Müsli tips

Publicerat: 2015-10-31 | 18:00:00
Som jag tidigare nämnt äter jag ju mycket kvarg med müsli. Jag har ju dessutom sagt att jag gillar Paulúns produkter och särskilt Supermüslis. Pappa köpte för ett tag sedan hem en ny smak; tranbär, ingefära och mandel och vi är redan inne på paket nummer två. Jättegod är den, så denna rekommenderar jag varmt.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Månadens Chanel - oktober

Publicerat: 2015-10-31 | 14:30:00
 
 
Igår köpte jag oktobers Chanellack. Jag unnar ju mig ett lack från Chanel varje månad och denna månaden blev det nr 613 Eastern Light. Det ser väldigt fint ut så det ska bli kul att testa.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mina lördagsplaner

Publicerat: 2015-10-31 | 10:07:00
Godmorgon!
Klockan är nu 7.27 när jag skiver detta, men det kommer dock att visas runt 10-tiden. Jag ska nämligen nu iväg och göra en sminkning på en kompis som modellar. Det är ett TMP (timeforprint) sammarbete vilket betyder att  både modell, fotograf och mua stäler upp med sin tid och så får alla bilder till sina portfolios och marknadsföring, perfekt. När jag är klar med det ska jag och mamma direkt till stallet. Febern och svullnaden var helt borta igår så det var bara en endagars reaktion efter vaccinationen, skönt. När vi kommer hem ska jag sminka mamma, som ska iväg på fest, för att sedan åka direkt till en kompis. Vi ska äta middag och göra oss iordning där innan vi går ut. Jag sover sedan hos henne då mina bussar slutar gå jättetidigt, mina föräldrar är på fest och jag inte vill lägga pengar på taxi. Kommer dock behöva åka tidigt därifrån då jag ska hopa halloweenhoppning på grannstallet. Men det är framtidMalins problem som min bror brukar säga haha.
Nej, nu måste jag äta klart min frukost, göra klart mig och fånga en fotograf för lite outfitbilder innan jag ska kila.
Fler tidsinställda är förberett, vi hörs! 
 
Dagens mumsiga frukost, vaniljkvarg med müsli och bär. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Höstfärger är det finaste

Publicerat: 2015-10-30 | 17:58:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Balmain x HM

Publicerat: 2015-10-30 | 14:01:00
Nästa vecka släpps Balmains kollektion för HM. Det var mycket snyggt men inte riktigt min stil. Tänkte dock försöka hänga på låset och få tag på t-shirten. Kan bli snyggt med en kjol och en kavaj. Om jag skulle gått på någon vinterbal hade jag nog suktat efter den rosa långklänningen, dock förstördes den utav fickorna. Det var mycket läckra byxor och även jackor i kollektionen men inte riktigt min stil i mönstret tyvärr. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mina fredagsplaner

Publicerat: 2015-10-30 | 10:12:16
Godmorgon!
Just nu sitter jag och lyssnar på Josefin och Vanjas podd som jag hittade härom dagen, medan jag jobbar. Har chatten fram till 12 idag och därefter ska jag åka till ponnyn. Min lilla tjej hade feberfrossa igår efter vaccinationen. På kvällen var dock febern lägre och hon var piggare så förhoppningsvis är det borta idag. Men det kommer bli en promenad idag med henne för att hon ska ta det lite lugnare. Ska sedan in till en studio och prata lite med en fotograf angående ett sammarbete, spännande. Tänkte dessutom åka över bron och kika på lite smink på NK. Mina planer är att ha en lugn fredagkväll vilket ska bli skönt faktiskt. Helgen kommer vara ganska stressig, men samtidigt väldigt rolig, men det blir nog bra med en lite lugnare dag idag. 
 
Det är iallafall beslutat att det blir Las Vegas i samband med LA, galet taggad.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hemmagjord thaimat

Publicerat: 2015-10-29 | 18:02:00
I tisdags åt vi "hemmagjord" thaimat till middag. Kyckling i kokosmjölk, naanbröd med morötter och haricoverts. Det är väldigt lätt att göra och går superfort samtidigt som det är väldigt gott. MIna föräldrar åt med nudlar till också och det kan man ju göra om man vill. Man kan ju blanda i massa grönsaker i själva kycklingröran också, sky is the limit haha!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit in the dark

Publicerat: 2015-10-29 | 14:04:00
 
 
//Kappa*Mango//Klänning*Samsoe//Halsduk*Acne//Väska*MarcJacobs//Skor*UGGs//
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Halloween makeup inspo

Publicerat: 2015-10-29 | 09:26:00
Nu börjar det ju verkligen närma sig Halloween. Jag ska faktiskt "klä ut mig" både lördag och söndag. På lördag ska jag gå ut med Nathelie och Karro, så taggad! Och på söndagen ska jag faktiskt hoppa en Halloweenhoppning med Nobless, då kommer jag inte lägga lika mycket krut på sminkningen som jag kommer på lördagen dock. Jag blev som ett litet barn när jag läste propositionen "klä ut sig" haha, givetvis! Ska bli jättekul, här kommer lite smink inspiration inför helgen iallafall!

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jobb, häst och kalas

Publicerat: 2015-10-28 | 17:52:00
Hej!
Nu är klockan egentligen 14.45  (tidsinställt) och jag sitter och äter en väldigt sen lunch efter att precis kommit från stallet. Jobbade hemifrån imorse, hade chatten och då den var väldigt lugn passade jag på att jobba lite med mina företag parallellt. Skönt att kunna dubbeljobba samtidigt. Åkte när chattpasset var klart iallafall raka vägen till stallet och fixade allt innan veterinären kom och vaccinerade henne. Gick därefter en promenad med en podd i öronen med ponnyn, väldigt härligt. Gårdagen var liknande, massa jobb både chatten och "privat", ridning, stallarbete samt att N fick nya skor. När detta inlägget publicerar kommer jag att befinna mig hos mormor och morfar, min morfar fyller nämligen 78år idag, grattis!

Vi hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vinkel kan lura

Publicerat: 2015-10-28 | 14:20:00
Vi har en gigantisk naturtavla i vardagsrummet, jag tycker det är jättekul att fotografera och se hur vinklar verkligen kan göra mycket. Helt plötsligt ser det nästan ut som Molly ligger i naturen. På samma sätt kan man framhäva/dölja kroppen på vanliga bilder, särskilt instagrambilder där man inte ser hela bilden. Det är något man verkligen bör tänka när man ser "drömkroppar" + photoshop såklart, men det har jag självklart inte gjort på Molly haha. 
 
Det man vill framhäva:
 
 
 
 
IRL:
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nytt smink till frilansarkittet

Publicerat: 2015-10-28 | 10:07:00
Tack vare att jag gick på International Makeup Center som äger Make Up Store fick vi (utbildningen kostade ju dock..) mycket smink från MUS, dessutom har jag då fått 40% på deras sortiment. Jag använder inte så mycket av deras smink privat men då jag får mycket rabatt köper jag endel därifrån till mitt frilansarkitt. Jag försöker få ihop bra foundationnyanser, då vi endast fick två liquid (torr-normal hy) och två matta (kombinerad-oljig hy). Jag har varit på jakt efter Milk i både liquid och matt, den har dock inte gått att få tag i på varken nätet eller i butik i liquid fick jag tillslut tag på en i nyansen Vanilla, dock är den lite mörkare än vad jag vill ha. I matt fick jag tag på en Milk iallafall. Min tanke var/är att köpa den ljusaste nyansen och den mörkaste. Har ju ett par i mitten och då kan man alltid blanda till en nyans som passar alla. Båda mina borstrengöringar har trasiga lock vilket gör att jag inte kan ha med mig dom i en väska. Fick bli en ny sådan också samt en pensel som var på rean. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Paulúns mellisgröt

Publicerat: 2015-10-27 | 17:31:20
Idag åt jag denna gröten från Paulúns som mellanmål. Jag gillar Paulúns produkter och äter deras müsli varje dag, jag har även testat flera av sopporna som lunch på jobbet. Denna gröten innehåller massa nyttigheter och den smakade faktiskt väldigt bra. Det var lite nötter i vilket var gott, dock gav det mig väldigt ångest om jag ska vara helt ärlig. Egentligen är det ju rätt oekonomiskt och köpa sådana här färdiga mellanmål när man äter det hemma, gröt måste ju värmas också så det kan vara lite jobbigt att ta med. Kan dock tänka mig att det kan vara rätt praktiskt att ha med till jobbet. Instruktionen sa att den skulle värmas 1.5 minut, men 20 sekunder till hade inte skadat. Sammanfattningsvis tycker jag gröten var god iallafall och ger den 4/5 och skulle kunna äta den igen.   
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Att sätta upp mål - SMART

Publicerat: 2015-10-27 | 14:22:00
Våra möten med Mary Kay jag kommer att gå på varje vecka är mycket motivations-inspirerande vilket jag tycker är väldigt skönt. Igår gick vi igenom en super-smart (haha) metod för hur man sätter mål och denna kommer jag använda både i mina företag och  privat, helt klart. Väldigt tankvärd, testa att sätta upp mål själv enligt dessa punkter:  
 
  • Specifikt
  • Mätbart
  • Attraktivt
  • Realistiskt
  • Tidsatt
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ett heltidsjobb i sig

Publicerat: 2015-10-27 | 09:28:00
Något många, inklusive jag själv, glömmer av är att anorexin är ett heltidsjobb i sig att bli frisk ifrån. Ändå kör jag på just nu med ca 75-100% jobb + häst, och innan det 50% jobb + 50% utbildning + häst. Utöver det ska man hinna med massa sjukhusbesök, kämpa sig igenom varje måltid och träffa vänner. Inte konstigt man är trött. Jag kanske ska lyssna på min behandlare och prioritera in lite vila. Tänk vad många som hade blivit glada om deras medicin var mat och vila, haha. För mig är det tvärt om.. suuuck. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ny kjol

Publicerat: 2015-10-26 | 17:43:00
Hämtade ut en ny kjol från Andrea G design.  Jag har en klänning från samma märke i samma färg men älskar ju klänningar och kjolar så tänkte att en kjol i samma nyans kunde vara användbar haha. Nöjd är jag iallafall.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hudvårdskonsult för Mary Kay

Publicerat: 2015-10-26 | 14:44:00
Nu kan jag äntligen dela med mig, något som varit klart i ca 1 månad, att jag ska bli en fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. Det kommer bli jättekul och tanken är att jag ska hålla mycket klasser hemma hos folk och bygga upp en bra kundkrets. I slutet av september när jag beslutade mig att starta detta bestämde jag mig för att dra igång med det nu sista veckan i oktober, nu när min makeupartistutbildning är klar. Jag har ju haft fullt upp innan, och jag vill gå in i detta fullhjärtat. Idag ska jag vara på min första utbildning och sedan kommer jag ha konturnuerliga möten. Min förhoppning är att ha en första klass redan om någon vecka. Är du intresserad att köpa någon Mary Kay produkt eller att jag ska hålla en klass hos dig (eller att jag bara kommer själv till dig och visar produkter)  i Göteborgtrakten får du gärna kontakta mig. Det kommer att komma massor med bilder och uppdateringar hur detgår och information om produkter. Allt ifrån hudvårdsprodukter till smink. Jag är så taggad!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Smink jag vill köpa i USA

Publicerat: 2015-10-26 | 09:38:00
// CC-cream&Rouge*BobbyBrown // Parfym*Dolce&Gabbana // Skugga*Dior // Skugga*KateVonD // Nagellack*Chanel // Borste*Sigma //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En bra concealer borste

Publicerat: 2015-10-25 | 17:56:00
IMC, skolan jag pluggade till makeupartist på, äger ju Makeupstore. Därför fick vi endast produkter därifrån (när vi inte privat köpte andra). Som alla märken finns det bättre och sämre produkter. Denna borsten, Blending Large 709,  tycker jag är en jättebra concealer borste och jag rekommenderar verkligen den. Har den i mitt kitt och köpte den i fredags även privat. Jag tycker concealer lägger sig mycket bättre med en lite mer rundare borste då platta borstar kan jag tycka bli sträckiga, men det är ju min åsikt. När jag jobbar med kräm/feta produkter ska man alltid använda syntetborste!

 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ekonominörd

Publicerat: 2015-10-25 | 14:32:00
Något jag alltid har älskat att göra (kontrolfreak delux) är listor på allt möjligt. Ekonomin är en sån sak för jag gillar att planera. Eftersom jag dessutom älskar att shoppa men samtidigt är noga med att ha en bra backup är det ju tur att jag gillar att hålla koll på läget. Jag gör ständiga nya dokument och kalkuleringar haha. Nu när jag ska starta företag är det ju extra viktigt, men jag har ju faktiskt läst ett år ekonomi på högskola så har alla viktiga grundkurser med mig i bagaget vilket känns tryckt. När jag gör en budget brukar jag göra så här:
1. Spara. Såklart, brukar spara 50% utav min lön ungefär. 
2. Skriver ner allt jag behöver/vill shoppa under månaden..
3. Först väljer jag ju såklart alltid ut det nödvändigaste/träkigaste som måste betalas; hyra, mobil, linser, mediciner, hårprodukter (supertråkigt men ack så viktigt).
4. Ser hur mycket som är kvar och prioriterar då övrig shopping efter det. 
5. Självklart har jag alltid en "övrig" post för oförutsägbara händelser/annat spontant kul. 
6. Därefter kollar jag veckorna i månaden och eftersom jag älskar att shoppa planerar jag in några av grejerna varje vecka så jag har något kul att se fram emot att köpa varje vecka samtidigt som jag vet att jag håller mig till budget. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min helg

Publicerat: 2015-10-25 | 10:10:00
Godmorgon!
Just nu (7.35) ligger jag i sängen och förbereder ett par tidsinställda inlägg. Min gårdag var iallafall ganska produktiv. Jag jobbade mellan 9-14, därefter åkte jag och mamma till stallet. Förra helgen kände jag att vi var i en liten svacka jag och ponnyn och det var inte alls kul att rida på banan. Så vi har ridit ut hela veckan men igår tog jag då ett pass i manegen och hon var superfin. Det kändes väldigt skönt att det gav resultat av att bara busa i skogen några dagar i sträck. När jag kom hem därifrån beställde jag visitkort, ansökte om F-skattsedel m.m. Kände mig så himla vuxen och snart driver jag faktiskt 2 egna verksamheter. Can´t wait! På kvällen kom Nathalie hit, vi hade en supermysig kväll, hon är så himla underbar att vara med. Denna dagen går i lite liknande tema, jobbar 9-15 idag och sedan ska jag plocka upp Karro som hänger med till stallet. Jag tror sedan hon hänger med hem och äter middag. Det är perfekt när mina kompisar har börjat vela hänga med till stallet och rida. Jag som väldigt ofta har ont om tid kan då både kombinera häst och vänner, grymt.
 
Vi hörs!
 
 
Fick en liten fin present av N för att jag är klar med min utbildning <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sunset Safari

Publicerat: 2015-10-24 | 17:50:00
Jag har tittat på läppglanset Sunset Safari några gånger inne på MakeUpStore. Eftersom jag iprincip aldrig använder läppglans har jag velat lite, men då dom har rea nu i oktober på läppglansen för 100kr/st slog jag till då detta är naturellt men guldglittrigt. Superfint verkligen! På bilderna har jag bara lagt på glanset direkt på läpparna, ingen penna eller annan bas, därav blurrade jag konturerna på ena bilden. 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Barbacka bus

Publicerat: 2015-10-24 | 14:31:00
I torsdags red jag ut barbacka i skogen och busade med min lilla sessa. Mamma var med och skulle ta lite bilder, dock blev verkligen alla bilder suddiga, men dessa var dom som var visningsbara. Jag är fullt medveten om att min sits inte är jättesnygg alla gånger, men det var massa galoppbilder där jag bara släppte på henne o lät henne springa och ha kul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Utbildad Makeupartist

Publicerat: 2015-10-24 | 09:45:00
Igår fick jag äntligen mitt diplom och kan nu titulera mig som diplomerad makeupartist. Det känns verkligen jätteskönt och jag är så glad att jag tog modet att börja utbildningen. Något roligare, jobbmässigt, går inte att hitta så nu är det upp till bevis och jag ska kämpa som tusan för att kunna frilansa och leva på det här. När jag kom hem hade dessutom mamma o pappa köpt två glasfigurer från Kosta Boda som present, jättefina!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Slutprov 3 - Edens Lustgård

Publicerat: 2015-10-23 | 17:30:00
Vårt sista slutprov gjordes igår. Då var temat Edens Lustgård och min fina kompis Emma satt modell. Jag själv valde lite naturtema, gräs med blommor, upp till en himmel med fjärilar samt moln och brynet som en sol. Tyckte det blev rätt ballt och det var långt ifrån det jag brukar göra så det var riktigt kul.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Man blir helt knäpp

Publicerat: 2015-10-23 | 14:30:00
Något jag stör mig väldigt mycket på, vilket beror på människors okunnighet, är att många tror att anorexi bara är en diagnos när man bara inte äter. Det finns flera typer av ätstörningar; anorexi, bullimi, uns och ortodoxi, vilket jag först och främst tror att många inte vet om. Ätstörningar är först och främst en psykisk sjukdom, de som utvecklar anorexi syns det på (det gör det såklart även på vissa andra typer av ätstörningar) men hur sjuk man är sitter inte bara i vikten. De allra flesta med ätstörningar har faktiskt inte fysiska symptom. Media fokuserar alltid på extrem-fallen vilket jag kan tycka är lite fel. Dessutom slutar inte alla anorektiker att äta helt, när jag var som sjukast, åt jag ändå flera mål om dagen. Dock hade jag stenkoll på kaloriintaget (vilket var alldeles för lågt) och vad jag stoppade i mig och att jag såg till att träna utöver det. Jag hade ett väldigt svagt hjärta och väldigt lågt BMI för den delen också, som jag tidigare nämnt har jag ju väldigt bra förbränning, och jag vill inte ens tänka på vart jag hade hamnat om jag inte åt alls. Ju mindre näring hjärnan får desto knäppare blir den (anorexi-monstret starkare).
 
I onsdags köpte vi en nice mellisskål "som ser blöt ut" på ikea för bara 12kr haha
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Black outfit inside

Publicerat: 2015-10-23 | 09:43:00
 
 
 
//Tröja*Massimodutti//Kjol*Object//Stövlar*Rizzo//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Slutprov 2

Publicerat: 2015-10-22 | 17:42:00
Igår hade vi vårt andra praktiska slutprov. Vi visste inte alls vad som väntade oss. Vår lärare överraskade oss med att vi skulle göra Redationellt, Italienska Vogue, höst 2016. Som inspiration fick vi se en bild (utan ansikte) och utgå ifrån det. Ibland kan ju bara kläderna ge en känsla och när man ser sminkningen får man en helt annan uppfattning om känslan. 
 
Bilden vi fick se var denna nedan, en från Vogue Italia, september 2011:
 
Då vi inte fick se ansiktet valde jag att fokusera på den röda detaljen och gjorde en rödaktig sotning för även få in höstkänslan. Gjorde en ganska grafisk liner. När man väl ser ansiktet inser man att det är en mer goth-chic sminkning med riktigt mörka ögon. Jag valde naturligare läppar till vilket stämde överens med bilden. Min tanke var att Vogue-utklippet inte hade någon rouge eller liknande som skulle mjuknat upp bilden. Det stämde, dock hade orginalet mer shading. Men så är det Vogue också haha. Det roliga med sådana här uppgifter är att det inte riktigt finns något rätt eller fel, att man kan tolka som man vill men sedan ändå kan se hur som gjordes, vilket är ett alternativ som fungerar. Sminkvärlden är oändlig och bara fantasin sätter gränserna.
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mealbar recenssion

Publicerat: 2015-10-22 | 14:24:00
 
Jag vet att detta inte är ett komplett mellanmål, långt ifrån. Men nu har jag smakat Stracciatella smaken 3 gånger. Denna mindre bar är nämligen perfekt om man ligger lite back med kaloriintaget eller om man vet att man ska äta senare och behöver något mindre för att orka. Jag har inte ätit glass-stracciatella på hur många år som helst, innan jag fick anorexi var jag ju laktosallergisk och åt inte vanlig glass m.m. Trots det fick jag lite flashbacks på smaken och jag tycker den levererar på det. Personligen gillar jag riktigt hårda/sega barer och det var inte riktigt denna men annars tycker jag den fyller det syfte jag var ute efter. I betyg får den 4/5 och jag kommer ha den som räddare i nöden om jag ligger knapert kalorimässigt.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfitbilder

Publicerat: 2015-10-22 | 10:17:00
 
 
 
//Stävöar*Rizzo//Kappa*Mango//Väska*MarcJacobs//Tröja*Gant//Kjol*Abercrombie//Halsduk*Missoni//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En rejäl utmaning idag

Publicerat: 2015-10-21 | 21:07:26
Hej!
Jag precis satt mig i soffan och tagit ur linserna samt sminkat av mig. Det kan vara den bästa känslan. Nu på kvällen har jag fixat lite inför mitt sista slutprov imorgon. Tänk att det bara är ett prov kvar, sedan är jag utbildad makeupartist. Imorgon ska vi ha en väldigt fantasi sminkning, en extrem sådan. Kanske borde gjort en testsminkning på det, men har gjort det halvt som halvt iallafall och har en tydlig plan hur jag ska göra så det känns bra. Det ska bli jättekul för har sett fram emot denna sminkningen superlänge. Vad vi gjorde på dagens slutprov får ni se imorgon, såklart. Efter skolan åkte jag raka vägen till stallet och fixade allt samt red ut en sväng. Det var riktigt kallt men mysigt som vanligt. När jag hade ätit lite sen lunch tog jag sedan bilen igen och hämtade mamma. Vi styrde sedan till IKEA, köpte lite småsaker samt så gjorde jag en mega utmaning - åt en kokosboll. Jag har ju inget som helst sockersug och saknar inga kakor/godis överhuvudtaget faktiskt. Men mina behandlare och mina föräldrar vill dock att jag inte ska behöva vara rädd för sötsaker iallafall vilket de har en lite poäng i. Jag vill inte vara rädd, men jag tycker ju det inte är gott längre - helt ärligt. Trots mega ångest åt jag den lilla kokosbollen som mellis för mammas skull. 
 
Vi hörs imorgon!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Slutprov 1

Publicerat: 2015-10-21 | 18:07:00
Igår hade vi vårt första praktiska prov. Då var det årtal och på plats fick vi veta att vi skulle göra en 40-tals sminkning. Fick föresten tillbaka teoriprovet och fick 94,5/99 vilket kändes bra. Manuela var snäll och ställde upp under sminkningen igår och 40-tals sminkning är ju en fin och elegenat sminkning generellt och jag tyckte hon blev fin. Nu i efterhans ser mitt kritiska öga mycket fel, men det kunde ju gått sämre iallafall..
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 saker jag ser fram emot

Publicerat: 2015-10-21 | 14:43:00
- På fredag då jag (förhoppningsvis haha) får mitt makeupartist diplom. Efter 10 veckors slit och massa timmar känner jag mig ändå rätt redo att stå på egna ben.
 
- Och påtala om egna ben, nästa vecka kommer jag dra igång ett eget företag där jag har ett större företag i ryggen. Men mer om det nästa vecka, hur spännande!
 
- Halloween, planen är att köra en utgång med ett par kompisar på lördagen och på söndagen hoppa en clearround i grannstallet. Givetvis ska jag klä ut mig båda dagarna, någon gång måste man ju gå all in. 
 
- Min resa till Los Angeles, givetvis. Bästa landet, så taggad och tiden springer iväg så snart är jag där typ.
 
- Att kunna njuta av december hemma. Förra året spenderade jag hela december och julen inlagd och fick bara komma hem kvällen innan julafton och åka tillbaka på morgonen den 25e.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Roligare än så blev det inte en tisdagsmorgon...

Publicerat: 2015-10-21 | 10:08:00
HAHA, fulaste på länge, men bjuder på det.
 
//Skjorta*Gant//Kappa*Kiomi//Halsduk*Missoni//Mössa*FWSS//Väska*MarcJacobs//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Polotröjan

Publicerat: 2015-10-20 | 18:10:00
Hatten och polotröjan är två trender jag så gärnat velat följa men inte tagit tag i två höstsäsonger. Men denna hösten har jag gjort slag i saken, för ett par veckor sedan blev jag med hatt och igår köpte jag mig en svart, tunnare polotröja från Massimodutti som belöning efter mitt teoriprov. Supersnygg och kommer användas till kjolar och höga stövlar med en stram tofs i höst/vinter.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vanilj kvarg

Publicerat: 2015-10-20 | 14:06:00
Eftersom jag är laktoskänslig äter jag ju laktosfria produkter. Jag är ju väldigt beroende av kvarg och äter det flera gånger per dag. Det laktosfria utbudet har dock varit snålt och bara haft naturell och hallon. Hallonkvargen har jag tyckt är lite söt men äter den ändå rätt ofta just för variationen. Nu har det äntligen kommit i vanlij. Smakade den i söndagskväll, dock tillsammans med frysta bär vilket gjorde att smaken inte kom fram riktigt. Den kändes inte riktigt lika söt som hallonen + att konsistensen var väldigt fast (vilket jag älskar). Naturell tycker jag alltid är godast men just för varationens skull ger jag denna 4/5 och kommer äta den mycket mer, det är en sak som är säker!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2015-10-20 | 10:02:00
 
//Päls*Hollies//Tröja*RalphLauren//Kjol*Twist&Tango//Skor*UGGs//Väska*MarcJacobs//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En riktig bra dag + jobbig bild

Publicerat: 2015-10-19 | 20:49:00
Godkväll!
Idag har jag haft en riktigt bra dag. Min måndag började i skolan där jag hade teoriprov, vilket kändes jättebra. Får resultatet imorgon men antar att jag har över 90% rätt, annars blir jag missnöjd. Vi slutade efter provet och då gick jag och shoppade lite samt hämtade ut concealern jag visade förut. Åt lite lunch hemma innan jag plockade upp mamma och åkte till östra. Som vanligt när jag legat på samma kalorimängd några veckor tappar jag i vikt. Varken jag eller min behandlare är längre förvånade trots att jag äter 25% mer än snitt-kvinnan. A sa att under åren har hon mött mig och en till med denna förbränning, och hon var tydligen mycket yngre än mig. Jaja, jag är tacksam för det iallafall. För jag vet ju att jag äter det jag ska och inte fuskar så jag har inget att dölja. Åkte sedan ut till stallet gick en härlig promenad till kossorna med min lilla ponny. Nu på kvällen har vi FaceTimeat med min bror, mysigt det också. Dessutom har jag pratat med bästis i Thailand samt fått reda på en väldigt positiv sak om en annan vän.
Igår publicera jag förresten en jobbig bild på min instagram (@maaaliiinw), nämligen en utvecklingsbild på min rygg. Tog nämligen en bild igårkväll den 18 oktober, för jag tittade i min telefon och såg att jag hade en ryggbild från den 18 oktober 2014 och tänkte att det kunde vara intressant att ha en jämförelse med ett års mellanrum, på dagen. Jag mår bättre på den högra iallafall, det är en sak som är säker. Det är ingen dans på rosor jämnt, men det ska det bli!
 
<-- oktober 2014 //  oktober 2015 -->
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mac studio finish concealer duo

Publicerat: 2015-10-19 | 17:58:00
Beställde hem denna förra veckan och hämtade ut den tidigare idag. Tanken är att använda denna i mitt makeupartist kit. I skolan använder vi mest MUS reflex cover vilket är bra och jag har själv köpt dark o ska köpa light så man kan blanda till alla nyanser i den. Men eftersom den är ljusreflekterande och jag kommer göra sminkningar i studio (nästa gång 31 oktober, taggad!) så kan man ju inte ha en som reflekterar ljus då det blir helt vitt på bild. Jag gillar ju MACcs produkter och läst mycket bra om denna så det kommer nog bli toppen. Är den för fast kan man ju alltid blanda ut med serum för att få en lättare konsistens.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Los Angeles om dryga månaden

Publicerat: 2015-10-19 | 14:18:00
Äntligen kan jag berätta att vi om dryga månaden ska åka ner till Los Angeles igen. Jag är så himla taggad. Vi ska bara vara nere i 8 dagar men det kommer bli så skönt. Det kommer vara tredje gången jag besöker drömmarnas stad. Jag har aldrig varit i Las Vegas men varit jättesugen på det så vi kommer nog att spendera ca 2-3 dagar där om min önskan slår in. USA är verkligen mitt favorit land alla gånger om och jag är lycklig lottad att få besöka det då och då!
 
På min brors skola, en timma från LA, förra sommaren.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min typ av citat

Publicerat: 2015-10-19 | 09:20:00
" Always overdress. People will just assume you are on you way to a better party"
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Imorgon drar sista veckan igång

Publicerat: 2015-10-18 | 21:37:33
Godkväll!
Hade inte hunnit förberedda något inlägg runt 18-tiden idag tyvärr. Jobbade 9-15 idag och därefter åkte jag direkt till stallet. Kom inte hem förrän 18.30 och efter dusch, middag och yatzyspelande blev klockan 20.00. Såg då på Solsidan och varvade det med förhör inför mitt prov imorgon. Det är helt galet, imorgon går jag in i sista veckan på min makeupartist utbildning. Imorgon är det skriftligt prov, på tisdag en årtals sminkning, på onsdag en sminkning vi inte vet ännu och på torsdags Edens Lustgård sminkning (jag har en as nice idé till det). Om allt går som planerat är jag alltså utbildad makeupartist på fredag, hur galet och kul? Är supertaggad på det iallafall och det ska bli så roligt. Känner mig rätt lugn dessutom inför morgondagens prov så det är skönt. Sedan har jag läkarbesök och stall som står på schemat såklart. Blir nog en bra måndag ändå och jag hoppas vägningen/samtalet flyter på utan massa ångest och tårar.. 
 
Vi hörs imorgon helt enkelt!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens kväll med Emma

Publicerat: 2015-10-18 | 14:06:00
Min gårdagskväll spenderades hos fina Emma. Vi åt middag o kvällsmat, spelade yatzy, såg en film och pratade. Det var en jättemysig kväll och jag kom hem runt midnatt. Såhär såg jag ut, eftersom jag bara skulle köra dit så valde jag att ha UGGs på mig eftersom det är det skönaste man kan ha på sig.
 
 
 
 
//Tröja*DKNY//Kjol*Object//Skor*UGGs//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Badrums inspo

Publicerat: 2015-10-18 | 09:38:00
 
Min typ av inredning och som jag kommer ha i mitt badrum i mitt attefallshus. Gråaktigt kakel och silverdetaljer. Det kommer antingen bli handdukar från Gant eller Lexington och troligtvis i någon naturfärg. Givetvis måste det finnas några snygga lyxiga ljus/doftpinnar i badrummet också. 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vi borde vara mer som blommor..

Publicerat: 2015-10-17 | 18:04:00
A flower doesn´t compare itself to the others, it just bloom.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ombreläppar

Publicerat: 2015-10-17 | 13:45:00
Igår var sista dagen i skolan innan våra slutprov. Då hade vi en repetitionsdag/övningsdag och man fick träna på det man själv kände för. Jag gjorde lite liners samt ett par röda läppar med lite orangea nyanser så det blev lite ombrestuk. Färgmässigt blev jag väldigt nöjd, dom såg dock jämnare ut irl och på bilden ser dom inte alls perfekta ut.. På överläppen är det dock ljuset som reflekterar haha..
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Grey outfit

Publicerat: 2015-10-17 | 09:41:00
 
 
// Kappa*Kiomi//Sjal*DKNY//Skor*UGGs//Väska*MarcJacobs//Kjol*Abercrombie//Tröja*Samsoe//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Avskedsmiddag

Publicerat: 2015-10-16 | 21:58:01
Godkväll!
För ungefär en timma sedan kom jag hem efter en avskedsmiddag för min fina bästis. Hon ska spendera 8 veckor i Thailand och volontärarbeta med elefanter. Det är något hon verkligen har velat göra så är jätteglad för hennes skull. Under tiden vi har känt varandra har vi aldrig haft ett 8 veckors uppehåll hehe, så vi får leva med skype/facetime helt enkelt. Men det ska nog gå bra. När jag kom hem sminkade jag av mig och bytte om det första jag gjorde. Så himla skönt. Är ensam hemma ikväll så förberdde jobbfrågor för mina pass både lördag och söndag. Känns bra att det är fixat o jag kan ta det lugnare under helgens jobbpass. Nu är det dags för kvällsmat innan jag ska krypa till sängs. Klockan ringer inte förrän 8.30 imorgon. Lyx att börja jobba klockan 9 och att man kan låta klockan ringa för första gången (snooze är ett måste). Hemmajobb, kan vara det bästa! 
 
Vi hörs imorgon!
 
Haha, jag o Lindis en partybild 2012 tror jag! <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dragqueen

Publicerat: 2015-10-16 | 17:15:00
Igår i skolan hade vi Dragshow. Så himla roligt. Det var först lite kaotiskt dock då min modell som en i klassen hade fixat försov sig. Så först tänkte jag dela med en annan men ville göra själv så fick starta 1h senare en alla andra. Men hann klart så det var skönt. 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Del 2 favorit låtar

Publicerat: 2015-10-16 | 14:06:00
I måndags skrev jag ju ett inlägg om 5 av mina favoritlåtar. Här kommer del 2 som ni bör ha på er Spotifylista liksom jag har;
 
Goliat - Laleh 

Trying To Recall - Marie Lindberg

Phoenix - Molly Sandén 

A Drop In The Ocean - Ron Pope

Dragon - Miriam Bryant

 

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Black and white

Publicerat: 2015-10-16 | 09:52:00
 
 
//Kappa*Gant//Halsduk*Acne//Tröja*Twist&Tango//Kjol*Åhléns//Skor*Primeboots//Väska*MarcJacobs//Hatt*Aldo//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Catwalk sminkning

Publicerat: 2015-10-15 | 16:38:00
I tisdags var Linnea hemma hos mig en stund. Hon ska sitta modell på ett av mina slutprov nästa vecka. Jag vet ju inte exakt vilket tema det kommer att vara då, antingen typ reklam, catwalk eller liknande. Jag hade en catwalk tanke som  jag ville testa innan då jag inte hade någon som helst aning hur det skulle bli. Blev rätt ballt ändå. Stör mig dock lite på att den ena lila triangeln inte riktigt är helt rak. Slarvigt, men men!
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2015-10-15 | 14:00:00
 
 
//Kappa*Mango//Päls*Holles//Tröja*Gant//Kjol*Twist&Tango//Skor*UGGs// Väska*MarcJacobs//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ny palett + roliga fransar

Publicerat: 2015-10-15 | 09:55:00
Sprang förbi Kryolan igår. Köpte ytterliggare en egenskapad palett i vinrött-rött-orange-gult-ljusgult-ljusgrönt(missvisande bild)-gräsgrön-mörkgrönt. Nu har jag två bra olika paletter från Kryolan så jag har alla bas färger. Inte alla nyanser såklart men man kan alltid mixa o få det i olika nyanser. En grund iallafall att utgå ifrån. Dessutom köpte jag svart/lila fransar inför Dragqueen sminkningen idag, exited!
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Syriansk sminkning

Publicerat: 2015-10-14 | 17:26:00
Igår i skolan skulle vi göra en syrisansk sminkning för att den är lite mer än vanlig europeisk sminkning samtidigt som man som frilansare ofta gör sådana bröllop. Jag valde att göra en guld/rosa sotning, med en svart liner och en glittrig liner parallellt. Dessutom använde jag mina nya fransar vilket jag tyckte blev väldigt naturliga ändå. Jag tyckte nyansen på locket blev superfin och blev nöjd med sminkningen överlag.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Flykting situationen...

Publicerat: 2015-10-14 | 14:36:00
Jag brukar inte skriva jättemycket politikåsikter här på bloggen. Men flykting situationen är verkligen kaos och fruktansvärd och jag blir så förtvivlad att många inte vill hjälpa till. Min pappa och jag hade en konversation om det för ett litet tag sedan och han sa en sak som jag tyckte var så himla klok: "Dom flyr inte mot fattigdomen utan mot kriget". Att människor sitter och tigger för att de inte har pengar är en helt annan femma och många som flyr kommer hit, inte för att dom inte har några pengar utan för att de vill ge sina barn en framtid. Det tror jag att många glömmer av. Många har utbildning och haft ett bra liv, men bott i ett ostabilt land. För 70år sedan var Europa i samma situation..
 
"These aren't Syrians. They’re Europeans trying to get to North Africa during World War II. So next time you think of closing the borders you might want to check with your grandparents."
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

UGGs

Publicerat: 2015-10-14 | 09:34:00
Jag kan aldrig sluta rekommendera UGGsen. Många må tycka att dom är dyra men de är bannemig de skönaste skorna som finns och det ska vara dom äkta i fårskinn tycker jag. Fakeskorna är riktigt fula och jag kan garantera att dom inte har samma kvalité och värme. Själv har jag 3 par UGGs, bruna låga, svarta mellan och gråa mellan med knapp. Mina svarta är dock väldigt slitna och ska ersättas med ett par nya. Har dock inte bestämt mig om det blir ett par exakt likadana eller någon annan modell vilket egentligen känns roligare. Förra året när mina föräldrar var i USA på hösten så köpte de även två par UGGs vantar till mig, bästa. Aldrig använt några så sköna. Jag har köpt alla mina par skor utomlands, i USA, London och Australien (det gjorde min pappa, då UGGsen kommer därifrån). I Göteborg finns dom bland annat på NK, YokoYap och Raglady. Ska man beställa från nätet får man dock vara noga med att de är äkta då jag sett massa fakesidor där det står att dom är äkta och nedsatta för typ ingenting. Jo men tjena.. Igår blev det iallafall premiäranvändning av UGGs för säsongen, mina fötter jublade!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sminka halva ansiktet

Publicerat: 2015-10-13 | 17:16:00
Under gårdagens lektion skulle vi ha med oss modeller med mörk hy samt asiatiska drag. Då det var ont om modeller fick vi dela och sminka halva ansiktet var. Det var faktiskt väldigt svårt då man var ju givetvis tvungen att göra det symmetriskt men samtidigt hålla koll på var den andra gjorde. Här är resultatet på min vän Jenny;
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Inrednings inspiration

Publicerat: 2015-10-13 | 13:37:00
Nästa höst ska jag få ett eget attefallshus om allt går som planerat. Det ska bli supernice och jag ser så mycket fram emot det. Just nu håller vi på att kolla på olika planlösningar osv. vilket verkligen är jättekul. Något annat jag tycker är jättekul är att kolla på inredning. Här är ett litet collage på ungefär hur jag tänker inredningsmässigt. Mitt svarta kort på NK kommer gå varmt när jag börjar shoppa inredning har jag en känsla av.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nu är det mörkt på morgonen

Publicerat: 2015-10-13 | 10:12:00
 
// Klänning*MollyBracken//Tröja*RalphLauren//Kappa*Gant//Halsduk*Acne//Väska*MarcJacobs//Stövlar*Rizzo//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sjukhus och stall

Publicerat: 2015-10-12 | 21:45:26
Godkväll!
Nu har jag o mina föräldrar precis sett ett reportage om anorexi på Aktuellt. Där dom trodde att 50% av anorektikerna drabbas p.g.a. en gen. Tyckte det lät rätt konstigt. Visst att psykisk ohälsa kan gå i arv/gener men en just "ätstörd gen", det är jag tveksam till. Man såg även reportens okunnighet när hon intervjuade en från Frisk & Fri och sa något i stil med "då kanske man kan hitta en medicin som botar anorexin". Det är inte riktigt så lätt, det är ju en psykisk sjukdom som visar sig i fysisk form. Tycker jag iallafall. Jag tyckte det var bra att dom upplyste att 10% av alla med anorexi dör, folk måste ta sjukdomen på allvar. 
Påtala om sjukdomen, var ju på östra idag i vanlig måndags-ordning. Vikten var några hekton upp vilket i stunden såklart var superjobbigt. Men mina behandlare är så bra och efter lite samtal kändes det något lättare. Åkte iallafall direkt till stallet sedan och där kunde jag andas. Min fristad, utan Nobless vet jag inte vad jag skulle gjort. Hon såg bättre ut idag, någon ny böld men några mindre och ingen temp. Skönt iallafall och vi red ut i skogen en stund idag och busade vilket vi både tyckte var så himla härligt.
 
Nu ska jag kämpa mig igenom ytterliggare ett mål, denna gång med kvarg, müsli och bär, innan det är läggdags. Vi hörs imorgon igen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 fina låtar

Publicerat: 2015-10-12 | 17:59:00
Jag älskar lugna låtar som får mig att tänka mycket. De är så himla fina och i och med min kamp med anorexin får de en helt ny innebörd. Molly Sandén är nog min favorit artist när det gäller ballader, en superduktig artist verkligen som gör låtar som berörd. Här är 5 låtar som går varmt på min Spotify lista;

Try - Colbie Caillat
 
Freak - Molly Sandén
 
Love Story - Taylor Swift
 
Fight Song - Rachel Platten
 
Let It Go - Idina Menzel
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Några hårknep

Publicerat: 2015-10-12 | 14:45:00
Mitt hår är nog det jag får mest komplimangner för. Det är rätt långt och förtillfället helt naturligt i sin hårfärg. Eftersom jag vill behålla längden och gärna ha det ännu längre är jag väldigt försiktig med det. Därför tänkte jag ge er tre fakta/knep/tips för att få ett mer hållbart hår/snyggare frisyrer. 
 
1. Blött hår saknar en vätemolekyl som binds när håret är helt torrt. Om du ska volymföna, föna då till håret är helt torrt.
 
2. Sov med håret i en fläta. Utsläppt hår vid sömn slite jättemycket, liksom uppsatt hår på dagen. Skulle du sätta upp håret i en tofs, använd då absolut inte toffs med metallklips.
 
3. Om du använder hårnålar. För att dom ska fästa måste man ha två som korsar varandra. Då lås dom, annars åker dom ut på med en gång. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sojanuggets

Publicerat: 2015-10-12 | 10:08:00
Jag tycker verkligen att Hälsans Kök lyckas med sina vegetariska rätter. Senast vi var och handlade mat köpte jag Sojanuggets. Nu har jag ätit dom två gånger och tycker dom är goda. Eventuellt lite smaklösa men absolut att rekommendera. Vegetarisk mat är något jag börjat äta mer och mer, just för att det är så himla gott. Dessa får 3,5/5 i betyg och jag kommer att köpa dom igen. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ponnyn har nog fått en allergiskreaktion..

Publicerat: 2015-10-11 | 19:04:00
Idag när jag kom ut till stallet hade Nobless några bölder på hals samt bog. Även ett konstigt sår i svansroten samt ett skrovligt i ansiktet. Hon hade början på ett i svansroten igår men idag var det värre samt mycket mer. Hade det varit i mitten av juli hade jag inte blivit förvånad, för Nobless är ju känslig mot insektsbett. Men nu är det liksom oktober månad. Jag ringde mamma via facetime imorse så att hon kunde se allting. Vi har ju inte bytt foder heller så att det kan ju inte vara något sånt. Verkligen jätteskumt med tanke på tiden på året. Tempade henne också och hon hade 37.0 (hennes snitt är 37.3) så något lägre men inte så mycket. Är det kvar imorgon får vi ringa och rådfråga veterinär. När hon får sånt på sommaren försvinner det dock på en dag. Men då är det ju insektssäsong och det beror på knott och förhoppningsvis är det så denna gången också och borta imorgon. Det blev helt enkelt bara en liten promenad med min prinsessa idag.
 
En utav bölderna.. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens hattoutfit

Publicerat: 2015-10-11 | 15:43:00
 
 
 
 
 
//Kappa*Mango//Sjal*DKNY//Klänning*Samsoe//Hatt*Aldo//Väska*MarcJacobs//Stövlar*Rizzo//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Questbar Mixed Berries

Publicerat: 2015-10-11 | 09:51:00
I fredags testade jag ytterliggare en ny Questbar smak, nämligen Mixed Berries. Jag tyckte inte att den smakade jättemycket bär, lite blåbär typ annars mer havregrynskänsla. Den var helt okej men absolut inte någon av dom godaste jag har ätit. Generellt är Questbars smaker med lite smak av choklad (och olika nötter) dom godaste tycker jag. Denna får 3/5 och jag som älskar Questbars blev lite besviken på denna smaken faktiskt.   
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hatt

Publicerat: 2015-10-10 | 17:14:00
Äntligen har jag köpt mig en svart ullhatt. Jag hämtade ut den igår och ni kommer att få se den på outfitinlägg. Det är så himla snyggt med en svart hatt, att det har tagit mig två höstsäsonger innan jag köpt en är galet.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Supersen lunch

Publicerat: 2015-10-10 | 15:35:05
Hej!
Just nu sitter jag och äter supersen lunch(15.30..).  Har verkligen inte hunnit innan. Var i stallet tidigt imorse och red. Sedan åkte jag hem till Josefine (en tjej i stallet). Hon skulle på bröllop så sminkade henne samt fixade håret. Det var superkul trots att det blev stressigt i slutet, tjejer haha. Om ungefär en halvtimma kommer Karro hit. Eventuellt kommer även Idah hit lite senare ikväll. Men innan de kommer tänkte jag hinna börja sammanfatta lite hudvårdsinformation inför teoriprovet om dryga veckan. Igår spenderade jag jvällen med fina Linda. Hon åker ju till Thailand om en vecka och ska vara volontär för elefanter i 8 veckor. Galet, har inte varit ifrån henne så länge uder tiden vi känt varandra i stnart 7år. Men hon kommer verkligen att få livets resa och är så glad för hennes skull.
 
Nej nu måste jag börja plugga, helg och slapphet, skulle inte tro det va haha.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nu är det mössväder

Publicerat: 2015-10-10 | 09:40:00
 
 
 
//Kappa*Kiomi//Halsduk*EsterElenora//Tröja*Samsoe//Klänning*Nelly//Stövlar*Rizzo//Väska*MarcJacobs// Mössa*FWSS//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 visste ni att..

Publicerat: 2015-10-09 | 17:57:00
* Jag är supermörkrädd. Även när jag kör bil och det är mörkt ute. Då kör jag med låsta dörrar, högsta volym och tittar knappt bak då jag är rädd att andra bilar förföljer mig.. 
 
* Rökning är bland det vidraste man kan göra tycker jag och jag har aldrig ens tagit ett bloss.
 
* Morötter är ett av mina absoluta safecards och äter över 1/2kg om dagen.. det har jag gjort en lång period nu och på vissa ställen (exempelvis mungipor) har jag blivit gul. Riktigt illa haha.
 
* Blåmärken är något jag får genom att bara tänka på det typ. Det är helt sjukt och varje vecka har jag flera nya. Jag får det dessutom på helt omriliga ställen, förra veckan fick jag bland annat ett under fotsulan samt två mitt på armen. Totalt ologiska delar på kroppen att få blåmärken på.
 
* Mitt vänsteröga blundar/är halvstängt såfort jag tittar in i ljus/är ute eller blir sminkad m.m. Jättejobbigt och fult, det har ni säkert sett på dom flesta av mina outfitbilder att vänsterögat inte riktigt är öppet.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tolka moodboard

Publicerat: 2015-10-09 | 14:47:00
I skolan igår hade vi gjort varsit moodboard (collage) utefter en sminkbild. Man gav moodmoardet till en klasskopis och info om bilden så skulle den sminka så lik bilden som möjligt, och den som sminkade fick såklart inte se den förrän man var klar. Det var betydligt svårare än vad man trodde att beskriva och jobba utifrån något när man inte har en bild framför sig. Annars har man ju antingen en fysisk bild/inspiration eller en tankebild.
Här är iallafall mitt resultat:
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fur season

Publicerat: 2015-10-09 | 09:41:00
 
 
// Kjol*Mexx // Skjorta*Gant // Stövlar*Rizzo//Päls*Hollies//Väska*CalvinKlein//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Glitter o fransar samt praktik

Publicerat: 2015-10-08 | 18:05:00
När detta inlägget publiceras står jag i MakeUpStores monter och har "praktik". Det är kundkväll där idag mellan 16-21 och då vår utbildning sponsras/ägs(?) av mus fick jag och tjejerna i klassen möjligheten att ha en pratikkväll och sminka kunder, kul! Jag tycker att det är viktigt att ta alla sådanahär chanser för att få erfarenhet samt knyta mer kontakter. 
Tänkte dessutom passa på att visa massa nytt glitter jag fick hem i tisdags. Ska bli så kul att testa allt glitter, som jag nämnt tidigare är det viktigt att det verkligen är makeup-glitter , detta är 0.1mm och står att det är anpassat för sminkningar så det ska nog bli toppen. Beställde även 10-pack fransar, även dessa ska bli så roliga att testa. Men det är dom jag har sett att Kissie använder (men aldrig skrivit ut sida) så dom är nog bra. Klickade även hem lite mascaraborstar men det är inte så fancy att visa direkt.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit i soluppgång

Publicerat: 2015-10-08 | 14:48:00
 
 
 
 
//Kappa*Kiomi//Halsduk*Missoni//Kjol*Object//Blus*FilippaK//Väska*CalvinKlein//Stövlar*Rizzo//Solisar*Rayban//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vivienne Westwood

Publicerat: 2015-10-08 | 09:40:00
Inför gårdagens lektion fick vi i uppdrag att göra en Facechart och sedan en sminkning för en catwalk modell för designern Vivienne Westwood för A/W 16. Stilen var lite romantiskpunk. Jag kollade igenom lite bilder från tidigare visningar. Mycket fokus på ögon (och ibland även läppar). Ganska vågade sminkningar ibland och även väldigt osymmetriskt. Valde att göra en mer rundare sminkning med ett rinnade öga (lite punkstil). Men med orange/bruna nyanser för att få in höstkänslan eftersom det var höst/vinterkollektionen. Dessutom blev det ju en lite varmare och mer romantisk känsla då. Valde också att inte lägga någon mascara eller liknande för att jag inte ville ha den svarta effekten. 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Trek proteinbar

Publicerat: 2015-10-07 | 17:59:00
Som ni vet så äter jag ju mycket proteinbars. Jag försöker att äta olika märken och smaker just för variationens skull. För en dryg vecka sedan när vi var och handlade mat hittade jag denna från Trek, det var 3 för 33kr så då tänkte jag att det var bäst att utnyttja erbjudandet och testa. Nu har jag ätit 2 utav dom. Den smakar mycket kokos vilket jag smakmässigt gillar. Det jag inte gillar med den är att den inte är så "fast" som vanliga proteinbars utan känns mer som en müslibar man åt som liten. Så fastän jag vet att denna innehåller 20% protein vilket ändå är okej så känns den väldigt onyttig. Dock inte supersöt vilket är skönt. Men jag är medveten om att det är ätstörda tankar och jag tycker ändå att det är ett bättre allternativ till en chokladkaka etc (som jag inte ätit på flera år dock..). Jag ger den 3/5 och kommer kanske köpa de igen, just för det billiga priset och kokossmaken.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Reklambild

Publicerat: 2015-10-07 | 14:08:00
Gårdagens lektion i skolan bestod av att vi skulle göra en "reklamsminkning". Vj skulle innan lektion ha gjort en facechart och valt en produkt. Min produkt var en Questbar i smaken Cookies&Cream haha. Jag gjorde en blå skuggning + vattenlinje med svart liner och svarta läppar. Överlag blev sminkningen rätt som jag tänkt det, basen kunde varit lite ljusare men den funkar helt klart och i de flesta ljus såg den bra ut. Det där med ljus och nyanser är himla lurit. Desstom har min modell ett ljusare hals och dekolletage men sendan mörkare armar/kropp. 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Brun outfit

Publicerat: 2015-10-07 | 09:58:00
 
 
 

//Pälsväst*Hollies//Tröja*Filippa K//Kjol*Obect Skirt//Skor*Primeboots//Väska* Calvin Klein//Solisar*Rayban//
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Proud sister

Publicerat: 2015-10-06 | 21:46:07
Godkväll!
Idag har jag haft en bra dag vilket varit skönt. Skolan gick rätt bra, jag och tjejen jag jobbade med var snabba och blev klara tidigare. Så då hann jag in på NK en liten stund och kollade på massa inredning innan jag åkte direkt till jobbet. På bussen till jobbet såg jag dessutom på instagram att min bror blivit utsedd till Athlete of the Week, då blev jag en stolt syster. Han är så duktig min lilla bror. Jobbet flöt på bra och kvällen spenderades i stallet. Det var dock superkallt men vi var ute och busade i skogen vilket var väldigt roligt. Fick även hem ett paket på posten, nätshoppade från två sidor igår och att det från ena sidan kom idag var väldigt positivt. En dag, det kallar jag service. Morgondagen ser liknande ut som idag men jag klagar inte. Fullt upp men att träffa massor med olika människor, skapa möjligheter (och pengar) inför framtiden och kunna andas i stallet. Det är så jag vill ha det. Nu måste jag fixa kvällsmat samt lunch o mellislåda inför imorgon.
 
Vi hörs då, helt enkelt!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ja, tack!

Publicerat: 2015-10-06 | 18:02:00
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sminkning Catwalk - under stress

Publicerat: 2015-10-06 | 14:45:00
Under gårdagens lektion hade vi catwalk tema. Vår lärare sa att under alla år hon har jobbat som makeupartist är det när man jobbar under modevisning som man utsetts för mest stress. Därför var det mycket fokus på tiden under lektionens gång, vilket jag tyckte var väldigt kul. När man gör sminkningar för catwalks  behöver man inte vara millimeter noggrann vilket var fördelen med den typ av sminkning, eftersom modellen går fort, är på långt håll samt har extremt starkt ljus på sig.
30min - Rengöring, göra en glowig bas, shading + highlighting, ögonbryn, mascara samt naturella läppar.
15min - Röda läppar.
15min - En grafisk liner.
15min - Sotade, mer rockiga ögon -
 
 
Oj, brynen ser katastrof ut, så såg dom inte ut irl.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Osminkade jag igår..

Publicerat: 2015-10-06 | 09:24:00
 
 
// Kappa*Gant // Klänning*Suzanne Nilsson // Skärp*Karen Millen // Stövlar*Rizzo // Halsduk*Acne Studios //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens läkarbesök

Publicerat: 2015-10-05 | 22:09:09
Godkväll,
Kikar in här en supersnabbis. Ska fixa kvällsmat och morgondagens lunch nu men tänkte skriva lite snabbt om dagens läkarbesök iallafall. Idag var vågen endel upp vilket var med blandade känslor. Det som jag tyckte var rätt skönt var iallfall att jag var rädd att jag skulle ha gått ner, o då kan ju inte tjock-känslorna vara allt för dramatiska. Ett steg i rätt riktning iallfall och monstret försökte vinna över mig men jag slog tillbaka. För varje hekto jag går upp får jag ju en liten del av mitt friska liv tillbaka igen. Denna sjukdomen kräver verkligen blod, svett och tårar. Men jag ska klara det. Tänk att ligga på sin dödsbädd och varit styrd av hjärnmonster hela sitt liv. Vilken fruktansvärd mardröm. Jag vet ju att jag måste och vill bli frisk, skulle jag då backa igen blir ju inte kampen mindre jobbig nästa gång. Jag har ju testat, och det blev inte lättare. Vill jag slösa mina ungdomsår på anorexi? Nej! 
#fuckanorexia
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Facecharts

Publicerat: 2015-10-05 | 17:28:00
Något man måste kunna göra som makeupartist är facecharts. Det är kort och gott en bild där man målar sminkningen man gör/gjort/vill göra. Om man exempelvis har sminkat en kund och den vill veta vilka produkter man använt och vad man lagt dem kam man visa det. När man gör brudmakeup etc. ska man ju dessutom träffa kunden ett par veckor innan och göra en provsminkning. För att då komma ihåg vilken sminkning bruden då ska ha bör man göra en facechart. Det är dessutom väldigt kul om man har en tanke på e snygg sminkning så kan man skissa på den o finna mer inspiration. 
Man gör faktiskt facecharts med vanligt smink och sminkborstar. Allt för att vanliga pennor inte ger så mycket blending/skugg förmåga. Fransar och bryn kan man dock måla till med penna som grund om man vill. Dock ska man inte lägga läppstift på för då blir det superkladdigt. Man bör lägga vasselin på läpparna innan pennan för att kunna arbeta med den bättre. Samt lite transperent puder som grund för att få produkterna att fästa.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Alkoholism vs anorexi?

Publicerat: 2015-10-05 | 14:24:00
Något jag kan bli irriterad på är när folk säger att alkoholsim och anorexi är iprincip samma sak när det gäller "beroendet". Visst, är man nykter alkolist så och dricker alkohol så triggar det antaligen lika mycket som att en fd. anorekiker börjar banta igen. Men något som jag tycker inte berörs och som man borde nämna är att alla behöver mat men ingen behöver alkohol. Man lever nog nästan ett längre liv utan att dricka alkohol. Medan mat måste man ha. Man bör äta minst 6 gånger om dagen. Dricker man alkohol 6ggr/dag? Jag säger inte att jag tror det är lätt att bli av med vilket missbruk det än gäller, för det är det inte. Men jag tror att människor med ätstörningar/fd. ätstörningar har det jobbigast av alla om jag ska vara krass. För mat är typ det ända en levande organism verkligen måste ha. Därför äter folk överallt, jämnt. Andra missbruk ser man inte i vardagen konstant och blir därför inte lika triggad/påmind.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hon är så himla söt

Publicerat: 2015-10-05 | 10:08:00
Klickade några bilder på vår lilla pudel igår, jag orkar inte att hon är så söt.
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Skuttat i skogen

Publicerat: 2015-10-04 | 18:10:44
God eftermiddag söndag!
Denna dagen har helt ärligt inte varit någon höjdare alls. Har mått väldigt dåligt stundtals men så är det ibland. Jag har gjort endel skolarbeten (haha med smink, älskar´t) samt städat, fixat o trixat. Imorse var jag och mamma i stallet, jag red ut och mamma byggde upp lite hinder igen. Hon hade hittat massa bra "bommar" i skogen så hindrena blev lite bättre idag än tidigare gånger. Ponnyn var iallafall väldigt pigg och glad o hon gör mig verkligen så lycklig. Nu är jag iallafall på lite bättre humör och mamma o jag tror jag ska fixa middagen strax. Blir oxfilé, smaskigt. Dock gillar jag egentligen mer fläskfilé och kyclkling men familjen gillar dyrare kött så ibland får jag offra mig. Vissa problem är helt klart större än andra haha. Ser iallafall fram emot kommande vecka och dessutom tror jag att jag kan avslöja två stora saker som är extremt motiverande för mig och som gör mig väldigt glad. Imorgon är det sjukhus besök och vägning som vanligt igen, men mer om det efter mina timmar på östra. 
 
Vi hörs!
 
 
 
 
 
Vinterjackan på + massa andra kläder under. Nu är det höst på riktigt.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Rainstones tips

Publicerat: 2015-10-04 | 14:49:00
Strass, eller så kallade rainstones är ju himla fint till sminkningar. En vanligt liten burk kostar i en sminkaffär mellan 150-200kr för några få stycken. Därför gick jag in och köpte en 300st påse med mixfärger inne på Panduro för endast 36kr. Dessutom så hittade jag en påse med 50st små blommor för endast 14kr haha, vilka galna kap. De är något större än de man vanligtvis köper i skönhetsbutiker, men när det gäller rainstones gör det ju verkligen ingenting. Dock kan man ju inte köpa glitter osv. i vanliga hobbyaffärer då partiklarna är mycket större i dessa och kan skada ögat ordentligt. Så ett tips om ni vill ha strass, gå till hobby affärer istället!
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Praktik på Liseberg

Publicerat: 2015-10-04 | 09:05:00
Godmorgon, nu ligger jag i sängen och tänkte skriva lite om gårdagen innan jag ska till stallet. Jag och tre tjejer från klassen hade praktik igår i Lisebergshallen. STS språkresor hade en reuinon fest så det var määänger med ungdomar mellan 13-19 år där. Det var bra stämmning och man fick jobba med DeVetDu live i bakgrunden haha. Vi fixade qvickfick på tjejerna (o även några killar haha). Främst var det skuggningar och läppar, men även lite liners, shading m.m. Jag var där mellan 19-23 ungefär, lite längre och undantag en kvart typ när spelningen höll på som mest hade vi kö nonstop. Jag har ingen aning om hur många tjejer jag fixade men det var säkert upp mot 100st haha. Man var helt slut i kroppen och huvudet när man kom hem. Men det var riktigt kul iallafall och en rolig erfarenhet rikare.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sittande outfitbilder

Publicerat: 2015-10-03 | 17:59:00
 
 
 
 
 
 
// Kappa * Kiomi // Klänning * Andrea G // Stövlar * Rizzo // Halsduk * Acne // Solisar * Rayban // Halsband * DO //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Julia Roberts for Lancôme

Publicerat: 2015-10-03 | 14:49:00
Igår i skolan hade vi  en lektion som hette "Sminkmärke". Min grupp fick en bild med en skimmrande skuggning från Lancôme som vi skulle efterlikna. Det är kul att få en bild och försöka kopiera sminkningen, dock är det ju såklart omjöjligt att få den exakt men jag är ändå nöjd med mitt resultat och tyckte sminkningen blev fin.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Underskattat

Publicerat: 2015-10-03 | 09:26:00
Häromdagen åt jag hallonkvarg med müsli, jordgubbar och persika. Så himla gott och insåg verkligen att persika är så underskattat. Äter det på tok för sällan och det var riktigt gott. Så spring o köp lite persikor gott folk. MUMS!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Danny West did it again

Publicerat: 2015-10-02 | 18:42:38
God eftermiddag!
Just nu sitter jag och jobbar (har kvällspasset 18-22 idag), fixar lite blogginlägg och snart ska vi börja göra iordning middagen också. Multitasking på hög nivå, men då är jag kvinna också. I helgen jobbar jag faktiskt inte, vilket ska bli skönt. Dock ska jag göra en sminkpraktik på Liseberg imorgon kväll mellan 18.30-23 och det ska bli jättekul. Har även endel sminkläxor och så ska stallet fixas varje dag såklart. Vill även försöka träffa lite vänner också så ska nog få denna helgen att springa iväg också om jag känner mig själv rätt. På tala om rubriken, min lillebror bor ju i LA och spelar college fotboll, i nattens match gjorde han matchens ända två mål. Grym är han, och nej han heter inte Danny West, men han kallas för det haha. Det ser jättekul ut när alla i skolan skriver det till han hela tiden. En kul grej är att nästan alla matcher går att livestreama, så mina föräldrar brukar sitta uppe två nätter i veckan o se på det. Men då de går mitt i natten pga tidsskillnaderna är det inget jag orkar masa mig upp och se på. Ikväll ska vi dock FaceTimea med honom, vi har inte pratat på typ två veckor så det är verkligen dags.
 
Vi hörs!
Glad lillebror <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Smart behållare

Publicerat: 2015-10-02 | 16:31:00
Härom dagen köpte jag en smart behållare med olika små burkar från Panduro för att ha mina strass i mitt sminkkitt. Tycker det är väldigt praktiskt då man får översikt vilka nyanser man har. Tänkte köpa en från Mujji på Åhlens också till mitt glitter (de burkarna är lite mindre). Ett litet tips helt enkelt för ni som är som jag och gillar att organisera, tror denna burken låg på ca 50kr. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Drickkvarg recension

Publicerat: 2015-10-02 | 13:55:00
Nu har jag smakat blåbärs drickkvargen som jag i helgen skrev att jag ville testa. Den smakade kort och gott som blåbärsyoghurt. Jag tycker inte det är supergott då jag har svårt för smaksatta mejeriprodukter. Kvargen gav inte jättemycket söt eftersmak men ändå mer än den i smaken melon/granatäpple. Därför tyckte jag den andra var godare men jag ger denna 3/5. Helt okej, men inte mer än så!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En prydlig outfit

Publicerat: 2015-10-02 | 10:15:00
 
 
//Kappa * Kiomi // Klänning * Andrea G Design // Halsduk * Missoni // Väska * Marc Jacobs // Skor * Primeboots//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Påfågel sminkning

Publicerat: 2015-10-01 | 17:25:00
Igår i skolan hade vi "artistisk sminkning". Jag valde att köra en sminkning med Påfågel-tema. Färgerna blå, grön och gul samt fjäderfransar. Ett tag hade jag problem då shadingen blev fläckig med det rättade till sig in i det sista och resultatet blev så jag ahde föreställt mig. Läpparna kunde dock haft en mer intensiv färg men den blev väldigt torr på trots att den inte kändes som det innan,
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mary Kay läppstift

Publicerat: 2015-10-01 | 14:40:00
Ett mycket fint läppstift i nyansen Pink Chérie från Mary Kay fick jag i söndags. Mycket mer om Mary Kay kommer ni att se inom en väldigt snar framtid. För jag har något väldigt roligt att dela med mig av.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fläta och poncho

Publicerat: 2015-10-01 | 09:31:00
 
 
// Poncho * Ralph Lauren // Tröja * Twist & Tango // Kjol * Abercrombie // Stövlar * Rizzo // Solisar * Rayban //
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!