blondehair.blogg.se

EU-valet

Publicerad 2014-05-26 14:36:00 i Allmänt,

Nu finns ju resultatet uppe från eu-valet. Jag är mindre nöjd.
För det första så tycker jag att det är hemskt att partier som SD ökar runt om i både Sverige och andra länder. När jag var yngre så tänkte jag att vi kommer aldrig få en ny "Hitler" för vi vet vad han gjorde och hur man ska reagera. Nu är jag mer osäker. Att människor röstar på främlingsfientliga partier tycker jag är sjukt.
F! ökade ju också markant vilket är tråkig. Dock kan jag förstå att dom ökar i EU-valet då ett lite mer jämnställt Europa skadar inte (tänker på Ryssland osv. exempelvis). Men jag hoppas verkligen att folk inte röstar på dem i riksdagsvalet. Jämna löner osv är en självklarhet. Men man ska exempelvis inte ha regler på ex. 50% kvinnor i en styrelse. Man ska ha det med mest kompetens och som utgör jobbet bra. Det kanske är 10% kvinnor, eller 80% kvinnor. 
Miljöpartiet gick det ju också väldigt bra för. Mer miljötänk inom EU är bra men jag röstar höger utan att tveka. Jag hoppas verkligen, verkligen att fler människor gör det inför riksdagsvalet. Om nu allt ska vara rättvis ska alla betala  lika skatt! Dessutom ska man inte få mer bidrag genom att vara hemma än att ta "skitjobb". 
 
Lite åsikter såhär en måndag!
 
Jag förra sommaren 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela