blondehair.blogg.se

Bäst för insektsbett

Publicerad 2013-07-17 15:43:00 i Allmänt,

Nobless har tidigare år haft enorma problem med insektsbett. Hon har svullnat upp extremt på hals och under magen och fått enorma bölder. Iår fick hon några i början. Men direkt var vi på med Socatil och Tjärsalva. Andra år har hon fått gå heltäckt med exemtäcke från bärjan av juni till slutet av augusti (hela sommaren). Men iår har hon haft flugtäcke (mycket tunnare än exemtäcke) två dagar, hon har endast en flughuva på nu. 
 
Socatilen är i vilket fall en kräm som blir som en pasta på bölderna och blir då ett skydd. Denna produkt är inget som man kan använda varje dag i en månad men upp till en vecka är inga problem. Denna kräm är dock receptbelagd och kräver att veterinär skrivit ut det till hästen. Vi fick nya krämer förra året utskrivet och en/två tuber som var oöppnade så dessa används iår. Den är i vilket fall jättebra och jag använder den under magen, på juvern. Mamma hade för sig att Socatilen kostade runt 500kr. 
Tjärsalva/hästsalva är som det låter en tjärsalva som luktar båt haha. Denna är bra för att få bort insekter på och funkar överallt. Vi använder denna på bog, hals, insida lår, mage samt juver dagligen. Det man får passa sig är dock att man inte kan ha det på halsen när det är strålande sol. Tjäran blir väldigt varm då. En stor burk kostar ca 135kr och räcker ungefär 3-4 veckor. 
Till detta kompletterar vi med flugsprayen Ultra Shield. Den ska sprutas på var 10e dag ungefär men då hon är extra känslig så får hon det en dag i veckan och ibland oftare om det regnat mycket eller hon duschats. En flaska kostar ungefär 250kr. 
 
Med dessa saker får ni garanterat bukt på endel insektsbett. 
 
Förra året
 
Iår
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela