Bra helg

Publicerat: 2016-01-31 | 20:28:00
Godkväll mina vänner!
Nu sitter jag i soffan, avsminkad, trött och ska surfa igenom ett gäng bloggar tänkte jag. Min helg har varit riktigt bra, gårdagen med Karro var så mysigt. Det är underbart att ha flera vänner man kan vara totalt ärlig med. Idag var som sagt min ena moster och min yngsta kusin med mig o mamma i stallet. Sofia, min kusin, tror jag tyckte det var jättekul att få testa Nobless och båda två var väldigt duktiga. Mitt möte jag skulle på nu på eftermiddagen blev inställt så istället har jag städat lite, beställt mat, fixat massa blogginlägg och sett ikapp Kardashian. En lagom ansträngande söndag helt enkelt. Har dessutom beställt hem biljetter till en grej samt fått en jättefin present av mina föräldrar, men båda dessa saker visas upp under veckan i bloggen. 
Jag är så motiverad att jobba och prestera nu. Taggad på våren och framtiden. Låt 2016s andra månad börja!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Frisör?

Publicerat: 2016-01-31 | 18:13:00
I torsdags blev jag trott på Nobless man. Den var lång och sliten och hon började se ut som en skogsmulle. Någon måtta får det vara, trots att vi spenderar hälften av tiden på bus i skogen måste man se respektabel ut. Jag tog fram saxen och på mindre en 5 minuter hade ca 7cm rykt + en pottlugg (såklart). Tyckte resultatet blev bra och nu ser hon mycket mer proper ut! :)
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ny kjol

Publicerat: 2016-01-31 | 14:37:00
Hämtade ut en ny kjol i fredags. Den är beställd från Zalando, trodde den var lite mer rosa och itne så mycket hallonröd. Men tyckte den var fin ändå. På tala om nätbeställningar, Mango jackan fick åka tillbaka. Likaså väl om jag ändå inte skulle använda den.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ett år sedan..

Publicerat: 2016-01-31 | 10:10:00
Idag är det den 31 januari 2016. För exakt ett år sedan skrevs jag ut efter 12 veckors slutenvårds inläggning för anorexi. Det var plågsamma månader och jag tror aldrig jag gråtit så mycket, men det blev också räddningen. Med daglig hjärtsvikt, yrsel, låg puls och blodtryck, leveravvilkeser och ångest var inläggning ett måste. Trots att jag aldrig själv såg mig som "tillräckligt sjuk". När jag skrevs ut var jag fortfarande väldigt sjuk psyiskt och jag gick ganska snart in i ett återfall (dock inte lika illa). Jag brottas fortfarande dagligen av mina hjärnspöken och maten är fortfarande en kamp varje dag. Men jag har kommit långt psyiskt och fysiskt och idag vet jag att min kropp behöver näring och jag ger den det. Att spendera flera månader av sitt tjugoåriga liv på sjukhus när vänner festar, reser och pluggar är jobbigt.
Idag vet jag att vill jag uppnå mina mål finns det bara en väg. Och den är inte tillbaka!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit från i torsdags

Publicerat: 2016-01-30 | 17:27:00
 
// Klänning*AndreaGDesign // Halsduk*Missoni // Stövlar*Rizzo //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Helgens planer

Publicerat: 2016-01-30 | 14:49:19
God eftermiddag!
Just nu sitter jag o jobbar i chatten, 5 dagars jobb i rad är ju inte riktigt tillräckligt. Haha, nej men idag jobbar jag bara 14-16 så det är jätteskönt. Spenderade förmiddagen i stallet och red ut på min lilla ponny. Hon var superpigg idag och taktade och var allmänt rolig att rida min lilla prinsessa. Efter jobbet ska jag hem till Karro, tanken är att sedan köpa sushi o äta det hos henne. Lyx när man har vänner som bor i stan. Hos mig har jag närmare till en kohage än en affär.. Gårdagenskvällen bestod också av kompishäng då bästis kom hit och åt tacos, supermysigt. Imorgon kommer min moster och min yngsta kusin (11-12 år tror jag) hit och följer med mig och mamma till stallet. Min kusin har ridit i några år så hon ska få rida Nobless. Eventuellt ska jag på Mary Kay möte på kvällen imorgon också så min helg är späckad som vanligt. Har hunnit fota endel idag och har ett par till fotogrejer planerade så jag förbereder massa roliga blogginlägg.
 
Jag jobbar hårt för att nå mina drömmar!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Utvärdering ridlektion

Publicerat: 2016-01-30 | 10:02:00
I onsdags red jag ju för en ny tränare för mig, Sofia. Jag hade tidigare ridit samtidigt som hennes lektioner och trodde hon skulle passa mig. Jag hade helt rätt, tyckte verkligen om henne. Sofia frågade hur vår situation såg ut och jag berättade att våra största problem är att jag sitter snett och att min innerhand blir lite för hård. Vi jobbade först med att verkligen rakställa henne innanför spåret så hon fick se mig rida henne lite och hur jag påverkade hennes hjälper. Sedan fick jag uppgift att verkligen sitta helt stilla med mina händer, bara rida med säte och ben (såklart). Men jag tycker det är svårt när ingen är på mig med det. Jag kände verkligen hur jag fick henne i uppförsbacke och hur bogarna fick ännu mer rörelse = större steg. I slutet jobbade vi med en övning jag tyckte var väldigt bra. Jag galopperade på volt och minskade till en 10m volt, sedan flyttade jag successivt ut henne i skänkelvikning i galopp och sedan gjorde jag om processen. En väldigt bra lektion som gav mig en tankeställare och mycket nytt att jobba vidare med.
 
Skänkelvikning under en lektion för Mikael år 2012(?)
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Onsdagens outfit

Publicerat: 2016-01-29 | 17:51:00
 
 
 
 
//Kappa*Zara//Kjol*Obect//Tröja*RalphLauren//Stövlar*Rizzo//Halsduk*Missoni//Armband*JuicyCouture//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 visste ni att..

Publicerat: 2016-01-29 | 14:44:00
* Jag gillar inte peppar, särskilt inte grönpeppar. Hela pepparkorn är bland det värsta jag vet. Lite vitpeppar/svartpeppar/citronpeppar funkar men inte mycket.
 
* Jag ser väldigt sällan på film för jag kan inte koncentrera mig alls. Jag är en serie-person men det går inte ett avsnitt utan att jag tittar på mobil.
 
* När jag målar nagelarna måste jag verkligen tvätta händerna efter och jag får panik om jag inte tagit ut mina linser innan. Det är för jag har svårt för kemikalier. Givetvis låter jag naglarna torka men det är många gånger dom inte torkat helt och jag haft lack över hela händerna haha.
 
* Jag är extremt kittlig. Bara genom att nudda mig spänner jag till.
 
* Min hud är väldigt känsligt och jag får superlätt skavsår, blåsor och blåmärken. Efter en utgång engång hade jag 7 blåsor på fötterna, Då hade jag haft klackar kanske 5 timmar..
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Badrums inspiration

Publicerat: 2016-01-29 | 09:59:00
Jag är ju helt inställd på att jag ska köpa lägenhet iår och flytta hemifrån. Jag är så taggad och älskar att spara när jag har mål. Givetvis sitter jag och kollar mycket på inredning. Jag vet precis hur jag vill ha det, men här kommer lite badrumsinspo som jag tycker är supersnyggt!
Bilderna är från google
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Innocent utvärdering

Publicerat: 2016-01-28 | 16:45:00
Jag är verkligen ingen smoothie-människa för jag tycker inte om för rinniga drycker (haha alla drycker är ju rinniga..).  Men det har ju varit så mycket reklam för innocents-smoothies där äldre kan virka små mössor till så går det till gott ändamål. Dessa smoothies är ju 100% frukt så det är bra. Jag drack smaken: blackberries, strawberries & blackcurrants. Den var inte för söt, men jag tyckte smaken var lite stark och jag tycker ju som sagt det är för löst. Den får betyget 3/5 men jag kommer nog inte köpa den igen. Gillar man däremot smoothies så är nog denna perfekt.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tillbaka i arkivet del 3

Publicerat: 2016-01-28 | 14:56:00
 
Jag växer aldrig ifrån renhornen, 2009 vs 2015!
 
 
Halloween outfit 2009 vs 2015 ;)
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Säker stil

Publicerat: 2016-01-28 | 09:52:00
En av mina favorit podcasts är Säker Stil med Ebba von Sydow och Emilia de Poret. Jag har tidigare nämnt denna bloggen och varje gång jag lyssnar på den blir jag mode-motiverad. De har ju släppt en bok som heter säker stil och den skulle jag mer än gärna vilja ha. Deras grund tänk är att ha en grund garderob - med bas färger som man kan mixa och matcha hur som helst. Och i god kvalité. Detta är verkligen något jag har jobbat på de senaste åren. Jag vill kunna ha tidlösa plagga i garderoben som funkar till allt. Som man kan klä upp och ner och som håller. Det är ju verkligen individuellt vad man tycker passar än. Jag själv är en kjol och klänningstjej och köper därför mest sådant (och blusar då givetvis). Mitt favoritmärke är Filippa K som är hållbart, snyggt och det passar alltid.
Jag tycker att det är viktigt att man tänker igenom färgerna i sin garderob. Har man bara massa mönster och galna färger som inte går ihop blir det kaos. Min garderob består av naturfärger (vit, beige, brun, grå och svart) samt rosa och blåa nyanser. Då kan jag köpa accessoarer till dessa plagg osv och veta att jag alltid har saker som passar. 
Mina tips för en tidlös garderob;
- Strukturera och planera dina inköp. Impuls köp inte dina plagg. 
- Ha inte bara massa färger och mönster som inte går att kombinera.
- Varje nytt plagg i garderoben ska kunna gå att kombinera till minst 5 outfits. 
- Lägg dom extra pengarna på basplaggen. De må vara tråkiga men det är både hållbart för miljön och plånboken i längden. 
 
Det viktigaste av allt är att tänka ut vad för stil man själv har. Vad är man bekväm i och känner sig snygg i? Trivs man i sin stil är man självsäkrare och mår bättre. Följ inte trender, följ ditt hjärta!
 
 
 
Delar ur min walk in closet.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Träningsdax

Publicerat: 2016-01-27 | 17:32:00
Idag mina vänner, ska jag och Nobless för första gången på ca 3år träna för tränare igen, äntligen! När jag var yngre tränade vi 2 gånger i veckan, en hopp och en dressyr. Sedan blev det tränar något mer sporaliskt men nästan alltid en träning i veckan. Det var under åren jag tävlade aktivt och det var verkligen superkul. Under mitt sista ponnyår blev ju Nobless skadad, hösten 2012, och då var hon skadad ett år (blev till och med utdömd). Men när jag väl red igång henne igen och hon blev fullt igångsatt fick jag ändå inte tävla henne på riktigt så då blev det mest att vi hemma-red och red lite klubbtävlingar i närheten. Sommaren 2014 bytte vi stall och under den hösten blev min anorexi mer och mer påtaglig. Jag fick ridförbud (vilket jag dock inte höll) fram till jag blev inlagd. Under hela 2015 ville jag bygga upp henne då jag inte riktigt hade samma känsla som innan och då ville jag inte "visa upp mig" för tränare. Men jag står ju i ett dressyrstall där alla tränar väldigt aktivt. En tjej som heter Sofia är ute varje onsdag i stallet och jag har ridit samtidigt hon har lektion några gånger o det känns som hon skulle passa mig och Nobless. Så min plan är att rida för henne en gång i månaden mest för att få lite imput. Jag är taggad! 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fiskburgare

Publicerat: 2016-01-27 | 14:43:00
I söndags gjorde vi fiskburgare efter ett recept min pappa googlat fram som han tyckte lät gott. Det var en av dessa fina morotsbitar som fick mig att spendera hela kvällen på akuten.. kul. Burgarna var iallafall lätta att laga, vi bara mixade torsk, ägg, citron, persilja, vitpeppar och salt. Mamma blandade ut dem och körde dem i ugnen. Till det la vi de på surdegsbröd som vi rostat i ugnen med vitlök. Det var iallafall ganska så gott, kunde varit mer smak i burgarna. En utmaning var att jag varken vägde burgarna eller brödet. Annars väger jag alltid protein och kolhydratkällan men inte grönsaker/sås/dricka. Jag tog också den burgaren som såg ut att vara mest medel, inte den minsta och inte den största. Helt normalt med andra ord. 
 
 
 
Dom ser totalt vidriga ut här haha.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Grattis Pappa

Publicerat: 2016-01-27 | 10:12:00
Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller min pappa 49 hela år, HURRA HURRA HURRA!
 
Min pappa är så otroligt snäll och jag och han tänker väldigt logiskt precis som jag och jag älskar att ha konversationer med honom. Karriärsmässigt är pappa min största förebild. Han har jobbat och utvecklat och har en högt uppsatt position vilket jag tycker är otroligt drivande. Pappa är alltid positiv och glad o han har extremt lätt att komma in i samtal och göra sig omtyckt.
 
Stort grattis pappa, jag älskar dig <3
 
Pappsen och jag i Vegas i höstas <3 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Maximbars

Publicerat: 2016-01-26 | 14:21:00
Som jag nämnt tidigare är mina favoritbars helt klart Maxim protienbars. Hög proteinhalt = mättande samt inte för söta. Dessutom innehåller de 300-330kcal vilket är ett mer rimligare mellanmål (ofta lite för lite ändå) mot alla andra bars. Jag har smakat alla smaker jag kan hitta och älskar de alla.
Sist hittade jag Rich Chocolate som jag inte sett innan. Den gjorde mig inte besviken heller. Det som drog ner den lite var att den innehåller crunch som båda XL barerna gör. Rick Chocolate får iallafall 4/5 i betyg. Min favoritsmak är Peanut & Caramel och har ni inte smakar dessa barer gör det asap.
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Söndagens outfit

Publicerat: 2016-01-26 | 09:49:00
 
 
 
 
// Kofta*Samsoe // Klänning*Mango // Skor*UGGs //
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Månadens Chanel - januari

Publicerat: 2016-01-25 | 17:43:00
Månadens lack blev ett väldigt vårigt sådant. Nummer 621 Tuttifrutti och jag ser fram emot att använda det!

 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tillbaka i arkivet del 2

Publicerat: 2016-01-25 | 14:49:00
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kaoskväll-akuten

Publicerat: 2016-01-25 | 07:44:28
Godmorgon mina vänner!
Min gårdags kväll var däremot inte så god. Som ni säkert har noterat på alla mina matbilder finns det morötter i penga-form. Igår under middagen satte jag en av dessa i halsen. Gjorde helt galet ont och efter att försökt alla olika metoder för att få upp den och det efter fortfarande fortfarande gjorde helt sjukt ont och det strålade ner mot bröstet fick vi efter råd från sjukvårdsupplysningen åka upp till Sahlgrenska akuten.Jag och mamma åkte taxi fram och tillbaka och efter att halsen blivit undersökt och jag fått smärtstillande och muskelavslappnande kunde dom konstatera att biten var borta men att jag skulle ha ont 2-3 dagar till. Smärtan idag är bättre men ibland gör det fortfarande väldigt rätt så ont så jag är sådär taggad på att jobba och prata med kunder konstant. Men det finns inte en chans att jag sjukskriver mig för att ha satt en morotsbit i halsen. Någon måtta få det vara!


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit..

Publicerat: 2016-01-24 | 17:30:00
På begravningen igår var det givetvis helsvart och både kjol och blus från Filippa K. Stövlarna var i vanlig ordning från Rizzo. Håret hamnade i en donut, dels för att det skulle se prydligt ut och dels för att det var dyblött.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dubbel eyeliner

Publicerat: 2016-01-24 | 14:54:00
Just nu är jag iväg och gör en tfp sminkning. Tfp = time for print, fotograf, mua och modell lägger alla ner sin tid och får bilder till sina portfolion. Fotografen har jag tidigare gjort ett sådant samarbete med och han frågade mig igen om jag ville göra en sminkning. Kul, då var han nöjd med vårt tidigare samarbete. Temat är inte jättetydligt för morgondagen, tolkade det först som det skulle vara lite hårdare. Jag är iallafall sugen på att göra dubbla eyeliners, för att det dels är supersnyggt och dessutom något jag behöver jobba på o då är det perfekt tillfälle.
 
En sminkning jag gjorde under min makeupartist utbildning
 
 
Google inspo
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Göra egna falafels

Publicerat: 2016-01-24 | 10:11:00
Igår lagade jag middag, nämligen falafel. Tycker et är så himla gott men det var faktiskt första gången jag gjorde det hemma. Dom blev ganska så goda och det är jätteenkelt att göra. Se och lär; 
 
Alla ingredienser: 2 burkar kikärtor, salt, spiskummin, vitpeppar och persilja.
 
1. Häll i alla ingredienser i en matberedare och mixa. Jag gick på magkänsla när det gäller kryddor.
 
2. Rulla ut de till bollar, blev 15 stycken.
 
3. Som jag gör all min mat, 220 grader varmluft i 20 minuter.
 
4. Ät och njut!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Begravning..

Publicerat: 2016-01-23 | 18:00:54
God eftermiddag!
Jag satte mig precis i soffan en sväng för att blogga innan jag ska fixa middag till mig och mina föräldrar. Nytt recept, spännande. Det känns som jag inte gjort någonting idag men jag har faktiskt hållt igång sedan klockan ringde 8 imorse och jag gick up som en sömngångare. Spenderade hela förmiddagen i stallet där jag fixade allt samt busade med min lilla ponny i snön. Hon var iallafall jätteduktig så det var kul. Något som var mindre kul och som jag och mina föräldrar spenderat med många vänner på en begravning. Det var faktiskt min livs första begravning för min barndomsväns pappa. Väldigt sorgligt men en riktigt fin minnesstund. Vi var många som växt upp tillsammans och gått i dagis o skola tillsammans och är uppvuxen i samma område. Det var jättelänge sedan jag träffade många utav dom men man har ju lite koll på varandra via sociala medier. Men att träffa många barndomsvänner igen var riktigt trevligt. Efter minnesstunden åkte vi ytligt nog en supersnabbis till NK. Jag ska ha en riktigt hemmakväll idag vilket ska bli fantastiskt skönt. Jag ligger back både sömnmässigt och vilo-mässigt. Igår satt jag liksom och skickade jobbmail vid 21-tiden och denna vecka har jag kommit hem från stallet mellan 20-21 varje dag utan igår då jag faktiskt var hästledig men gjorde massa to-dos hela kvällen. Nu ska jag börja leta upp det nya receptet haha och sedan ska jag ta det lugnt framför Kardashian. Måste leta lite sminkinspo också då jag ska göra ett tfp-samarbete imorgon. 
 
Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tillbaka i arkivet

Publicerat: 2016-01-23 | 14:20:00
Härom dagen satt jag och tittade tillbaka i arkivet och hittade massa härliga bilder från första året när jag ägde Nobless, 2009. Undre bilden är från i somras. Jag är 10-15cm längre nu och då förstår man hur mycket mer musklad hon blivit. Sitsen är betydligt stadigare och hon har kommit mer tillbaka. Några av alla tusen grejer som utvecklats under åren. Men något som är sig likt är att jag fortfarande älskar att busa med min lilla ponny på ängarna. 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mango order

Publicerat: 2016-01-23 | 09:54:00
Efter sjukt mycket strul med leverensen lyckades jag hämta ut mitt paket från Postnords central 5 minuter innan stänging i torsdags. Jag hade gjort en order från Mangos rea. En beige läderjacka samt en svart enkel klänning. Båda plaggen var i storlek S, jackan stog att det var amerikanska XS och med en kropp på 183cm och långa armar måste jag medge att den var lite för kort. Jag hade en liknande klänning från Mango som jag fyndade förra året på vinterrean som är perfekt bas-vardagsklänning men som hade blivit sliten. Då passade det bra med en ny fräsch. Eftersom jag inte orkar skicka tillbaka jackan till Spanien och inte tror den går att byta i butik behåller jag den och hoppas den blir bra till våren trots allt.
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Komplex-outfit

Publicerat: 2016-01-22 | 17:44:00
Hittade en blus jag köpte i staterna i höstas som jag helt hade glömt av. Då valde jag att ha den på jobbet igår. Bilderna man tar på morgonkvisten innan solen gått upp är ju dock rena ångestbilder. Skugggorna ligger på så benen blir bra mycket större ut än irl. Men det är bra att jobba mot sina komplex genom att dela bilderna.
 
 
//Blus*CalvinKlein//Kofta*RalphLauren//Kjol*ObjectSkirt//Stövlar*Rizzo//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mealbars

Publicerat: 2016-01-22 | 14:39:00
Jag har ju tidigare nämnt Mealbarsen som är ett perfekt litet kompliment om man ligger back på kalorier. Absolut inte ett helt mellanmål men bra att ta i farten. Jag har nu testat alla smaker som jag har hittat. I ledning, som jag faktiskt smakade för några dagar sedan första gången är Chocolate. Nästbäst är Stracciatellan och på delad tredje plats kommer Coconut och Raspberry,
 
 
Denna är verkligen supergod och jättebra om man ligger lite back på kalorierna.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snökaos i staden

Publicerat: 2016-01-22 | 10:02:00
I Sveriges framsida var det snökaos i tisdags. Trots att jag är mer än taggad på vår så går det inte att undgå att det är supermysigt. Och mycket hellre snö än slask och grått. Snön har legat kvar och såhär ser det ut på tomten hemma;
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tortilla wrap

Publicerat: 2016-01-21 | 17:55:00
Igår åt vi Pulled Pork till middag, länge sedan och det var väldigt gott. Dessutom hade jag beställt (onlineshopping) Santa Marias Wrap Tortilla Herbs & Garlic. Dom bröden var verkligen supergoda till detta så rekommenderar alla varmt denna matkombinationen.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min söta lilla ponny

Publicerat: 2016-01-21 | 14:03:00
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Highlight på läpparna

Publicerat: 2016-01-21 | 09:03:00
Något jag tycker gör stor effekt är när man highlightar läpparna, alltså ljusar upp i mitten av läpparna. Det gör att läpparna får flera olika nyanser och en annan dimension. De blir mer levande tycker jag. Att lägga lite highlight är dessutom bland det lättaste som finns. På bilderna nedan har jag bara tagit ett enkelt lager med läppstift och bara lagt ett tunnt lager ögonskugga i mitten. Skuggor kan man ha till allt samma sak som man kan ha eyleiners på läpparna, glans på locken m.m. Det fina är ju med smink att allt är ju anpassat för ansiktet och man kan därför leka mycket mer med smink än vad många tror.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Skulle likna grillspett.. haha

Publicerat: 2016-01-20 | 17:38:00
Ett mellanmål i helgen skulle jag färsöka gå likna grillspett och sedan en öppen eld (passionsfrukten) haha. Resultatet blev väl inte dirket superlikt, men det är alltif kul att vara lite kreativ.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Frostiga naturbilder

Publicerat: 2016-01-20 | 13:54:00
Jag älskar att fota naturbilder. Vi har till och med gjort två stora tavlor från ett par blommor jag fotat en gång i tiden. I söndags var det ju så himla kallt, solen lös dock och omgivningen var fruktansvärd vacker. Jag var bara tvungen att ta några bilder, här har ni resultatet;
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godmorgon

Publicerat: 2016-01-20 | 07:40:27
Hejsan!
Ytterliggare ett frukostinlägg som består av min favoritkombo, kvarg, müsli och bär. Så himla gott, mums! Gårdagens snökaos blev värre än vad jag väntade mig. Min tandläkaren hann inte in och det tog en evighet för mig att köra till jobbet. Hela Göteborg var ett stort kaos. Väl på jobbet låg internet nere halva dagen så efter lunch var det så mycket att göra att jag knapp hann andas. Eftersom det var sådans snökaos kunde inte tjejen som jobbar i stallet åka ut, vilket gjorde att jag som hade rödservice fick åka ut till stallet direkt efter jobbet för att fixa allt och sedan pulsa i den halvmeter djupa snön med ponnyn. Men det är helt galet fint ute. Kom inte hem från stallet förrän vid 20-tiden så då blev det en sen middag. Nu måste jag äta upp det sista innan jag verkligen måste åka, det lär la längre tid idag än vanligt. Stallet står som vanligt på schemat därefter och jag önskar mig än en gång ett dygn med fler timmar. Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sminkning

Publicerat: 2016-01-19 | 17:33:00
I söndags gjorde jag en sbann sminkning på mig själv för skoj skull. Dock kom Karro när jag höll på så fick supersnabbt avsluta. Med andra ord hetsade jag igenom processen, så är inte supernöjd direkt. Men jag bjuder på resultatet ändå.
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöig bus-galopp

Publicerat: 2016-01-19 | 14:44:00
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tisdag morgon

Publicerat: 2016-01-19 | 08:12:00
Godmorgon!
Just nu sitter jag och äter frukost och håller på att sitta i telefonkö hos Postnord. Hade ett väldigt otrevligt samtal från dom igår så hoppas på ett bättre idag. Jag har lite sovmorgon idag för att jag ska befinna mig hos tandläkaren 8.45. Vi ska fortsätta där vi slutade i fredags helt enkelt. Snart ska jag ut i snöryran och efter tandis ska jag spendera de ljusa timmarna på kontoret, igår hade vi galet mycket att göra och det lär inte vara mindre idag. Min gårdag var verkligen som en berg- och dalbana. Höga toppar, djupa dalar och väldigt snabba svängningar. Jag hoppar att denna tisdag blir jämnare. Kommer att spendera kvällen med en promenad o en podcast tillsammans med min favorit-ponny. Hon var så himla fin igår i slutet av vårt dressyrpass så jag är fortfarande alldeles glad för det. Men med det att se fram emot och en sovmorgon att börja dagen med känns det lovande. Vi hörs!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nyhets-favoriter

Publicerat: 2016-01-18 | 17:50:00
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dumma hjärnspöke..

Publicerat: 2016-01-18 | 14:24:00
Något som jag tycker är oerhört jobbigt, men som jag tränar på varje dag på jobbet, är att äta när andra människor ser. Jag skäms likssm att min kropp behöver mat. Nu äter jag dessutom bra portioner och ofta. Mina hjärnspöken får mig att känna skam för att jag äter. Många på jobbet vet om att jag legat på sjukhus för anorexi. Det som är så jobbigt är att eftersom många har sån okunskap om ätstörningar känns det att alla tycker jag är frisk för att jag äter bra. När jag var yngre var jag väldigt smal naturligt, då minns jag hur jag älskade att visa folk att jag kunde äta mycket utan att gå upp i vikt haha. Livet ändras, tankarna ändras. Jag vet att det är väldigt vanligt att anorektiker just känner skam för att dom äter. Vilket är helt galet. Alla människor behöver mat. Jag har iallafall turen att omge mig av både kollegor, familj, vänner och stallkompisar som äter bra så jag tror att tids nog kommer detta försvinner. To beat it you have to eat it!
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kakelplatta = mixplatta

Publicerat: 2016-01-18 | 10:05:00
Något jag alltid använder mig utav när jag gör sminkuppdrag är en mixplatta. Då har jag en liten metallplatta där jag mixar nyanser på foundations, glitter, skuggor och allt möjligt. Jag har däremot saknat något att lägga cc-cream, concealer osv på hemma. Jag duttar nämligen först ut det med en beautyblender för att sedan jobba det med en pensel när jag jobbar på mig själv. På kund går jag raka vägen från mixplatta till pensel. Att använda händena är något jag ogillar, gillar inte att ta i krämer supermycket då jag inte gillar att känna mig kladdig. Dessutom är penslar som man tvättar regelbundet mer hygieniskt också (trots att jag såklart spritar händerna innan jag sminkar vare sig mig själv eller andra). Men jag har varit i behov av en större mixplatta till mitt sminkbord hemma. Då mina föräldrar håller på att bygga nytt hus har de nu spenderat lite tid i olika kakelaffärer så i lördags bad jag dem ta med en grå platta hem (som matchar mina gråa detaljer). Tvättade bara av den med lite tvål och ska sprita den, vips har man en snygg och gratis mixplatta!
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöbilder del 5

Publicerat: 2016-01-17 | 17:28:00
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Minus 18 grader

Publicerat: 2016-01-17 | 13:38:02
Imorse vaknade jag och kikade på telefonen, minus 18 grader stod det. Sådär mysigt haha. Åt frukost och klädde sedan på mig hundra lager kläder innan jag begav mig till stallet. Jag och Nobless fick sällskap av Jessica och Sol ute i hagen. Underlaget var grymt och med tanke på att det var såpass kallt blev det ju inga styltor heller. Mestadels skötte sig N superbra. Det var iallafall jättekul och jag var faktiskt supervarm efter passet, konstigt nog. Om ett par timmar kommer Karro hit och umgås vilket ska bli mysigt. Perfekt uppladdning inför ytterliggare en arbetsvecka. 
 
 
Vinterjacka, dunväst, termobyxor och tusen lager där till haha. Mer bilder kommer i veckan, sista delen från förra helgens bus kommer senare idag.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Proteinbars utvärdering

Publicerat: 2016-01-17 | 10:09:00
Jag har flera gånger ätit FCBs ProteinProbars vilket jag generellt tycker är rätt så goda. Hittade en som däremot såg extra god ut så var tvungen att köpa den. Vanligtvis gillar jag inte crunchbarer, denna var inte sådär jätte crunchig vilket var ett plus. Den smakade som toffee/choklad också men var inte jättesöt vilket jag också gillade mycket. Nackdelen var väl kanske att man inte blev riktigt lika mätt som mina favoritbars (Maxim).
Men jag ger denna baren betyg 4/5 och kan absolut tänka mig att äta den igen. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godkväll

Publicerat: 2016-01-16 | 18:27:58
Hejsan,
Min lördag började med 5h jobb, som jag skrev på min snapchat en 5 dagars arbetsvecka är för veklingar ;) efter det åkte jag o mamma förbi bonden o köpte hö, idag slog vi rekord o fick in 9 höbalar i bilen, tur att vi har en kombi. Ponnyn fick ett dressyrpass i manegen. Ett medelmått pass men imorgon ska vi ut o busa i snön. Nu ska jag tvätta lite sminkborstar, putsa lite skor osv innan det är dags att göra middag. Sminkningen jag skulle göra imorgon blev framflyttad en vecka så imorgon är jag helt ledig. Ska försöka boka in lite kompistid då, mys! Ikväll blir det hemmachill för hela slanten, är så trött. Ska se ikapp kardashian och FaceTimea med brorsan. Perfekt ansträngning. Vi hörs!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nackdelen med att vara hästägare...

Publicerat: 2016-01-16 | 14:21:00
... igår efter att jag jobbat hela dagen och slutade 17 var det redan mörkt. I -11 grader var det dags att åka ut till stallet och promenera ponnyn i skogen. Jag hade dock turen att ha rödservice vilket betyder att jag bara hade min häst att ta hand om. Eftersom hon går i en liten hage själv där hon dessutom står helt still då hon är väldigt lugn, vill jag att hon kommer ut och rör på sig varje dag. Variation är bra, och dessutom nu när det är så himla kallt vill man inte att muskler och leder stelnar till helt. Som grädden på moset dog telefonen som jag lyssnade på en podcast med såfort jag tog upp den ur fickan igår. Där var jag, mitt ute i skogen, kolmörker och minus 11. Att vara hästägare är inte bara att mysa i skogen i en piké på sommarkvällar.
En häst ska skötas alla dagar om året, oavsett väder.
 
Saknar tävlingar, gröna träd och värme.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Symptom från anorexi

Publicerat: 2016-01-16 | 09:59:00
Mycket av mina symptom som kom när jag åt allt sämre och blev allt mer långviktig (så som lågt blodtryck och puls, hjärtklappningar, leveravikelser, ingen mens, lagunohår, yrsel, svimmningar, blåmärken osv..) blir mer och mer avlägset varje dag eftersom jag nu äter regelbundet och bra. Jag måste dock fortfarande äta kalktillskott då jag med allra största sannolikhet lider av benskörhet. Något som också har blivit en följt av anorexin är mina tänder. Jag får nämligen fruktansvärd beläggning och tandsten. Ingen vet riktigt varför men troligtvis beror det på någon näringsbrist som jag fick för ett drygt år sedan och som sedan gjort något med munbakterierna.. 
Igår var jag hos tandläkaren igen, skäms nästan över att visa upp före bilden, då var jag ändå och fixade dom i juli. Så på mindre en ett halvår (med daglig flour och tandtråd) blir dom ändå kaos. Tandläkarna ville först inte boka ny tid när jag hade varit där så nyligen men när jag sa att jag hade komplikationer p.g.a. anorexi gick det himla fort att få en tid.. Dessutom ska jag tillbaka på tisdag och sedan en gång till. 
 
Jag kan checka av de allra flesta punkterna här faktiskt, dock ingenting på proteinbrist då det är det jag ätit allra mest av.
 
 
Resultatet blev bra iallafall.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Håret börjar bli långt nu..

Publicerat: 2016-01-15 | 17:35:00
 
 
//Klänning * Twist&Tango // Päls * Hollies // Stövlar * Rizzo //
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöbilder del 4

Publicerat: 2016-01-15 | 14:42:00
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens läkarbesök

Publicerat: 2016-01-15 | 09:24:00
Igår var jag på östra igen. Jag är ju där varje vecka, varannan har jag samtal med min psykolog och varannan vägning och kostsnack. Min sjuksköterska har varit på semester typ 5 veckor så hade inte träffat henne på länge, hade heller inte vägt mig på 2,5 vecka. Vågen var 3hg upp haha, samma visa varje gång. Några hekton upp, några ner. Trots att jag äter fullt normalt har vikten stannat upp i princip. Jag väger på hektot samma som jag gjorde för ett par månader sedan liksom. Mitt bmi är fortfarande "anorektiskt" (inte alls mycket dock) men då jag faktiskt fick tillbaka min mens förra månaden beslutade vi att vi nu inte ska höja kaloriintaget mer då jag redan nu äter mer än snittkvinnan och att vikten är stabil. Vi ska istället fokusera på att jag ska utmana mig och äta mat jag har svårare för. Det känns jättebra iallafall och jag är så glad att jag har ett team som inte bara fokuserar på siffror utan individen och hur man mår också. Med andra ord var det en glad Malin som åkte till stallet igår :)
 
 
Hösten 2014, innan jag las in, man ser i ansiktet hur livlös jag såg ut och hur dåligt jag mådde. Jag är så glad att jag kommit mycket längre både psykiskt och fysiskt idag!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Riktigt bra torsdag

Publicerat: 2016-01-14 | 22:08:00
Godkväll,
Jag och hunden sitter ensamma i soffan och slösurfar lite och har tvn på i bakgruden. Min torsdag har varit riktigt bra. Började dagen på jobbet som vanligt. Det flöt på bra med först ett bingomöte, sedan hann jag ta något samtal innan chefen ville att jag skulle hoppa in på registreringen då en var sjuk där. Det var längesen jag var där men det är som att cykla, det sitter i benmärgen. Jag tror faktiskt att jag är den enda på hela kundcenter som är utbildad på alla de tre avdelningarna som kundcenter består utav. Inte illa, det berömmet ger jag mig själv! Under lunchen hade jag också en liten kort "contouring session" med en kollega och sålde även ett Mary Kay läppstift, riktigt kul! Mina sjukhus-dagar är nu bytta till torsdagar så åkte från jobbet redan 14 för vägning och samtal. Hade en jättbra stund där och imorgon kommer ett inlägg med lite mer specifikt angående min anorexi-situation förtillfället. Därefter åkte jag raka vägen till stallet. Trots att det var minus 8 grader och jag hade hundra lager kläder på mig och frös ändå halvt ihjäl så var det riktigt bra timmar i stallet. Red ett riktigt trevligt ridpass på Nobless idag, mycket grundjobb med halter och ryggningar men även lite slutor, förvänd galopp m.m. 
Vid halv 11 kommer pappa hem från sin fotbollsträning, då tänkte jag äta kvällsmat så att jag får lite sällskap, och yatzy motstånd såklart haha. Imorgon har jag sovmorgon för ska till tandläkaren innan jovvet så kommer komma dit lite senare. 
Vi hörs imorgon!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Shading och vild lugg

Publicerat: 2016-01-14 | 17:13:00
 
 
 
 
// Skjorta*RalphLauren // Kjol * Åhlens // Stövlar * Rizzo // 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Rosa ungsformar

Publicerat: 2016-01-14 | 14:15:00
I vår vinstplan på jobbet är det  "sista chansen" för kunderna att beställa vårt 4-set med olika rosa teflons-ungsformer. Vi har ju personalköp så fick köpa det för endast 100kr. Perfekt tycker jag och eftersom jag ska flytta hemifrån i slutet av året håller jag på att börja köpa lite hem-tillbehör som ska sparas tills dess.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Halvfabrikat

Publicerat: 2016-01-14 | 09:32:00
Något jag vet många anoretiker har problem med är halvfabrikat. Det målas hela tiden ut i media att det inte ä nyttigt för våra kroppar. Abslolut, mat lagad från grunden är givetvis bäst. Middagarna äter jag alltid tillsammans med mina föräldrar (om jag är hemma då vill säga) och då lagar vi nästan alltid mat från grunden vilket både är väldigt bra och gott. Men jag tror att det är viktigt att man inte är rädd för halvfabrikat, därför äter jag ofta vegetariska sådana som lunch. Dels för att det är gott och sedan är det väldigt smidigt då jag till lunchen bara äter själv och har ofta ont om tid. Jag tror att om man äter det max ett mål om dagen, med fräscha grönsaker och annat bra tar kroppen ingen som helst skada. Balans är nyckeln. Att däremot köpa en hel färdigrätt (undantag soppor) från frysdisken är något jag inte skulle göra. Då är ju varken kolhydratkällan, såsen eller grönsakerna färska vilket gör att näring försvinner. Det är min åsikt i ämnet iallafall och jag rekommenderar Hälsans Kök om ni vill ha goda, vegetariska och bra halvfabrikat.
 
 
Hälsans Köks Sojanuggets, muuums!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min tisdagsoutfit

Publicerat: 2016-01-13 | 17:22:00
Skuggorna gjorde ju inte min kroppsform till sin fördel direkt, men för att bli av med ångesten är det bara att sluta vara så granskande o lägga upp outfitbilder, jag vet ju att de ser 25% större ut pga ljuset..;
 
 
 
 
// Blus*FilippaK // Kjol*Andrea G Design // Stövlar*Rizzo //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöbilder del 3

Publicerat: 2016-01-13 | 15:06:00
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gant hatt

Publicerat: 2016-01-13 | 09:24:00
Ny hatt från Gant, kommer passa perfekt till våren. Love it!
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Frusen med ruffsigt hår

Publicerat: 2016-01-12 | 17:47:00
 
 
//Stövlar*Rizzo//Vantar*UGGs//Halsduk*Acne//Tröja*Samsoe//Kjol*Object//Kappa*Kiomi//
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En underbar jävla jul

Publicerat: 2016-01-12 | 14:37:00
I lördags var jag och Nathalie på bio och såg En underbar jävla jul som är gjord utav Helena Bergström. På SFs hemsida beskrivs den såhär;
27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon.Tillsammans ska trion bilda familj.
Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!
 
Det var verkligen en rolig film men man fick samtidigt en liten tankeställare. Det är helt galet att vissa människor verkligen kan vara homofober, ha fördomar mot allt från homosexualitet till människor med olika bakgrunder. En väldigt nyttig film som jag tycker att alla borde se. FIlmen som rörde extremt viktiga frågor var ändå gjord på ett lättsamt och humoristiskt sätt. Vanligtvis brukar jag inte tycka att svenska filmer är särskilt bra, men detta är helt klart en utav de bättre. Jag ger den 4,5/5 och rekommenderar alla att se den. Jag blev väldigt positivt överraskad och de nästan 2h flög iväg, det kom till och med ett par tårar från mig ett tag. Bra betyg helt enkelt!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Torkade jordgubbar

Publicerat: 2016-01-12 | 10:19:00
För ett litet tag sedan testade jag torkade Gold Berries från Clearly Scrumptious och är köpta på aptoeket. Det var ingen hit alls men jag hade samtidigt köpt jordgubbarna och eftersom jag älskar jordgubbar tänkte jag att de iallafall skulle vara godare. Jordgubbarna var iallafall ätbara, de gav en jordgubbs-eftersmak men först smakade de med som russin (vilket jag aldrig gillat). Betygsmässigt ger jag de 2,5/5 och jag kommer inte köpa dom igen.
 
 
Munnen är jordgubbarna, de andra är hallon o mango.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöbilder del 2

Publicerat: 2016-01-11 | 18:00:00
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Läppstifts tips

Publicerat: 2016-01-11 | 14:50:00
Fick en läppstifts kommentar häromdagen från min älskade kusin. Tänkte därför göra ett inlägg om det;
Kan du skriva något om läppstift? Typ om olika sorter, hur man lägger på det snyggt och om det kanske finns läppstift som inte kladdar så man kan pussa sitt barn utan att hon blir helt röd 😉
 
* När det gäller läppar är det givetvis först viktigt att de är mjuka. Smörj in med ett vanligt läppbalsam (vaselin fungerar också). Det är bra att peela läpparna regelbundet likt övriga kroppen för att få bort döda hudceller.  Är lapparna torra blir resultatet aldrig bra. 
* För att ett läppstift ska sitta så bra som möjligt kan man använde sig utav en läppenna. Använder man skarpare färger på läppstiftet så som mörkare färger, rosa eller röd gör det dessutom det mycket lättare att få till ett par perfekta läppar om man fyller i konturerna på läpparna först med en läppenna. Då är det bara att fylla innanför dessa sedan med själva stiftet.
* Spänner man läpparna medan man fyller i dom tycker jag att det är lättare att få till riktigt raka och fina kanter. 
* Gör jag läpparna på mig själv målar jag med själva stiftet direkt på läpparna men vill jag få lite skiftande färger lägger jag på dessa nyanser direkt på läppen och sedan jobbar ihop det med en pensel. Då är det viktigt att det är en syntetpensel eftersom läppstift är en fet produkt. När jag ibland gör silver/guld på läpparna eller glitter osv. lägger jag på detta på samma sätt när jag har grundfärgen klar med en pensel. Jag brukar faktiskt lägga på skimmriga ögonskuggor om jag vill ha metalliska effekter. Smidigt och snyggt enligt min åsikt. 
* Mna favorit läppstift är helt klart Mary Kay True Dimensions-serien. Dels är den återfuktande (har man normala läppar behövs de inte något balsam under). De sitter väldigt bra samtidigt som de är mindre pigmenterade. Det är tipset om man vill ha mer naturella läppar och på så sätt lite mindre puss-märken. Läppstift med mindre pigment, man får den lite piffigare effekten samtidigt som det inte kladdar av sig för mycket.
 
Foto; Anette Jonsson, Modell; Julia, Smink; Jag
 
 
Här har jag lagt lite ögonskugga och glitter med en syntetborste på läpparna.
 
Några i True Dimensions-serien, eftersom de är mindre pigmenterade har jag inte använt något läppenna på bilderna heller utan den sitter + blir naturlig ändå. Jag tycker det ger en perfekt effekt.  
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

3 år med körkort

Publicerat: 2016-01-11 | 10:02:00
Idag är det den 11 januari, vilket betyder att det var exakt tre år sedan jag klarade mitt körkort. Klarade både teorin och uppkörningen på första försöket men jag var så fruktansvärd nervös. Nu för tiden är ångest något dagligt jag drabbas av, men under gymnasiet var mina körkortslektioner en av de få saker som gav mig fruktansvärd ångest. Inför varje himla körlektion, delar den erfarenheten med min bror som också tyckte körskolan var ett stort ångestmoment. Det har varit tre relativt turbulenta år, jag har lyckats få punktering, krockat och blivit bergad när turbon la av. Jag har gjort bort mig på både bensinmackar och verkstäder. Men jag kör bil varje dag och jag tänker faktiskt varje dag på hur glad jag är att jag har mitt körkort.
Grattis till mig själv och mitt körtkort en dag som denna!
 
Haha, selfie från första sommaren med körkort..
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens 3+

Publicerat: 2016-01-10 | 22:52:43
Imorgon är det måndag igen och för mig innebär det nu 12 dagars jobb på raken, men jag är väldigt tacksam att jag har jobb och jag tänkte nu dela med mig av dagens främsta 3+ för att somna i ett riktigt positivt mode. 
~ Nobless vad jättefin under vårt morgonpass i manegen idag, så härligt!
~ Jag la upp en annons på blocket på tre studentböcker jag säljer vid lunchtid och fick sålt den ena redan nu på eftermiddagen så den är betald och hämtad. Älskar att göra business. 
~ Var på MaryKay möte idag, jag blev väldigt motiverad och dessutom lär man sig alltid nya saker. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Att fynda smart - twist & tango

Publicerat: 2016-01-10 | 17:19:00
Igår hämtade jag ut en klänning från Twist & Tango inne i MQs butik. Jag har ofta ont om tid och hinner inte alltid kika i butiker, men att göra kap är något jag älskar. Jag hade spanat in en klänning på T&Ts hemsida sedan tidigare, väntade till rean drog igång och insåg att det då var 50% på klänningen. Perfekt, tänkte jag. Men med tanke på min tidspress ville jag inte riskera att åka hela vägen in till stan för att sedan upptäcka att den eventuellt (troligtvis, butiken har nästan alltid kassare utbud) skulle vara slut tänkte jag onlinebeställa den. Dock skulle frakten gå på typ 70kr vilket kändes ovärt när ändå den kanske skulle finnas i butik. Kom då på att MQ har Twist & Tangos kläder (samma klänning på rean) och beställer man den då  till butik betalar man aldrig frakt. MQ har en butik på ön där jag bor och helt plötsligt fick jag den mycket närmare, utan frakt och att behöva leta i butik, perfekt. Ju mer man nätshoppar desto mer knep lär man sig. Kan man göra det smart, ska man göra det!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöbilder del 1

Publicerat: 2016-01-10 | 14:53:00
Lite busgalopp från igår!

 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fruit art

Publicerat: 2016-01-10 | 10:13:00
Om man googlar fruit art kommer man att få fram massvis med söta och roliga frukttkonster. När man väl har lite mer tid älskar jag att lägga upp maten i vissa mönster och göra det snyggt. Jag gjorde en äpplekrabba härom dagen, den blev rätt misslyckad dock men jag la inte ner mer än 5 minuter på den. Framöver ska jag garanterat göra fler djur. Kanske ska försöka satsa på att göra ett djur/helg för att det dels är kreativt och mycket roligare att äta maten om den ser god ut.
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

I´m an artist

Publicerat: 2016-01-09 | 17:41:00
Som ny makeupartist har jag ofta svårt att säga vad jag tar för mina tjänster till vänner och bekanta som frågar. Det känns som jag skäms för att ta betaltför mina tjänster. Varför ska jag göra det egentligen? Jag har betalt för en utbildning, jag har en diplomering och jag gör tjänster. Jag lägger ner min tid, samma sak som en hantverkare, föreläsare och frisör. Många tror att man knappt kan ta något betalt, varför det? Personal i butik tar betalt för produkterna, de jobbar. Sminkar jag människor gör jag ett jobb.. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snöigt värre

Publicerat: 2016-01-09 | 14:45:37
Hej!
Jag har precis ätit en sen lunch och redigerat massor med bilder. Pappa var faktiskt med i stallet idag och vi gjorde en snö-photoshoot. Han klickade hela 480 bilder och det var faktiskt en hel del som blev bra. Efter stallet åkte jag iväg och hämtade ut lite paket, spännande. Om drygt en timma ska jag åka iväg i snöovädret igen för att se på bio med Nathalie, det ska bli så mysigt. En lagom aktiv och väldigt bra lördag med andra ord!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En blogglista

Publicerat: 2016-01-09 | 09:39:00
Vadbehöver du mest just nu? Vår och värme
Höger eller vänsterhänt:
 Höger
Piercingar:
 Inget annat än i öronen
Tatueringar
: Nepp
Längd
: 183cm
Skostorlek:
 40 brukar passa perfekt
Fräknar: Nej det har jag inte..
Vad dricker du? Kokosmjölk
Något i kylskåpet du inte tycker om? Smör och ost, som ni redan vet haha
Vilken parfym använder du?
 Min favorit är Dolce & Gabbanas The One
Vad gör du just nu? Äter lunch o ska strax åka till stallet (skrivs på fredagen)
Vad är du rädd för?
 Människor
Vad gör dig ledsen? Att anorexi är ett sånt helvete att bli fri ifrån
När grät du sist?
 I måndags..
Vad är du allergisk mot?
 Laktos
Håkan Hellström eller Lars Winnerbäck? Hellström får jag väl säga
Kan du sjunga?
 Jag är tyvärr totalt tondöv
Land du vill besöka?
 Dubai

Favorit
Artist: Älskar Molly Sandéns ballader
Låt: Haha frosts Let it Go är fantastisk
Bok
: Läser bara modemagasin..
Film: Är ingen filmmänniska, men Helens Små Underverk är bra
Sak att göra:
 Shoppa o rida, love it
Mat: Sallader, kycklig, kvarg och proteinbars
Dryck:
 Gillar inte att dricka över huvudtaget..
Godis: Äter inte godis, men ferraribilar jag jag alltid gillat.

Klädesplagg
: Min trenchcoat från Gant ligger högt upp
Serie: Kardashians
Djur: Hund och häst
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfits från 2015

Publicerat: 2016-01-08 | 17:37:00
Några av mina outfits från föregående år. Vilken är din favorit?
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vad jobbar jag med?

Publicerat: 2016-01-08 | 14:44:00
Jag fick en kommentar med en fråga vad jag jobbar med och tänkte att jag kunde beskriva det för det är lite annorlunda. Eller jag har många bollar i luften så att säga.
 
Det jag gör främst är att jag jobbar på ett spelföretag. Jag har extrajobbat där sedan jag var 16år. Antingen så sitter jag i vår bingochatt och då främst hemifrån. Då chattar jag med kunder, håller god stämning, kör mycket tävlingar och svarar på frågor. Vissa pass är lugnare då bara 20 kunder är inne medan det på eftermiddagar och kvällar är det inte ovanligt att det är 100 personer online samtidigt och då är det betydligt mer att göra. Jag jobbar också ibland på vårt kontor (nu ska jag jobba heltid där 2,5 månad). Då sitter jag på vårt kundcenter och svarar i telefon och på mail. Under vissa pass på kontoret sitter jag också på bingochatten. 
 
Jag jobbar också som fristående hudvårdskonsult för MaryKay då jag säljer hudvårds och kosmetik produkter. Där driver jag eget men har MK som bollplank och stöttepelare, men jag jobbar på mina villkor. 
 
I höstas utbildade jag mig till makeupartist. För tillfället gör jag mest Time For Print-jobb (alla offrar sin tid men får portfolio bilder). Min dröm är dock att kunna jobba heltid som mua och jag är registrerad som egen företagare på skatteverket och kommer förhoppnigsvis göra endel sminkjobb under året.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Köttfärsbiffar

Publicerat: 2016-01-08 | 10:05:00
Köttfärs är något jag har extremt svårt att äta faktiskt och äter det väldigt sällan. Jag gillar heller inte hemmagjord köttfärssås, och tycker tacos är godare med kyckling så därför är det ytterliggare en anledning varför jag inte äter det. Men köttfärsbiffar tycker jag är gott så igår gjorde mamma några som jag åt med klyftpotatis (åt mer än vad bilden visar, men det fick inte plats i mitt mönster haha). Min behandlare gav mig en utmaningslapp där man skulle skatta ångesten före man ätit grejen och efter. Jag hade mindre ångest efter än före, vilket var väldigt skönt och ytterliggare ett bevis på att det är min hjärna som gör en större deal utav saken en vad den är.
Eat it and beat it!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lång ledig helg på ingång

Publicerat: 2016-01-07 | 17:32:27
God eftermiddag!
Sitter för tillfället i soffan och slösurfar. Om en knapp timma går jag in på mitt sista jobbpass för denna veckan, har chatten ikväll 18-22 så det är ju rätt lugnt. Är sedan ledig tre dagar i sträck vilket jag inte minns när det hände senast. De dagarna kommer iallafall spenderas med vänner och hos min lilla häst. På tala om min häst, henne var jag sådär pepp till att åka till imorse när klockan ringde och mobilen visade -12 grader. Men det var bara att klä på sig och ge sig ut i kylan. Tog en promenad med henne idag då jag inte ville att mia fötter skulle domna av helt. När det är såhär kallt är det ju dock viktigt att de rör på sig för att inte riskera kolik med tanke på att de oftast dricker sämre när hela vattenkaret är en isklump. Inte så konstigt kanske..
På måndag börjar jag jobba heltid på kontoret igen, jag har ju jobbat hemifrån mycket det senaste men nu hade en tjej slutat så de ville ha mig på telefon i 2,5 månad. Det blir kul, jag älskar kollegorna på mitt jobb och dessutom  älskar jag ju att "klä upp mig". När jag jobbar från soffan sminkar jag ju mig inte direkt och sätter på mig en snygg klänning. Hästen kommer att bli motionerad på kvällar och sminkjobb och vänner får dela tid med ponnyn på helger. Jag gillar dock att ha fullt upp, ångesten blir mindre och maten görs i lådor och äts på rutin. Då hinner jag inte fundera så mycket.
Nu tänkte jag förbereda lite inför jobbpasset, vi hörs!

Snön har precis börjat falla igen, en gammal barbacka-galoppbild från första snön som kom typ 2010/2011?
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jag skulle aldrig...

Publicerat: 2016-01-07 | 14:13:00
... färga mitt hår brunt. Missuppfatta mig inte, brunett är många gånger så mycket snyggare än blondt hår men jag vet att jag skulle ångrat mig. Gå tillbaka till att vara blondin sedan lär ju inte vara lätt.
 
... äta ost. Jag har aldrig ätit en ostmacka. Slutade att äta "smältost" på toast, pizza osv. när jag var runt 5år och har aldrig ätit mozzarella, fetaost, chevre m.m.
 
... klara mig en dag utan glasögon/linser. Med en syn på -6,5 samt -7 är linser ett måste. När min syn har stabiliserat sig kommer jag lätt att göra en laseroperation. Tänk att vaka upp och inte se suddigt varje dag.
 
... somna med smink. För några år sedan kunde jag göra det för att min hy och fransar inte blev dålig. Det skulle den inte bli nu heller, men som makeupartist och fristående hudvårdskonsult vet jag hur viktigt rengöring och fukt är. Jag vill inte ens tänka på alla bakterier som finns om man somnar med smink.
 
... bli vegetarian på heltid. Jag älskar linsbiffar, vegetariska alternativ, bönor m.m. Däremot tycker jag att kyckling, kött och fisk är alldeles för gott och jag vill inte göra förbud i min kost. Dessutom har jag hört att man inte får i sig alla de essentiella aminossyrorna rent proteinmässigt, iallafall med en helt vegansk kost. Men att ha ett par vegetariska dagar i veckan tror jag är bra.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pudeln i kylan

Publicerat: 2016-01-07 | 09:49:00
Igår var det -8 grader när jag var i stallet. Riktigt kyligt med andra ord och jag hade både termobyxor, undersätll,jadka o dunväst m.m. på mig haha. När jag kom hem klickade jag några bilder på lilla Molly som hade fått vara hemma i värmen under tiden. Det blev en snabbis ute för hennes del, hon är riktigt ynklig lillan.
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Att man kan älska ett djur så

Publicerat: 2016-01-06 | 17:50:00
Igår när jag var ute och red i skogen insåg jag än en gång hur mycket jag älskar och litar på min lilla ponny. Det var lite hårt och halt på kanterna men Nobless var så taggad på att galoppera så visste jag var precis det kunde ske och att hon, trots kylan och att hon var väldigt pigg, skulle lyssna på mig. När hon ser mig spetsar hon öronen och kommer till grinden med en gång. Även om det är läskiga fordon som åker förbi är hon lugn om jag gör som jag alltid gör. När jag sitter på hennes rygg känner jag mig alltid trygg, hon var varit min i snart 7år och det kanske låter löjligt men vi två känns verkligen som ett <3
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Flytta hemifrån

Publicerat: 2016-01-06 | 14:46:00
Planen är att jag ska flytta hemifrån till hösten/vintern. Mina föräldrar ska köpa en lägenhet, som jag hyr. Perfekt i dagens läge då bostadspriserna i storstäderna är galna. Jag är helt säker på vilken typ av inredning jag vill ha och jag vill ha finare/dyrare prydnadsskålar, handdukar m.m och sedan köpa billigare mattallrikar/bestick/glas osv. på IKEA. Med tanke på att det kommer vara tillräckligt med utgifter då diskuterade jag och mamma o hon tyckte det var bra att jag köpte något finare för ca 1000kr/månaden inredningsmässigt så att när jag sedan ska flytta in har jag de billigare köpen från IKEA kvar. Väldigt smart iallafall och jag ska börja med det från januarilönen. 
Inredningsmässigt tänker jag mycket från George Jensen, men sedan har Alessi snygga saker också. Missoni och Lexington textiler.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mål 2016

Publicerat: 2016-01-06 | 10:14:00
Jag tycker det känns bättre att sätta mål för kommande år än löften. Löften känns mer pressande på något sätt och om man inte skulle uoonå något känns det som ett sötrre misslyckande. I helgen satte jag mig och gjorde en moodboard, perfekt pyssel och det blev rätt fint på min vägg då just den delen är helt tom annars. Dessutom gillar jag som jag tidigare nämnt att ha alla saker jag ska göra uppskrivet. Då blir det nästan alltid gjort och väldigt fort för att jag vill bocka av det med en gång och då blir jag extremt produktiv.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Proteinbars från staterna

Publicerat: 2016-01-05 | 17:02:45
Nu har min bror åkt tillbaka till staterna igen, han sitter på planet atm och jag är inte det minsta avundsjuk på flygresan. Innan han åkte till Sverige köpte han iallafall ett par proteinbars till mig då han hade massa mat-poäng som frös inne nu till denna terminen. 
De hette iallafall PowerBar och var i smaken mintcoklad. Jag åt den första idag som mellis iallafall. Jag stoppade den i kylen innan och då försvann crunchen som det stod att det skulle finnas vilket var bra då jag inte vill att proteinbars ska ha det. Den var heller inte söt alls vilket jag tycker var väldigt bra. När jag var över där i höstas testade jag flera proteinbars från amerikanska märken. Jämför jag denna med de andra jag smakat är denna än av de bättre från usa och den får betyget 4/5.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Love what you do

Publicerat: 2016-01-05 | 14:47:00
Make your passion be your paycheck!
 
Det är ett citat som jag verkligen försöker leva upp till. Förra året tog jag min makeupartist diplomering och sedan jag varit liten har jag alltid velat driva eget företag. Jag älskar mode, smink m.m och att få driva eget inom den genren är drömmen. Att driva eget har alltid lockat mig för då kan jobba hårt och tjänar förhoppningsvis därefter. När jag sminkar folk springer tiden iväg, jag har superkul och har ingen som helst ångest. Jag vill kunna leva på detta och är så glad att jag vid 21års ålder vet vad jag brinner för, vad jag vill göra och att jag är utbildad inom det!

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lexington skål

Publicerat: 2016-01-05 | 10:10:00
På vårt sommarställe (som vi sålda i höstas)  hade vi den marina stilen och porslin, kuddar, tavlor m.m. kom mestadels från märket Lexington. Skålarna vi hade på landet var de blåa och de röda. De har dock en perfekt storlek och är väldigt snygga så jag köpte en med grå/beigea detaljer inne på NK häromdagen. Den är grym till mina kvällsmål (5dl kvarg, 1dl müsli och 2 äpplen) haha. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tropisk dröm

Publicerat: 2016-01-04 | 18:01:16
Mitt sockersug har under min anorexi försvunnit helt och kakor osv. är inget jag tycker är gott längre vilket inte har med ångest att göra utan jag tycker det helt ärligt är för sött. Det är heller inget jag vill få upp igen, men kroppen behöver ju givetvis socker och fruktsocker är inte alls lika sött och så mycket godare. Mango och passionsfrukt har däremot varit två riktiga fearfoods frukt (jag nämnde ju passionsfrukt för några dagar sedan). Men idag toppade jag mitt paket keso med hallon, passionsfrukt och mango. En tropisk dröm och smaklökarna dansade hula hula ;)
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bobbi Brown fynd

Publicerat: 2016-01-04 | 14:42:43
Jag har inte hunnit titta mycket på rean (NKs startar ju nu i veckan) men lyckades fynda ett naturellt läppstift med lite sheer från Bobbi Brown för halva priset ungefär inne på Åhléns. Läppstift är alltid kul att köpa!

 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Årets första måndag

Publicerat: 2016-01-04 | 08:47:59
Godmorgon!
Jag går in i  min sista hemmajobbs vecka nu för att om en vecka börja jobba hemtid på kontoret. Idag har jag dock bara ett eftermiddagspass vilket gör att jag i skrivande stund sitter och äter frukost samtidigt och ska såfort den är uppäten bege mig ut till stallet. Ett dressyrpass i manegen står iallafall på efter att vi har varit ute i naturen 4 dagar på raken nu. Sängen var extremt skön idag och det tog nästan en halvtimma att masa sig upp från den. Idag är det dessutom sista dagen jag ser min bror på nästan ett halvår. Han åker nämligen tillbaka till usa imorgonbitti för att plugga ytterliggare en termin nere på college. Det blir med andra ord en oxmile-middag såhär på en måndag idag, men jag klagar inte för det iallafall.
Nu är det dags att bege mig ut i kylan, känns sådär lockande faktiskt 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Månadens Chanel - december

Publicerat: 2016-01-03 | 18:03:00
Jag har ju som rutin att jag ska köpa ett Chanel nagellack varje månad. Ett par dagar försent köpte jag nu decembers lack, nummer 661 Precious Beige. Eftersom jag har väldigt knubbiga tummar gillar jag att ha ljusa lack, detta såg väldigt fint ut så ser fram emot att testa det.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Det sitter i huvudet

Publicerat: 2016-01-03 | 14:12:00
Många tror att anorektiker inte äter alls. Visst det finns de som periodvis inte äter någonting. Men det är väldigt få. De allra flesta som svälter sig, även det jag gjorde för ca 1,5år sedan, äter mat men i underskott. Äter man mindre näring än vad kroppen behöver hamnar den i svält och symptom som då kommer är bland annat; trött, yrsel, svimningar, blåmärken, frusenhet, leverpåverkan, dåligt hjärta och tvångsmässighet. I ärlighetens namn så har jag kunnat pricka av alla dessa symptom under 2014. När man sedan jobbar på att bli fri från sin ätstörning så måste man äta. Mycket. För att ta ikapp alla kalorier man missat under svälten och komma upp i vikt igen. Mat är ens medicin. Tittar man på vad jag äter idag skulle ingen säga att jag har anorexi för att jag äter bra idag, min kropp behöver det. Men mentalt är jag fortfarande inte frisk. Det är som att säga till en cancer patient att: "åh, nu tar du cellgifter och får strålning då är du frisk va"? Mekaniskt kan alla äta, men en ätstörning sitter i huvudet. Många fördomar som också framkommer när man säger ätstörningar är att man måste vara underviktig. Som jag nämt sitter en ätstörning i huvudet och vikten är egentligen obetydlig. Tyvärr är det brist i vården och för att få hjälp så måste man vara rätt underviktig vilket gör mig ledsen att det är så många som lider utav hjärnspöken men som inte är prioriterad.
Mer kunskap och resurser till ätstörningsvården helt enkelt, på alla plan!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lite godbitar från Zara

Publicerat: 2016-01-03 | 09:30:00
Jag köper sällan plagg på Zara, främst för att jag inte tycker om kvalitén samt att butikerna brukar vara kaos. Men jag har en kappa därifrån som jag är väldigt nöjd med och deras ytterplagg brukar vara väldigt snygga faktiskt. Hittade lite favoriter på deras hemsida. Ska se om jag hittar de i stan men det brukar vara svårt att finna dom i butiken dessvärre. Kanske får bli lite onlineshopping.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 visste ni att..

Publicerat: 2016-01-02 | 18:03:00
* Jag släpar fötterna när jag går, helt omedvetet. Får ofta höra hemma att det låter som jag åker långskidor.
 
* Klockor är något jag tycker är supersnyggt, men inget jag äger och bär. Jag vet inte riktigt varför men jag är ingen klockmänniska, tillskillnad från min bror som älskar klockor.
 
* Jag går alltid barfota inomhus, kan inte gå med stumpor. Däremot skulle jag aldrig kunna gå utan mjukisbyxor hemma, det är det första jag sätter på mig när jag går upp och det sista jag tar av mig haha. 
 
* När jag rider måste jag alltid ha podcast/musik i öronen. Det ända undantaget är när jag rider ut och min mamma är med, då känns det så elakt..
 
* Vegetariska filéer från Hälsans Kök är bland det absolut godaste jag vet, så himla gott!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Galoppbilder

Publicerat: 2016-01-02 | 13:53:36
Idag när jag red ut kom det faktiskt några snöflingor, med andra ord var det superkallt. Jag hade på mig massa kläder, halsduk och vinterjacka men det hjälpte inte. Mamma klickade några bilder iallafall, de var inte mycket att hänga i granen men det kanske är bättre än inget så delar med mig utav dem;

 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lördag

Publicerat: 2016-01-02 | 08:35:50
Godmorgon lördag!
Jag sitter och äter en stor skål vanilj kvarg med müsli och bär till frukost just nu, mums. Så fort frukosten är uppäten ska jag och mamma åka till stallet. Utertt står på schemat hela helgen då det är en akademisk-kurs i stallet och manegen är uppbokad. Det kommer med andra ord vara full fart i stallet nu på morgenen. Kanske hänger kameran även med, beroende på vad min fotograf säger. Resterande dag kommer att gå åt till jobb, jobbar i chatten idag 12.30-21.30. Igårkväll hade vi en jättemysig familjekväll och spelade spel och såg på gamla filmer, det är verkligen jättekul.
Vi hörs senare!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min nyårs makeup

Publicerat: 2016-01-01 | 17:55:00
Hoppas ni hade en fin nyår igår. Min var lyckad och jag var hos en kompis där vi spelade spel, dansade, forade in nyåret och drack lite alkohol. En väldigt trevlig kväll och jag var hemma redan vid 2.30 då jag kunde samåka en taxi så det blev inte supersent direkt så idag är jag pigg och taggad på livet!
 
Min nyårssminkning blev en grå-svart sotning med en sten; 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Opportunity

Publicerat: 2016-01-01 | 14:34:00
Första dagen på året är här och jag är mer än taggad. Jag hade ett dokument på min dator med målen jag satte upp inför 2015 och jag hade uppfyllt de allra flesta. Personligen tycker jag mål känns bättre än löften och på min mållista för detta kommande år skriver jag upp allt ifrån häst, bli fri från anorexi, ekonomi och resor. Jag älskar att ha struktur och planerat. Skriver jag ner mina mål eller to dos blir de mer konkreta och jag blir jättemotiverad att ta tag i dem med en gång. 
Min nyårsdag börjar lugnt och har bara hästen som plan. Jag har hittills städat lite, tvättat sminkborstar och kläder, bäddat rent samt plockat ner mina avdentsljusstakar m.m. Nu är det nytt år med nya möjligheter. Jag vill ha en helt fräsch start och börja året på allra bästa sätt. Imorgon är jag igång och jobbar igen och bollen är i rullning. 
 
Let´s write the best book ever!
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Makeupbyme

Publicerat: 2016-01-01 | 09:31:00
För en dryg månad sedan gjorde jag en sminkning på min fina modellvän Julia. Fotograden Anette Jonsson var bakom kameran och i förrgår fick jag bilderna och tänkte dela med mig av några av bilderna;
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

HAPPY NEW YEAR

Publicerat: 2016-01-01 | 00:01:00
 
 
 
Några bilder jag tog på nyår för några år sedan.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!