Måndagen

Publicerat: 2014-03-31 | 20:52:42
Godkväll!
Denna måndagen har sprungit iväg som alla dagar och imorgon är det redan första april. Det är helt sjukt vad tiden går fort.
Dagen började iallafall med kursintroduktion, har nu börjat med Internationellekonomi, den verkar vara en blandning mellan Makron och Mikron och givitvis på engelska.. Det som iallafall gjorde mig glad var att när jag var i studentbokhandeln och skulle köpa min kursbok (589kr för 5 veckor, yeey) så kollade jag bland de begangnade böckerna då föreläsaren sa att man kunde ha en äldre version av boken. Hittade då utgåvan före den senaste för endast 300kr. Kände att jag gjorde ett riktigt kap där. När förläsningen var slut så åkte jag in till stan en snabbis. Provade lite plagg från Filippa K som jag hade bestämt mig för att köpa men tyvärr så passade inget. Åkte iallafall hem sen och när jag precis kommer fram till ytterdörren så inser jag att min hemnyckel ligger i min stallväst. Härligt att vara utelåst.. ringde iallafall mamma och hon var snäll och kom och lämnade sin nyckel så jag kom in. Jag gjorde Tacopaj lagom till att mamma sedan kom hem när hon skulle komma hem och efter det åkte vi ut till stallet. Red dressyr i paddocken och min sessi var duktig. Mycket skrittgrund och mycket att få upp henne i högre form vilket gick bra. 
 
Nu ska jag ta och se på ett avsnitt av Beverly Hills fruarna innan jag ska sova, 
Hörs imon!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hästig dag

Publicerat: 2014-03-30 | 19:16:04
Hej!
Nu ahr jag precis landat i soffan och väntar på att brorsan hämtar pizza. Hawaii utan ost och utan dressing, helt plötsligt är inte pizzan så onyttig längre. Dagen ahr iallafall gått i ett. Först åkte jag som sagt till Alleby och kollade och fotade i en knapp timma. Kim och flera andra var duktiga och nollade. Härligt härligt, fina ritter. Sedan åkte jag direkt till stallet och red lite markarbete i det fina vädret på min fina ponny. Lät henne sedan beta en stund innan jag släppte ut henne naken (den känslan) och åkte upp till grannstallet. Där hade vi ett nästan två timmar långt möte och "jag fick igenom det jag strävade efter" alltså en P&J om några veckor, i samband med påsk. Så himla kul. Efter det var klockan fyra, då åkte jag hem och åt lite kall grillad kyckling och annanas innan jag slängde mig i bilen igen för att åka till stallet yttligare en gång och mocka hagarna. När jag kom hem hoppade jag in i duschen och nu har jag precis skrivit en propositon inför om några veckor som jag lovade på mötet. 
 
Här kommer några bilder från idag:
Kim & Merlin :)
 
Sandra & Jolie :)
 
Mimmi & Zalami
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godmorgon

Publicerat: 2014-03-30 | 08:44:52
Hej! 
Sitter just nu och äter frukost i min ensamhet på landet. Jag ska nämligen åka ner själv på morgonen då jag ska till alleby och titta på när Kim tävlar, rida och på ett möte på grannstallet. Hästdag helt enkelt.
Resten av familjen åker ner i eftermiddag. Praktiskt när man har nära och flera bilar.
Nu måste jag äta upp och åka, hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fint väder

Publicerat: 2014-03-29 | 10:14:50
Godmorgon!
Har legat och sett lite Beverlyhills fruar nu på morgonen i sängen och tänkte ta och byta om till stallkläder nu. Solen skiner fint där ute och jag tänkte rida hemåt med min lilla ponny och njuta av lördagen med en podd i öronen. Min bror ska ha fotbollsmatch och efter den så ska vi två åka upp till landet, där våra föräldrar redan är sen igår. Vi ska hjälpa till att måla lite (givietvis får vi betalt..)  och sedan äta någon mysig middag. Trevlig lördag att se fram emot med andra ord.
 
Haha bilden är så skön, jag och min bror (2008) vid min fasters pool i LA, på tala om Beverlyhills.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

RHOBH

Publicerat: 2014-03-28 | 21:41:04
Jag har ju följt Beverlyhills Fruarna (och Miami, Orange Country osv..) och tycker det är rätt underhållande stundsvis. Ibland beter dom sig bara som barn men deras garderober och familjer är riktigt nice. Jag tycker om (haha vad jag har fått för uppfattning om dom) de allra flesta utom Brandi (tycker hon är för grov i munen, inte alls classy..) och hon näst längst till vänster (ny för den senaste säsongen). 
I Sverige sänder de fortfarande avsnitten från 2012 vilket man har sett ex. antal gånger. De började även sända endel från 2013 på tv sen tog de uppehåll för de var för nära amerikanska så de tog ett uppehåll och sedan drog de aldrig igång med de nyare igen vad jag vet. Men jag sökte på serien på den sidan där jag ser på Kardashian och hittade även den senaste säsongen (nr 4 som sänds/sändes iår) så nu sitter jag och ser på det och det tänker jag fortsätta med hela kvällen!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mycket skrittarbete

Publicerat: 2014-03-28 | 14:19:56
Hej!
Idag skiner solen och jag hade jättesköna timmar i stallet. Promenerade dit samtidigt som jag pratade med Linn. Väl där gjorde jag alla sysslor såklart innan jag red ett pass i paddocken. Kunde faktiskt rida med bara fleecetröja för första gången i år, såå härligt. Skrittarbetade henne mest då hon måste byggas lite mer där och grunden sitter trots allt där. Brukar vara dålig med just det men idag la jag fokus på det vilket slutade med en jättemjuk och trevlig ponny, så härligt! Skrittade ut en stund för hand i det fina vädret innan jag gjorde iordning henne och släppte ut henne i stalelt. Astrid var i stallet och lagom till jag var klar skulle hon rida ut. Hon skulle rida förbi mig så passade på att gå hem medan hon började sitt ridpass, kul. 
När jag kom hem tog jag ut hunden, duschade och åt en supergod sallad. Det är min dag hitills typ.
 
Hörs sen!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Enkel vardagsblus

Publicerat: 2014-03-28 | 09:35:03
Fick med mig denna enkla, men ändå fina vardagsblusen från Zara igår. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Skön dag

Publicerat: 2014-03-27 | 18:26:33
Hej!
Denna dagen har varit riktigt lugn och skön, vilket verkligen aldrig händer. En dag utan både häst och plugg minns jag inte när det hände. På morgonen låg jag och såg lite program på datorn innan jag tog en pw med hunden. Åkte efter det in till stan och mötte upp Emma. Vi lunchade på Jensens och sedan gick vi lite i butiker. Köpte mig en blus från Zara (visar imorgon) men hittade även några superduper fina grejer från Filippa K och ett halsband inne på NK. Så nu är jag helt fast i tankarna på dessa saker och måste helt enkelt ha dem haha. Några av dem åtminstonde. 
När mamma kom hem var hon sur för att jag hade kritiserat middagen hon föreslog i telefon så jag och min bror var tvungen att laga middagen.. Vi gjorde iallafall lax med färsk pasta och avokado/äggröra. Sågott blev det tyckte jag iallafall och nu är jag jättemätt vilket inte händer var dag. Sitter just nu och ser på Junior Masterchef i vilket fall och inser att jag är totalt värdelös i köket om man jämför med dessa 11 åringarna typ haha.
 
Hörs!
Random bild från min student, glad tjej där.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Motivation

Publicerat: 2014-03-27 | 13:29:00
"Remember, you have the same number of hours in the day as Beyoncé" .
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Svar på kommentar

Publicerat: 2014-03-27 | 09:26:13
Kommentar: Jag älskar din blogg skulle vilja lära känna dig mer❤ vad gillar du för slags personer? Kan du vara kompis med någon som kanske rider lite sämre?
 
Svar: Åh, vad glad jag blir :). Jag gillar glada, snälla och lättsamma människor. Som man kan skratta med samtidigt som man kan vara mer seriös också. Mina intressen är ju främst mode och hästar. Alla är olika bra på olika saker och så länge man har gemensam nämnare (typ hästar)  så har man ju något att snacka om typ.
Maila mig på [email protected] så kanske vi kan ta en fika!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Glader

Publicerat: 2014-03-26 | 20:28:17
Godkväll!
Tentan kändes väldigt bra tyckte jag så med lite flyt så bör jag klara den. Så det var superskönt. Jag köpte en ELLE tidning på pressbyrån efter tentan så tänkte snart ta och läsa den som lite belöning. Imorgon är jag helt plugg och stallfri, den känslan. Ska se på lite serier, gå en pw med hunden och luncha och shoppa med Emma, en riktigt bra dag planerat med andra ord. 

Idag hade föresten min nya medryttare Nobless. Två hästfria dagar på raden var det inte igår jag hade. Min medrytatre hade tagit in fel häst först haha. Det går bra här.. men tydligen hade hon gått bra i ridningen vilket var skönt.
Nu ska jag nog läsa lite mode,

Hörs imon!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Karen Millen new

Publicerat: 2014-03-26 | 13:34:00
Fick ju i present (som var beställt) ett blått skärp från Karen Millen. Pappa hämtade ut det igår och tydligen hade det legat på posten länge utan att han fått mail/sms det är därför det dröjt så länge. Jag har redan ett sådant i svart som jag gillar. Detta var lite mörkare än vad jag tänkt men samtigt väldigt fint.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tentadax

Publicerat: 2014-03-26 | 11:08:14
Hej!
Just nu sitter jag på bussen påväg till tåget för att åka till skolan och skriva makrotenta, huuua. Hoppas verkligen att en går bra, dock är kursen så himla svår så man vet verkligen inte. Dagen började iallafall med en powerwalk och efter det åt jag yoghurt med färska jordgubbar. Så mumsigt. Jag sista minuten pluggade lite efter det och ska göra det på tåget också tänkte jag. Men nu ska jag fortsätta lyssna på Isabel och rebeccas podcast och gå och köpa stift till mina pennor.
Hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens träning

Publicerat: 2014-03-25 | 21:28:38
Idag red jag för en ny tränare med Nobless, Linda. Hon har lektioner flera gånger i veckan i stallet men jag har inte tagit tag i det förrän idag. Linda tävlar dressyr på hög nivå med sin häst och jag har även tävlat med henne som domare, så hon är riktigt duktig.
Jag berättade min situation och att jag främst behövde få ordning på min sits igen och att Nobless inte skulle bli så tung utan komma upp mer, som hon var innan skadan. Det kändes verkligen att jag inte tränat på lääänge för tränare. Var helt genomsvett efter passet haha så det var bra. Jag själv är tvungen att tänka på att inte glida över till höger samt räta upp mig lite till och en mer stadigare skänkel. Nobless bakdel får jag passa och att inte ställa henne riktigt så mycket som jag gör i vänster varv då höger bogen flyter ut då. Bara saker jag känner till helt enkelt och det jag behövde hjälp med samtidigt som det är skönt att få det bekräftat av någon annan och få hjälp med problemet. När man själv rider ser man ju inte hur det ser ut osv. så det är riktigt bra att få kommentarer och hjölp från marken. Så snart får jag ta och rida för henne igen. Nobless gick förövrigt bra stora delar av passet så jag är nöjd.
 
Träning för Mikael 2012.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Våffeldagen

Publicerat: 2014-03-25 | 12:57:26
Goddag!
Just nu sitter jag och äter lunch i form av två knäckebröd med avokado och ägg på. Så himla gott är det. Dock råkade jag salta alldeles för mycket. Jag älskar salt mat och saltar alltid min mat men idag tyckte till och med jag att det blev för salt. Jag tänkte plugga någon/några timmar till innan jag ska göra mig en smoothie och dricka på väg till stallet. Ska ju ha lektion idag för en ny tränare, så skoj ska det bli. När jag kommer hem från stallet ska jag äta våfflor (det är ju våffeldagen!) och se på ryttareliten. Insåg precis att hela detta inlägget handlar om mat typ haha. Jag älskar att äta goda saker, det är ett under att jag är underviktig haha. Eller egentligen inte, jag äter ju iprincip bara "nyttig mat" och rör på mig varje dag..
 
Back in business!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Spring fashion

Publicerat: 2014-03-25 | 09:04:00
En långklänning, gärna rosa, kan aldrig bli fel. Det visar Kendall bra.

Jumpsuits tycker jag är väldigt fint. Vet dock inte om jag passar i det, men det gör Kourtney väldigt bra.
 
Kilklackar kan vara det somrigaste och finaste. Denna outfit får högsta poäng.
 
Kourtneys garderob vill man ju ha, stora solglasögon är ett måste enligt mig. 
 
Stora halsband kan piffa upp vilken vardagsutfit som helst, Kims garderob innehåller många sådana.
 
Nu börjar solen verkligen titta fram och man är mer än sugen på att uppdatera sin garderob med kläder och accessoarer. Som jag tidigare nämt så kan jag sitta i timmar och googla på kändisar (och klädtyper) för att få inspiration. Många gånger hamnar mina sökningar på Kardashian/Jenner systrarna. Jag älskar ju de alla och de har fantastiska och olika stil allihopa. Dessutom är de 5 styckna som matchar kläderna på olika sätt och bär upp det olika p.g.a. kroppsformar etc. Det gillar jag starkt! Kourtneys klädstil är nog den jag gillar mest och Khloés attityd och beteende. Hon verkar så snäll och ödmjuk, samtidigt som hennes stil är likte kaxigare. Ballt!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Grymt brorsan

Publicerat: 2014-03-24 | 21:21:04
Idag har min bror tagit körkort, GRATTIS. Så himla kul för han, det är han verkligen värd. Jag vet vilken fruktansvärd ångest varje körlektion gav mig (likaså min bror). Man tror att det ska vara kul att ha körlektioner men det ska man veta, det är det verkligen inte. Sådan sjuk press och kostar sjuka pengar. Men när man klarat det, då är det lycka på högsta nivå. Jag tänker varje dag (haha) att jag är glad att jag har körkort och förstår verkligen hans känsla idag. Nu ska jag utnyttja han (har tappat räkningen på alla träningar jag kört hann till) och har till och med gått upp tre på natten/morgonen och hämtat honom i snöstorm när jag vart på krogen. Nu är det pay back time.
 
Jag och min bror i Österrike (?) 2005/2007..
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Natchochips

Publicerat: 2014-03-24 | 14:07:57
Hejsvejs!
Just nu har jag precis ätit lite natchochips och ska återgå till pluggandet. Sitter även och är spänd och nervös inför att min bror ska göra en stor sak idag, han kommer säkert lyckas och jag håller verkligen tummarna för han. Påtala om min bror, han flyttar ju till LA i höst. Satt precis och googlade lite flyg och söker man biljetter för en (inkl 2 byten dock) hittar man ju dö-billiga biljetter. Kommer bli massor med resor dit känner jag på mig, eller aa det vet jag att det kommer bli.
När mamma kommer från jobbet ska jag ta hennes bil och åka till stallet och rida lite dressyr tänkte jag. Eventuellt går jag nog ut tidigare när jag tänker efter. Så nu måste jag fortsätta att plugga så att jag kan gå till stallet så tidigt som möjligt.
Hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vilken är snyggast?

Publicerat: 2014-03-24 | 08:49:00
Jag är sugen på någon utav dessa, till en rosa alt. svart kjol på festligheter. Kan dock inte riktigt bestämma mig vilken jag tycker är snyggast.. Vad tycker ni? Den vänstra är från Minus och den högra från Twist & Tango
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Visst ni att

Publicerat: 2014-03-23 | 18:44:30
* Jag äter avokado nästan varje dag. Om jag gör lunch själv så äter jag alltid avokado (eller parmaskinka).
 
* Jag inte minns sist jag drack juice. Det var långt innan årsskiftet. Innan drack jag juice varje dag men när jag kom på hur mycket socker det innehöll så skulle jag dra ner på det och nu undviker jag det helt.
 
* Min engelska har utvecklats sjukt mycket det senaste året. Mycket tack vare min utbildning men även endel för att jag sätt så fruktansvärt många Kardashian avsnitt (och andra serier) på datorn utan text. Språket övas faktiskt upp mycket mer än vad man tror genom att se på program.
 
* Jag kan sitta och googla/instagrama kläder, märken och stilar i timmar.Jag blir så himla inspirerad, stilikonerna jag kan inspiereras mycket av är; Kardashian systrarna (såklart haha), Sofie Fahrman och Kenza bland annat.
 
* I veckan ska jag vårshoppa lite i butik tänkte jag. Måste ha lite nytt i min garderob, jag är dessutom väldigt sugen på en ljus kappa. 
 
Shopping i Stockholm i höstas.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2014-03-23 | 08:01:47
// Kjol från Miinto // Blus - Suzanne Nilsson // Halsband - Second Female //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Motionsdag

Publicerat: 2014-03-22 | 16:44:27
Hej!
Lördagen började att klockan ringde kvart i 8. Då pallrade jag mig i träningskläderna och gick en pw på ca 5km innan jag kom hem och åt frukost och pluggat lite. Sedan åkte jag och mamma till stallet och jag red ett svettigt dressyrpass. Jag blir sån att jag sitter och "plockar henne" lite för mycket och vill att hon ska kännas helt perfekt. Med tanke på att hon inte är helt musklad sen innan skadan är hon heller inte i samma mjuka toppform vilket grämer mig. Jag sätter för höga krav på oss vilket gör att jag blir så besviken när jag sitter på ryggen. Men när jag sedan skrittar av för hand och tänker igenom passet så är jag nästan alltid nöjd trots allt. Men som det ser ut nu så ska jag testa en ny tränare på tisdag, wiiie. Har inte tränat sen innan skadan och det ska bli så skönt med bollning och coachning igen.
Efter det åkte jag hem och åt lite lunch och har pluggat fram till nu. Tänkte ta det lugnt nu i några timmar, googla och brainstorma lite inför framtiden haha och sedan ikväll så ska vi äta middag hos våra grannar. Så mysigt ska det bli. Ska se om mina föräldrar kan ta outfit bilder på mig, var länge sen det gjordes senast. Har dock ingen aning vad jag ska ha på mig, klassiska tjejproblem.
 
Vi hörs sen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

12 år

Publicerat: 2014-03-22 | 11:55:00
Inte nog med att jag har ägt Nobless i 5 år idag, vår dvärgpudel Molly fyller även 12 år idag. Vi köpte henne när hon var valp (så alltså sommaren 2002). Mina föräldrar åkte hela vägen till Norge för att köpa denna lilla blyga hund. Hon är nog den mest bortskämda hund som finns men också den sötaste. Jag vet inte hur många gånger våra grannar (ungdomarna) har klagat över att dom vaknat av Mollys ljuva stämma på helgmornarna. Hon vet (tror) att gatan är hennes och trots att hon oftast är minst är hon tuffast, på långt håll iallafall. Jag kan inte räkna alla gånger jag har hoppat agility med henne eller kastat grannens nerfallna äpplen som hon älskar att jaga.
Hon börjar nu blir till åren men jag hoppas att vi får många år till med vår finaste lilla hund <3 
 
 
 
 
 


 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 år

Publicerat: 2014-03-22 | 09:42:00
Idag har jag ägt min prinsessa Nobless i 5 år. När jag köpte henne var hon en outbildad och grinig ponny (haha hon var charmig också, det lovar jag). Vissa dagar var hon en ängel och vissa dagar så kunde jag knappt fånga henne i hagen. Det tog faktiskt över ett år (typ två) innan hon var helt lugn i boxen och jag kunde sätta på henne grimman och gosa med henne löst utan att hon gjorde något.
Vi har varit med om med och motgångar. En hel del skador, men också de mest fantastiska ögonblicken. Det har verkligen varit blod, svett och tårar i mängder. Men jag kan inte beskriva hur glad jag är att mamma boka in provridningen på henne mot min vilja. Idag är hon hur snäll som helst i all hantering. När jag ropar på henne lyfter hon alltid huvudet och spetsar öronen och oftast möter hon mig.
Hon är den finaste ponnyn på denna jord och jag älskar henne så otroligt, otroligt mycket <3
 
 
2009
 
 
2010
 
 
2011
 
2012
 
2013
 
2014
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Finaste tjejernas dag

Publicerat: 2014-03-22 | 06:58:00
Idag är det den 22 mars. Då händer det speciella saker för båda mina favorittjejer. Mer om det kommer i två tidsinställda inlägg nu under förmiddagen.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2014-03-21 | 19:02:28
Hej!
Just nu sitter jag i soffan och ser på en repris av Kardashian. I stallet red jag ut med Jannika. Det var väldigt mysigt, vi pratade massor och hästarna fick lyfta lite på sina hovar när vi gick genom skogen. När jag kom hem satt jag över en halvtimma och försökte värma mig samt kollade i mobilen. Jag gör iprincip det varje gång jag kommer från stallet om jag har tid. Sitter mig i dörrposten mellan köket och hallen och värmer mig innan jag ska hoppa in i duschen. Det är alltid sånt tryck mot kroppen om man är nerkyld innan haha. 
Om en stund kommer Linda hit, vi ska ha myskväll och se på lite Let´s Dance typ. Tycker faktiskt det är kul att titta på. Idag kom föresten min klänning jag hade beställt. Vet dock inte om jag ska behålla den. Har som vanligt samma problem, "kroppen på klänningen" är alltid förstor och ärmarna för korta. Om jag bara varit 170cm så jag kunde haft xs utan att behöva ha ärmar som når till armbågarna typ haha. 
 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

3 random tips

Publicerat: 2014-03-21 | 13:29:26
* Är du som jag och aldrig blir mätt när du är hungrig? Drick då ett stoooort glas vatten efter. Det brukar hjälpa bra.
 
* Vill du ta bort mascara "runt ögonen"? Är den ny/blöt så ta en torr tops, är den torkad så ta en blöt tops.
 
* KörBaraKör
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kanske borde skaffa halsbandet?

Publicerat: 2014-03-20 | 13:11:00
Kanske borde beställde detta halsbandet från Ester Eleonora? Har allt annat på bilden och det var faktiskt riktigt snyggt. En vit topp till detta och ett par låga skor och outfiten är komplett.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pasta med skinksås

Publicerat: 2014-03-20 | 12:19:00
Hejsan!
Just nu sitter jag och äter gårdagens pasta med skinksås och rivna morötter till. Tänkte göra min berömda (haha) sallad men hittade en portion i kylen och det gick ju lite snabbare haha. Idag händer inte så jättemycket förutom tentaplugg och hästen. Just nu är min vardag extremt enformig och grå, men jag längtar så till sommaren och hösten. När jag verkligen vill något är jag rätt envis och ger mig inte. Jag vet precis vad jag vill och är så taggad. Men april blir i vilket fall skönt, efter tentan nästa vecka är jag ju tentafri i fem veckor. Det är påsk vilket betyder extra ledighet plus att min faster kommer hem från USA för att farfar fyller 90år. Så hon och hennes man kommer hem en vecka vilket ska bli superskoj. Maj vet jag bara kommer springa iväg och helt plösligt så är det sommar och USA.   
Jag hoppas att mina två paket kommer på posten så att de piggar upp denna torsdag lite, är dock rätt glad i allmänhet men kläder och accessoarer blir man alltid glad av.
 
Jag förra året. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min framtid ska glittra!

Publicerat: 2014-03-19 | 13:22:49
Hej!
Nu har jag precis ätit efter att ha varit i stallet. Idag hade jag en kvinna ute som provred henne för att bli medryttare. Hon ska testa henne några gånger nu men det blir nog bra. Hon var dock väldigt kort (155cm) alltså nästan 30cm kortare än vad jag är, så det är klart det är svårare då att komma åt henne, men hon ska få rida med sporrar så då tror jag det går bättre. 
I eftermiddag ska jag iväg på en spännande grej som jag är lite nervös inför. Sedan hålller jag på att boka tid hos min studievägledare. Har ändrat mina tankar lite, eller egentligen inte men är mer säker nu än någonsin vad jag vill göra med mina kommande år. Och ja, plugga ingår till viss del så var inte oroliga ni som läser.. Jag försöker prenta in i min skalle KBK. Tror detta kommer bli SÅ bra om jag får det som jag vill ha det. Det kommer vara slitit men samtidigt sååå kul och så mediterande. Alltså inte det jag ska göra i eftermiddag (eller jo lite) men jag är riktigt taggad. Så klart osäker men jag tror det skulle bli så bra om jag lyckas. Jag och mina föräldrar har pratat löst om det, de stöttar mig i alla mina beslut, och nu ska jag ta ett snack med min studievägledare.. 
Jag vill forma min framtid precis så som jag vill ha den, jag vill inte stå i något himla led som medelsvensken. Jag ska få det bättre än så haha.

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Yes, please!

Publicerat: 2014-03-19 | 09:01:00
// Ester Eleonora halsband // Ljus kappa // Svart kavaj // Tommy Hilfiger klackar // Hatt // Twist & Tango klänning // Marenas //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ny kjol igen

Publicerat: 2014-03-18 | 21:12:14
Jag är svag för kjolar och klänningar. Idag hämtade jag ut denna puderrosa som jag beställde från Miinto som portal. Tyckte den var jättefin och till lite brunbrända ben, mums.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Äter tacos

Publicerat: 2014-03-18 | 12:02:00
Hej!
Just nu sitter jag och äter lunch i form av tacos, mums. När jag ätit klart ska jag plugga ett par timmar till innan jag tar bilen till stallet och hoppas att solen kommer att dyka upp innan det. Tänkte nämligen rida ut idag, så då vill man ju inte ha ösregn. Men med världensbästa ponny och en podcast kan det typ vara vilket väder som helst. På väg hem från stallet kommer jag att svänga förbi och hämta ut ett paket som kommit. Denna vecka väntar jag på tre paket (förutom det jag hämtade ut igår). Jag älskar verkligen nätshopping, sååå kul hehe. Ikväll är det Top Model och Ryttareliten också så det hoppas jag att ni inte missar. Top Model brukar jag se på datorn varje dag, tycker det är mycket skönare. Min favorit av tjejerna tror jag är Feben. Hon blir så snygg på alla bilder och verkar samtidigt så ödmjuk.
 
Vi hörs sen!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Stilsäkra

Publicerat: 2014-03-18 | 09:44:00
Tvillingarna Olsen har jag älskat sedan jag var liten. De är snygga och stilsäkra till tusen. Här kommer lite inspobilder på dessa skönheter.
 
 


 


 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ny kjol

Publicerat: 2014-03-17 | 20:17:34
Idag kom denna fina vårkjolen på posten fårn boozt.com. Trodde faktiskt den skulle vara navy men den var mycket mer kornblå men det blir väldigt fint nu om någon månad på våren och på sommaren såklart. 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ur min garderob - mina sjalar

Publicerat: 2014-03-17 | 13:14:00
Som ni kanske vet så älskar jag sjalar och halsdukar och det är extremt sällan jag går med "naken hals". Det var dessutom längesen jag körde ett "ur min garderob" inlägg så tänkte att jag kunde visa mina sjalar och halsdukar. Det var alltså dessa jag använder och hittade, sedan har ju mamma några jag använder men det är ju inte mina så de visar jag inte.
 
Från vänser, övre raden; Ester Eleonora, Ester Eleonora, Filippa K, Hollies (päls), Becksöndergaard
Från vänster, undre raden; Marc Jacobs, ? (köpt på Raglady), Ester Eleonora, Ester Eleonora, Tommy Hilfiger
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kalas nr 3

Publicerat: 2014-03-16 | 16:39:54
Hej!
Dagen började med en god frukost och lite plugg innan jag åkte ut till stallet. Gick min, från och med förra veckan, ordinarie söndagspromenad med hästen vilket innefattar mycket skogsklättring bland annat. Åkte hem och bakade snabbt en tårta innan jag åkte iväg på styrelsemöte för en ridklubb. Är nu ledamot haha, ska på möte igen om 2 veckor och börja dra igång lite pay and jumper snart tänkte jag.. Om en halvtimma kommer mormor, morfar, farmor och farfar för att äta trerätters och fira min födelsedag i efterhand. Blir tredje firandet för denna veckan haha, härligt.  
 
Vi hörs!
SARF 2010 typ..
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mina födelsedagspresenter del 2

Publicerat: 2014-03-16 | 10:07:00
I fredags hade jag ju födelsedagsmiddag för mina vänner. Jag fick jättefina grejer, tack så mycket! Allt kommer verkligen att komma till användning.
 
 
 
* Vit/Orange/Rosa sjal från Tommy Hilfiger
* Guldig ring från Marc by Marc Jacobs
* Kit från Victorias Secret (Amber Romance inkl. necessär)
* Handkräm från Oriflame
* Två nagellack från Depend
* En blomma
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mina födelsedagspresenter del 1

Publicerat: 2014-03-15 | 19:58:31
I onsdags, den tolfte, fyllde jag ju år. Detta var det jag fick av mina föräldrar och min bror. Jag är väldigt nöjd och glad med mina presenter, tack så mycket!
 
 
 
 
* Rosa stickadtröja från Boomerang
* Orange Nolita blus (ska dock lämnas tillbaka och köpa något annat för)
* Blått Karen Millen skärp (påväg)
* Smoothie mixer från OBH Nordica
* Svarta strumpbyxor
* Iphone hörlurar
* Boken Isabellas Hemligheter
* Dressyrspö
* Pengar (ej med på bild)
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

20 års middag

Publicerat: 2014-03-15 | 14:11:38
Hej!
Igår hade jag en fantastisk kväll med mina vänner. Vi hade jättetrevligt och jag fick dessutom superfina presenter, som jag visar i ett annat inlägg. Jag har verkligen helt underbara vänner! Vi var ett gäng på 11 personer som hade väldigt kul, tyckte jag iallafall hehe. Min kamera gick lite laget runt under kvällen så det kommer lite blandade bilder nu. Tänkte fota middagen när vi alla satt men glömde av det tyvärr. Men Emma hade med sig sin kamera så hon kanske fick några bilder på det. Linda sov iallafall över hos mig till idag så vi hade en mysig morgon idag med tecknat och smoothie i sängen. 
 
Lite av maten, bjöd på pastasalald med massa tillbehör och frukt.
 
Vi spelade öl-pong fast med vin och vodka. Jag i action.
 
Karin och Matilda.
 
Jag och Emma shotar ur creme brulé skålar..
 
Tydligen tyckte jag inte det var så gott haha.
 
Sandra och Linda. 
 
Dans, givetvis.
 
Linn och jag, och halva Adrian.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Miami fruar

Publicerat: 2014-03-14 | 16:45:57
Hej!
Just nu ser jag på Miami fruar och väntar på att mamma ska komma hem så jag kan fixa det sista innan middagen ikväll innan jag måste duscha, måla naglarna och locka håret bl.a. Men jag har lite mer än 2h på mig så än så länge är det lugnt! Ska se till så det blir en hel del bilder ikväll med systemkameran. 
Nu ska jag återgå till fruarna och hoppas på att mamma kommer strax. Det är snart bara hundra dagar till vi åker till USA och ett av ställena är ju just Miami, på tala om ingenting.
Puss!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nu satte jag mig ner

Publicerat: 2014-03-13 | 20:53:00
Godkväll mina kära läsare!
Direkt när jag kom hem från skolan så hoppade jag i träningskläderna och gick en pw med go podd i öronen. Så härligt att få komma ut lite. Har bestämt mig att den dagen i veckan jag är stallfri (denna vecka 2!!?) ska jag röra på mig i form av pw, perfa. Efter att ha ätit lite så började jag o mamma städa inför min tjejmiddag imon. Så nu skiner huset och så har jag dukat för imon, är faktiskt jätteambitiös och har gjort det så fint nu tycker jag. Kul att lägga ner lite tid och verkligen göra det fint, brukar inte göra det så mycket när jag har middagar vanligtvis ;) Det tog ett tag att fixa det och nu har jag precis satt mig i soffan och klickat hem två fina kjolar. Tänkte nu se på två top model avsnitt och äta yoghurt, muuuums. Inser att detta inlägget är väldigt likt morgonens inlägg, men har faktiskt "hållt" min plan idag så det känns skönt. Allt har dessutom flytit på bra så det är bra.

Vi hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Chanel Supermarket

Publicerat: 2014-03-13 | 09:10:00
Jag misstänker att de allra flesta har sett bilder från Chanels spektakulära visning nu inför våren 2014. Den "utspelade" sig i "Chanel Supermarket". Kul med nyheter och saker som sticker ut lite.


Modeskaparen Karl Lagerfeld 

 


Kendell Jenner, som den Kardashiannörd jag är hoppas jag att ni vet att det är deras lillasyster.

 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bra gårdag

Publicerat: 2014-03-13 | 08:08:17
Godmorgon!
Min födelsedag igår var verkligen jättebra. Började med att vara i stallet i det superfina vädret. Red kort barbacka och sedan skrittade vi ut för hand ett tag. Åkte hem ett tag sedan åkte jag till systemet innan jag plockade upp mamma och vi köpte mat inför middagen imon. Vi åkte hem och jag fick massa fina presenter och åt supergod mat, självklart skålade vi även in min dag med champagne också. 

Just nu sitter jag på tåget och lyssnar på musik. Dagen kommer nog bli super. Blir köpelunch idag = mums. Sedan är jag hästfri idag då en i stallet ville rida ut med sin dotter (de har en shettis) så självklart fick de låna min prinsessa. Istället ska jag gå på en pw med Hannah och Amandas pod när jag kommer hem (nya favvon) innan jag ska beställa hem två kjolar och se på två avsnitt av top model. Dessutom strålar solen.
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Det handlar om känslan

Publicerat: 2014-03-12 | 08:54:41
Godmorgon!
Idag vaknade jag med ett leende på läpaprna, för som ni vet får jag bland anant gå på systemet idag. Vilket jag självklart ska göra i eftermiddag. Jag vaknade tidigt idag för att jag var så himla hungrig och åt lite yoghurt i vanlig ordning. Passade på att sätta på gårdagens top model avsnitt också när jag ändå var på gång vill säga. Om en liten stund ska jag byta om och åka ut till stallet och rida kort barbacka i paddocken förhoppningsvis innan jag skrittar ut. Igår red jag nämligen över 1,5h. Jag hade inte rätt känsla, mamma sa att hon såg trevlig ut hela tiden och visst gjorde hon det. Men för mig var hon lite för tung i avsaktningarna och jag avslutar inte förrän jag får en bra känsla. När jag sedan gav henne långa tyglar så frustade hon som en tok varv efter varv min lilla tjej och när jag kom in var hon alldeles svettig. Skuttade först lite sockerbitar vilket gick bra innan jag höll på och mala med dressyrarbetet hehe. Jag var helt slut i kroppen när jag kom hem från stallet igår, jag hade inte ätit överdrivet mycket under dagen och sedan förbrände jag mycket under mitt ridpass. Men såg på Ryttareliten och fick lite bättre självförtorende igen, de tjatade nämligen som jag hade sagt till mamma under kvällen, det handlar om känslan.
Nu ska jag nog kolla på lite hemsidor och bloggar innan jag går ut med hunden och sen tar bilen till stallet,
Vi hörs!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

20 ÅR

Publicerat: 2014-03-12 | 08:49:00
I DAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET MIN FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 bekännelser

Publicerat: 2014-03-11 | 14:57:00
1. Jag hatar verkligen när solen skiner och det är blött på marken och solen skiner haha. Väldigt konstigt jg vet, men jag har hellre ösregn än sol och blöt mark.
 
2. Jag går väldigt sällan med strumpor inomhus. Det är det första jag tar av mig när jag kommer hem och det sista jag sätter på mig innan jag går. Har nästan bara på mig strumpor inomhus när jag är hos kompisar, då jag inte kan med att ta av mig dom haha.
 
3. Avokado är något jag har börjat gilla väldigt mycket och äter det nästan varje dag. Så bra fetter och gott.
 
4. Min rid- och hästgnista har kommit tillbaka helt. Jag hade en dipp förra året när Nobless aldrig blev bra typ. Men nu är hon fräsch igen och efter horse show så är jag helmotiverad igen.
 
5. Jag pratar väldigt mycket när jag känner mig bekväm med människorna i min omgivning. Är verkligen inte blyg.
 
Bild från 2012.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Strålande sol

Publicerat: 2014-03-11 | 10:43:40
Godmorgon!
Eller jag har varit vaken ett bra tag nu. Nu när vi har lång sovmorgon två dagar i veckan (av tre möjliga) så går jag faktiskt upp vid 8 och pluggar ett par timmar innan jag gör mig iordning samt fixar salladen jag ska äta på tåget. Idag när jag vaknade var jag väldigt glad. För det första så strålar solen, så det blir stor chans att det blir Converse idag, hur härligt? Sedan så får jag ju gå på systemet imorgon.. tänk er att jag fyller 20år imorgon. Sinnessjukt, men jag längtar! :) I eftermiddag så blir det ridning innan det blir hem och kolla på Top Model och Ryttareliten. Antingen ska jag köra med lite bommar idag eller uteritt tror jag, återstår att se. Det löste sig iallafall med Kardashian igår (i-lands problem no. 1?).. och avsnittet var så bra. Satt till och med och grät där ett tag, jag blir så himla känslosam när det är sorgligt på tv..
 
Nu måste jag sticka till bussen, det kommer ett tidsinställt inlägg i eftermiddag!
Vi hörs!
 
Jag nyss, tröjan är från Odd Molly om någon undrar. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Måndag och jag är glad

Publicerat: 2014-03-10 | 20:35:25
Godkväll!
Nu har jag precis kommit ur duschen och sitter med en turban på huvudet. Eftermiddagen spenderades i skolan och kvällen i stallet, precis som vanligt. Red dressyr i paddocken på min prinsessa idag och i slutet var hon faktiskt riktigt mjuk och bärig. Så det var väldigt härligt. Dock var det svinkallt ute, det har verkligen vänt, igår var det jättevarmt och idag kallt. Även idag lyssnade jag på Hannah och Amandas podcast när ponnyn motionerades och kände att jag satt och skrattade för mig själv hehe. Nu tänkte jag kolla om gårdagens Kardashian avsnitt kommit upp på nätet, det sändes ju igår i usa. Men förra veckan så kom det aldrig upp något nytt avsnitt så hoppas att det fungerar nu.
 
Hörs imon!
Haha puss på min tjej <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Äppelpaj

Publicerat: 2014-03-10 | 14:38:00
Igår bakade jag en god äppelpaj. Här har ni receptet:
 
Degen
1 ägg
3,25 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
 
Fyllningen
3 skivade äpplen
Kanel
Sirap
 
Serveras med vaniljsås alt. vaniljglass.
 
Visst blev den fin?
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Veckans höjdpunkter

Publicerat: 2014-03-10 | 09:38:00
Speciella saker
Onsdag: Jag fyller 20år :D
Fredag: Födelsedagsmiddag med mina vänner =)
Lördag: Troligtvis sittning på skolan med mina vänner (middag och fest för er som inte vet vad en sittning är..)
Söndag: Möte med en  klubb samt middag med farmor & farfar samt mormor & morfar på kvällen.
 
Övrigt
Måndag: Nytt Krdashian avsnitt (förhoppningsvis, denna vecka finns inte senaste från säsong 9..).
Måndag - Torsdag: Top Model Sverige.
Tisdag: Ryttareliten.
Ridningen, är så taggad på allt som har med hästar att göra just nu!
 
Partyweek
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Härlig dag

Publicerat: 2014-03-09 | 17:29:11
God eftermiddag!
Idag har det varit en härlig dag. Jag har varit sugen på paj i ett par veckor och idag skulle mormor och morfar komma på fika så då passade jag på att baka en äppelpaj, så gott. Jag tänkte lägga upp receptet på den så det kommer upp som ett tidsinlägg inlägg imorgon. I stallet tog jag min lilla ponny på en superhärlig vårpromenad. Hon fick gå naken (utan täcke) och bara njöt. Först gick vi upp i skogen och klättrade lite. Sedan fortsatte vi till en grusväg där jag brukar rida. Jag joggade en bit med henne där så hon fick trava lite innan vi gick hem igen. Solen sken och jag testade att lyssna på Hannah och Amandas podcast så det flöt på riktigt fint.
Nu ska vi snart äta lax med potatis och romsås. Jag dör så god den maträtten är.

Något som varit mindre kul idag är att jag har ont/lock i ena örat. Det är ett tryck (typ som när man har vatten i örat) men det blir inte bättre. Vaknade tidigt imorse p.g.a. det trycket och det har suttit i hela dagen. Hoppas det ger med sig snart då det har givit mig huvudvärk..
 
Vi hörs!
Molly igår, på tala om hundar, min moster och hennes familj har tydligen skaffat en hund. Såå kul!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bilder från igår

Publicerat: 2014-03-09 | 15:53:00
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Twist & Tango

Publicerat: 2014-03-09 | 10:09:00
Igår när jag var på stan passerade jag Twist & Tango och fick med mig ett fint linne hem. De hade fått in så himla mycket fint och jag kommer garanterat köpa fler saker där i vår. Jag har verkligen börjat gilla T&T, har två plagg sedan tidigare och de är några av mina favoriter så detta linnet + lite vårnyheter kommer att trivas bra i min walk in closet kan jag garantera. 
 
Det är mörkgrått.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Barbacka idag

Publicerat: 2014-03-08 | 18:47:00
Jag valde att rida barbacka idag, precis som igår. Jag älskar att rida barbacka, det är så mysigt och man känner ännu bättre att man har kroppen där man vill ha den. Här kommer lite ridbilder som mamma tog. Ett inlägg kommer upp imon med lite mer porträtt bilder, så glöm inte checka in här då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Säng inlägg

Publicerat: 2014-03-08 | 08:37:13
Godmorgon!
Ligger nu i sängen och spelar wordfeud mot en random spelare.. Jag har legat vaken en timma nu, vaknar så himla tidigt nu för tiden. Ska iallafall strax gå ner o se om mamma är vaken så vi kan äta och sen åka till stallet. Ska luncha med Linn vid tolv så tänkte rida innan. Tänkte även ta med kameran till stallet och be mamma fota lite.

Hörs sen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hungrig som en varg

Publicerat: 2014-03-07 | 18:45:26
God eftermiddag!
Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan äta. Maten är klar men hon kör min bror bara som ska ha hundradagars fest ikväll men hon är nog strax hemma hoppas jag. Jag började iallafall min dag med barbacka ridning på min ponny. Det var så mysigt, har inte ridit barbacka på över en månad så det var nice.  Sedan åkte jag till Michelle och åt amerikanska pannkakor med mina fina klasskamrater. Har även pluggat lite  under dagen men det är rätt orelevant och tråkigt. Passerade även mormor och morfar på hemvägen från Michelle och hämtade upp hunden och hjälpte dem med att sätta upp gardiner. Mysig att få träffa dom.
 
Bra fredag helt enkelt, vi hörs!
Barbackabild
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lunchtips

Publicerat: 2014-03-07 | 10:43:00
Denna salladen har jag ätit nu flera gånger nu på några veckor. Detta är så sjukt gott och går fort att göra. Dessutom så blir man väldigt mätt utav det, vilket är bra haha.
 
Ingredienser
1 avokado
Parmaskinka (välj själv hur mycket)
Gurka
Rödlök
Majs
Varma baguetter (kan uteslutas för att minska kolhydraterna, jag blir dock inte mätt utan det)
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Himla skitkurs

Publicerat: 2014-03-06 | 19:20:47
Hej!
Dagen började väldigt bra med en mysig pw med Linda i kylan. Snacka med henne är alltid så skönt, ni vet när man kan prata om vad som helst och alltid vara brutalt ärlig? Så härligt med bästistid. Sedan spenderade jag min dag typ med att plugga inför makrotentan om några veckor. Fick dock veta att jag inte klarade micron, så himla surt. Dock klarade ingen av mina vänner den och förra året hade bara 14% klarat tentan så det kanske inte var så konstigt. Men endå så sjukt irriterande. Ska dock bli intressant att hämta ut tentan på måndag, om jag har tur är jag bara några poäng ifrån och då kan jag kanske argumentera till mig några poäng. Det vore inte fel iallfall.
Nu har jag precis skickat iväg lite viktiga mail så hoppas på lite bra svar.
Imorgon ska jag hem till min klasskompis Michelle och äta amerikanska pannkakor, hur gott?! Linn anländer även till Göteborg imon/lördag igen så då blir det träff med henne.Nästa vecka fyller jag ju 20år också och då ska jag ha middag med mina fina vänner. Helt plötsligt blev jag lite taggad på livet igen, hörs!
 
Snööö mys <3
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tre ...

Publicerat: 2014-03-06 | 09:54:00

... Saker jag längtar tilll - Min födelsedag, till jag får tentaresultatet från micron och USA resan i sommar. 

... Saker jag önskar mig just nu - Att jag var färdigutbildad, att jag ägde en Celine väska och att Nobless var i sin form som hon var innan skadan.

... Favoriter i garderoben - Mina Uggs, min Marc Jacobs väska och min pälsväst från Hollies bl.a.

... Modetrender jag brinner för just nu - Har det jag tycker är snyggt, men till våren är det ju mycket ljust och färger vilket jag gillar skarpt! Även glitter.

.. Favoritfärger - Rosa, vitt och brunt.

... Saker du är glad över just nu - Att det börjar bli vår, att min ponny är frisk och att jag är så välsignad som jag  ändå är.

... Butiker du shoppar i allra mest - NK, Tara och typ Åhléns.

... Ord du säger alldeles för ofta - Typiskt, asså och "jag fryser". 

... Saker jag saknar - Sommaren, min faster i USA och Linn som nu får ta och komma från Stockholm!  

... Stora intressen jag har - Rida, shoppa och umgås med vänner.

... Saker jag gör när jag egentligen borde plugga - Instagrammar, läser bloggar och ser på "Kardashian bilder".

... Saker du gör när du har tråkigt - Kollar bloggar, instagram och äter.

... Saker du älskar med sommaren - Värmen, kläderna och ledigheten. 

... Favoriträtter - Grillat kött med god potatis, sushi samt lax med koktpotatis och romsås.

... Saker du älskar - Min familj/vänner/djur, se på Kardashian och resa. 

... Saker du hatar - Sjukdomar, att bråka med människor och "när marken är blöt och solen skiner"..

... Personer som får dig att skratta - Linda, Linn och Emma :)

... Substantiv som ligger dig närmst om hjärtat - Närmst.. nära iallafall: klänningar, yoghurt och k-special haha. 

 
 
 Sommar med mitt hjärta <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Trötter

Publicerat: 2014-03-05 | 21:14:55
Godkväll!
Nu ligger jag trött och mätt i soffan efter att precis ha sett senaste avsnittet av top model. Slutade skolan 15.00 och åkte raka vägen ut till stallet (tar ju dock 1,5h) men var inte hemma igen förän 20.00. Då kan jag säga att min mage skrek och att min kropp ville svimma. Min snälla mamma hade gjort skinkpaj (utan ost till mig såklart) som jag bad om igår och den var dögod. Min tanke var att bara rida kanske 40minuter idag men då min ponny inte riktigt ville sammarbeta så fick det bli typ 1,5h tror jag.. Stallägaren tände nämligen en brasa ca 20m från paddocken vilket såklart distraherade henne lite, att vi var flera i paddocken som röjde runt också hjälpte ju inte direkt. Tillslut blev hon iallafall fin och lätt i handen så det var skönt.
 
Imorgon har jag en stallfri dag hör och häpna. Min medryttare tar henne och jag är även skolfri. Har dock en hel del att plugga men med tanke på att jag inte har något annat planerat (förutom en pw med Linda och se senaste Kardashian avsnittet) så känns det riktigt bra. Nu ska jag nog gå in på HästNet och skriva en medryttare annons då min medryttare bara rider henne nästa vecka också, hoppas på att hitta någon bra. Blir dock svårt med tanke på att hon jag har nu är super, men hinner tyvärr inte p.g.a. plugg. Kanske lite för mycket info för allmänheten..
 
Vi hörs!
Random bild från förra våren när jag och Linda körde Flubber.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kost

Publicerat: 2014-03-05 | 10:28:00
Det där med kost och träning är ett hett debatterat ämne och var man än loggar in så ser man tränings- och kostbilder. Om jag ska vara ärlig så tänker jag väldigt mycket på min kost, detta beror nog främst på att jag var extreeemt smal som yngre och att jag då inte ens kunde gå upp i vikt. Dock tycker jag inte kost och träning ska handla om att man ska vara smal utan mer att man ska vara sund.
 
Jag är en sådanan människa som inte kan äta en sallad till lunch (med bara blad) för jag blir döhungrig. Jag har väldigt bra ämensomsättning och kan äta hur mycket som helst (utan att överdriva) utan att bli mätt.
Kolhydrater är något jag älskar (jag menar bröd, pasta och potatis är ju det bästa) och skulle verkligen inte kunna skippa det helt. Till lunch och middag ingår det i stor utsträckning på min tallrik. Däremot så försöker jag undvika mackor osv till kvällsmat och frukost (jag tycker inte det är särskilt gott heller). Då jag inte är något fan av fulkornsprodukter och "vitaprodukter" är inte så bra för kroppen direkt. 
Fett är något jag haft problem med sen jag var liten, jag äter inte rent smör osv skulle aldrig tänkta tanken. Men man ska ju alltid få in i kostcirkeln så jag försöker få i mig mycket avokado och dessutom steks det jag äter i olja.
Protein är ju väldigt nyttigt och gott, kött är ju det bästa. Ägg älskar jag också och försöker äta regelbuundet. Även bönor osv. men det äter jag inte.. ;)
 
Socker - här tror jag det största problemet för människor ligger. Socker finns i allt vi äter, det finns bättre socker (typ fruktsocker) och dåligt socker (typ godis). När jag var yngre så hade jag världens sockerberoende. Vi åt kakor varje dag (det gör fortfarande min bror..) men det dåliga sockret är något som jag försöker dra ner på. Jag minns inte sist jag drack juice eller oboy osv. Äter jag även mer en 10 godisbitar eller två nävar chips så blir jag illamående. Det tror jag beror på att ja dragit ner mitt dåliga-socker-ätande. 
 
Om du är sugen på något men vill undvika sockret:
* Morotsstavar, något jag äter varje dag, som mellanmål. Bara morötter, hur gott?
* Frukt och bär, då får man socker men bra socker. 
* Yoghurt med frukt/bär är också något jag äter varje dag (åtminstonde till frukost) det är det absolut godaste jag vet och man kan göra det riktigt nyttigt också. Ibland har jag kanel i för att det är väldigt nyttigt och gott.
 
Undvik överlag:
* Alkohol, jag har faktiskt inte druckit en droppe sen nyår, nu fyller jag ju dock år nästa vecka så då blir det party. * Chips, kan nog vara det värsta att äta, både massa fett och socker, uuueeek.
 
Jag håller inte på att tänka på min kost för att jag vill gå ner i vikt. För det vill jag inte, jag är väldigt nöjd med hur jag ser ut just nu faktiskt. Jag har en väldigt "lätt" kropp, jag går sällan upp i vikt och skulle jag göra det så om jag skulle dra ner på kosten väldigt lite (typ skippa lite pasta vid en måltid) så kan jag tappa fler kilo med en gång. Men bara för det så äter jag inte skräpmat. Jag tänker på att kroppen tar stryk inifrån fastän det inte syns på utsidan. Som jag sagt så behöver man inte vara "skelettsmal för att vara snygg" som dagens ideal verkar vilja. Jag tycker som sagt att Kardashiansystrarna är bland de snyggaste kvinnorna som finns och de har kurovor men är samtidigt väldigt fit och ser hälsosamma ut.
 
Sedan hänger självklart kost och träning ihop som piff och puff hehe. Jag själv har inte tid att gymma men jag rider en timma 6 dagar i veckan och nu när det är lite varmare försöker jag även ta en pw då och då. Mer än så behövs det inte. Men enkelt sätt - ju mer du rör dig - desto mer kan du äta och viceversa. 
 
Jag tycker verkligen inte man ska fokusera på vad vågen visar, eller vad andra säger. Man ska vara nöjd med sig själv och göra allting i rimlig mängd. Man ska unna sig godsaker ibland, men kanske inte varje dag. Man ska röra på sig, men behöver inte göra det 3h varje dag. Alla kan inte se ut som en supermodell, man föds med en viss benstomme och det kan man inte ändra på. Sedan får man inte glömma att de är väldigt reduscherade och fixade. De ser ju inte ut så till vardags direkt.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sparkar

Publicerat: 2014-03-04 | 20:30:13
Godkväll!
Dagen har traskat på som vanligt. Först var det skola, sedan stall. När jag kom ut till stallet hade min ponny ett stort sparkmärke på benet. Tvättade det men det var inget djupt och inget som ömmade iallafall. Ett annat sto (hon och Nobless hade tydligen bråkat rätt rejält) hade flera sår och ett på benet som var rätt djupt och blödde och inte alls såg trevligt ut. Varför ska dessa hästar aldrig vara helt kompletta? Red iallafall Nobless och hon var pigg och fräsch. Stundtals gick hon som en hel miljon vilket var makalöst härligt. Åh, vad jag var glad där ett tag när det kändes som vi red på moln.
Nu är jag iallafall nyduschad och ska se på dagens avsnitt av top model och äta lite semla till kvällsmat. Det är ju faktiskt festisdagen idag så vi har såklart druckit festis hemma.. haha skoja. Men idag får man unna sig lite semla. Har dock inte ätit någon ännu i år och idag är det den dagen man får unna sig en tycker jag. Tänkte även skriva ett inlägg om hur jag ser på kost som jag tänkte skulle komma upp imorgon.

Hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Molly Bracken

Publicerat: 2014-03-04 | 11:37:00
Molly Bracken är ett företag jag aldrig hört tala som innan (och som förövrigt hade rätt fula saker..) men jag satt och tittade bland blandade klänningar på Zalando för ett tag sen och hittade denna klänningen som jag tyckte var söt och fin nu till våren och sommaren. Den är inte struken på bilden, men det är ju en skrynkligare variant i sig själv ändå så jag orkade inte stryka den när jag skulle fota...
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2014-03-03 | 20:37:19
Godkväll!
Jag vet inte vad ni tycker om "dagens ridpass" inlägg, själv brukar jag oftast inte läsa andra bloggares sådana inlägg men i brist på annat tänkte jag samanfatta dagens pass. Jag är mycket väl medveten om att det är mycket hästinlägg just nu, men försöker variera inläggen men i slutändan så spenderar jag ju en stor del av mitt liv i just stallet och det är hästar jag brinner för. Särskillt nu efter horse show då man alltid är supermotiverad med allt som har de fyrbenta djuren att göra.
 
Planen var iallafall idag att rida dressyr i paddocken. Men när jag kom ut till stallet så höll de på att löshoppa där och de var på häst 1 av 4 så jag beslutade mig att sätta på en podd, lite reflexer och bege mig ut i mörkret med min ponny. Hon började med att backa ner lite fint i ett dike, då förstod jag vilket humör hon var på. Pigg och tittig. Och herregud var pigg hon var idag, förvåndadsvärd nog så höll hon faktiskt alla fyra hovar på marken hela passet, men det var mycket taktande haha. Hon var mjuk och trevlig iallafall och när hon är så pigg som hon var idag så svarade hon ju bra på hjälperna och det var bland annat fina och kvicka galoppfattningar. Dock så valde jag att endast galoppera på grusvägen och inte på ängen som först var min tanke. Det är ju dumt att leka med elden menar jag när man är ute en bit från närmsta hus, det är kolsvart och ponnyn är pigg som tusan. Då är en äng/grässtig inte det helt optimala. 
I slutet blev hon riktigt trevlig och kunde hålla sig i skinnet i övergångarna och gjorde grymma halter. Jag avslutar alltid mina pass med att göra lite halter, jag vet precis hur jag vill ha en perfekt halt. Hon skall vara mjuk och inte det minsta hängig i handen. Dessutom så skall hon varken krypa ihop eller bli för rak. Självklart ska hon vara under sig också. Jag kan hålla på över tio minuter i slutet och bara göra halter till jag får den helt perfekta. Idag räckte det med några styckna innan jag hade henne precis där jag ville. 
 
Nöjd ponny och nöjd ryttare, jag älskar när hon är pigg och trippar fram för då känns det verkligen som hon njuter och har livsgläjde. Och när man bara ger henne långa tyglar och hon skrittar med spetsade öron och frustar gång på gång, det är lycka!
 
Här red jag idag.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

GHS sammanfattning

Publicerat: 2014-03-03 | 14:03:00

Denna bilden får stå som en summering av årets horse show och efter detta inlägget är det färdig tjatat om förra veckan på ett tag. 
Trots att jag detta året endast var inne 3 dagar så har nog detta året varit ett av de absolut bättre. Ritterna detta året har varit helt makalöst. Jag har suttit med tårar i ögonen, gåshud och varit helt mållös. Jag har varit på många hästshower i mott liv (massor i Göteborg, fler gånger i Falsterbo och en gång i Globen) och vissa klasser har självklart givit underbara minnen men denna veckan har nog givit bäst "snittkänsla" så att säga, på länge iallafall. I år har dessutom ännu fler som jag känner ridit i både Scandinavium och på mässan, extra kul såklart när man får se dem man känner. 
 
Jag tackar därför Göteborg Horse Show för denna gången och ser såklart redan nu fram emot nästa års hästfest!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tips

Publicerat: 2014-03-03 | 10:01:00
I min walk in closet har jag haft ett problem (förutom att jag vill ha mer plats) och det är ett klänningar och blusar med tunna band har glidit av galgarna. Då mycket av mina kläder hänger väldigt tajt så blir det lätt att ett annat plagg glider av när man tar ut något. Det gör att det blir stökigt, skrynkligt och tar tid att hänga upp. Jag använder mig utav vita trägalgar, trä ska vara bäst för kläderna då det inte kommer massa kemiska ämnen från dem. Jag har tidigare tänkt att jag ska köpa någon gummiliknande grej för att kläderna ska sitta fast bättre men då jag inte fått gjort det så fick jag i söndags nog. Detta är ett extremt enkelt sätt att göra, men som åtminstonde inte jag hade tänkt på innan. 
 
Man tar en liten bit presentsnöre (jag valde vitt som matchade mina galgar och på så sätt smälte in väldigt bra). I varje ände på galgen gör man bara en dubbelknut och sätter en tejpbit så att inte snöret rör på sig. Det blir ju små snörbitar över, någon cm är väldigt bra att behålla då det blir som ett stopp för kläderna men allt för långt blir ju inte snyggt. Väg av längden på snöret själv.
 
Tadaaa, kläderna sitter som en smäck på galgen och det gick väldigt fort att göra. Tänk på att välja snöre som matchar galgarna, det blir snyggast så!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Horse Show shopping

Publicerat: 2014-03-02 | 18:47:00
I år gick jag verkligen inte bananas inne på mässan som jag gjort tidigare år. Betalade faktiskt bara ett pärlpannband från Kyro Riding Gear, för att min mamma var snäll och bjöd mig på två par Hv Polo strumpor och ett par Roeckl handskar. Bra och nödvändig shopping med andra ord, samt kul med ett nytt pannband såklart!
 


 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fantastisk dag

Publicerat: 2014-03-01 | 23:47:32
Godkväll!
Är precis hemkommen från scandinavium och har haft en helt m a g i s k dag. Jag och mamma hade ju VIP hela dagen idag, vilket innebär gratis lunch och middag, massa godis,frukt och bakelser samt vitaminwell och alkohol. Vi levde nice helt enkelt. Det började med krafft finalen som var bra. Sedan GP ponnyn, Flisan som jag känner kom tvåa, grymt. Sedan var det dags för gymkhanan, där jag känner typ hela svenska landslaget. De kom trea, det blev några grövre missar idag men annars bra ridet. Sedan var det dags för lunchen och tidshoppning vilket var bra. Blev några varv på mässan med lite nytt med hem och snack med härliga människor innan dressyren var igång. Jag brukar aldrig se hela dressyren, men idag gjorde jag det och herregud. Först och främst Sofie Lexners Charming Boy, jag dör så fin den var. Kittels ritt var ju självklart fantastisk och räckte till en andra plats. Dansken Nanna, som kom trea, gjorde det häftigaste avslutet jag sätt någonsin tror jag. Jag fick sån galen gåshud i slutet, och det är inte ofta jag får det. Middag stod sedan på schemat innan Grand Prix hoppningen där Sverige stod för 3 av 6 ekipage i hoppningen och som segrare stod Emma Emanuelsson på fina Titan. Makalöst är ordet.
Det var min sista dag på Göteborg Horse Show för detta året och det kunde inte blivit bättre!
 
Tyvärr dog min mobil tidigt och jag tog inte med mig mobilen så kunde tyvärr inte fota något med min mobil typ. 
 
Hörs imon!
Victoria Wallenstam i onsdags, henne såg jag även idag i finalen på Krafftcup.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gymkhanan 26/2

Publicerat: 2014-03-01 | 11:41:00
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!