blondehair.blogg.se

Kost

Publicerad 2014-03-05 10:28:00 i Allmänt,

Det där med kost och träning är ett hett debatterat ämne och var man än loggar in så ser man tränings- och kostbilder. Om jag ska vara ärlig så tänker jag väldigt mycket på min kost, detta beror nog främst på att jag var extreeemt smal som yngre och att jag då inte ens kunde gå upp i vikt. Dock tycker jag inte kost och träning ska handla om att man ska vara smal utan mer att man ska vara sund.
 
Jag är en sådanan människa som inte kan äta en sallad till lunch (med bara blad) för jag blir döhungrig. Jag har väldigt bra ämensomsättning och kan äta hur mycket som helst (utan att överdriva) utan att bli mätt.
Kolhydrater är något jag älskar (jag menar bröd, pasta och potatis är ju det bästa) och skulle verkligen inte kunna skippa det helt. Till lunch och middag ingår det i stor utsträckning på min tallrik. Däremot så försöker jag undvika mackor osv till kvällsmat och frukost (jag tycker inte det är särskilt gott heller). Då jag inte är något fan av fulkornsprodukter och "vitaprodukter" är inte så bra för kroppen direkt. 
Fett är något jag haft problem med sen jag var liten, jag äter inte rent smör osv skulle aldrig tänkta tanken. Men man ska ju alltid få in i kostcirkeln så jag försöker få i mig mycket avokado och dessutom steks det jag äter i olja.
Protein är ju väldigt nyttigt och gott, kött är ju det bästa. Ägg älskar jag också och försöker äta regelbuundet. Även bönor osv. men det äter jag inte.. ;)
 
Socker - här tror jag det största problemet för människor ligger. Socker finns i allt vi äter, det finns bättre socker (typ fruktsocker) och dåligt socker (typ godis). När jag var yngre så hade jag världens sockerberoende. Vi åt kakor varje dag (det gör fortfarande min bror..) men det dåliga sockret är något som jag försöker dra ner på. Jag minns inte sist jag drack juice eller oboy osv. Äter jag även mer en 10 godisbitar eller två nävar chips så blir jag illamående. Det tror jag beror på att ja dragit ner mitt dåliga-socker-ätande. 
 
Om du är sugen på något men vill undvika sockret:
* Morotsstavar, något jag äter varje dag, som mellanmål. Bara morötter, hur gott?
* Frukt och bär, då får man socker men bra socker. 
* Yoghurt med frukt/bär är också något jag äter varje dag (åtminstonde till frukost) det är det absolut godaste jag vet och man kan göra det riktigt nyttigt också. Ibland har jag kanel i för att det är väldigt nyttigt och gott.
 
Undvik överlag:
* Alkohol, jag har faktiskt inte druckit en droppe sen nyår, nu fyller jag ju dock år nästa vecka så då blir det party. * Chips, kan nog vara det värsta att äta, både massa fett och socker, uuueeek.
 
Jag håller inte på att tänka på min kost för att jag vill gå ner i vikt. För det vill jag inte, jag är väldigt nöjd med hur jag ser ut just nu faktiskt. Jag har en väldigt "lätt" kropp, jag går sällan upp i vikt och skulle jag göra det så om jag skulle dra ner på kosten väldigt lite (typ skippa lite pasta vid en måltid) så kan jag tappa fler kilo med en gång. Men bara för det så äter jag inte skräpmat. Jag tänker på att kroppen tar stryk inifrån fastän det inte syns på utsidan. Som jag sagt så behöver man inte vara "skelettsmal för att vara snygg" som dagens ideal verkar vilja. Jag tycker som sagt att Kardashiansystrarna är bland de snyggaste kvinnorna som finns och de har kurovor men är samtidigt väldigt fit och ser hälsosamma ut.
 
Sedan hänger självklart kost och träning ihop som piff och puff hehe. Jag själv har inte tid att gymma men jag rider en timma 6 dagar i veckan och nu när det är lite varmare försöker jag även ta en pw då och då. Mer än så behövs det inte. Men enkelt sätt - ju mer du rör dig - desto mer kan du äta och viceversa. 
 
Jag tycker verkligen inte man ska fokusera på vad vågen visar, eller vad andra säger. Man ska vara nöjd med sig själv och göra allting i rimlig mängd. Man ska unna sig godsaker ibland, men kanske inte varje dag. Man ska röra på sig, men behöver inte göra det 3h varje dag. Alla kan inte se ut som en supermodell, man föds med en viss benstomme och det kan man inte ändra på. Sedan får man inte glömma att de är väldigt reduscherade och fixade. De ser ju inte ut så till vardags direkt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela