Årssummering 2013

Publicerat: 2013-12-31 | 16:46:00
Nu är årets sista dag kommen och jag tänkte därför summera detta året lite kort. När jag tänker på 2013 så tänker jag först, vilket skitår. Men när jag tänker efter har det faktiskt hänt ganska många bra saker. Jag tänkte ta året i 3-månaders perioder och skriva lite för- och nackdelar. Utöver det jag skrivit har jag haft fantastiska personer runt mig och lärt känna mängder med nya människor under detta året. Jag hoppas att vi kommer att dela mycket tillsammans även under 2014 och att jag lär känna ännu mer personer då. 
 
JANUARI - MARS
+ Jag tog mitt körkort! Ett av årets höjdpunkter, så fruktansvärt härligt.
+ Jag fyllde år vilket alltid är kul.
+ Jag och Linda hade praktik i 3 veckor, vilket var kul och lugnt i skolan.
+ Vi taggade inför studenten med fester osv.
+ Jobbade endel på kontoret = cash.
- Jag har för mig att Nobless bara skrittades denna perioden, ev. lite trav. Trist.
 
 
APRIL - JUNI
+ Nobless var bättre, periodvis iallafall.
+ Jag hade min livs bästa kväll, studentbalen.
+ Jag tog studenten och gick ut med ca 2/3 MVG.
+ Jobbade mycket på kontoret = cash.
- Inte så mycket dåligt, lite ångest för framtiden.
 
 
JULI - SEPTEMBER
+ Jobbade mycket under sommaren på kontoret = cash.
+ Kom in på den utbildningen jag sökt.
- Nobless blev utdömd.
- Första gången sen jag var 7år jag var hela sommaren (och året) i Sverige, sjukt deprimerande!
- Saknade gymnasiet och var sjukt osäker på min framtid. 
- Jag var faktiskt allmänt deppig och opepp på det mesta. 
 
 
OKTOBER - DECEMBER
+ Nobless blev frisk :D
+ Jag skaffade medryttare till Nobless. Sparar fruktansvärt mycket tid, en hästfri dag gör mycket.
+ Började jobba som Chattvärd, det roligaste jobb jag haft.
- Har/hade sjukt mycket i skolan vilket lett till en extremt stressig höst. 
- Jag har börjat få mycket komplex och ångest över mig själv. Kan bero på all stress. 
 
 
Nu hoppas jag och tror att 2014 ska bli ett mycket bättre år. Jag hoppas i hästväg att Nobless självklart håller sig pigg och fräsch och att jag kan komma ut och tävla henne igen. Jag kommer att besöka USA minst en gång på en långsememster med familjen men tänker också åka någon weekend till något land med lite kompisar. Jag hoppas att jag kommer kunna jobba minst lika mycket som jag gjort under hösten vilket då kommer att leda till att jag kommer kunna shoppa, resa och spara i den mån jag vill. Jag hoppas även att jag kommer in i det rätta studemoodet och klarar mina tentor som jag vill och att jag utvecklar min engelska. Personligt sätt så måste jag även jobba med mitt humör mot min familj och uppskatta det jag har.  
 
2014 BRING IT ON!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

GOTT NYTT ÅR

Publicerat: 2013-12-31 | 13:58:40
Gott Nytt År mina vänner!
 
Dagen började med plugg och sedan ridning. Efter det kom jag hem och nu har jag precis satt in dagens ena efterrätt i ugnen (kladdkaka med daim). Nyårfirandet kommer att börja 15.30 hos våra grannar med lite mys. Sedan åker vi in som vanligt och ser GP fyrverkerierna. Ska ha med mig kameran så antingen kommer bilderna upp senare, men troligtvis imorgon. Sedan hem och byta om och sen åker jag och Linda hem till Linn där massor av kompisar är. Middag och fest, kan inte avsluta året bättre än med mina två bästa vänner och massor med andra fantastiska vänner. Tänkte göra ett inlägg strax (som komer upp om några timmar) med årssummering av 2013, ett berg- och dalbaneår.
 
Ni får ha en fantastisk kväll, dricka lite för mycket skumpa och beställa en stor pizza imorgon.
 
 
Bild från nyår 2010.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Som på julafton

Publicerat: 2013-12-31 | 09:27:00
Igår och i lördags klickade jag hem några nya saker så jag väntar just nu spänt på att de ska komma. Jag fyndade båda på rean samt fick yttligare rabatter så tillsammans sparade jag 1240kr. Rena fynden med andra ord ;).
Som ni vet så shoppar jag regelbundet på nätet och tycker det är så smidigt och bra. I många fall är de billigare än butik men främsta anledningen till att jag beställer på nätet brukar vara att de plaggen inte finns i butik. Då får man oftast lite mer unikare plagg som inte alla har. Främst beställer jag plagg från Sverige, oftast nelly.com men även helt andra sidor. Dessa två köpen var mina prämierbeställningar från Miinto faktiskt. Jag gjorde nämligen en beställning via Miinto i våras men då var klänningen slut när den skulle skickas så jag blev då sur och bojkottade dem haha. Så jag hoppas att det fungerar bra, det är ju bara en portal som förmedlar. Jag beställer kläder/skor/accessoarer minst en gång i månaden på nätet men oftast fler. Jag har även beställt från utlandet så som Tyskland, England och USA (från USA får man dock passa sig för tull). Så jag rekommenderar att beställa via nätet.
 
Tips
Det jag dock tycker man ska vara observant på är så att varorna är äkta. Det mest tydliga man ser är när det står på konstig svenska och nedsatt jättemycket i SEK, då fattar man lätt att det är fejk. Tips är att beställa från märkens ordinariesida. Jag brukar även alltid kolla fraktpriser och beräknad leveranstid. Om det är någon mindre sida som jag aldrig beställt från tidigare så brukar jag alltid googla så man ser lite omdömen på hemsidan.  Storlekar är det oftast något man velar med. Jag är ju väldigt lång men samtidigt smal så kan ha lite svårt med storlekarna. Oftast beställer jag ju märken som jag har koll på vars storlekar är. Annars brukar det stå hur lång modellen är och vilken storlek dem har, vilket jag tycker brukar underlätta mycket. Vissa sidor har speciell måttanpassning för varje plagg vilket är bra då man kan mäta med sina egna plagg. Ibland brukar jag även googla på märket och "storlekar" eller liknande. Då får man ofta referenter från andra människor vilket kan hjälpa.  
 
Glöm inte,
"Shop until you drop"
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

20cm

Publicerat: 2013-12-30 | 20:21:00
Idag mina damer och herrar så galopperade jag över en upphöjd bom på över 1,5 år på min lilla ponny. Om någon hade sagt till mig förra sommaren att jag blivit glad för att galoppera över 20cm så hade jag bara skrattat. Men Nobless tyckte det var jättekul och taggade till iallafall. Så nu ska jag börja med markarbetet ordentligt minst en gång i veckan så så hon bygger lite mer muskler och får in lite koordnination. Kanske kan hoppa någon låg clearround i vår? Men fokus är ju självklart så jag kommer ut och tävlar lite dressyr. Idag när jag red tänkte jag att det är verkligen sjukt att hon blev utdömd för 3 månader sedan. Man ska inte alltid lyssna på veterinären.. 
 
90cm 2011/2012
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 fördelar med Mac Book

Publicerat: 2013-12-30 | 12:27:40
Jag är ju en Apple - tjej och när jag skulle välja dator så var det inget svårt val trots att priserna är betydligt högre på en Mac dator mot liknande med samma kapacitet. Nu ett år senare är jag fortfarande extremt nöjd med min Mac Book Pro och tänkte därför ge er fem fördelar varför ni ska välja Apples Mac.
 
1. Swisch funktionen. Man bara drar fingrarna på en platta. Kan knappt använda PC längre, helt underbart att kunna byta sidor m.m. genom endast ett drag.
 
2. Allt fungerar. Som med alla Apple produkter, allt löser sig själv.
 
3. Lysande tangenter. Alla tangenter lyser vilket är underbart när man ligger i mörker. Man ser allting utan att behöva ha en lampa tänd.
 
4. Iphoto redigeringen. Alla bilder man importerar kommer in i Iphoto. Genom att bara klicka på enter kan man redigera bilderna i färg, kontraster m.m. Det enklaste och det jag endast redigerar mina bilder i.
 
5. Designen. Sist men absolut inte minst. Finns det någon snyggare dator en Mac-datorerna?
 
 
"Har man en gång ägt en Apple produkt kan man inte byta sedan"
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Årets tre bästa och sämsta inköp

Publicerat: 2013-12-30 | 10:01:00
Nu är 2013 snart slut och min garderob har som vanligt växt åt alla håll och kanter. Tänkte därför lista årets tre bästa respektive sämsta köp. Märkte att när jag skulle göra det var det väldigt svårt att bestämma sig för vilka som var dom bästa och likaså hitta några som jag är mindre nöjd över. Det betyder ju dock att jag köpt saker saker som jag är väldigt nöjd med vilket är bra. Inget bortkastande med pengar med andra ord.  Jag tar också med det jag köpt och inte som jag fått i present etc. (okej ett par skor fick jag, eller jag bytte det mot en skjorta så jag valde skona själv)..
 
De bästa:
 
* Mina klackar från Tommy Hilfiger. Såå sköna och bra kvalité. Även väldigt stabila. +++
* Mina Ray Ban aviators. Så snygga och sitter mycket bättre än mina Wayfarer. +++
* Min svarta stickade Twist & Tango tröja. Otroligt skön att ha på sig och fungerar till allt. +++
 
De sämsta:
 
* Mina ballerina från Michael Kors. Först var dom pain in the ass att gå in. Gjorde frutansvärt ont, sedan slets dom jättefort. Lämnade dock in dem så nu är de inte slitna plus ingångna = jättesköna. -
* Mitt skärp från Tiger Of Sweden. Förmodligen årets sämsta köp. Det är alldeles för stort (85cm) och öppnar sig när man har på sig det så det kräver en toffs för att vara stängt. ---
* Min blus från Suzanne Nilsson. Den är jättefin med öppenrygg osv men den är nog en storlek för liten. När jag sträcker på mig åker blusen upp och trycker vilket är väldigt oskönt. --
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Perfektion från Tiger

Publicerat: 2013-12-29 | 10:07:00
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Igår..

Publicerat: 2013-12-28 | 14:57:07
Inte dom snyggaste bilderna direkt. Gårdagerns outfit iallafall.
 
 
// Halsband - Second Female // Blus - Abercrombie // Byxor - Dr Denim // Skärå - Legend //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jobbar

Publicerat: 2013-12-28 | 10:46:00
Godmorgon!
Just nu jobbar jag, vilket går bra. Gårdagskvällen började med middag hos Torun. Sedan drog jag, Linn, Niklas och mötte upp Hanna och drog till Excet. Jag o Hanna åkte hem kl 2 efter att ha rockat schlagergolvet några timmar. Gårdagskvällen var alltså väldigt kul och lyckad. Det var dock jobbigare att masa sig upp ur sängen imorse när klockan ringde. Men ligger ju och jobbar (med OB) från sängen så jag dör inte direkt. Tog även lite bilder igår innan jag åkte, men de kommer komma upp sen. Jag har inte hunnit ladda över dom till datorn ännu. Detta inlägget har nämligen tagit över en timma att skriva med tanke på att jag jobbar.
 
När passet är slut ska jag åka upp till landet med mina föräldrar. Även åka till en butik och köpa en väldigt fin grej, men det kommer jag att lägga upp imorgon typ.
 
Hörs sen!
Sommar på landet
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Throw back time

Publicerat: 2013-12-28 | 09:25:00
Tbt från i våras när jag red HP i stallet. En fin ponny som tävlar gymkhana med sin ägare Astrid. Jag red han när Astrid var utomlands och Nobless fortfarande inte igång. Han är väldigt kort i steget om man jämför med Nobless och väldigt annorlunda att rida. Men det tycker jag bara är roligt. Vad kort mitt hår var då förresten, eller kort var det ju inte direkt men om man jämför med nu så är det typ 2dm längre.

 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bekännelser x 5

Publicerat: 2013-12-27 | 09:55:00
- Just nu jobbar jag (tidsinställt inlägg).
 
- Jag skulle aldrig få för mig att äta någon sorts av ost, ueeek.
 
- Jag tycker kokos är både en fantastisk smak och doft. 
 
- Jag har faktiskt aldrig varit i Thailand, som är alla svensksars klassiska resmål under vinterhalvåret. 
 
- Jag hade tyckt det varit fantastiskt kul att ha en lillasyster som varit några år (typ 3-4) yngre än mig.  
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

New in

Publicerat: 2013-12-26 | 19:04:40
Två sminkborstar från Kicks (den långa i ponnyhår och den korta i gethår). Samt rouge från Make Up Store.
 
Svart, bas kjol från Objekt (köpt på Femme Design). 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Spontant

Publicerat: 2013-12-25 | 21:38:50
Idag är det ju den 25e vilket betyder årets krogkväll. Hade bestämt mig för att inte gå ut men när Linn frågade kunde jag inte banga. Så på 30 min byttes mina mjukisbyxor och gossipgirl ut mot tubkjol och klackar. Pappa är snäll och kör mig till Linn, tack!

Sover hos Linn sen och passerar stan på hemvägen imon. Hörs imon, eller så ses vi på dansgolvet.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Julklappar 2013

Publicerat: 2013-12-25 | 12:17:00
Här kommer bild på årets julklappar. Jag är väldigt nöjd och tackar mina nära och kära.
 
- Skjorta från Ralph Lauren
- Clutch från Michael Kors
- Mobilfodral från Marc Jacobs
- Ljus från Volupsa 
- Två olika nyanser av brunt från Make Up Store
- Två nagellack (guldaktigt och rosa) från O.P.I.
- Handkräm från The Body Shop 
- Ögonskuggepensel från Åhléns
- Två par hörlurar (lämnar ev. tillbaka ett).
- Strumpor
+ Pengar och godis
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Underbar julafton

Publicerat: 2013-12-25 | 09:09:33
Jag hade en fantastisk julafton igår med god mat, trevligt sällskap och fina klappar (kommer tidsinställt vad jag fått). Min andra moster dök upp spotant och var med på fikan och Kalle, mysigt. Här kommer några bilder på mig och min bror innan släkten kom:
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hemma från kyrkan

Publicerat: 2013-12-24 | 12:09:45
Hejsan, och God Jul på er.
 
Morgonen började med ett stallbesök och uteritt med bästa gänget. Vi var 10 personer som red ut i blåsten och regnet. Vädret var väl inte direkt på vår sida men vi sjung jullåtar och humören var på topp ändå. Efter vi hade släppt ut alla hästar i hagarna så satt vi inne i sadelkammaren och fikade. Vi har som tradition att stallägaren bakar lussekatter på morgonen så när man kommer in från ridturen får man alltid varma lussekatter med varm choklad/julmust/kaffe till så himla mysigt. Juste, Nobless skötte sig jättebra idag. Julaftonarna är alltid ett stort "prov" och hon ballar alltid ur för att det är så många hästar med, men idag var hon jätteduktig. Såå nöjd med min prinsessa.

Efter det åkte jag och mamma raka vägen hem och duschade innan hela familjen åkte till kyrkan. Det blir verkligen mindre och mindre folk där för varje år. Idag bestod kören av två små tjejer. Vilken kör haha, men dom var duktiga och modiga. Eftersom det var så få människor tog gudstjänsten endast 35 minuter. Nu har vi faktiskt gott om tid på oss. Det brukar alltid vara så stressigt på julafton för dels brukar gudstjänsten vara längre och sen brukar vi vara borta redan vid 1-2 tiden hos släktingar. Men idag kommer min ena moster med familj samt mormor och morfar hem till oss och inte förrän kl halv 3 så det är väldigt lugnt. Ska äta lite lunch, se på julkalendern, surfa lite och byta om / ta outfit kort innan gästerna kommer så det är skönt.   
 
 
MERRY X-MAS
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

GOD JUL

Publicerat: 2013-12-24 | 08:38:00
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lite shopping under december

Publicerat: 2013-12-23 | 15:00:00
Kappa från Zara
 
Glasögon från Karen Millen
Snyggt att bågarna på sista bilden reflekterats och är dubbla haha.
 
Nyårskjol från Twist & Tango
 
 
Baskjol från Åhléns
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Julrim

Publicerat: 2013-12-23 | 12:23:04
Hej!
Morgonen har bestått av jobb. Jag och kunderna har suttit och skrivit julrim med varandra typ, sjukt kul. Hade tänkt och rimma på några av mina julklappar iår då jag tycker det är jättekul. Sa till kunderna vad min bror skulle få då jag vet att han inte kollar in chatten så då fick jag faktiskt ett as bra rim till han, superduper. Idag ska ponnyn motioneras och även hagarna mockas, samt skriva julrim. Så det är dagens planer, lagom ansträngande. Ska även se till så pappa köper bingolotter till ikväll, vi brukar alltid spela på deras uppesittarkväll (ända gången det är okej att stödja konkurrenter!) men nu tyckte mina föräldrar att vi inte skulle göra det iår. Bullshit, det måste göras!
Igår köpte jag även nyårskjolen jag ska ha, ha ju fortfarande inte visat min kappa jag köpte för typ en månad sedan och lite andra saker. Så det är det första jag tänkte göra nu innan jag äter lunch, att fota det. Så det kommer komma upp nu under dagen med lite flyt. 
 
Hörs sen!
Klänningen jag hade på nyår förra året, blå med paljetter från Pernilla Wahlgrens kollektion. Min kroppsform luras dock på bilden eftersom det är mörkt bakom mig så ser jag "större" ut ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Stressigt trots lov

Publicerat: 2013-12-22 | 12:31:28
Hej!
Nu har jag precis kommit ur duschen. Var i stallet i morse och red på min lilla ren (satte på henne jul-renhorn för er som inte fattade det). Kom hem och har precis duschat. Ska sminka mig lite och hoppa i några kläder och sedan åka in till stan. Ska luncha och byta julklapp med Andreas samt byta julklapp och prata lite med Linn. Måste även förbi Twist & Tango och köpa min nyårskjol. Klockan 16 kommer hela släkten typ från pappas sida och ska fira farmors födelsedag. Mina 5 kusiner på pappas sida kommer vilket ska bli jättekul. En av dem har jag inte träffat sen förra julen och då bodde hon i Köpenhamn men denna terminen har hon flyttat till Österrike och pluggar konst även där. Ska bli kul att höra hur det är med henne (och alla andra såklart).
 
Hörs sen!
 
Bild från i höstas
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Titta vad jag hittade

Publicerat: 2013-12-22 | 09:42:00
 
En bild från förra vintern. Tycker den är lite mysig, dock tycker jag att jag ser så ung ut i ansiktet. Jag vill lära mig att sminka så jag får fram mer kindben, tycker det är så snyggt. Ska köpa en annan rouge samt en annan skugga som jag tror ska göra så jag kan få de kindben jag önskar. Dock måste jag lära mig hur man gör så det blir snyggt men när jag har köpt det sminket ska jag testa och visa er. Blir nog i mellandagarna tippar jag på. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Molly med glitter - julinspo

Publicerat: 2013-12-21 | 21:11:00
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

JULLOV

Publicerat: 2013-12-21 | 15:32:30
Äntligen, äntligen har jag tagit jullov. Kom precis hem efter att ha skrivit sista tenta för terminen vilket gick ganska bra faktiskt, så håller tummarna. Det som var mindre bra var tågpriserna, jag pluggar ju i trollhättan och har alltid sånt regionen runt kort men det gick ut igår så jag väntar med att köpa nytt till efter jul då ett bara varar en månad och kostar ca 1200kr. Men iallafall, imorse åkte jag västågen där det kostade 85kr, sure inga problem. Sega pengar men visst. På hemresan kom sjtåget tio minuter före och jag tänkte att det bör ju vara liknande pris för samma resa, nepp 185kr för den resan, så 270kr (plus sms biljett på min buss) för att åka en kortis, irriterande. Men jag sket i det och bara log åt konduktören, jag kunde ju inte direkt pruta och nu har jag ju lov så varför gnälla!
 
Idag ska jag verkligen bara slappa. Ligger i sängen nu med hunden och ska se på julkalendern och läsa bloggar. Min medryttare tar Nobless idag igen, skönt. Var dock ute en stund på kvällen igår och julpyntade hennes box, mysigt. Nu ska jag börja med att göra absolut ingenting som kräver energi!
 
Nobless och jag barbacka  galopp i snön 2010 tror jag. Nu får det gärna komma snö.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

De klassiska 50 - bloggfrågorna

Publicerat: 2013-12-20 | 09:21:00
(Skrev detta i onsdags)
 
1. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? – Isabella tror jag.
2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? – Kärlek utan sex.
3. Vilken var den senaste filmen du såg? – Hm, minns inte. Ser mest på serier. 
4. Har du bra självförtroende? – Varierar extremt mycket mellan dagarna. 
5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? – Slippa plugga. 
6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? – Plugga, rida och shoppa (always).
7. Beskriv ditt drömutseende på en kille  Halvlångt blond/brunt, vältränad, fina ögon och leende. 
8. Skriv namnet på någon du ser upp till – Khloé Kardashian (haha..)
9. Någon du har kysst - A......
10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? – Inte vad jag vet? 
11. Den du senast sov över hos – Oj, för länge sen det hände helt enkelt..
12. Vem skrev du senast med på Facebook? – En grupp med några från skolan. 
13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? – Fungerar. 
14. Vad väljer du, godis eller chips? – Godis, chips känns för fett och kladdigt oftast. 
15. Pinsammaste minnet från skoltiden? – Haha, har gjort en hel del klantigt under mina skolår..
16. Hur uppvaktar man dig? – Visar sig engagerad och kärleksfull. 
17. Har du rykten efter dig? – Kanske inte rykten, men åsikter?
18. Din absolut sämsta egenskap? – Blir lätt väldigt arg.
19. Din bästa egenskap? – Jag hoppas att jag är snäll.. ;)
20. En låt du är beroende av? – Gabriellas sång med Molly Sandén, inte den senaste direkt men galet fin.  
21. Vad stod det i ditt senaste sms? – Inte ner något :( 
22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? En båt? Om jag ska ha med ngt mindre, solkräm? haha För det lär varken finnas internet, laddare eller några butiker. 
23. Kan man vara vän med sitt ex? – Ja, det har jag sett bevis på :)
24. Har du kysst en kompis? – Japp.
25. Hur ofta dricker du alkohol? – Inte så ofta faktiskt, någon gång i månaden? På sommaren oftare dock. 
26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? – Tragiskt!
28. Hade du kunnat ha distansförhållande? – Hade vart extremt svårt, men om han varit the one så ja.
29. Vad handlade din senaste dröm om? – Minns inte haha. 
30. Vad väger du? Är du nöjd med det? – Typ 63-64kg, överlever. 
31. Hur lång är du? – 183cm, lång som en stång. 
32. Vilken är den bästa svenska filmen? – Ser aldrig på film, men gillar Änglagård, dock inte min favorit. 
33. De bästa svenska skådespelarna? – Ser aldrig på film så.. 
34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? – HP är mer nostalgi över, det var ju klassik när man var liten. 
35. Ditt humör för tillfället? – Trött.
36. En vacker person? – Kenza, galet vacker.
37. Har du instagram? – Ja, @maaaliiinw  
38. Vem kramade du senast? Tror jag kramade min häst förut, så Nobless haha. 
39. Vem träffade du senast? – Om man inte räknar min familj så dom i stallet, Vendela, Jannika, Susanne, Annie, M-L och Sofie. 
40. När slog du dig senast? – Minns inte att jag skadat mig idag, men det borde jag gjort. Brukar gå in i något varje dag..
41. Någon du vill träffa? – Min faster som bor i USA.
42. När grät du senast? Varför? – Idag när jag läste en blogg. 
43. Sminkar du dig varje dag? – Inte när jag bara ska vara hemma / i stallet.
44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? – Ingen.. min ena kusin ;)
45. Är du helsvensk? – Ja.
47. En artist du inte gillar? – Brukar inte lyssna på det jag inte gillar.
48. En artist du gillar? – Zara Larsson.
49. Vad är det bästa som hänt dig? Oj, vad svårt. Nu låter jag nog jätte töntig men min häst är det bästa jag har, älskar henne obeskrivligt mycket så hon är det bästa för mig psykologiskt (och vän mässigt, så många underbara vänner jag träffat i stallet och på träningar/tävlingar tack vare henne).  
50. Vad vill du bli när du blir äldre? – Frisk, fler barns mamma och ekonomiskt oberoende.. :)
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pluggpaus

Publicerat: 2013-12-19 | 13:58:39
Hej!
Just nu unnar jag mig en 10 minuters paus från mitt tenta pluggande. Orkar verkligen inte tenta på lördag, sååå segt. Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det. Efter tentan på lördag tänker jag iallafall åka in till stan och shoppa och sedan tänker jag inte plugga förrän efter julafton, taggad. Jag började dagen med uteritt på min lilla ponny. Det ösregnade men hon uppförde sig ändå bra och var mjuk och fin. Det är härligt när man kan avsluta när hon kan ha så djup och avslappnad form så huvudet nästan är i marken samtidigt som hon inte är tung för fem öre, skönt när passen slutar så.
I eftermiddag ska jag ha julmys tänkte jag och slå in alla julklappar jag har köpt osv, tycker det är så mysigt. Är hästfri fredag och lördag då min medryttare tar henne, skönt då jag kan plugga till max med andra ord.. Imorgon kommer jag nog dock åka ut på kvällen och pynta boxen med glitter osv. Har inte hunnit det iår än och på lördag lär jag vara trött och matt och på söndag har jag ont om tid då vi ska ha kalas för farmor hos oss och jag måste in till stan och byta lite julklappar med ett par kompisar samt rida på morgonen. Det är ju tråkigt om jag pyntar boxen den 23e, någon måtta får det vara. Lite feelings måste ju Nobless också få ;)
 
Nu ska jag återgå till tenta plugget, -.-
 
Sommarlov och ledighet, vill vara ledig nuuu. 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Grekland

Publicerat: 2013-12-19 | 09:18:00
Den här bilden tog vi när vi var på Rhodos 2006.
 
Jag har varit i Grekland tre gånger (två gånger på Kreta och en gång på Rhodos). Jag tycker verkligen Grekland är ett opimalt land att resa till om du vill vara borta ca en vecka och hålla dig inom europa. För det första är det varmt och fint. Vissa stränder är fantastiska och naturen är helt makalös. Sedan älskar jag grekisk mat, äkta grekisk tzatziki går inte av för hackor om man säger så. Dessutom gillar jag grekerna mycket mer än spanjorerna etc. (jag har vart i Spanien tre gånger också så har sett flera olika vinklar på det landet). Tycker grekerna är mycket mer lugnare och inte lika på vilket är väldigt skönt, jag vill kunna bestämma själv vart jag ska äta eller vad jag ska titta på utan att någon tjatar på mig! Dock skulle jag inte vilja åka till grekiska fastlandet utan tror man mer får "semesterfeelingen" ute på någon av öarna.    
 
Grekland är därför ett land som både jag och hela min familj älskar. Så resetips inom europa - en GREKISK Ö.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Disney gran

Publicerat: 2013-12-18 | 19:14:05
Hej!
Idag har jag varit ledig. Eller ledig och ledig, jag har pluggat konstant förutom när jag tog en paus från Vancouver fruarna och familjen Kardashian. När mamma kom hem tog jag bilen till stallet och gjorde iordning allt. Under tiden när jag mockade så snackade jag redovisning med stallägarn, har ju tenta på lördag och stallägaren är revisor, score. Nobless fick vila idag. Har sträckt vaden på något vänster, har haft jätteont i tre dagar nu och kan knappt gå riktigt, gör jätteont. Så kände att jag sparade mitt ben från den belstningen idag. Hoppas det är bättre imorgon i mitt ben. 
Nu ska vi strax klä julgranen. Vi brukar inte ta in den så tidigt som iår men vi ville ha lite feelings så det ska bli mysigt. Jag önskade astt vi skulle klä den som en disney gran (mycket av allt) så det ser ut som det är så årets gran kommer att se ut. Idag hade jag råkat göra två tridsinställda inlägg till typ samma tid, vilken tajming haha. Men har även fixat ett inför imon.
 
Hörs!
 
Såhär cozy kanske det blir om jag har tur. Vi har ju brasa också så kanske kanske. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

It´s Kardashian, it´s fashion

Publicerat: 2013-12-18 | 09:57:00
 
Något jag tycker kan göra en hel outfit är accessoarer och detaljer. Det kan vara en väska, solglasögon eller en hatt osv. Det kan verkligen lyfta en hel outfit. Jag älskar mitt skärp från Legend exempelvis som jag tycker lyfter upp en vad jag än har på mig. Innan har jag tyckt det varit "onödigt" att lägga pengar på sådana saker då jag tyckt det var själva kläderna som är poängen men jag har insett att en snygg accessoar kan lyfta även den mest tråkiga outfiten. Smink kan också lyfta outfiten, måla läpparna eller sota ögonen lite extra etc. (vad du nu trivs i). En god parfym är även a och o. 
 
Som vanligt tycker jag att Kardashian systrarna gör detta genialiskt och du kan se dom ikväll på 11an kl 20.00.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Heels

Publicerat: 2013-12-18 | 09:38:00
Trots att jag är 183cm lång så finns få saker som jag älskar att bära så mycket som klackskor. Jag vet många som är en bra bit kortare än mig (170cm +) och knappt bär klackar för att de tycker de blir för långa... trams. Vi långa (och alla korta också) ska sträcka på sig och visa att man är stolt, oavsett längd, kroppsform m.m. Varför ska man strunta i att bära klackar bara för att man blir lång? Come on girls, våra ben blir to kill for och dessutom, hur kvinnligt är inte klackar på en skala?
Mina kommande "klackköp" kommer bestå av ett par mocka Jeffrey Campbells, ett par kilklackar från Tommy Hilfiger och ett par svarta (alternativt bruna pumps). Med tanke på att jag blir väldigt lång (dålig balans) brukar jag välja bredare klackar för att få lite mer balans. Dessutom brukar de vara skönare. Sedan väljer jag oftast inte 15cm klackar, men jag har ju redan ett par Jeffrey och ska köpa ett till, så går inte alltid efter det.
Ett par Christian Louboutin klackar vore ju drömmen att äga. Dock hör jag hört att de inte ska vara särskilt sköna och just nu ligger dom inte inom min budget..
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uppsagd prenumeration

Publicerat: 2013-12-17 | 20:11:41
Skrev ju för några månader sedan att jag började prenumerera på Glossybox. Idag fick jag hem min andra box och sa faktiskt även upp det. Kändes som det var "skitsaker" man fick hem. Från varumärken man aldrig hört talas om etc. Första boxen innehöll det bilden nedan visar (ej min bild): ansiktskräm, ansiktsmask, mascara, svart ögonskugga samt torrschampo.  
Dagens box var dock lite bättre: Vinrött nagellack (passar min juloutfit), yttligare en kräm, Elizabeth Arden kapslar,  en mascara aktig grej som ska ge ögonfransarna mer volym samt lösögonfransar.
 
Jag känner dock att det är roligare och mer värt att lägga pengar på mer kvalitetsgrejer som är mer anpassade för just mig. Krämerna kommer jag nog dock att använda och det var kul att testat Glossybox. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Julkorts pyssel på ingång

Publicerat: 2013-12-16 | 17:00:33
Hej!
Har varit ledig från skolan idag, vilket resulterade att jag åkte ut till stallet tidigt. Red ett pass i paddocken vilket faktiskt gick väldigt bra trots att det blåste en del. Hon är så pigg och rida nu vilket är väldigt kul, galoppen är extra härligt, verkligen. Just nu rider jag oftat ca 45 minuter. Förr red jag alltid en timma typ men nu för tiden brukar det räcka med 45 minuter. Brukar alltid avsluta när hon går som en klocka, tycker det är onödigt att harva runt i paddocken när hon redan går bra. Gillar att avsluta när jag är på topp så att säga.
När jag kom hem från stallet lekte jag lite med Molly, dushade och gjorde mat innan jag satte mig och började plugga. Nu, strax innan halv 5 var jag klar med det för dagen och skall därför sätta mig och göra julkort nu. Riktigt, riktigt mysigt om jag får säga det själv. 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 bekännelser

Publicerat: 2013-12-16 | 09:55:00
 
- Jag får väldigt lätt ångest över saker jag äter, vilket jag verkligen inte borde få. Men det beror på att när jag var yngre var jag superduper smal, jag är fortfarande smal men inte alls på samma sätt och det beror på att jag fått mer kvinnliga former. 
 
- Jag älskar att pyssla, det har jag alltd gjort. När jag går in på Panduro eller liknande blir jag som ett litet barn igen. 
 
- När jag tänker / sitter på bussen etc. så kan jag nog se väldigt sur och bitchig ut, vilket inte är meningen. Därför försöker jag alltid att le lite extra åt andra människor.
 
- Jag älskar mode- bloggar och instagrams, blir så himla inspirerad utav det och tänker ofta på det när jag själv köper kläder eller försöker komma på nice outfits. 
 
- En Celine Tote bag kommer någon gång att finnas i min garderob, det ska jag se till. 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Annie och Linda

Publicerat: 2013-12-15 | 19:09:00
Var ju uppe på GFRK förut idag. De hade ju pay and jump och Linda och Annie skulle hoppa. När jag kom upp hjälpte jag Annie på båda hennes framridningar och lite peppningar. Det var första gången hon var "ute" och hoppade och hon var så duktig och dubbelnollade sina klasser. Jättebra verkligen. Linda hoppade sin ponny vilket också gick jättebra och vilka snygga rundor det var, sinnes vad de utvecklats. Träffade även Julia där uppe, en tjej som jag och Linda tränat med 2009 (och 2010?), jättefina rundor även från hennes håll.

Tog lite bilder på Annie och Linda. TW ville dock inte fastna så mycket på bild tyvärr, men här kommer bilderna:
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Regn över Göteborg

Publicerat: 2013-12-14 | 16:29:01
Hej!
Dagen började att jag var tvungen att åka upp till skolan och göras om en dugga. Det var så himla surt sist jag gjorde den. Det är fyra delar och sist fick jag vg (det högsta man kan få) på tre delar och 1 poäng från g på den sista delen. Då fick jag ett u.. om jag hade fårr ett poäng till hade slutbetyget blivit vg. Jag fattar inte hur det kan skilja ett poäng från det högsta betyget till underkänt?! Efter det åkte jag in till stan och mötte upp Linn. Vi lunchade och gick på stan i flera timmar. Vi köpte lite julklappar och jag köpte även en svart enkel tubkjol på Åhlens. Det som dock var mindre mysigt var att det ösregnade konstant så nu när jag nyss kom hem så hopapde jag i en juciymjukis och satte mig i soffan med Molly. 
 
Mamma var snäll och tog Nobless idag vilket var väldigt skönt. Resten av dagen så ska jag bara ta det lugnt, jobbar dock mellan 18-20 men det kan jag ju göra från soffläge så det är bra. Imorgon ska jag plugga, rida och upp till GFRK. Linda och Annie ska hoppa pay & jump så tänkte åka upp och titta och fota. Om jag hinner ska jag även julbaka samt börja göra julkort/juletiketter. Jag tänkte även försöka fixa lite inlägg hit till bloggen, både till denna helgen och till den kommande veckan.
 
Hörs!
Härlig galoppbild, från 2011 tror jag.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dör så snygg

Publicerat: 2013-12-13 | 08:04:32
Som ni vet så är jag en riktig Kardashiannörd. Följer ju alla deras program och instagrams typ. Khloe är min favorit av systrarna. Hon verkar så himla snäll och äkta på något sätt. Igår så la hon upp denna bilden på sin instagram och damn så snygg hon är. Nu är hon riktigt bra i kroppen, smal men inte sjukligt och samtidigt kvinnlig.
Om ni vill följa mig på instagram hittar ni mig på @maaaliiinw. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Morotsstavar

Publicerat: 2013-12-12 | 21:07:21
Just nu sitter jag och Molly i soffan och äter morotsstavar och ser på Lyxfällan - hur gick det sen. Dagen har bjudit på dubbla föreläsningar, lite mer plugg och ridning. Det är helt sjukt att Nobless fick den domen som hon fick i september, nu går hon nämligen som en klocka. Det var så kul, mamma ringde kliniken igår ang. en faktura och så sa hon "juste förresten Nobless lever och mår jättebra". Min veterinär var inte där men mamma pratade med klinikchefen (som haft henne några gånger) och han blev minst sagt chockad haha. 
 
Imorgon är det redan Lucia. Det är helt sjukt hur fort tiden går. Jag kommer iallafall börja dagen med dubbla gästföreläsningar (på förmiddagen). Sedan åker jag direkt till stallet. Efter det hem och duscha och sen hem till en familjevän på Lussefika. Vi blir nog 10-15pers och vissa var det länge sen man såg så det ska bli kul. Hon ska göra sina fantastiska pannkaksbollar. Minns inte vad det heter men det smakar som pannkakor (nej jag tål dom inte men jag äter dem ändå) och är i bollform, lite större än en pingisboll. De doppar man sedan i florsocker och jordgubbssylt, jag dör så gott det är. Tror det är något danskt för hon vi ska hem till kommer från Danmark.
 
Nu ska jag kolla på lite klackskor och bloggar, sedan ska jag måla mina naglar innan det är dags att sova. Kanske fixar ett tidsinställt inlägg till imorgon.
 
Hörs!
 
2011 tror jag <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Julfrukost

Publicerat: 2013-12-11 | 09:06:45
Jag äter ju alltid laktosfri vaniljyoghurt med k-special Redberries och hallon till frukost. Men idag kände jag för att byta ut hallonen mot clementin och kanel. Det blev väldigt gott och juligt. Tips tips.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godnatt

Publicerat: 2013-12-10 | 23:12:30
Hej!
Nu ligger jag i sängen och ska sova. Har varit ledig idag vilket jag dock inte känns av så mycket. Började dagen med stall och promenad men min ponny och med Linda, mys. Sedan åkte jag hem och promenerade hunden och gjorde tortelini innan jag pluggade ca 4,5h i streck. Efter det åt vi middag innan det var soffläge. Såg faktiskt en stund på Nobelmiddagen då den gick idag och inte nog med det så är det min namnsdag, grattis till mig själv typ. 

Imorgon är jag också ledig. Kommer dock börja dagen med plugg inne i stan med Emma. Sedan ska jag köpa julklappar innan jag ska hem och plugga ännu mer. Kvällen kommer bestå av ponny, kardashian och paradise hotel. En ganska bra dag att se fram emot trots allt. Nu ska jag dejta John Blund, natti!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pepparkaka

Publicerat: 2013-12-09 | 09:25:00
 
När jag var på Liseberg i lördags såg jag att dom hade garnerat ett stort hjärta "upp och ner". Tyckte den var jättefin och tänkte att det kunde jag också göra. Insåg sen att vi bara hade smal vit glasyr, för att få till lite färg så la jag på lite strössel och choklad. Den blev inte jättesnygg men lite halvsöt. Får se om någon vill äta upp den bara för jag kommer nog inte att göra det.. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Stallbilder

Publicerat: 2013-12-08 | 19:21:17
Hej!
Efter förra inlägget blev det visst stallet direkt, mamma tyckte det var bättre. Men då det ösregnade ute och ponnyn var dyblöt blev det tyvärr inga bilder på henne. Men då jag ändå hade tagit med kameran till stallet tog mamma några bilder på mig vid foderloftet. När jag kom hem pluggade och sedan bakade vi pepparkakor. Nu har vi precis ätit middag och haft "familjeråd". Vi ska ju till USA nästa sommar och vi håller på att planera lite destinationer.. är så galet taggad och det ska bli superkul verkligen. Har ju bara vart i staterna en gång innan (LA) och nu ska vi bl.a. dit igen men också lite andra delar av USA. Jag kommer att skriva mer när det helt är bokat vilka ställen vi ska till, men shopping, fina bilder och sevärdheter kommer det bli gott om kan jag lova. 
Nu ska jag se på julkalendern, dagens avsnitt.
Hörs!
Höhö..
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snö blev regn

Publicerat: 2013-12-08 | 12:41:56
Hej!
Nu har jag jobbat hela förmiddagen. När jag bvaknade snöade det massor, men någon gång efter 11 började det att regna. Sååå tråkigt. Dock ligger det massor med snö överallt så ska se till så att kameran hänger med ut till stallet sen så kanske jag får lite cozy bilder. Nu ska jag däremot plugga så att jag blir klar med det och sedan är det som sagt stallet som gäller. Vet dock inte om det blir ridning då det är regn/snö vilket leder till massa kramsnö = styltor. Dessutom bör det nog vara snorhalt. Men jag broddar och sedan får vi se om det blir promenad eller ridning.
Hörs sen!
 
Bild från höst photoshooten.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jul på Liseberg

Publicerat: 2013-12-07 | 19:26:35
Hej!
Dagen började med jobb i tre timmar. Efter det gick hela familjen på en julmarknad som ligger ca 20 min gångavstånd från oss. Köpte mig lite polkagrisar, mums. Hem och dricka varm oboy med grädde innan jag bytte om och åkte till stallet. Red barbacka på mitt ulltäcke med massa kläder, mys. Dessutom var Nobless väldigt duktig. Hem och duscha och sen plugga och äta middag och nu sitter jag på vagnen mot Liseberg. Har inte ens hunnit se julkalendern (12min) idag, då snackar vi fullt schema. 
Igår var jag iallafall hos Linn vilket var väldigt trevligt. Morgondagen bjuder på jobb, ridning och plugg. Lite julpyssel och nya foton om jag har tur.
Hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2013-12-07 | 12:38:47
(Alla bilder är utan blixt förutom sista bilden).
 
Halsband - Second Female
Linne - Zara
Kofta - Gant
Skärp - Legend (Raglady)
Byxor - Dr Denim
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snö

Publicerat: 2013-12-06 | 08:13:31
Hej!
Inatt blåste det och snöade väldans men jag har längtat efter snö så det är mysigt. Nu sitter jag på tåget som hör och häpna ser ut som att det kommer att avgå i tid. Nu ska jag sätta på julkalendern på mobilen eftersom man efter halva resan knappt har internet.

Hörs sen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godmorgon

Publicerat: 2013-12-05 | 09:38:00
Hej!
Idag är jag ledig, vilket är väldigt skönt. Jag började dagen med frukost i sängen medan jag såg på dagens julkalenderavsnitt på datorn. Såg ikapp de fyra avsnitt jag missat igår och jag tycker faktiskt att den är bra. Kan vara för att jag tycker att dom små barnen är sjukt söta. Nu har jag även betällt hem en julklapp, årets första. Måste verkligen ta tag och köpa julklappar snart. Vet dock inte vad jag ska köpa mer än till min pappa (som jag precis beställde) så nu står det rätt still till de övriga. Måste även göra julkort, jag gör alltid egna julkort/julklappsetiketter med massa glitter osv. Tycker det är jättekul och mysigt så ska bara hitta tiden till det. Måste även julbaka också för det är så mysigt. Tänk vad skönt om dygnet hade 48h, då hade jag inte varit lika stressad.
 
Nu ska jag ta och byta om och åka ut till stallet. Jag var tvungen att rida nu på morgonen för mina föräldrar för att det ska bli storm sen och dom tar allt sånt superseriöst typ. Imorgon är jag hästledig (var det dock igår också då hon vilade och mamma fixade allt) för min medryttare ska ta henne men ska då hem till Linn för att fira henne, hon fyller nämligen år idag, Grattis! Inte dåligt att få två hästfria dagar på en vecka btw, det händer inte varje vecka om jag säger så. 
 
Nu ska jag rappa på innan det börjar blåsa mer. Ska se om jag får tid att lägga upp bilder på min nya kappa bl.a. 
Hörs!
 
Ska se om jag kan lösa en fotograf (mamma) till helgen för då kanske jag hinner göra en photoshoot.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Önskelista för jul

Publicerat: 2013-12-01 | 20:02:40
// Ljusrosa/beige t-shirt från American Vintage // Ljusrosa nagellack från O.P.I // Brun/guldig ögonskugga från Make Up Store // Bra sminkborstar (ögonskugge/rouge) // God handkräm från Bodyshop/Victoria Secret // Ljusblå skjorta från Ralph Lauren // Mobilfodral från Marc Jacobs i gummi //  
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

"Hon är ond rakt igenom"

Publicerat: 2013-12-01 | 12:38:09
Hej!
Gårdagen började med jobb. Sedan städade jag mitt rum och delar av övervåningen innan jag åkte ut till stallet för att rida ut. Slutade med att min ponny stegrade, bockade och snurrade runt.. Min brors kommentar var att "hon är ond rakt igenom" haha. Men det var riktigt längesen hon gjorde så. Hon brukar göra så några gånger per vinter och det är för att hon typ har överskottsenergi och så brister det för henne. Igår brast det när Inger galopperade förbi en bit längre bort med Tessa. När jag kom hem vilade jag lite innan jag åt middag och vid åtta tiden kom Linn och Adrian förbi och då hoppade vi in i min bil och så körde jag upp till Tjörn till vår kompis Erik. Han åker till Schweiz på tisdag så vi ville säga hejdå. Eriks Tjörnkompisar har jag träffat några gånger och dom är så sköna. Körde hem vid strax efter midnatt och kom hem vid halv 2. 

Började dagen med jobb och det är i princip det jag hunnit hitills. Det var dock dubbelbokning idag igen på mitt pass, både igår och idag fick jag dock behålla mina pass men sker det nästa helg så lär jag få släppa passen. Så segt med dubbelbokningar, alla är ju inställda på att jobba och få lön liksom. Under tiden jag jobbade så såg jag på advetsfirandet från Buråskyrkan. Det är en kyrka jag har varit i många gånger och mina farbror och hans familj är aktiva där. Så såg både min ena kusin i kören och min farbror och hans fru. Moviestars hehe. Nu ska jag läsa lite bloggar tänkte jag innan jag ska äta lunch och åka till stallet. Måste även plugga lite idag.
 
Hörs sen!
2009 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!