blondehair.blogg.se

Hudvård

Publicerad 2015-08-20 17:21:00 i Allmänt, Makeupartist,

Idag på min makeupartist utbildning gick vi bland annat igenom hudvård, tänker att jag under utbildningens gång kan dela med mig av delar som vi lär oss då jag kan tänka mig att ni tycker det är intressant också, annars får ni säga till ;)

Huden är kroppens största organ och att vårda den rätt är väldigt viktigt. Huden består av 3 lager; Överhud (döda hudceller), Läderhuden (här ligger solskador m.m.) och Underhuden. Huden är har ett pH-värde på 4,5-5,5 (man kan jämföra det med vanlig tvål som ibland kan ha upp till 10 i pH-värde). Därför är det viktigt att rengöra huden med anpassade produkter. Efter rengöring bör man ta ansiktsvatten då man tvättar bort vanlig rengöring med vanligt vatten och även detta kan komma upp i ett för högt pH. Det är därför man kan känna sig stram efter en dusch. Det finns såkalrt olika typer av ansiktsvatten, de som öppnar vs stänger porerna beroende på vad man ahr för hudtyp. Serum är bra att använda efter det då vanliga krämer inte kommer igenom kroppens överhud (som är 0,1-0,7mm) ner till läderhuden, men det gör ett serum. 
 
Varför används vissa krämer?
Dagkräm - Huden skyddas under dagen.
Nattkräm - Huden repareras
Ögonkräm - Huden runt ögonen är känsligare, porerna mindre. Använder man vanlig dagkräm runt ögonen kan man få påsar underögonen, fettkulor osv. Men det är fortstås väldigt individuellt.
 
Peeling
Man får inte glömma av att peela sig. Helst 1-2 gånger i veckan, för att få bort döda hudceller. Görs inte detta kan man bland annat märka att krämerna inte går in i huden. Dessutom är det ju fantastiskt skönt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela