blondehair.blogg.se

5 favoriter att göra utomlands

Publicerad 2014-02-11 09:50:00 i Allmänt,

Jag älskar att resa utomlands, som jag säkert sagt flera gånger tidigare. I sommar ska jag och min familj till USA, för andra gången, i nästan 3 veckor, vilket ska bli magiskt. Min familj har rest ganska mycket, särskillt runt om i europa, och jag tänkte ge er 5 tips som har gjort många av mina semestrar extra roliga. 
 
Paraglyding - Detta gjorde jag på Cypern tillsammans med min ena faster och min ena kusin. Man flyger fallskärm (vi tre satt ihop) bakom en båt. Väldigt kul var det. 
 
Åk med släkten - Två gånger har vi bilat ner till Österrike med hela pappas släkt. Att inte bara åka med sina föräldrar och bror utan även med kusiner m.m.är fantastiskt skoj. Vanligtvis brukar vi flyga men dessa bilningar var väldigt roliga, för att vi åkte hela släkten. Stannade och åt / sov på samma ställen och jag, min bror och mina kusiner lekte massor. Flera gånger har vi även slumpbokat så man varit nere på olika ställen några dagar (av en vecka) tillsammans med familjevänner / släktingar. Väldigt kul att göra utflykter och äta middagar ute tillsammans. 
 
Pruta - Något jag var awesome på när jag var liten. Jag brukade dock bara pruta på saker för det var kul och sedan gick jag därifrån för det var skitgrejer liksom. Men mina föräldrar tyckte inte det var snällt (jag var kanske i 13-års åldern när jag höll på med det som mest) så flera gånger var jag tvungen att köpa skiten bara för att vara snäll mot dom på marknaderna haha. Man måste dock pruta i länderna runt medelhavet, det sätts ju överpriser (i deras ögon mätta, priserna på marknader är ju inte många kronor..) så det hör till att pruta.
 
Rida - Jag som hästtjej tycker det är givet att ha ridit utomlands, jag har gjort det två gånger och att galoppera längs stränder / annorlunda terräng är fantastiskt. 
 
Hitta guldkornen - Att åka lite längre eller att gå upp för några fler trappor brukar alltid vara värt för att få hitta guld-stränderna/restruangerna. Undantag - promenera upp för Alptoppar när man är 13 år och yngre haha.
 
Jag, min kusin och min faster efter att ha paraglydat (hur man nu böjer det ordet) på Cypern.
 
På denna alptoppen fanns det inte någon 5 -stjärnig resturang direkt, utan en kohage och ett hus som bara sålde flädersaft typ. Men utsikten var magisk. Österrike 2005.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela