Tentan avklarad

Publicerat: 2014-04-30 | 14:52:07
Hej!
Nu sitter jag på bussen och är snart hemma efter en dag med tenta skrivande. Skrev hela tentan på engelska idag (känner mig duktig) och tentan gick helt ok åtminstone. 
Tåget på hemresan var dock svinigt kallt. Västtrafik och sj får väl aldrig lagom temperatur på sina färdmedel? Har iallafall passerat systemet och Pressbyrån (där jag köpte senaste vouge #kardashiannörd). När jag kommer hem ska jag ta en pw (är hästfri, min medryttare har henne), städa/tvätta, måla naglarna, äta lite yoghurt och fixa klart planerna inför ikväll. Alla är ute i sista sekund på Valborg, samma visa varje år och i år är inget undantag! 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tandläkaren

Publicerat: 2014-04-29 | 18:07:00
God eftermiddag!
Dagen började med 5h i stallet. Tanken var att tandläkaren skulle komma någon gång mellan 10-11 men då hon fick ett akutfall (hon är veterinär också) så hon kom inte förrän strax efter klockan 1. Hade varit i stallet kvart över 9 för att hinna rida innan så hade väldans gott om tid. Nobless tänder var rätt fina, någon vass kant och någon grop typ men inte mer än så. Juste, hon hade tendens till karies också och fick bananflour haha. Dock så gick hon på lugnande så hon reagerade inget för smaken, men tippar på att hon gjorde det när hon vaknade till sen. Banan är nämligen inte hennes favoritsmak.
Kom hem vid  strax innan 2 och gick då ut med hunden en snabbis, hoppade i duschen och gjorde en sallad. Kvart över 2 satte jag mig och pluggade och la av nu vid kvart i 6. Nu har jag lättat mitt samvete lite inför tentan imorgon och det finns nog hopp ändå.  Hoppet är ju trots allt det sista som överger människan.
 
Nu tänkte jag äta lite och slappa framför datorn och om ett par timmar så ska jag och Linda ta en kvälls pw. Mysigt och hurtigt, så det ska gå till. Måste även fixa klart planerna inför imorgon som ännu är relativt oklara. 
 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bollen är i rullning

Publicerat: 2014-04-28 | 12:26:38
Hej!
Min helg har varit väldigt bra. Farfars kalas i lördags var trevligt. Det roligaste (förutom att träffa min faster som är hemma från USA) var att träffa min ena kusin som bor i Wien. Vi har väldigt liknande framtidsplaner på ett plan och är båda lite utav entreprenörer och mer utav det ska vi bli. Skickade faktiskt precis iväg ett business mail och nu är bollen äntligen i rullning och jag ser verkligen fram emot att få skapa något alldeles själv som jag kan tjäna pengar på och vara kreativ.
Igår åkte vi upp till landet på eftermiddagen, efter jag hade ridit, med min faster, hennes man och farmor & farfar. Vi grillade och hade det väldigt trevligt. Alla (utom farmor och farfar) sov över där men jag, mamma och min bror åkte hem redan vid tjugo i sju imorse. Just nu har jag lite lunchpaus från mitt tentapluggande. Solen strålar ute och jag hade inte velat något annat än att knata ut till stallet och rida i det fina vädret men det får bli när mamma kommer hem så att jag hinner plugga lite innan det. RixFM får helt enkelt underhålla mig tills dess.
 
Vi hörs!
   
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bilder från farfars 90-årsdag

Publicerat: 2014-04-27 | 09:21:00
I lördags fyllde ju min farfar 90 år. Givietvis var jag och hela min släkt och massa vänner (totalt var vi 85 personer och firade honom)  på hans stora dag. Här kommer lite bilder:
 
Massor med mat. Buffé är så praktiskt.
 
Fina farfar och farmor.
 
Glömde tyvärr fota när alla åt, detta var i slutet när inte alla är kvar.
 
Mina fina kusiner, Jenny, Jonatan & Elin. 
 
Min fina faster Eva och hennes man Leo. Det var 3-4 år sedan jag träffade dem senast.
 
Min kusin Bella.
 
Farfar, tänk att han fyllde 90 år i lördags, makalöst.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lite bilder på mig från igår..

Publicerat: 2014-04-27 | 09:00:00
 
 
 
 
 
 
 
Jag och min bror
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens outfit

Publicerat: 2014-04-26 | 21:51:12
 
Blus - Twist & Tango
Kjol - Beställd från Miinto
Klackar - Tommy Hilfiger
Armband - Thomas Sabo 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Raglady beställningen

Publicerat: 2014-04-26 | 15:11:00
I onsdags klickade jag ju hem två grejer från Ragladys hemsida (då de inte hade rätt storlek/färg på det jag sökte i butiken). Igår var jag förbi mitt postutbud (om det nu heter så) och hämtade ut ett paket innehållande:
 
 
 
Glittriga Marenas. Jag orkar inte så fina och balla till sommaren.
 
 
Halsband från Ester Eleonora. Tyvärr var de översta raderna röda och de övriga rosa. Men testade det till en av mina kjolar och det blev faktiskt jättefint.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Farfar 90 år

Publicerat: 2014-04-26 | 11:41:00
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min farfars 90-års dag, HURRA HURRA HURRA. Min farfar är nog en av de absolut skönaste människorna jag vet. Trots att han är så gammal så är han oerhört pigg och smart för sin ålder. Många äldre tappar ju minnet, men det har absolut inte farfar gjort. Han är den absolut visaste och klokaste människor jag vet, utan att tveka. Det som jag tycker är så kul är att han fortfarande skojar väldigt mycket. Farfar flirtar fortfarande med farmor och berömer hennes kläder/utseende och ställler sig alltid och diskar/damsuger och hjälper till för att farmor ska slippa göra det. En sann gäntleman med andra ord. 
Min farfar har varit präst i "hela sitt liv". Han har bl.a. vigt mina föräldrar (och min farbror och mina fastrar) samt döpt mig, min bror och två av mina kusiner. För två år sedan var han även över i USA och vigde en släkting till oss. Då 88 år och håller en vigsel på engelska, makalöst. Till hösten kommer även min kusin att gifta sig och även då ska han vara präst och viga.
 
Jag ser verkligen upp till dig farfar och hoppas nu att din 90-års dag blir precis som du önskat dig och att du blir glad för collaget som jag och mina kusiner har satt ihop till dig <3
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Stupar

Publicerat: 2014-04-25 | 20:23:07
Godkväll!
Sitter här i matkoma och är så trött så att jag stupar. Förmiddagen började ju med plugg och en liten promenad med hunden. Gick sedan ut till stallet där jag fixade allt och sedan red barbacka. Efter det så hade jag idag turen att ha hagmockningen. Det brukar ta ca 15-20 minuter för mig men idag tog jag den "ogrusade" delen också då det var torrt ute men det resulterade i ca 40 minuters hagmockning. Kul. Riktigt kul. Direkt efter stallet mötte jag upp Linda. Vi gick först hem till mig där jag satte på mig träningskläder istället och hämtade mitt leg innan vi knatade upp till torget och hämtade ut min beställning (ligger tidsinställt till imorgon vad paketet innehöll). När jag kom hem igen duschade jag, putsade lite skor och hjälpte till med maten (tacos, mums). Nu sitter jag här i soffan och om en kvart kommer "morbror Olle" och hans fru. Det är egentligen min farmors bror så det blir pappas/min farbror/mina fastrars morbror men alla har alltid sagt "morbror Olle" så det gör vi barnbarn också.
Imorgon blir det fullt upp. Klockan ringer i ottan för att hinna med en pw och plugg innan festlighetera drar igång. Jag vet inte om jag kommer ha med mig kameran dit. Men tänker iallafall ta outfitbilder (as usual) innan så de kommer nog upp på söndagen, eventuellt imorgon kväll.
Det enda jag har kvar nu på min 14 punkers långa todo-list för dagen är att fixa till mina naglar det sista så det tänkte jag göra nu typ.
 
Vi hörs imorgon, då det ligger några tidsinställda inlägg. 
 
Bilden är från 2011 tror jag.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godmorgon

Publicerat: 2014-04-25 | 08:42:59
Hejsan!
Gårdagen var sjukt aktiv. Började med att åka till skolan. Lyckades argumentera upp en tenta som jag haft på omprövning. Blev så fruktasvärt glad när jag fick upp den så ni anar verkligen inte. Åkte sedan in till stan och mötte upp min kusin. Vi köpte en grej och åkte sedan hem till henne och fixade inför lördag. Slutresultatet blev jättebra tycker jag allt. Därifrån åkte jag hem en supersnabbis och åt två knäckebröd med avokado och ägg innan min bror körde mig till stallet. Red och fixade allt. Kom hem kvart över 8 och halv 9 satt jag ombytt och försökte tagga om till fotbollsträning. Men när jag väl var på träningen var det jättekul och la ett mål även denna gången, scoore.
Nu på morgonen har jag hunnit se det senaste avsnittet av top model och sökt ett jobb. Nästa punkter på schemat är frukost och massor med plugg inför tentan nästa vecka. Jag hoppas även mitt paket jag beställde i förrgårr kommer, det var nämligen påväg igår. Exciting..
 
Vi hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Några bilder från påskhoppningen

Publicerat: 2014-04-24 | 09:23:00
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pajen står i ugnen

Publicerat: 2014-04-23 | 18:02:29
Hejsvejs!
Dagen har varit bra (och hästfri!!). Började med skola i tre timmar as usual. Sedan åkte jag och Michelle in och lunchade på Slimfood. De kan ju ha stan´s godaste utan att tveka en sekund. Mums, verkligen. Efter det passerade vi in på Åhléns. Vi råkade falla för Maybellines erbjudade "tre för två" och vi båda fick då med oss tre nagellack hem var. Snygga och bra pris så why not.. ;). Köpte även lite hårinpackning och olja samt en pennvässare på Åhléns, innan vi gick skilda vägar och jag passerade Raglady och provade ut ett par skor (som inte fanns i rätt färg) så det första jag gjorde när jag kom hem var att klicka hem dem och en sak till från deras hemsida. Excited när det kommer hem.. :) Pluggade 1,5h och nu har jag och min bror precis slängt ihop en skinkpaj som står i ugnen och gräddas. Muuums! Efter maten ska jag gå en pw då min medryttare har hästen idag och sedan måla naglarna och se ikapp top model som jag inte hann igår. Men nu ska jag maila min studievägledare och fixa ett tidsinställt inlägg inför imorgon.
Vi hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nytt från Zara

Publicerat: 2014-04-23 | 09:47:00
För några veckor sedan köpte jag ju en sådan här blus från Zara, fast vit. Tycker om den jättemycket och rosa är ju faktiskt min favoritfärg så igår fick samma blus fast i rosa följa med mig hem. Fick även med mig ett vitt baslinne, även det ifrån Zara men det är bara ett vitt enkelt så det bryr jag mig inte om att visa. 

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Husmor

Publicerat: 2014-04-22 | 20:43:45
Hej!
Nu har jag precis satt mig och ätit några våfflor till kvällsmat, så gott. Ställde mig på vågen och insåg att jag fortfarande var underviktig efter påskhelgen så tänkte varför inte lite god kvällsmat? 
Var iallafall i skolan imorse, stannade sen kvar och pluggade två timmar med Cajsa och Sara. Efter det passerade jag stan och shoppade lite (visar i tidsinställt imorgon). Kom då hem och var "pluggfri" så passade på att tvätta, vika tvätt och laga middag i 2 timmar. Ponnyn fick ett dressyrpass efter det medan jag pratade med Linn. Två favoriter på en och samma gång. Det var ungefär min tisdag kort och gott och nu funderar jag på att se i kapp två avsnitt av top model eller nätshoppa lite. 
 
Vi hörs imorgon!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Molly & Mojje

Publicerat: 2014-04-22 | 09:33:00
I söndags fotade vi ju lite vid vattnet på landet. Som vanligt knäppte vi några bilder på Molly. Vi tog även på mina kusiners nya valp, som jag förövrigt träffade för första gången i söndags, Mojje. Här kommer några bilder på Molly och Mojje:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lägesrapport inför kommande/nuvarande vecka

Publicerat: 2014-04-21 | 19:22:04
Hej!
Kom precis på att jag går i skolan även torsdag denna vecka då det ju är måndag idag och min vecka blev helt plötsligt lite mer stressig. På torsdag ska jag efter skolan möta upp min kusin och fixa en grej inför lördag. På fredag kommer min faster och hennes man hem från USA. Om jag räknat rätt så var det 4år sedan jag träffade dom sist och nu är det bara 4 dagar kvar, wiie vad mysigt det ska bli. På lördag fyller ju min farfar 90år så då blir det stor fest med släkt och han och farmors vänner. Då min farfar varit präst så hade mina föräldrar plus min farbrors familj hand om kyrkkaffet på söndag, då alla i kyrkan (över 100pers) såklart inte kan komma på lördag så ska vi baka tårtor till söndag också. Om jag har tid ska jag då till kyrkan på söndag. Sedan är ju min faster här en vecka så då kommer vi vara med dem mycket. Blir en (nästan två) släktveckor med andra ord. På valborg (nästa onsdag) har jag dessutom tenta. Plus att jag har häst och noll pluggmotivation. Det här går ju bra. Jag är ju inte lagom stressad.. 
Tänkte därför ta och maila några nyttiga mail, hänga upp den rena tvätten, sätta på en ny tvättmaskin och sjunka ner i soffan och ta tag i allt imorgon. Inte riktigt så jag brukar fungera men ibland måste man njuta av sin "ledighet". Och idag är en sådan dag! 
 
Jag har förövrigt fixat ett tidsinställt inlägg till imorgon, så hörs vi på eftermiddagen någon gång hoppas jag!
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bilder från Tjörn

Publicerat: 2014-04-21 | 08:20:30
Godmorgon!
Just nu ligger jag i sängen och hör hur folk börjar vakna till i huhset (vaknade för 10 minuter sedan själv). Jag är kvar på landet och min ena moster med hennes familj samt mormor och morfar har sovit över så vi är fortfarande ett rejält gäng här. Här kommer bilderna pappa fotade vid vattnet igår:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

På landet

Publicerat: 2014-04-20 | 21:23:44
Hej!
Just nu har vi avnjutit en jättegod middag på landet och just nu håller alla på att fixa bort maten samt städa efter att mina kusiners valp kräktes stackarn. Vi är 12 personer här uppe idag och har jättekul. Min bror, jag och mina små kusiner spelade kubb förut och vi var även nere vid havet en stund. Pappa tog då jättefina bilder på mig som kommer in imorgon. Men nu tänkte jag lägga upp några bilder som Emma tog på mig igår på Rörö. Det var väldigt kul och lärorikt att ha sett öarnas fyrer. Det är ju deras "guldgruva" som de har samlat på i månader inför varje påsk och som har gått i generationer.
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Super långfredag

Publicerat: 2014-04-19 | 00:01:24
Hej!
Nu ligger jag precis i sängen och ska sova efter en fantastisk långfredag. Hoppningen imorse var superkul och nu på kvällen har jag varit på star bowling. Vi åt middag (jättegod räksallad tog jag) och sedan spelade vi massa spel, bl.a. Biljard och red mekanik tjur. Det var verkligen super kul.
Varför jag skriver nu är för jag vet inte om jag hinner uppdatera imon. Först blir det påskäggs jakt innan jag ska rida och äta lite påsklunch. Därefter ska jag hämta upp Emma och vi ska fira påsk med massor av hennes killes vänner. Kameran är iallafall med och bilder utlovas iallafall på söndag när jag åker till landet.
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dubbel nolla

Publicerat: 2014-04-18 | 15:18:24
Hej!
Nu är jag hemma efter påskhoppningen. Hoppade som sagt bara två 60 rundor pg.a. hennes tidigare skada men det gick bra och vi var nolla i båda rundorna. Det var dock kanske inte de snyggaste rundorna. Eller bilderna ser helt okej ut och hon gick bra förutom de gånger när hon sprang lite för mycket och jag försökte ta tilbaka henne. Flera gånger tog jag ner henne i trav men när hon mer kom ner blev det bättre. Hon var iallafall rätt pigg och tyckte det var superduper kul. När  hon fick sin dödsdom för ett halvår sedan så trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna starta henne så det var jättekul och betydde väldigt mycket för mig. Tävlingen flöt på i övrigt och från vårtstall var vi 7 personer som startade och totalt hoppade vi 10 starter och alla var nollor. Grymma helt enkelt. Anna från klubben fotade bilder som hon skulle sälja (för att få in till klubben) och blev det några bra bilder på mig och Nobless ska jag självklart köpa. Men här kommer några bilder min pappa tog:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Påskhoppning

Publicerat: 2014-04-18 | 09:37:00
Just nu är jag i grannstallet och bygger bana. Idag ska vi nämligen ha påskhoppning, vilket ska bli superkul. Jag sitter ju med i styrelsen och har varit drivande i denna processen så hoppas verkligen det blir bra. När jag precis hade köpt Nobless (mars 2009) hade SARF påskhoppning och vi kom faktiskt 4a trots att jag aldrig ens hade hoppat en bana på henne innan det. Året efter kom jag också 4a i påskhoppningen på SARF men sedan dess har de inte haft påskhoppningar. De som var drivande i den förra styrelsen la av och jag tävlade för en annan klubb.
 
Idag ska jag bara hoppa två 60cm rundor. Iår har vi bara clearround då vi beslutade oss för att ha den för mindre än en månad sen och det är lättast möjligt att arrangera. Jag kommer troligtvis dock stryka mig från den andra om den första går bra tror jag, mest för att jag bara vill ha en rytmisk runda och få "komma ut". Men om jag känner Nobless rätt så kommer hon vara svinpigg första rundan så då får jag nog köra båda ändå. Varför jag "hoppar" så lågt är ju självklart p.g.a. Nobless skada. Eller hon är ju frisk nu såklart men i höstas fick hon ju en dödsdom. Så varje månad hon har hållt har jag sätt som en bonus och nu börjar jag äntligen tro att hon kommer att hålla i många år till. Men vi har ju varken varit ute på någon dressyr/hoppning sen hösten 2012 då hon skadade sig så det ska bli så kul att få rida på en annan anläggning osv. Sen jag har satt igång henne igen så har jag heller inte hoppat en bana dock, i helgen hoppade jag fyra hinder i följd och oxer på första gången på 1,5 år. Men det är ju inga höjder och hon tycker det är superkul så det är nog inga problem alls. Så vi får hålla i hatten (hjälmen) så går det nog utmärkt.
Två bilder från påskhoppningen 2010 (ser ni fjädrarna?). Idag ska vi dock
ha framridnignen i ridhuset och själva hoppningen i paddocken som är
mycket större och har mycket bättre underlag.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

New in

Publicerat: 2014-04-17 | 20:24:00
Härom dagen fyndade jag dessa ursnygga marinblåa ballerina skorna från Vagabond. Riktigt läder, snygga och sköna. Ett av mina bättre köp helt klart!
Bilderna är tagna av mig:
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nu har även jag "påsklov"

Publicerat: 2014-04-16 | 22:01:00
Godkväll!
Äntligen har även jag 5 dagars ledigt. Egentligen så brukar jag ju ha 4 dagar ledighet och dessutom har jag ju massa plugg så himla mycket lov blir det inte. Men inga pendelmåsten iallafall. Jag är iallafall riktigt taggad inför påskhelgen och såhär ser mina planer ut:
 
Skärtorsdagen
* Rida ut + fixa och putsa inför fredagen
* Plugga
* Besöka systemet
* Baka inför fredag
* Hämta ut paket på posten (om det kommit) 
 
Långfredagen
* Påskhoppning - ska både rida och hjälpa till
* Träffa H
* Plugga
 
Påskafton
* Rida
* Plugga
* Leta efter påskägg
* Åka till Rörö och fira påsk med Emma och hennes kille och vänner
 
Påskdagen
* Åka till landet (troligtvis) och fira påsk med min mormor och morfar samt mina mostrar och kusiner
* Om mina kusiner inte stannar till måndagen så åker jag till stallet och rider istället för att åka till landet
 
Skall försöka hålla er uppdaterad under dagarna och från påskhoppningen kommer i vilket fall komma nya och fina bilder. Tar nog även med mig min systemkamera på påskafton så kanske jag och Emma kan få lite fina bilder ute i skärgården.
 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mobilinlägg

Publicerat: 2014-04-16 | 12:57:19
Hejsan!
Just nu sitter jag och väntar på bussen samtidigt som jag lyssnar på en av mina favorit låtar - power of love med Gabrielle Aplin. Emma körde upp idag så åkte med henne, härligt. Vi gick en kvart innan vi slutade (det var tredje föreläsaren nu som visade oss samma hemsida och graf, nu är den inte lika fascinerande längre..). Så det gjorde att jag nu med marginal hinner med min helbuss, vilket jag skulle missat om jag tog tåget.
När jag kommer hem ska jag nog plugga lite och laga lite middag tänkte jag innan mamma kommer och stallet skall betas av. Tror dock mamma ska få rida henne idag. Hon skulle gjort det igår men jag var så ridsugen plus sur på mamma.. Men hon har inte ridit henne på flera månader så det kan vara dax nu. Men vi har ändå hagmockning så får åka dit oavsett, inte för jag lider direkt. Det är ett aktivt val att ha egen häst och jag älskar det.
Nu måste jag gå ut från Pressbyrån till bussen, vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ont om tid som vanligt

Publicerat: 2014-04-15 | 22:20:39
Hej!
Har som vanligt mycket att göra. Ska strax beställa klart lite bilder innan jag ska fixa morgondagens lunch och sova. Idag har jag vart i skolan, lunchat på en god italiensk resturang och ridit barbacka på min prinsessa. Även sett på Ryttareliten och lite mer såklart men det var dagen kort sagt. 
Imorgon är det sista dagen i skolan för denna vecka och jag är jättetaggad för påskhelgen. Det ska bli jättekul, men mer om det imorgon. Nu kallar plikten!
 
Vi hörs!
Gammal bild.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 bekännelser

Publicerat: 2014-04-15 | 09:47:00
1. Förra sommaren när jag gick i ett par skyhöga klackar så passerade jag en tant som sa "hoppas du bryter benen". Konfronterade henne inte då men önskar i efterhand att jag gjort det. 
 
2. För tillfället tycker jag att mitt hår är kort fastän det är bra mycket längre än medel. Klippte ju det ca 10-15 cm för ett par månader sedan och det har inte växt ut än (vilket kanske inte är jättekonstigt).
 
3. Jag tycker det är kul att läsa andra personers "bekännelser" och det är en av anledningarna till varför jag lägger upp det då och då. Dessutom är de ganska "lätta" inlägg att skriva.
 
4. Planering är något jag tycker är viktigt och jag gillar att ha bra plan och planera innan. När jag var yngre kunde jag tycka att det var "töntigt" att jag typ hade koll på skolschemat osv. så ibland kunde jag "missa något" för att inte se så ordentlig ut. Haha orkar inte så fjantigt det låter.. 
 
5. Jag tycker att det är kul att vi har en kungafamilj och jag följer den/läser det jag ser om dem. Jag sitter även alltid bänkad vid bröllop etc. Mina favoriter i familjen Bernadotte är Victoria, Madeleine och Estelle (såå söt). Något jag däremot tycker är tråkigt är att kungen och drottningen är så fruktansvärt dåliga talare. Båda måste alltid läsa innantill och Silvia har fortfarande svårt med det svenska språket efter decenier i detta land. 
 
Bild från Madde och Chris bröllop. Hennes klänning var verkligen outstanding.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mycket att göra

Publicerat: 2014-04-14 | 22:31:44
Hejsvejs!
Nu är måndagen över och den har varit ganska bra. Skolan var helt okej, stannade kvar med två kompisar och pluggade 2h, ambitiöst. När jag kom hem lagade jag middag i form av avokadoröra tillsammans med lax och färsk pasta. Efter det tog jag och mamma vårt pick och pack (okej inte riktigt..) och begav oss till stallet. Red ut på en härlig uteritt i det underbara vårvädret. Alltså jag bli helt varm inuti mig när jag ser min ponny. Efter över 5år i min ägo, alltså jag känner mig verkligen som en liten fjant haha som när man var 10år och bara "åå hästar är mitt allt". Nu på kvällen har jag fått gjort massa viktiga smågrejer som jag har skjutit upp lite så det var bra att få allt det klart. 
Tänkta fixa iordning ett snabbt tidsinställt inllägg till imorgon innan jag ska gå och lägga mig. Imorgon efter skolan ska jag in och luncha och sedan köpa en påskpresent till mig själv (haha..) plus att jag väntar mig ett paket på posten så snart kommer lite "new in" blogginlägg vilket jag hoppas och tror att ni gillar.
 
Hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bilder från gårdagens ridpass del 2

Publicerat: 2014-04-14 | 09:46:00
 
 
 
 
 
Givetvis var hennes "syster" med och titta på ;)
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min söndag

Publicerat: 2014-04-13 | 20:58:05
God eftermiddag!
Denna söndagen har varit rätt bra. Började med lite plugg och internetshopping (det blir man alltid glad utav, shopping alltså). Efter det åkte jag till stallet som jag skrev tidigare. Ponnyn hoppade som sagt bra och tyckte det var jättekul min lilla sessa. Efter det var jag på grannstallet, vi gick igenom det sista inför vår påskhoppning nästa vecka. Det blir nog jättebra tror jag, ska bli jättekul att hoppa och se hur bra vi lyckas arrangera det.  När jag kom hem redigerade jag lite bilder, åt och har tagit det allmänt lugnt. Jag tycker det kan vara det skönaste att bara kunna ta det lite lugnt ibland, lyx på hög nivå!
Har förberett ett tidsinställt inlägg till imorgon med del 2 från dagens ridpass, så glöm inte kika in här då.

Hörs!
Bild från grannstallet, där vi ska ha hoppningen. 2010 tror jag bilden är från.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bilder från idag del 1

Publicerat: 2014-04-13 | 16:38:38
Idag hoppade jag som sagt lite i paddocken. I början var hon väldigt stark men jag fick tillbaka henne bra det allra sista så jag vart nöjd och ponnyn var glad. Hon höll dock på att bocka av mig en gång haha.. hon råkade riva en gång och blev svin förbannad då, sen lyfte hon lite extra på tassarna vilket var bra!
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uppdaterings dag

Publicerat: 2014-04-12 | 21:29:54
Hejsvejs!
Dagen har varit ganska effektiv. Började med att pluggade lite, kunde nog lagt ner lite mer tid men orkade inte. Stallet väntade ju som planerat sedan. Hon var ganska fin och det är skönt att hon nu är såpass stark så jag kan rida förvänd galopp igen och lite mer "avancerade" grejer om man nu kan kalla det avancerat.. Så fort jag kom hem slängde jag av mig hästkläderna och tog på mig träningskläderna och gick ut på en timmes pw i regnet med Linda. Det var riktigt trevligt att få catcha up lite trots regnet. Kvällen bestod sedan av middag och högskolediskussioner med mina föräldrar. Ska ändra mitt pluggande lite till hösten och nu är anmälan inskickad. Är riktigt nöjd med mina val så det blir nog kalasbra tror jag. Så det var skönt att få fixat det och det ur världen. Har även uppdaterat hela min dator efter månader av notiser. Jag har inte orkat det för det tar ju alltid några timmar men nu har jag känt att datorn blivit lite slö så det känns bra att ha en "fräsch dator" så nu mår min lilla Mac bra igen.
 
 
På tala om "fräscht" om solen skiner imorgon, vilket jag tror den ska göra, så kommer lite nya och fina ridbilder. Tänkte småskutta lite imorgon med Nobless. Ska ju hoppa påskhoppning nästa vecka (är ju förövrigt drivande i den lilla hoppningen) så kan vara bra att finslipa lite. Har inte hoppat en oxer på henne sen innan skadan (över 1,5 år sedan) så tänkte att det kunde vara dax imon. Vet att min (förra) medryttare skuttade det lite med henne dock för någon månad sen så hon har hoppat det sen skadan någon gång iallafall. Och det är ju inte hela världen oavsett, hon har ju hoppat oxrar förr om man säger så. 
 
Nu ska jag ta och kolla en grej inför ett möte jag ska på imorgon samt fortsätta inför mitt spännande projekt för framtiden.
Vi hörs!
 
LC oxer, 2011.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mysig gårdag

Publicerat: 2014-04-12 | 10:39:48
Godmorgon!
Sitter för tillfället framför tvn med datorn i knät, dagens teknik alltså.. Satt och såg på extreme couponing nyss vilket är rätt fascinerande. Ena paret lyckades få varor för över 6000kr och det slutade med att butiken fick betala typ 20 kronor till dom. De andra paret fick varor för 12000kr och betalade inte en krona. Jag fattar inte USAs kupong system och inte heller hur de räknar, men jag förstår att människor gör det om man kan få varor för tusentals kronor utan att betala någonting alls typ. 
Gårdagen var trevling, jag plockade först upp Linn och Torun på centralen, vi passerade Alexandra och plockade upp henne med och köpte sushi innan vi åkte till Linn. Vi åkte från henne sen vid ungeför kvart i 12 tror jag, för jag var hemma prick halv 1 efter att ha kört hem T & A. 
Tänkte ta tag i lite plugg nu innan hästen ska få sig ett köttigt dressyrpass (haha..).

Vi hörs!
Ännu en utsiktsbild från Österrike. Jag har vart i det landet två gånger (och passerat det någon mer gång) och om man inte har vart där bör man besöka det. Naturen är helt makalöst fin.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Medelmåtts pass

Publicerat: 2014-04-11 | 17:09:22
Hej!
Just nu har jag precis ätit klart lite yoghurt som mellanmål och går igenom massa gamla bilder på datorn efter en grej till om ett par veckor. Men det är kul och lite nostagliskt. Ponnyn gick ett medelmåtts pass idag. Stundtals var hon riktigt fin och ibland lite för stark och djup. Har ju inte suttit på henne sen i tisdags så lite missar får man räkna med kanske. Om en stund ska jag köra bort min bror till klubben för träning och yttligare en stund senare åker jag till centralen. Där möter jag upp Linn och Torun, vi köper med oss sushi innan vi fortsätter hem till Linn. Mysigt och gott, jag älskar verkligen sushi. En av mina favorit rätter och det var faktiskt mindre än ett år sedan som jag började äta det, ibland måste man våga helt enkelt.
Dags att dyka in i skåpet hemma med fotoalbumen istället, tycker det är så kul att titta tillbaka på massa bilder.
 
Naturbild från när vi var i Österrike 2005.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gjorde 2 mål

Publicerat: 2014-04-11 | 09:13:54
Godmorgon!
Efter ett tråkigt besked igår så lyckades jag ändå vända mitt humör. En trevlig middag och en sen fotbollsträning fick min kväll bestå utav. Igår på träningen var vi bara nio människor och jag kände alla utan två (de två var dock med förra veckan också) men det gick mycket bättre igår på träningen. Vi spelade ju match hela tiden och lyckades få in två mål, varav det sista som var "sista målet vinner" så det var det viktigaste. 
Min morgon har bestått utav att legat och sett ikapp två top model avsnitt. Dock laggade det mycket så det tog hundra gånger längre tid än planerat. Nu tänkte jag plugga lite och sedan bege mig till stallet för att rida. Ikväll så ska jag och Torun möta upp Linn på centralen för att sedan åka hem till henne och umgås. Mysig fredag!
 
Hörs sen!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fluffen

Publicerat: 2014-04-10 | 16:00:00
Om dagen har gått som planerat (tidsinställt) så är jag nu hemma igen efter att ha varit i skolan samt i stallet och promenerat hästen. Jag ska in till stan och fika/äta med en vän innan jag ska avsluta kvällen med att träna fotboll med pappas korplag igen haha. Jag var totalt värdelös sist men jag märkte hur bra träning det var så jag skiter i hur dålig jag är. Motion är bra för alla och jag gillar att röra på mig (känslan efter iallafall..)
 
Härom dagen fotade jag Molly när hon var nybadad, oj vad fluffig hon var:
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Make Up Store kurs

Publicerat: 2014-04-10 | 09:33:00
Igår var jag, Emma och Michelle på Make Up Stores butik och fick en sminkning och köpte smink. Det kostar 495kr, då får man en sminkning och sedan "får" man smink för det beloppet. Sminkningen blir alltså "gratis". Sedan köpte man ju självklart till lite då den summan inte räcker så jättelångt där inne. 
Man fick iallafall säga hur man ville ha det och vad man ville få ut utav det. Jag ville främst få ut hur jag skiggade fram mina kindben mer, vilket hon jag hade visade mig. Fick även väldigt bra tips vid skuggning av ögonskugga och annan hud/sminkvård. 
Jag fick mycket beröm för min hud, mina ögonfransar och även mina ögonbryn. Deras mascara (minns nu inte namnet) gjorde att mina fransar som vanligtvis är långa och fina fick ännu mera volym och hon sa att jag skulle kunna få hur mycket som helst med mina fransar. En lite rolig (och pinsam) sak är att jag iprincip aldrig sminkar av mig. Minns inte är jag enbart tvättade av mig min mascara, puder m.m. Många gånger duschar jag ju på kvällen och då försvinner endel, men sminkar aldrig av mig det sista. Det händer liksom inte. Jag får helt enkelt tacka för bra hud och fransar. 
Något som hon poinerade mycket var bra ansiktsvård, tvätta och smörja in bra. De sa även att primer är bland det viktigaste typ så köpte en till mitt ansikte så att sminket ska hålla längre. Struntade dock i det till ögonen då jag tycker sminket sitter tillräcklgt bra där. Man kan även använda ögonskugga till det allra flesta.
 
Jag skulle rekomendera att man går dit och jag kommer nog att göra om det. Nu har jag ju lite mer "basprodukter" och då tror jag det blir skulle bli roligare då man kan köpa lite "roligare smink". Jag tycker att det är viktigt med borstar i riktigt hår (är extrem skillnad) och MUS har mycket fina borstar. Dock kan man hitta borstar i riktigt hår från typ Kicks/Åhlens etc. de (MUS) ligger dock i rimliga priser mot andra märken på borstar etc. Vissa saker tycker jag är mer värt att lägga pengar på och då kan man bl.a. satsa på produkter från Make Up Store. 
 
Det jag köpte: Primer, puder, ögonskugga och en större ögonskuggeborste. (Var inne på Åhlens också och köpte  en tunn ögonskuggeborste och lite svampar).
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min dag

Publicerat: 2014-04-09 | 21:13:54
Godkväll!
Nu har jag äntligen satt mig i soffan. Började ju dagen med tre timmar internationell föreläsning som vanligt. Därefter gick vi lite på stan innan vi begav oss till Make Up Store (kommer ett tidsinsällt inlägg imorgon om det).  Efter det så gick vi och åt mat, åt kyckling med potatis och tsatziki, mums. Min mamma och bror var inne i en butik brevid så gick in där sen och min bror fick sig en kostym från Tiger inför studenten/balen. Den var faktiskt jättefin. När jag kom hem slängde jag på mig massa kläder och begav mig ut i kylan med hög musik runt halv milen, gött att få det ur vägen. Duschade, städade lite bland mitt smink och nu sitter jag här. Det jag har kvar idag är som vanligt fixa tidsinställda inlägg inför imorgon samt äta lite yoghurt. 
Jag har förövrigt fått jobbschema för i sommar idag. Det var lugnt vilket var båda bra och dåligt, ska bli väldigt skönt med långt sommarlov iallafall. Sedan blir det alltid mer jobb än vad grundplanen är, det har det blivit alla år jag jobbat där. Många av passen var halvdag på chatten och halvdag på registreringen vilket var bra. Jag älskar att sitta i chatten men tycker även registreringen är kul och jag tror att dagarna kommer springa förbi när jag växlar dem.
 
Dagens middag
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sminkkurs

Publicerat: 2014-04-09 | 09:49:00
Idag ska jag, Emma och Michelle till en Make Up Store butik i stan och gå på "sminkkurs". Det kostar 500kr och då får man tips/råd och blir sminkad i en timma och sedan får man smink för 500kr (så kursen blir gratis). 
Jag hoppas iallafall att jag blir visad/får hjälp utav att skugga fram mina kindben mer. Vill ha tydligare kindben. Hoppas även få lite tips på att se lite piggare ut runt ögonen. Det ska bli spännande iallafall och jag kommer skriva en utvärdering någon dag och visa sminket jag köpte. 
Efter det så ska vi tre iallafall gå ut ochäta så det ska bli väldigt mysigt. Om jag inte kommer hem allt för sent så blir det en kvälls pw. Dagens planer med andra ord. Men först ska jag överleva föreläsningen jag sitter på just nu, 
 
Vi hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Äter just nu det bästa som finns

Publicerat: 2014-04-08 | 21:42:50
Hej!
Just nu sitter jag och äter världens bästa kvällsmat (även frukost/mellanmål osv.) nämligen yoghurt med k-special redberries. Med bär så är det såklart top of the world men just nu orkade jag inte värma det. Idag har regnet vräkt ner som vanligt över detta land. Men tyckte det inte var ett sånt hemskt höstregn så det var skönt. Åkte hem och pluggade lite innan jag gjorde middag i form av fisksoppa. Efter det åktes det till stallet där jag red barbacka ännu en dag i regnet. Nobless gick bra så det var väldigt skönt så det gjorde inte så mycket med det dåliga vädret. Åkte hem och såg på Top Model och Ryttareliten och nu står Trolljägarna på i bakgrunden.
Tänkte äta upp nu och sedan fixa ett tidsinställt inlägg inför imorgon.
Vi hörs!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lite politik typ.

Publicerat: 2014-04-08 | 09:43:00
"I Sverige betalar inte bara staten utbildningen, utan man får också bidrag för att man pluggar".

Detta citatet skrattade jag så åt när jag läste och är en av anledningarna till varför jag pluggar i Sverige och inte gör som min bror ska göra till hösten att flytta till USA. Där, som ni säkert redan vet, kostar det väldigt mycket att plugga. Men amerikanarna har ju ett helt annat skattesystem. Man betalar knappt någon skatt överhuvudtaget och får själva välja vart man vill "satsa" sina pengar. Det är ett system jag utan tvekan hade velat ha i Sverige. Jag tycker att man ska få välja vart sina ihoptjänade pengar skall gå till. Jag tycker Sveriges system har börjat tappa.
Två punkter jag verkligen har reagerat på och varför jag tycker så som jag gör är, skolan och sjukvården.
När jag var yngre gick jag i kommunalskola men när jag skulle börja 7an bytte jag till en friskola/privatskola. Det var som att gå från natt och dag. Lärarna, maten, traditionerna det går inte att jämföra med någonting.
Sedan jag gick i 5an har jag haft problem med min mage. I början gick jag ju till vårdscentralen, livets skämt. Man får sitta i timmar och vänta, tas inte på allvar och skickas hem med en gång. Man får aldrig remisser osv. Jag började sedan gå till en privatläkare, där undersöktes man en timma, ordentliga diskussioner och provtagningar. Jag fick direkt (första besöket) en remiss till en datatomografi (ordentlig röntgen) vilket vårdcentralen inte gjorde på flera år p.g.a. att det "är för dyrt". Patienten i främsta hand var det va..
Jag förstår hur Sverige "tänker". Genom att lägga hela avsaret på individen finns det föräldrar som aldrig skulle spara pengar till sin barns utbildning osv. Men jag tror absolut att det generellt skulle ge bättre kvalité på vårt land med att få förvalta sina pengar själva!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Precis tittat på Top Model

Publicerat: 2014-04-07 | 21:20:57
Godkväll!
Dagen har bestått av skola, lite plugg, middagslagning, stall och nu soffhäng med Top Model Sverige. Det jag har kvar ikväll är att fixa ett tidsinställt blogginlägg för imorgon samt äta lite kvällsmat.
Idag hade jag en sockerbit med vattenmatta igen när jag red och idag blinkade hon knappt. Så det var skönt, precis så som det ska vara. Jag vill inte ha en fjantig häst. När jag vet att den gjort denna saken tusen gånger men sedan ska bli "rädd" då blir jag så sjukt irriterad, det är bara fjant. Jag skrev ju härom dagen om att en skruv lossnat från min hoppsadel, idag ringde mamma min sadelmakare och han skickade direkt nya skruvar till oss. Det kallar jag bra service så det var skönt att det löste sig smidigt.
Om någon undrar vad jag gjorde för middag (och min bror som faktiskt hjälpte till lite) så blev det bulgur och kycklingsallad med avokado och massa annat nyttigt så himla gott blev det. Brukar alltid misslyckas med att koka bulgur men idag fick jag till det. Kan vara för att jag idag hade lock på och på låg värme när jag kokade (vilket man tydligen skulle ha men som jag inte har haft tidigare) samt kokade upp vattnet med lock så inget avdunstade. Där fick ni lite bulgur tips! ;)
 
Vi hörs imorgon!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

True but sad

Publicerat: 2014-04-07 | 09:48:00
"She might only be here for a part of your life. But for her, you are the whole life." 
 
Molly köpte vi sommaren 2002, när hon bara var 8 veckor tror jag (eventuellt 10). När de själva är så små minns de ju inte så mycket men vi kommer ju givitvis att ha kvar henne hela livet ut (vilket jag hoppas bli många år till). Djur (åtminstonde katter, hundar etc.) har man ju oftast hela deras liv. De brukar ju oftast bli 10-15 år gamla beroende på ras, storlek och tillstånd etc. Vi människor lever ju i åtminstonde 90år med lite flyt vilket gör att man, sorgligt men sant, "ersätter" ens djur dör såen med ett annat. För att människan inte ska bli ensam. Jag förstår det, jag skulle aldrig kunna leva utan en hund (Molly).  Men under min livstid kommer jag garanterat ha flera hundar medan Molly bara kommer ha min familj. Sedan kan kan ju inte uppleva samma minnen och stunder som med varje individ och Molly kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Jag kan tycka sådana här tankar är väldigt intressanta, ibland ledsamma men man får ofta lite andra värderingar och tankar och prioriterar lite annorlunda när man tänkt på sådana här saker, åtminstonde gör jag det.
 
Jag och älskade Molly <3
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Barbacka dag 2

Publicerat: 2014-04-06 | 18:56:07
Hejsan!
Idag har jag mest tagit det lugnt. Har verkligen inte orkat annat, kännt mig helt utmattad. När mamma och pappa kom hem från landet åkte jag och mamma ut till stallet iallafall. Jag red ut barbacka på min ponny med Isabel och Rebeccas podcast i örat. Jag red barbacka även igår men då var det dressyr i paddocken. Älskar att rida barbacka, det är så mysigt och jag tycker oftast att Nobless går väldigt bra när jag rider så. Tanken var att vi skulle göra en photoshoot idag men då det regnade och var väldigt grått så sket vi i det. Måste ta lite fräscha bilder till våren nu. 
 
Hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Body Fitness

Publicerat: 2014-04-06 | 09:01:45
Något jag tänkt på ett tag, och som jag blir påmind om varje gång jag öppnar instagram är att jag tycker dagens träningshysteri går åt fel håll. Jag är absolut för ett aktivt liv, jag tränar i någon form varje dag och det tycker jag att alla bör göra. Man ska äta hälsosamt ja visst, men nu går ju alla på proteinpuver innan/efter varje pass. Om man har större mål som att tävla inom Body Fitness så kan jag förstå det, man satsar som i vilken idrott som helst och lägger upp träning och kost efter detta. Men att "hobbytränare" ska hålla på att ta massa proteintillskott förstår jag inte. Man blir endast ett alldeles för stort muskelpaket (med massa träning såklart) för vad som är snyggt, speciellt på kvinnor, enligt mig.
 
Jag hade inte velat ha dom låren direkt!!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens utekväll

Publicerat: 2014-04-05 | 09:07:50
Godmorgon!
Nu undrar ni säkert varför jag sitter vid datorn innan 9 när jag kom i säng vid 4 imorse? Jag ska ju på möte vid grannstallet klockan 11 och måste få klart ponnyn innan annars drar hela dagen ut något kopiöst. Så nu väntar jag på att mamma och pappa ska komma in från sin joggingtur så vi kan åka till stallet.
Gårdagen var iallafall mycket trevlig. Jag, Linda och Bea åt middag först på Victoria innan vi drog till Excet och Schlagerbaren. Träffade en hel del människor jag kände vilket var väldigt kul och igårkväll var dessutom en sån kväll där jag fick massor med komplimanger från random killar, jo jag tackar ja. 
 
Såhär såg jag ut igår:
 
 
 
// Kjol - Object // Blus - Zara // Halsband - Second Female // Clutch - Michael Kors //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tittig ponny

Publicerat: 2014-04-04 | 16:31:10
Hej!
Nu ska jag strax kila ut med hunden och städa upp innan mamma kommer hem men tänkte dra min dag lite snabbt innan det. Dock har den mest bestått utav häst än sålänge. Satte upp ett par sockerbitar och rullade över lite. Dock hade jag lagt en vattenmatta under vilket var väääldigt läskigt första gången från båda hållen. Haha vilken fjant ponny jag har. Hon brukar verkligen inte reagera på sånt, dock har hon inte hoppat "tittiga" hinder på snart två år så då kanske ett stopp åt varje håll är lite okej. Måste iallafall öva lite mer titthinder inför påskhoppningen, dock bygger jag ju banan tillsammans med några andra så jag kan ju bestämma lite vilka hinder som ska vara med haha. Något som var mindre kul var att en skruv från min hoppsadel är borta. Den brukar sitta lite löst så man får skruva åt den med jämna mellanrum och nu har jag ju inte ridit på två dagar, det straffar sig. Men jag o mamma ska ta svängen om en sadelmakare här i stan om några dagar (antar jag) så det är lätt fixad. Men himla onödigt då vi hade sluppit lägga tid på det om bara folk är lite uppmärksamma. Okej nu ska jag sluta vara bitter.
 
Ikväll ska jag iallafall ut och äta middag och dansa med Linda och Bea vilket ska bli jättekul! Tänkte som vanligt ta lite outfitbilder innan vi ska åka (om flera timmar dock) så de kommer väl upp imorgon antar jag. Imorgon ska jag även på möte på grannstallet igen och sedan funderar jag på att åka med mina föräldrar till farmor och farfar. Min ena faster, farbror och pappa ska dit och hjälpa dem med lite syslsor samt äta middag och planera inför farfars 90-års kalas om några veckor. Det verkar mysigt, åker nog dock bara med om någon av mina kusiner ska dit.

Fotbollen igår var iallafall rätt kul. Jag sög dock rätt hårt. Men det var bara för det var massa stora (några biffiga och några tjocka..) män där och när de kommer i full fart och sparkar på en boll så blir man lite skraj. Men det var bra träning iallafall så det var bra.
 
Plikterna kallar, vi hörs!
Här skuttar vi vattenmatta mars 2012.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kul saker att se fram emot i April

Publicerat: 2014-04-04 | 09:27:00
4:e  Middag och utgång med Linda och Bea
 
9:e  "Sminkkurs" med Michelle och Emma
 
12:e  Linn är i Göteborg igen
 
18:e  Påskhoppning 
 
19:e  Påsk
 
25:e  Min faster och hennes man kommer från USA
 
26:e  Farfar fyller 90år, stort kalas
 
27:e  Pay and Ride (troligtvis)
 
Ska bli så kul att komma ut med Nobless igen. Trots att det bara är små lätta klasser så är det ett steg i rätt riktning.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nu ska jag spela fotboll

Publicerat: 2014-04-03 | 20:05:09
Hej!
Nu helt spontant ska jag iväg och spela fotboll. Min pappa har ju varit drivande i jobbets korplag i åtminstonde 10år så  jag har under åren varit och tittat på en hel del matcher men aldrig spelat själv. Många av våra grannar är med och inte så många från själva jobbet längre dock. Men idag var dom ont om människor till träningen så då fick jag den briljanta idén av att jag själv skulle vara med haha. Jag tror faktiskt jag är helt okej på det, när vi spelade i skolan har jag alltid legat i toppen åtminstonde och jag har sett så mycket fotboll i mitt liv så något borde jag kunna åstakomma ikväll. Är faktiskt riktigt taggad (det är inomhusträning såklart annars skulle jag inte gjort det..) så oavsett hur dålig jag är kan jag alltid skratta bort det isådanna fall. Alla andra är ju killar som har tränat endel så ingen förväntar ju sig något av lilla mig så att säga. Det är rätt gött att gå in från det läget. Har ju inte ridit nu på två dagar (igår tog min medryttare henne och idag en i stallet) så tror det beror på lite rörelseabstinens. Har ju gått dock gått pws både igår och idag men de är ju bara runt 40 minuter och är van att röra mig lite längre så ska bli skönt att springa av sig ikväll (säger tjejen med sämst kondition). 
 
Vi får hoppas att jag överlever så får ni uppdatering imorgon!
Hörs!
 
Väldigt random bild från 2011, jag försöker bli kvitt min energi typ.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Svar på två kommentarer

Publicerat: 2014-04-03 | 11:54:00
Låter spännande med din utbildning, vad blir det nu? Trivs du inte med fin nuvarande utbildning? :D
Just nu pluggar jag till ekonom och jag är väldigt nöjd med att plugga mot ekonomi, det tycker jag är superskoj. Men jag vill ha lite mer "min" utbildning och dessutom inte plugga heltid. Jag vill ha tid att jobba och resa lite vilket jag inte direkt har för tillfället. Kommer skriva mer om det när det är helt klart hur det blir :)
 
Vem är linn?
Linn är min bästavän som just nu pluggar juridik i Stockholm. Innan träffades vi varje dag vilket vi såklart inte kan göra nu med tanke på att vi bor i olika städer vilket är tråkigt. Dock uppskattar man varandra mer när man inte ses varje dag ;)
 
Jag och Linn <3
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 did you know that..

Publicerat: 2014-04-03 | 09:19:00
* Jag har aldrig skalat och ätit en banan ur skal. Jag har ätit mosad banan och fått i mig i typ marängswiss så jag vet hur det smakar men jag tycker inte det är gott så har aldrig velat äta det. Så praktiskt taget vet jag inte hur man skalar en banan..
 
*I lördags skar jag mig i mitt finger när jag delade morötter med en supervass kniv i stallet till min ponny. Jag har haft plåster på det sen dess (bytt varje dag dock såklart) för att det svidit och blödit. Nu har det börjat läka och det ser ut som jag kommer få yttligare ett ärr på min kropp.
 
* Jag älskar målade naglar men orkar nästan aldrig måla/be någon måla mina naglar. Är så slapp och har inte haft målade naglar på flera veckor. Det beror på att man måste ju alltid vänta en stund tills lacket torkar och det är ju såå jobbigt.
 
* Jag hade jättegärna velat ha en lillsyster som varit ca 3 år yngre än mig, så mysigt hade det varit. 
 
* Min förra Iphone (3GS) var helt söndersprucken. Jag fick till och med glasplitter i fingrarna när jag rörde vid den. Min femma däremot har jag haft i över ett år och den har hållt vartenda fall. Lite repor men inga sprickor. Jag känner mig så duktig, men tror snarare det är Apples grymma utveckling jag ska tacka. 
Haha på tala om Apple, "Appe now suppport Windows"
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kvällspromenad

Publicerat: 2014-04-02 | 21:07:29
Hej!
Snacket med studievägledaren förut gick bra. Lite komplicerat kommer det bli men jag kommer att läsa så mycket roligare kurser och i bättre tempo förhoppningsvis så jag är nöjd. När jag kom hem och ätit middag körde min bror ut mig till stallet (haha han älskar att köra bil nu) där jag lämnade två lappar och gav min lilla ponny en puss (några styckna..). Min medryttare hade henne idag och imon har en tjej i stallet henne. Hon och hennes dotter på 7år ska rida ut tillsammans. Jag åkte iallfall upp till Linda där vi gick till ett annat stall och lämnade yttliggare två lappar innan vi gick hem till mig, därifrån fortsatte Linda sin promenad. Men jag och hunden gick väl ca 4km kanske så det var bra. När jag kom hem satt jag och pillade lite med lite utbildningar och nu har jag och en gammal klasskompis precis bokat in sushi lunch imorgon, trevligt!

Hörs°
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Studievägledning på g

Publicerat: 2014-04-02 | 13:35:08
Hej!
Just nu sitter jag i skolan har suttit och pluggat för mig själv i typ 1,5h. Föreläsningen slutade kl 12 men jag har tid med studievägledaren så då stannade jag såklart kvar och åt och pluggade. Nu har jag iallafall pluggat klart för idag samt fattat en del så det är bra. Ska bli spännande att se vad studievägledaren säger och jag hoppas på positiva besked. Eller iallafall uppmuntran till det jag vill plugga. 

Hörs sen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ryttareliten

Publicerat: 2014-04-02 | 09:51:00
Nu har det gått tre avsnitt av Ryttareliten och jag har suttit bänkad alla avsnitt. Jag tycker det är väldigt kul med lite ridsport i media. Och en hel timma utan reklam varje vecka, det är vi hästmänniskor inte van vid. Så det tycker jag är bra. Jag tycker det är ett väldigt kul upplägg med tre par och det är en väldigt variation på paren vilket  jag tycker är kul. Programmet har väl fått ganska mycket kritik vad jag har förstått (inte läst så mycket) om att det bara handlar om pengar och att hästarna används som maskiner

Man ska inte blunda för verkligheten, ridsporten är väldigt dyr. Om man då ska ligga på toppen vill jag inte ens tänka på alla pengar och timmar i sadeln. Jag har ju en egen häst som jag tävlar på "hobbynivå", och jag vet bara hur mycket tid och pengar som ligger bakom ens framgångar. När de då lever på sporten så förstår jag inte hur någon kan tro att de får något gratis?! Visst, vissa har bra tillgångar från start och har kunnat köpa finare ponnysar/hästar redan vid tidig ålder, men många har slitit från grunden och oavsett hur många fina hästar man har så krävs det fortfarande tusentals timmar i sadeln för att kunna lyckas inom sporten. Dessutom så skulle jag säga att ridsporten är en av världens absolut svåraste och tuffaste sporter. Man är ett team tillsammans meden häst och man är heller aldrig bättre än sin bästa häst. Man kan vinna ena klassen och ramla av i nästa. Hästen kan skada sig på en sten och vara borta en säsong. Det är verkligen en berg. och dalbana. 
Att hästarna används som maskiner tycker jag däremot verkligen inte syns. Nu har både Lisen och Daniels hästar sålts under programmen och man har sett att båda varit förkrossade. Hästarna har den bästa utrustningen och behandlas som kungar och ryttarna påpekar verkligen att de är deras vänner. Samtidigt förstår jag självklart att de behöver säljas, som Lisen sa "de måste ju överleva", det är deras jobb. 
 
Mitt favoritpar är utan tvekan Lisen & Peder. De verkar så himla ödmjuka och snälla samtidigt som de har humor och verkar älska det de gör och sin familj. Man ser dem skoja med deras barn på tävlingar om att barnen ska hålla på varsin förälder och se vem som vinner osv. En sak som jag tyckte var väldigt kul att se Peder göra var när han sa att han betalade sin hästskötares hotellrum och övertalade henne att hon inte skulle sova i bussen. Man ser att dom bryr sig. Peder pointerar noga att hästskötaren gör ett bra jobb. Samtidigt som Lisen också åker på tävling utan skötare osv. Där visar hon att hon inte bara hoppar upp på färdigfixade hästar utan att de även gör saker själv. I de senaste avsnittet tyckte jag det var väldigt kul att se när de släppte Matrix (hennes guldhäst som hon precis sålde) löst i manegen och bara busade med han. Det verkar som de gör allt med kärlek och lycka, så kul att se!
 
Bild från Falsterbo 2013, tagen av mig. Ryttare på elitnivå.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bra tisdag

Publicerat: 2014-04-01 | 22:08:30
Hej!
Idag har jag haft en bra tisdag. Började med att gå på en föreläsning på ca tre timmar om internationell ekonomi. Efter det åkte jag, Emma och Michelle in till stan och bokade en smink"kurs" nästa vecka. Ska bli jättekul. Sprang förbi Twist & Tango efter det och fick med mig blusen som jag visade i förra inlägget. Efter det åkte jag hem och pluggade lite och lagade middag i form av wok med räkor. Min mamma blev väldigt glad och min bror tog två portioner så det var bra betyg. Jag o mamma åkte sedan ut till stallet där jag red ut på min prinsessa. Medan jag pratade med Linn och galopperade på en äng och solen sken, då kände jag mig lycklig. Hoppade sedan in i duschen och såg sedan på Ryttareliten. En riktigt mysig tisdag med andra ord.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Twist & Tango new

Publicerat: 2014-04-01 | 16:09:54
Idag köpte jag denna fina vårblusen från Twist & Tango. Kommer att använda den på festligare tillfällen och matcha den med antingen en rosa eller svart kjol.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!