blondehair.blogg.se

Nobless update

Publicerad 2013-08-12 10:38:00 i Allmänt, Hästar,

Som jag skrev för några veckor sedan så var Nobless uppe hos veterinären och var halt i bakbenet. Hon blev sprutad med kortison där och annars fick framhovarna ringskor och silikon. Hon skulle skrittas i två veckor och sedan travas i tre innan hon skulle tillbaka. 

Nu har det gått tre veckor. Hon har promeneterats först i 2 veckor. Hon tappade dock en framsko under första veckan och fick vila då hon fick ont. Ringskon tappades och en vanlig sko slogs på av min hovslagare två dagar senare. Hon har även lyckats sparka sig på båda bakbenen som blödit lite och de smörjs in regelbundet med helosan som mjukar upp det. Denna veckan som precis gått har jag travat henne några minuter varje dag och hon har känts relativ fräsch. Dock lite knacklig i vänster varv i traven, men då hon tar det väldigt lugnt kan det vara lite stelhet osv. Hon ska iallafall tillbaka till veterinären om två veckor. 
 
Hon har även börjat få extremt mycket insektsbett som vanligt. Med alla insektsbett och hennes hovskada får hon nu 6 olika salvor/sprayer och 1 foder varje dag samt flugtäcke, flughuva och boots . Det gör att det tar ungefär en halv evighet varje dag att sätta på henne alla krussiduller men man får hoppas att alla grejer funkar. 
 
Vi fortsätter att kämpa, skadan som hållt på ett år kanske snart ger med sig?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela