat: 2015-12-23 | 09:43:00
Periodvis sover jag jättebra, och periodvis rätt dåligt. Ofta när jag sover dåligt beror det på ångest och/eller mycket tankar. Förra veckan kom jag över en artikel hur man ska sova bättre, just den natten hade jag haft svårt att somna och tänkte då att det kan ju inte skada att läsa den. Ett av tipsen var; vänd dig inte om i sängen. Efter att jag läste det har jag verkligen tänkt på det. Jag måste alltid somna på min högrasida och ha högerarmen under huvudet. De senaste kvällarna har jag verkligen tvingat mig själv att inte flytta på mig när jag ska sova. Då blir man verkligen piggare. Det stämmer verkligen, jag har somnat inom 10 minuter sen jag kört denna "metod" konsekvent. Så ligg still gott folk!

Min bror somnar överallt, här på en buss i New York haha.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gul saffranssörja

Publicerat: 2015-12-22 | 17:33:00
Gårdagens middag ser verkligen vidrig ut, men den var jättegod. En laxfié (delad) i 2dl kvargsås med saffran. Har ni inte testat att äta lax och saffran tillsammans så är det verkligen något jag rekommenderar. Nu i juletider när man oftast har saffran hemma är det perfekt. Kryddade laxen bara med lite salt och citronpeppar innan och med lite dill på toppen mest för att det skulle se mer aptitiligt ut.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Grattis Farmor

Publicerat: 2015-12-22 | 14:51:00
Idag fyller min fina farmor 85år. Jag är lyckigt lottad att ha alla i den äldre generationen vid liv och att de är relativt pigga och krya. Jag kommer att fira farmor tillsammans med hela min släkt om en vecka, den 29 december. Farmor kommer fira sin stora dag med hennes vänninor, givetvis kommer min pappa, min farbror och mina fastrar vara på plats vilket känns bra. GRATTIS FARMOR, du är värd en grym födelsedag <3
 
Min farmor och farfar på deras 60-åroga bröllopsdag i somras, farfar är hela 91år. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tisdag morgon

Publicerat: 2015-12-22 | 10:18:33
Godmorgon!
Nu ligger jag i sängen, lyssnar på en podcast och jobbar. Idag jobbar jag i chatten mellan 9-12 så det är skönt att det är ett kortpass. Sedan ska jag raka vägen in till stan och äta en lunch med Emma. Dagens planer är ganska späckade som vanligt för efter jag har lunchat ska jag direkt till stallet. J vill att jag åker till han ikväll så min tanke är att göra det efter middagen en stund. Idag tänkte jag dessutom fota mitt dags-intag då jag fått frågan om att visa vad jag äter en dag. Så imorgon kommer nog ett sådant inlägg. Har såklart förberett lite inlägg under dagen, ska ni göra något roligt idag? Vi hörs!
 
Kan vefkligen sakna åren där jag tävlade flera gånger i månaden, härliga tider!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit i Haga

Publicerat: 2015-12-21 | 17:35:00
Igår var jag ju på adventsmys med mina mostrar, lite kusiner, mormor o morfar m.m. Det var en väldigt trevlig eftermiddag iallafall och jättekul att träffa alla. Min ena moster och hennes sambo flyttade i somras in i en jättefin 3a inne i Haga. Det var första gången vi såg den så det var roligt. På tillbaka vägen till bilen klickade vi några snabba bilder, på Hagas klassiska kullerstensgator.
 
 
 
//Kappa*Zara//Väska*MarcJacobs//Stövlar*Rizzo//Kjol*online?//Blus*FilippaK//Sjal*EsterElenora//
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kompis måndag

Publicerat: 2015-12-21 | 14:10:36
Hej!
Nu går vi in i jul-veckan. Tänk att det är julafton om 3 dagar, helt galet faktiskt. Detta året har bara sprungit iväg. Jag har iallafall spenderat hela förmiddagen i stallet. Ridningen blev ett dressyrpass i manegen som gick ganska bra. Efter det kom Nathalie hit på lunch en liten stund. Hon hade dock bråttom så var bara här ungefär en timma, men det var en mysig sådan. Tänkte därför nu kolla om senaste Kardashian avsnittet finns att streama online då det släpptes i staterna igår. Om ungefär två timmar ska jag plocka upp mamma och vi ska handla julmat inför veckan. Efter middagen ska jag vara med Linda också. Vi har inte bestämt om vi är hos mig eller henne ännu, det återstår att se helt enkelt. En rätt lugn dag med andra ord och massa kompistid, det gillar jag. Morgondagen blir också fulspäckad med kompisar, häst och dessutom jobb. Men nu ska jag leva i nuet och inte tänka på tisdagen haha. 
Vi hörs senare!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jul i vårt hus

Publicerat: 2015-12-21 | 10:00:00
 
Julklapparna jag ger bort iår. Rimmen är dock inte på ännu. 
 
 
 
Årets gran, dock ska givetvis en stjärna på. Men toppen behövde kapas så det gjordes inte med en gång.
 
Lite julpynt.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit #kroppskompexdelux

Publicerat: 2015-12-20 | 17:16:00
 
 
//Kappa*Zara//Halsduk*FilippaK//Skor*Primeboots//Kofta*Hunkydory//Kjol*Twist&Tango//Tshirt*HMxBalmain//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Var tacksam

Publicerat: 2015-12-20 | 14:57:00
Såg på en blogg härom dagen att de listade ett gäng saker de var tacksamma över. Jag försöker att inte ta saker för givna utan vara tacksam för saker. Men ibland glömmer jag av hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Här har jag listat 26 saker jag är tacksam för iallafall;
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Morgonjobb från sängen

Publicerat: 2015-12-20 | 10:10:10
Godmorgon!
Jag ligger just nu i sängen och har precis jobbat första timman utav sex av dagens jobbpass. Dagen började iallafall med en härlig morgonpromenad med en podcast innan jag loggade in och började jobba. Jag jobbar fram till 15 och då ska jag befinna mig hos min moster med hela mammas släkt på adventsmys vilket ska bli väldigt kul att träffa alla. Mina äldsta kusiner på mammassida har jag inte träffat på ca 2år så det är verkligen på tiden. Det blir med andra ord en hästfri dag idag då mitt schema inte går ihop, min mamma är hos min lilla ponny förtillfället och promenerar henne. 
Tänk att det redan är fjärde advent, igår köpte vi julgran mellan jag var i stallet och började jobba. Vi klädde den medan jag jobbade, så mysigt. Om en liten stund tänkte jag, parallellt när jag jobbar hehe, fixa klart mina julkort. Älskar att pyssla julkort, och göra julklappsrim.  Nu är det back in business, hörs sen!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

LSHP kokossmak

Publicerat: 2015-12-19 | 17:27:00
Testade en LSHP bar med smak av kokos igår. Det är inte ett fullständigt mellanmål och jag åt en macka till det.  Baren smakade iallafall kokos och mörkchoklad, den var inte särskilt söt vilket jag gillar då jag inte har något som helst sockersug. Dessa barer är ju mycket billigare än de jag vanligtvis brukar äta så det är ju bra. Den ända nackdelen är väl egentligen att den är väldigt tunn, men den var mättande.
Ger den iallafall 4/5 och kommer äta den igen. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Putsa silversmycken

Publicerat: 2015-12-19 | 14:42:00
Min berlock från Thomas Sabo som jag har runt halsen i en silverkedja började bli lite ful i färgen. Det beror väl på att jag har den dygnet runt, duschar med den osv. Läste iallafall på nätet att man kunde rengöra silver med tandkräm. Testade det helt enkelt och tyckte resultatet blev rätt bra. På rose-fjädern fick jag inte riktigt bort allt så det är därför det är lite smuts kvar där. Men man putsar smycket med en klump tandkräm. Sedan sköljde den under vatten och därefter putsade av den igen. Enkelt var det iallafall och på bara 5 minuter fick man alltså synligt resultat. Rekomenderas därför om du vill ha ett snabbt rengörinssätt med förbättring.
 
Den guldiga fjädern fick bäst resultat.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit till flygplatsen

Publicerat: 2015-12-19 | 10:13:00
 
 
 
//Byxor*Samsoe//Tröja*Hunkydory//Kappa*Mango//Sjal*DKNY//Hatt*online//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hela familjen samlad

Publicerat: 2015-12-18 | 22:09:19
Hej!
Hela familjen är nu äntligen samlad och vi har precis suttit och sett på slutet av Svenska Hjältar Galan. Vi kom hem från Landvetter rätt sent och det blev inte middag förrän 20:40 vilket gör att jag fortfarande är supermätt tyvärr. Får se när det är dags för kvällis, vilket jag är sådär tagg på nu. Men det ska gå bra. Min dag har iallafall varit väldigt bra överlag. Jag började med att spendera hela förmiddagen i stallet och red ut en härlig tur med min prinsessa. Superhärligt verkligen. Därefter kom fina Karro hit och vi hade en jättehärlig eftermiddag och pratade iprincip konstant 4h. Det var riktigt behövligt. Sedan var det som sagt dags att åka o hämta min lilla bror. Imorgon kommer förmiddagen att spendera i stallet som vanligt (livet som hästägare haha) och därefter kommer jag att jobba 14-21.30 så min dag är uppbokad. Vi hörs imorgon!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hemmagjord pizza

Publicerat: 2015-12-18 | 17:48:00
I onsdags körde vi en riktig utmaningsmiddag - hemmagjord pizza. Hade köpt färdiga "pizzabröd" från Santa Maria. Jag hade krossade tomtater, skinka, annanas, tomat och oregano på min. Jag har aldrig ätit ost i hela mitt liv så det har inget med min anorexi att göra, men det är mammas pizza till höger på första bilden alltså.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Flash Back Friday

Publicerat: 2015-12-18 | 14:37:00
Idag är det fredag och inte vilken fredag som helst, för att idag kommer min lillebror äntligen hem för jullov från USA. Vi var ju över i LA nyligen så det var knappa tre veckor sedan vi sågs, men det ska ändå bli mysigt att hänga lite på hemmaplan. Denna julen blir sjukt intensivt då det är mycket släktfiranden för olika sammanställningar. Men det ska bli kul. Tänkte därför bjuda er på en flash back på min bror och jag från April 2014 när min farfar fyllde 90år. Nästa vecka fyller farmor 85år, keep going strong!

 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

3 saker - lista

Publicerat: 2015-12-18 | 10:04:00
3 bästa maträtterna
- Sallader
- Vegetariska filéer
- Kyckling tacos
 
3 bästa resorna
- Alla resor till USA
- Österrike resorna
- Första resan till Kreta
 
3 saker jag gillar
- Min häst
- Shoppa
- Sminka
 
3 saker jag blir lugn av
- Uteritter på Nobless
- Prata med mina vänner
- När jag har mycket att göra (då dämpas ångesten = lugnare)
 
3 saker jag inte gillar
- Att inte ha kontroll
- Anorexi
- Smör & ost
 
3 saker jag saknar
- Vara frisk
- Gå i skolan
- När jag inte var stressad av att vara ledig
 
3 saker jag vill göra 
- Resa
- Sminkjobb
- Träffa vänner 
 
3 saker jag ska göra i helgen
- Jobba
- Rida
- Träffa mammas släkt
 
 
Haha, efter en forspaddling i Österrike, första gången vi var där tror jag.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En timma rast

Publicerat: 2015-12-17 | 17:07:49
Hej!
Nu har jag precis loggat ut för en timma rast. Jobbar ju hemifrån idag 14-17 samt 18-22. Första passet gick iallafall bra, haha som om det inte brukar göra det. Dagen började i stallet, lite kaotiskt dock då jag kom ut till en halvt översvämmad box (ponnyn i hagen). Vattenkoppen hade alltså börjat läcka.. Som tur är har vi en hantverkare som bor på gården varannan månad och det var rätt månad, så det var bara att leta upp honom och så löste sig problemet på några minuter. Tur att det finns händiga män. Sedan red jag iallafall ett pass i manegen med en podcast på vilket gick bra. Lyssnar alltid på podcast/musik när jag rider och har gjort det i många år, blir så mycket mer fokuserad + att man inte hör massa små ljud (främst när man rider ut) så att man spänner sig vilket då skulle leda till en spänd häst. Under min paus nu tänkte jag börja pyssla lite julkort och kanske förbereda middagen lite som blir club sandwish, mums. Har jag kvällspasset brukar jag alltid äta middag under det, eller jag äter alltid något på alla pass då de överlappar mina mattider lite fint. Tur att inte kunderna ser mig haha! Dags att ta fram min kreativa sida, vi hörs!

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Klänning från Pernilla Wahlgren

Publicerat: 2015-12-17 | 14:33:00
I tisdags fick jag hem en blå klänning från Pernilla Wahlgren Collection som jag ska ha på min kusinbarns dop den 27 december. Såklart är den superskrynklig när den har varit nedpackad i posten så det är absolut ingen skynklig modell. Bjuder kanten på klänningen så färgen syns och så visar jag bättre bild på hela klänningen i en outfit-bild när dagen är kommen.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Torkad frukt

Publicerat: 2015-12-17 | 10:14:00
Något jag har svårt att äta är torkad frukt. Men eftersom det är energitätt vill min behandlare att jag äter det. Köpte därför ett litet paket inne på Åhléns faktiskt. Toppade ett paket (250g) keso med lite frysta blåbär och den torkade frukten. Jag skulle förneka om jag säger att det inte var ångestladdat, men det gick ner och var rätt gott. Skall köpas igen, helt klart!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

8 dagar till julafton

Publicerat: 2015-12-16 | 18:28:48
Godkväll! 
Nu har jag och mamma precis kommit hem efter en supersnabbis i stallet. Vi var bara förbi bonden och köpte nytt hö till Nobless och körde ut det. Jag var nämligen ute på min rast idag (jobbade i chatten 9-12 samt 14-17) och gick en promenad med henne. Hade röd service så jag skulle hinna och började precis äta lunchen 14 när jag loggade in igen haha. Nackdelen med att äta måltiden sent blir ju att jag åt mellis 16.30. Det var ett jobbigt och utmanande mål och mår fortfarande illa och till middag ska vi äta en mega utmaning. Men nu borstar mamma hunden och jag hoppas min bror hinner ringa lite emellan (vi ska facetimea idag igen) så jag får lite motivation och sug iallafall. Igår fick jag ett kul jobb besked, jag jobbar ju timmar (ca 50%) mestadels hemifrån på chatten för att jag driver 2 egna verksamheter. Men nu behövde de fulltidsjobb från mitten av januari till sista mars på telefon på kontoret vilket jag såklart tackade ja till. Det blir att jag får hålla marykay klasser på kvällar, samt sminkningar på helger. Kombinera in det med häst varje dag, vänner och sjukhus (kommer gå tidigare en dag i veckan för att åka till östra) så kan jag lugnt säga att mina tre första månader på året är uppbokade. Men så länge jag har fullt schema håller sig ångesten i shack, dessutom med massa cash på kontot. Det kommer bli bra! 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Renbilder - del 2

Publicerat: 2015-12-16 | 14:20:00
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Guldfynd by Molly

Publicerat: 2015-12-16 | 10:28:00
Igår köpte jag en silver ring (i rosé nyans) från Molly Sandéns kollektion för Guldfynd. Tycker den är enkel och stilren. Nu får jag ta tag i att börja använda lite smycken igen, alltid lite roligare med något nytt att använda ;)
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pepparkakskrydda

Publicerat: 2015-12-15 | 18:15:02
Jag har sett på flera bloggar att de har gjort gröt, mellanmål och allt möjligt med pepparkakskrydda. Jag har alltid trott att det bara är nejlika, till jag sökte på det när vi gjorde vår vanliga veckohandling online. Helt efter är jag men tydligen finns det en pepparkakskrydda (kanel, ingerfära, nejlika och kardemumma). Det smakar verkligen pepparkaka och jag toppade det på ett paket keso och en clementin. Perfekt mellis. Jag måste bara testa denna kryddan på både kvarg och gröt. Muuums!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2015-12-15 | 14:55:00
 
 
//Kappa*Kiomi//Halsduk*Missoni//Tröja*RalphLauren//Kjol*Abercormbie//Stövlar*Rizzo//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ett tidsinställt inlägg

Publicerat: 2015-12-15 | 09:49:00
Hej!
Detta inlägget skriv jag igår (måndag kväll). Idag (tisdag) har jag faktiskt en ledig dag och som jag skall börja med att spendera i stallet med min lilla ponny, som vanligt. Sedan ska jag ner o köpa en julklapp till min hund haha, ett smycke och lite annat. Planen är att bara ta en hellugn dag, med lite julpyssel osv. Tror verkligen jag behöver det. Gårdagen började nämligen med att jag försov mig, hade stängt av mitt alarm i sömnen. Jobbade sedan på mammas jobb igen och sedan åkte vi upp till östra för gemensamt samtal med min psykolog och vägning. Båda delarna gick bra. Jag red ett dressyrpass på kvällen och sedan fick broddarna åka på som premiär för vintern. Resten av veckan kommer att spenderas med främst jobb (förutom fredag då jag är ledig igen men då har jag massor med annat planerat, även lite jobb med mary kay då iof). Idag hoppas jag en klänning jag beställt inför min kusinbarns dop den 27 december kommer. Insåg att det måste ju beställas nu innan jul för det är ju bara ett par dagar i mellandagar och då kan man inte räkna med internethandeln.
Vi hörs senare!

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

LCHP recension

Publicerat: 2015-12-14 | 17:25:00
Jag såg faktiskt en rekommendation på en blogg om denna LCHP bar med smak av pepparkakor och kände att jag var tvungen att beställa hem ett gäng och smaka. Tur var det, för den smakar verkligen pepparkaksdeg och var supergod. För mig är det inte ett fullständigt mellanmål utan jag kompletterade med en frukt. Den lilla nackdelen jag upplevde var att den är väldigt tunn. Men den var dessutom mycket billigare än mina vanliga barer. Denna bar är något jag med andra ord varmt kan rekommendera, hade den varit lite tjockare hade den fått maxat betyg men den får 4,5/5. Köp den gott folk!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Renbilder - del 1

Publicerat: 2015-12-14 | 14:15:00
När renhornen åkt på - då är det jul igen. Jag har i alla år jag ägt Nobless (detta blir 7e julen) ridit större delen av december månad med renhorn på. Detta år är inget undantag och igår klickade jag och mamma lite bilder. Här kommer första delen! Vinterkädd är jag dessutom med massor utav kläder, ändå frös jag halvt ihjäl haha..
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Visste ni att..

Publicerat: 2015-12-14 | 10:09:00
... min mamma alltid har älskat Per Gessle. I hennes bil har vi haft en PG skiva i typ 7år och jag kan varenda låt utan och innan. När jag var liten var jag även på en konsert från han med min familj haha.
 
... när jag är själv/i stallet går jag ofta och pratar högt med mig själv. Alltid lika pinsamt när någon dyker upp.
 
... jag har aldrig sovit i ett tält och det är inget jag vill göra heller. Min familj är ingen friluftsfamilj helt enkelt.
 
... jag har hål i öronen men använder iprincip aldrig örhängen. Jag har verkligen olika smyckesperioder. Nu har jag alltid halsband på mig, ibland ringar, örhängen och armband osv. Dock vill jag börja använda lite mer smycken och har spanat in både en ring o ett par örhängen jag vill införskaffa mig.
 
... tidsoptimist skulle jag vilja kalla mig. Jag är supersnabb när jag ska fixa mig, vilket gör att har jag ont om tid stressar jag, då är jag klar 10 minuter innan jag ska. Sedan sitter jag o pillar med telefonen så jag blir sen, samma visa varje gång haha. När jag var inlagd var jag uppe en timma innan frukost varje morgon o duschade. Sedan la jag mig i sängen och när klockan var 7.29 gick jag upp o bädda sängen och bytte om vilket gjorde att jag blev sen nååågra gånger.. ;)
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mary Kay ögonskugga

Publicerat: 2015-12-13 | 17:47:00
Jag är ju fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. I torsdags när jag hämtade ut min nya order med produkter så hade jag beställt hem lite olika ögonskuggor. Dels de trefärgade mineralskuggorna samt även silvriga ögonskuggepennor. De trefärgade skuggorna kostar 165kr och ögonskuggepennorna 125kr. Ett perfeket julklappstips till både dig själv och nära o kära då de kommer paketerade i en fin presentpåse. Är du sugen på att beställa någon av skuggorna, maila mig då HÄR. You´re worth it!
 
 
 
 
Gjorde en sminkning med skuggan Neapolitan, så fint resultat tycker jag!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

13 december

Publicerat: 2015-12-13 | 14:39:00
Idag är det Lucia, jag tycker det är en väldigt mysig dag. Förra året var jag ju inlagd, men då lussade vi på hdv för personal, öppenvård och dagvård vilket var kul. Dessutom så hade vi besök av Göteborgs Lucia, de var verkligen jätteduktiga. När detta inlägget publiceras har jag precis jobbat klart och jag o mamma ska åka ut till stallet och ta lite mysiga julbilder. Det börjar ju skymma rätt tidigt vilket är bra i detta fallet då det inte är någon som helst jukänsla på dagstid här på västkusten. Jag vill ju ha snö. Igår klickade jag dock lite bilder med julfeeling på lilla Molly. Hon måste verkligen klippas innan jul haha, hennes päls är så lång nu.
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Cirque Du Soleil

Publicerat: 2015-12-13 | 10:09:00
När vi hade bestämt att vi skulle spendera några dagar i Las Vegas sa min pappa med en gång att vi bara måste se en Cirque Du Soleil show, eftersom han hade sett det senast han var i staden och det tydligen hade varit magiskt. Eftersom min mamma (och vi andra med för den delen) älskar Michael Jacksons musik blev valet av showen enkel - Michael Jackson ONE. För er som inte vet är det en ca 1,5h show med massor utav musik, akrobatik och andra häftiga saker. På hemsidan beskrivs showen;
Driven by Michael's powerful, multi-layered music, heard like never before in a riveting, state-of-the-art surround-sound environment. ONE takes the audience through a series of seamless visual and musical tableaus, at the heart of a world that is in turn majestic, playful, magical and heart-warming.
 
Det var en riktigt häftig show. Nackdelen, som antagligen endast drabbade mig eftersom jag har känsliga ögon, var att eftersom det var sånt extremt varierande och intensivt ljus så rann mitt högeröga konstant och när det var som ljusast fick jag titta bort. I och för sig var det akrobater i taket, på väggarna och stundtals ute i publiken också så då kunde jag ju titta på det. Min bror påpekade dessutom att det inte fanns någon riktig rödtröd, pappa hade dock tidigare sagt att dessa shower inte brukar ha någon större tråd direkt. 
Hur som helst så var det en extremt häftig upplevelse och har ni möjligheten att någongång se en Cirque Du Soleil föreställning ska ni absolut ta den!
 
Givetvis fick man inte fotografera under showen, men tog några snabba bilder innan det drog igång:
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Proteinbar leverans

Publicerat: 2015-12-12 | 17:50:00
I onsdags hämtade jag ut ett paket från mmsports innehållande ett gäng (10st) proteinbars. Questisarna finns ju i stan men hade fått nys om en ny LCHP-bar med pepparkak och chokladsmak. Det låter ju drömmigt gott och de har fått väldigt bra omdömen så ser verkligen fram emot att testa dem. Det är så praktiskt att beställa hem barerna om det inte finns i ens vanliga butik. Från denna sida kommer de på 2 dagar (la ordern måndag kväll) och frakten ligger endast på 29kr (fri frakt över 499kr). Så det är ett hett tips att beställa därifrån. Givetvis kommer en recension på pepparkaksbaren när den är testad.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lördag och sol

Publicerat: 2015-12-12 | 14:16:54
Hej!
Satte mig precis i soffan med slalom på i bakgrunden, jag gillar verkligen att titta på vintersport. Jag har haft en jättehärlig lördagmorgon. Tog mig en välbehövlig sovmorgon (mobilen ringde 9!) och direkt efter frukost åkte jag till stallet. Fixade allting och sedan red jag ut med Jessica & Sol. Både jag och Jessica och hästarna njöt av att vara ute i solen och galoppera. Nobless blev riktigt taggad, så kul. Åt lunch för en liten stund sedan och nu hamnade jag här. Om en stund ska jag åka hem till J och spendera eftermiddagen där. Mina föräldrar är på stan och ska köpa med sig sushi till mig som middag, mumsigt. Jag ska även jobba 19-21.30. Blev lite spontant då hon som skulle ha passet tydligen ligger på sjukhus, kunde bara ta slutet av passet men det blir bra. Så denna dagen lär springa på den också. Imorgon kommer min bästis äntligen hem från Thailand där hon spenderat 8 veckor, 7 som volontär hos elefanter och 1 med semester. Så givetvis ska jag hem till henne på eftermiddagen och krama om henne. Men innan det väntar jobb och stall då med, äh mer om allt imorgon. VI hörs sen!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Traditioner

Publicerat: 2015-12-12 | 10:12:00
Jag älskar att ha traditioner som man haft sedan man var liten. Det kan vara allt från lekar, till pynt, platser, mat m.m. Till jul har man ju alltid några speciella saker som man gjort samma sedan barnsben. Ett pynt som jag särskilt förknippar med julen är givetvis våran julkrubba. Den är dessutom väldigt gammal, mamma har haft den hela sin uppväxt. Vi vet inte hur mycket äldre den är en så, men om ett par år är mamma 50år så den är minst det. Rätt häftigt ändå, man får ingen julkänsla förrän den är på plats så i torsdags satte jag upp den.
Har ni något särskilt julpynt som måste sättas upp varje år?
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jobbkväll

Publicerat: 2015-12-11 | 18:13:00
Hej!
Nu har jag precis börjat kvällens jobbpass. Ikväll jobbar jag, liksom igår, 18-22. Jag började dagen med stallpyssel och uteritt på min lilla ponny. Idag var hon pigg och vi hade en supermysig uteritt. Precis när jag satte mig i bilen påväg från stallet började det regna, tajming. Jag mötte sedan upp Idah på lunch vilket var kul. Vi har inte träffats på ett tag nu så det var roligt att få catcha upp med  henne igen. Ska träffa henne nästa vecka igen, vilket ska bli nice. Både gårdagen och dagen har mellan stall och kvällsjobb har bestått av lite eget företagsjobb. Det är verkligen roligt att driva eget, och utmanande. 
Igår var det ju min namnsdag, min mamma överraskade mig med ett par Kingsland ridstrumpor och en jättemysig ridtröja från Mountain Horse. Väldigt förvånad och glad blev jag, tusen tack <3
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vinterklädda i staterna

Publicerat: 2015-12-11 | 14:33:00
En av kvällarna var det riktigt kallt när vi var i USA. Jag fick låna mammas nyinköpta Calvin Klein jacka som var så gosig, dock var den väl snäppet för varm för kvällen, men den kommer att passa perfekt här hemma i Sverige. Den kvällen beställde jag in lax, fick in den största laxbiten jag någonsin sett i en-bit. Men god var den iallafall.
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sneakpeak nyårsblus

Publicerat: 2015-12-11 | 10:04:00
I lördags hämtade min pappa ut min blus jag ska ha på nyår. En silvrig/metallisk som kommer bli snygg tillsammans med en kjol, lite smycken o en nice sminkning. Tänkte inte visa hela ännu, men ni får se ett litet smakprov på den. Jag älskar att planera outfits för högtider/fester och nu är både jul- och nyårsoutfiten fixad. Nu är det bara julklapparna kvar. Men jag har en plan #kontrollfreak  
 
Har ni bestämt vad ni ska ha på jul och nyår ännu?
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit i trapphus

Publicerat: 2015-12-10 | 18:14:00
Igår efter jag och mamma hade fikat gick vi på en spontan lägenhetsvisning. Eftersom det var mörkt ute passade vi på att ta lite outfitbilder i trapphuset, haha. Jag gjorde förövrigt lite contouring, gör aldrig det på mig själv till vardags, dock alltid på kunder och när jag ska bort. Men det tar ju max ett par minuter extra men ger så mycket liv. Måste få in det i min vardags smink-rutin.
 
 
 
//Kappa*Zara//Halsduk*Missoni//Tröja*Massimodutti//Kjol*Samsoe//Stövlar*Rizzo//Väska*MarcJacobs//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lussekattsutmaning

Publicerat: 2015-12-10 | 15:07:00
Igår utmanade jag mig med en saffrans lussekatt. Givetvis måste det vara saffran i, älskar den kryddan. Det var årets första lussekatt (och kanske inte sista!). Förra året åt jag två stycken, dock båda på avdelningen jag var inlagd under tvång. Lussekatten smakade som den skulle, men tyckte inte det var fantastiskt gott direkt. Men jag är nöjd att jag fick i mig den iallafall, 1-0 till mig!

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

10 december

Publicerat: 2015-12-10 | 10:16:00
Idag är det den 10 december, vilket betyder två roliga saker, som är återkommande varje år dessutom.
* Jag har namnsdag. Haha inte sån stor grej direkt men det är alltid lite kul när alla Malin hyllas.
* Nobelfesten. Jag bara älskar att se på Nobelfesten och se hur kungligheterna klär sig. Passande nog jobbar jag i chatten hemifrån mellan 18-22 vilket gör att jag kan både tjäna pengar och kolla på fina klänningar samtidigt. Två flugor i en smäll. Förra året briljerade Sofia i en vacker skapelse från Ida Sjöstedt, ska bli kul att se vad de har rotat fram (eller snarare specialsytt) ur garderoben ikväll.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Blåsigt värre

Publicerat: 2015-12-09 | 17:56:00
Att ta outfitbilder när det är kolmörkt, håret utsläppt och det blåser. Det mina vänner är inte lätt. I måndags jobbade jag faktiskt på mammas jobb då hon behövde hjälp med lite företagskort som skulle skickas. Då gick jag klädd såhär iallafall;

 
//Kappa*Kiomi//Stövlar*Rizzo//Väska*MarcJacobs//Halsduk*Acne//Skjorta*RalphLauren//Kjol*Åhléns//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ana ska bort nu!

Publicerat: 2015-12-09 | 14:16:00
När jag var på Östra förra torsdagen trodde jag att jag bara skulle träffa min sjuksköterska och ta vikt och prata om min resa. Men A och min psykolog S hade bokat in ett gemensamt möte med mig för att prata framtidsplaner för behandlingen vilket jag tyckte var bra. Det som var väldigt jobbigt däremot är att tiden går så himla fort. För ett år sedan var jag inlagd. Julen innan det var jag inte sjuk men hade ätstörda tankar. Detta blir alltså tredje julen med hjärnspöken. Det gör mig så himla ledsen för min största rädsla är att åren som ätstörd bara ska passera. Nu äter jag ju bra kalorimässigt (dock fortfarande svårt för kolhydrater) men med min förbränning ökar jag ju inte i vikt. Det kan jag absolut ta, dock vill jag ju att min kropp ska fungera (mens..). Men det viktigaste av allt är att jag vill få bort mina dumma tankar. Jag vill inte känna mig så fruktansvärd fet. Dock har jag ju hela hösten haft den känslan men ändå ätit allt jag ska. Inte hoppat över en enda måltid hur jobbigt det än varit! Vilket gör att jag ändå börjat "hantera mina tankar".
Imorse vaknade jag upp helt kallsvettig utav ångest och insåg, nu får det fan vara nog! Jag ska inte skjuta upp utmaningar mer. Så i eftermiddag ska jag o mamma ut på café och göra en mellis utmaning. Nu ska de osanna tankarna bort en gång för alla!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Paris

Publicerat: 2015-12-09 | 09:48:00
Paris har alltid varit en drömstad för mig som jag verkligen velat besöka. Faktum är att innan vi bokade usa-resan var planen att jag och mina föräldrar skulle åka en weekend till Paris istället eftersom de inte riktigt trodde att jag skulle fixa en dryg vecka i staterna matmässigt. Men efter att verkligen kämpat under hösten gjorde vi ju som ni redan vet en spontanbokning till mitt favoritland. Det som är läskigt i det här är att helgen vi hade kollat på flygbiljetter och hotell till Paris, men som vi avböjde i sista stund, var den helgen då terrordådet skedde rum. Ibland har man änglarna på sin sida. När vi åkte hem från Los Angeles hade vi ju dock mellanlandningen i just Paris. För första gången i mitt liv var jag faktiskt rädd för att sitta på ett plan i 10,5h. Inte för själva flygmekanismen, utan för medmänniskorna på planet. Så skrämmande, vill verkligen inte vara rädd för andra människor. 
I Vegas är ju hotellen, som jag nämnt i tidigare inlägg, makalösa. Givetvis fanns det ett Paris-hotell med Eiffeltornet på utsidan. Riktigt fräckt iallafall, både jag och brorsan blev sugna på en av deras restauranger men då mamma är höjdrädd blev det inte så. Fotade iallafall hotellet lite, så tänkte visa er det;

 
 
En bråkdel av casinot på insidan.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Riktigt bra tisdag

Publicerat: 2015-12-08 | 21:12:21
Godkväll mina vänner!
Nu är klockan strax efter 21 och jag har precis ätit en sen middag. Min tisdag har varit riktigt bra. Jag började dagen med att unna mig en timmes sovmorgon. Därefter åkte jag till stallet, red ut en härlig sväng på min lilla ponny samt fixade allting såklart. Efter att jag hade ätit lunch kom Nattis hit en stund och umigcks. Därefter åkte jag in till stan och spenderade ett par timmar inne på NK och shoppade lite fina julklappar. Åkte därefter raka vägen till J och från honom kom jag hem vid halv 9. Nu ringde mamma precis och som ville bli hämtad efter att ha varit och ätit julbord med jobbet. Eftersom pappa jobbar så tar jag det för laget. Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Maxim proteinbar utvärdering

Publicerat: 2015-12-08 | 17:50:00
Jag älskar ju Maxims 54% proteinbarer och när jag hittade denna lite mindre (ungefär ett halvt mellanmål) var jag givetvis tvungen att köpa den. Tänkte först köpa flera stycken eftersom den var billig (tror den låg på ca 15kr) men tänkte att jag får testa den först. Det var ett smart drag för den var inte alls god om jag ska vara ärlig. Den smakar bara konstgjort och ingen ren smak överhuvudtaget. Tycker ofta barer som smakar olika bärsmaker smakar konstgjort. Den såg dock väldigt god ut och som på överdraget, samt att den mättade. Det tillsammans med det låga priset ger den ändå ett betyg på 2,5/5 men jag kommer inte att köpa den igen. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Glitterbox

Publicerat: 2015-12-08 | 14:38:00
I vanlig julordning ska ponnyns box pyntas med glitter. Jag pyntade den i söndags och igår klickade vi några härliga bilder på resultatet med mitt hjärta inunti hihi!

 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Söndagens outfit

Publicerat: 2015-12-08 | 09:48:00
 
 
//Kjol*Object//Tröja*Samsoe//Kappa*Zara//Halsduk*Missoni//Stövlar*Rizzo//Väska*MarcJacobs//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En middag helt i min smak

Publicerat: 2015-12-07 | 17:59:00
I lördags åt jag denna goda kycklingsallad till middag. Jag älskar sallader, men jag har en sån kropp och förbränning att om jag skulle äta sallad med bara blad tappar jag i vikt med en gång. Därför kompletterade jag den med kikärtor och avokado förutom mina klassiska morötter, haricoverts samt kvarg. Drack kokosmjölk till det, mums. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Veckans schema

Publicerat: 2015-12-07 | 14:43:00
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En bänk @ CBU

Publicerat: 2015-12-07 | 09:50:00
Förra söndagen, när vi var på min brors skola, passade pappa på att ta några bilder på mig o mamma på en bänk. Sedan klickade jag någon bild på mina fina föräldrar. Min bror pluggar ju på ett college som heter cbu (California Baptist University) och det är helt galet fint. Varje gång man är där/ser bilder därifrån får man så mycket inspo och blir så sugen att plugga på college. Jag har som plan att plugga en termin i New York, men om några år. Hade jag inte haft häst hade jag nu inte befunnit mig på dessa breddgrader iallafall, det är en sak som är säker.  
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Joshua tree part 4

Publicerat: 2015-12-06 | 17:54:00
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sneakpeak juldress

Publicerat: 2015-12-06 | 15:40:00
I USA fynade jag en klänning från DianeVonFurstenberg. Klänningen var superfin och planen är att jag ska ha den på julafton och det är skönt att redan ha fixat den outfiten. Därför bjuder jag bara på en liten sneakpeak än så länge.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pepparkakor

Publicerat: 2015-12-06 | 09:50:00
Igår körde jag en utmaning till mellis, nämligen 2 pepparkakor tillsammams med en clementin och ett paket keso. Förra året var jag såpass sjuk (inlagd) att jag vägrade äta det. Då åt jag totalt 2 lussisar under tvång (mellanmål) i december men iår ska det bli ändring på det. Dock tycker jag det är lättare att äta köpta då det är jobbigt att se allt innehåll och jag i hela mitt haft svårt för smör. Jag hade nästan glömt av hur pepparkakor smakade men det var gott iallafall!
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dinner & bio last night

Publicerat: 2015-12-05 | 18:21:00
Hallå i stormen!
Här blåser det och regnar stup i kvarten och värre ska det tydligen bli imorgon igen. Igår var det kaos här på västkusten och broar var avstängda m.m. så när jag skulle in till stan igår var det bara att glömma bussarna då alla mina bussar var mellan 40min-1h sena, suck. Jag hade iallafall en väldigt trevlig kväll med först middag på Kopps, sedan bio där vi såg The Program. Vi gjorde lite andra saker och jag var inte hemma förrän vid midnatt då det blev ett väldigt sent kvällsmål. 
Idag började dagen i stallet. Manegen var dessvärre uppbokad av en kurs så gick en promenad med min sessi i ösregnet och blåsten. Fast med en podcast i öronen så gick det bra det med. Kvållen skulle egentligen spenderas hemma hos Linn som fyller år idag. Men eftersom hon bor i Stockholm och det är storm så har ju givetvis SJ problem. Alla tåg har varit inställda sp hon lär inte hinna hem i tid. Hon kommer hem senare ikväll men en utgång i detta skitväder är inget som lockar mig för fem öre. Idag har jag dessutom gjort en rejäl utmaning, men mer om det imorgon!
 
Åt en supergod räksallad på Kopps igår.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tankvärt

Publicerat: 2015-12-05 | 14:43:00
Om du hade fått 86 400kr varje dag utav din bank men om du skulle ha något kvar vid midnatt tar banken tillbaka det. Vad hade du gjort då? Självklart uttnyttjat summan maximalt så att så lite som möjligt går till spillo. 
Varje dag får du 86 400 sekunder och vid midnatt är alla sekunder förbrukade. Du kan inte återanvända just dom sekunderna igen. Utnyttjar du din tid som du vill, eller gör du något som du inte vill? Umgås du med någon som tar mer energi än vad den ger? Följer du dina drömmar?
 
You Only Live Once mina vänner!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Palmer

Publicerat: 2015-12-05 | 09:59:00
Palmer är så himla fina växter och så himla mycket semester känsla. Tänk om hälften av alla Sveriges björkar och granar bytts ut mot hade jag blivit så mycket gladare. I Kalifornien kryllar det av palmer, ååh vad jag redan saknar det!
 
 
 
Dessa bilder tog genom fönstret från vårt hotellrum i Palm Springs. Älskar dom. 
 
 
Palmer på min brors skola.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Joshua tree part 3

Publicerat: 2015-12-04 | 17:47:00
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sminkning by me

Publicerat: 2015-12-04 | 14:43:00
Modell; Manuela Jukic
Fotograf; Lars Sundberg
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mac Travel Case

Publicerat: 2015-12-04 | 09:48:00
Högst upp på min inköpslista inför usa stod en Mac Travel Case väska. Som makeupartist har jag dragit runt på en resväska, dock väldigt snygg, men himla klumpig. Jag ville ha en kompakt som gick att bära och eftersom många youtubers (amerikanska) rekommenderat väskan samt att en på min utbildning hade en var jag säker på min sak. Då den inte finns att köpa i Sverige och jag inte var sugen på att betala frakt + ev. tull var det ju perfekt att jag skulle till usa. Här ser den ut när jag fyllt den;
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hotellfrukost

Publicerat: 2015-12-03 | 17:40:00
Hotellbufféer är ju oftast jättegoda, beroende var man är då såklart. I Palm Springs fick vi en helt okej buffé, jag åt grekisk yoghurt med ett äpple, meloner och en rostad bagel. Dock hade dom varken skinka eller kokt ägg att ha som pålägg utan bara "krämer" som pålägg. Då jag verkligen inte gillar det åt jag bageln plain vilket jag i och för sig tycker är väldigt gott. Ni får se lite blandade bilder på delar av familjens frukost;
 
Lite av mammas mat.
 
Min mat.
 
Pappas omelett.
 
Övriga familjen delade på en våffla.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit @ CBU

Publicerat: 2015-12-03 | 14:32:00
En outfit som togs på min brors college. Tänk att ha detta klimatet och den miljön varje dag. Då hade bilderna inte blivit helt fel, och inte humöret heller för den delen haha.
 
 
 
//Tröja*RalphLauren//Päls*Hollie//Kjol*Object//Väska*MarcJacobs//Skor*Primeboots//Solisar*Rayban//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dolce & Gabbana The One

Publicerat: 2015-12-03 | 09:38:00
För flera år sedan köpte min pappa Dolce & Gabbanas parfym The One till min mamma. Sedan den dagen har jag varit helt fast och varit säker på att det ska vara min signaturparfym. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag måste köpa den men med tanke på att mamma alltid haft den hemma (uppdaterat den såklart, den är bäst) så har jag snott den. Men nu har jag äntligen tagit tag i mig själv och köpt världens godaste parfym, om ni inte har den hemma så köp den. Ni kommer inte att ångra er!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ganska produktiv trots allt

Publicerat: 2015-12-02 | 21:29:21
Godkväll mina vänner!
Jag hade lovat mig själv att unna mig en ordentlig sovmorgon idag och inte åka till stallet förrän på eftermiddagen  för att verkligen vila ut kroppen efter gårdagens flygning. Så jag låg faktiskt i sängen till 11(?!) minns inte när det hände senast. Varvade frukost och kardashian-tittande med sovande, väldigt välbehövligt. Därefter organiserade jag massa kläder, tvättade, packade om smink, promenerade hunden osv. Åkte till stallet och fixade allt samt red och därefter har jag betalt räkningar, beställt nyårsklädsel (nu är både jul- och nyårsoutfit klar, skönt) samt mat (vi beställer mat online nu för tiden), fixat mina naglar m.m. Sedan jag gick upp ur sängen har jag alltså hållt igång konstant, men med inte superansträngande saker och väldigt behövliga saker. Det känns alltid skönt att checka av massa punkter på to-do listan. Imorgon är det stallet tidigt, sedan ska jag till sjukhuset för vägning, förbi mormor o morfar en snabbis o hämta hunden samt hjälpa till med att sätta upp gardiner och sedan ska jag tillbaka till stallet och ha en Marykay klass. Fullt upp med andra ord, Malins semester är slut haha.
Nu ska jag fixa lite mer blogginlägg och sedan äta kvällsmat.
 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Joshua tree part 2

Publicerat: 2015-12-02 | 17:41:00
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sommar sminkning

Publicerat: 2015-12-02 | 14:31:00
För några veckor sedan gjorde jag en sminkning med fotografen Linnea Broberg som går sista året på ett media gymnasie här i stan. Hon hade som projektarbete att fota de tre årstiderna och jag fick i uppdrag att framhäva sommaren efter lite riktlinjer och önsnkemål från henne. Här nedan ser ni resultatet;
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Calvin Klein shopping

Publicerat: 2015-12-02 | 09:35:00
//Svart blus// Brun sjal// Gråa boxer trosor//
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Red rocket part 3

Publicerat: 2015-12-01 | 14:17:00
 
 
 
Haha, mina föräldar
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bonjour

Publicerat: 2015-12-01 | 12:44:45
Hej! Nu står jag på Paris flygplats och planet går om 21 minuter, det står stora skyltar att man måste boarda senast 20 minuter innan men i fransk anda (enligt pappa) så har såklart inte den exakta gaten kommit upp ännu. Flygresan på 10,5h från LA gick förvånansvärt bra men det var första gången jag någonsin fått flygrädsla. Just att landa i Paris efter omständigheterna. Men det gick ju bra. När vi landar ska vi hämta hunden, handla mat och sedan ska jag direkt till stallet. Nu måste jag boarda, vi hörs från Sverige igen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Subway utmaning

Publicerat: 2015-12-01 | 10:00:00
I lördags körde jag en subway-utmaning. Har inte ätit subway på ett par år men äter ju oftast kyckling, grönsaker och bröd för att jag tycker det är den godaste kolhydratkällan. Så nu var det att lägga ihop det till en macka som några andra gjorde. Under det första året på gymnasiet åt jag subway ibland då vi hade matkort och det som ett av matställena, men nu var det som sagt ett tag sedan men det var riktigt gott!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!