Berry bun cake pops

Publicerat: 2013-09-30 | 12:43:00
I somras när jag satt och jobbade fick man ju in massa brev från kunder. Det var flera kunder som skickade in sina meddelanden på postens sommarkort med detta receptet på. Efter att ha fått en ett antal sådana kort blev jag så sugen på att göra det så jag fotade ett av korten med recept och igår testade jag att göra det. Jag bytte dock ut blåbären till hallon (jag skriver bär i receptet), hade för lite sockerkaka så fick hälla i extra mjöl, rågade glömma kardemumman samt skippade att sätta dem på pinnar. Men jag tyckte iallafall dom var goda och här får ni receptet på ca 12st "bollar" som egentligen ska sitta på pinnar.
 
Ca 12 st Berry bun cake pops
 
250g sockerkaka
50g creme cheese
50g bär
0,5 tsk malen kardemumma (glömde det)
0,5 tsk vaniljsocker
 
150g vit choklad
12 grillpinnar (skippade det)
Strössel
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

OOTD

Publicerat: 2013-09-29 | 21:30:53
// Blus - By Malene Birger // Byxor - Dr Denim // Örhängen (syns ej)  - Marc Jacobs //
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Släktkalas

Publicerat: 2013-09-29 | 21:27:59
Hej!
Förlåt fär dålig uppdatering men jag har verkligen inte haft någon tid idag. Morgonen började med plugg i min kurs organisation och vetenskapsteori, segt. Sedan bakade jag till kalaset senare, lägger upp receptet i ett tidsinställt inlägg till imorgon. Efter det åkte jag raka vägen ut till stallet och i speedfart så han jag fixa allt och rida ut en sväng. Hem en snabbis och duscha, byta om och plugga lite lite redovisning innan gästerna kom. Min bror fyllde ju 18 år i veckan så vi hade släktkalas. Dock var vi bara 15 pers idag, min ena moster med familj och min ena faster men familj kunde inte komma. Okej ingen av mina fastrar kunde komma, men min andra bor ju i USA så det gills ju inte riktigt. Det var iallafall trevligt och få catcha upp lite med släkten/kusinerna som var ett tag sen man träffa. Fick även presentkost på Raglady från min moster, hon kunde inte komma på min student och jag har bara träffat dom en gång sen dess. Jag blev väldigt glad iallafall, tack så mycket =)
 
Vi hörs!
 
 
Jag och min bror.
 
Mina tvillingkusiner Bella och Jacob. Min yngsta kusin Sofia var även där, men fick tyvärr ingen bild på henne.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens morgonshopping

Publicerat: 2013-09-28 | 18:59:57
Igår var det morgonshopping i nordstan. Vilket betyder 20% på de butiker som är öppna mellan 7-10 på morgonen. Jag mötte upp min klasskompis Emma där vid halv 9 och vi gick runt en liten stund och shoppade lite, mysigt. Detta fick jag med mig:
 
Svart, stickad tröja från Twist & Tango. Köpt på D.O. (Design Only).
 
Parfym från Ralph Lauren och rouge från Maybelline. Köpt på Kicks. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Wanties för i höst

Publicerat: 2013-09-28 | 09:48:14
// Ralph Lauren // FWSS // Hunkydory // Abercrombie & Fitch // Filippa K // Ester Eleonora // Jeffrey Campbell //
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Glad

Publicerat: 2013-09-27 | 21:11:38
Idag red jag min ponny i paddocken för första gången på ca 2 månader. Eller först skrittade jag ut och snackade med Linda, myys. Men vet ni Nobless kändes faktiskt fräsch idag. Lite halvt knacklig någon gång kanske men inte alls som tidigare. Sen vet jag att jag inte alls ska ropa hej och hon kommer troligtvis inte bli bra igen. Men för varje dag som går med henne är jag lycklig. Jag är glad för varje pass vi får tillsammans nu och för varje dag hon inte känns konstig eller har tråkigt. Jag tar för vara på allt med andra ord. Jag skrittar mest under passen men även lite trsv och lite galopp. Ska lägga mycket mer fokus på galoppen nu än på traven då galoppen inte alls sliter så på benen som traven. Sen kräver jag inte jättemycket av henne nu eftersom omständigheterna ser ut som de gör. Men jag kräver att hon ska lyssna på mig när jag vill och att hon ska gå stadigt. Det mest basic som finns med andra ord. Jag är iallafall väldigt glad över dagens pass och kände att jag fick lite extra tid idag, tror ni förstår.
 
<3
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

På tåget

Publicerat: 2013-09-27 | 09:06:22

Godmorgon!
Sitter på tåget nu med Emma. Det går om 15 min så det är chill med lite värme. Vi har vart på nordstans morgonshopping och jag fick med mig lite från design only och kicks, woops. Visar i eftermiddag!

Hörs sen!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Primeboots

Publicerat: 2013-09-26 | 15:41:01
Igår fick jag äntligen köpt primeboots. Jag ville egentligen ha bruna låga men de var slut överallt och skulle inte komma in förrän i november men efter mycket letande hittade jag iallfall svart låga med mässingspännen i min storlek och jag är iallafall jättenöjd. 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Godmorgon

Publicerat: 2013-09-26 | 08:34:48
Hej!
Ska strax iväg till läkaren för mina fingrar (inflamation), så skippade att åka till skolan idag. Vi hade ändå bara seminarium på en timma och det tar mig ca 3h fram och tillbaka dit så skönt att slippa åka upp ibland. Efter läkaren har jag lite plugg och en ponny att motionera. 
 
Igår efter skolan sprang jag runt på stan och letade efter ett par X. Jag tänkte vissa dessa i ett inlägg senare och om ni läst bloggen tidigare så vet ni vad jag suktat efter länge men aldrig fått tummen ur att köpa. Nu ska jag strax slänga på mig lite kläder och äta yoghurt innan det är dags att åka. Mamma samåkte med pappa till sitt jobb imorse vilket betyder att jag har ena bilen idag, ashärligt. Allt går så mycket fortare när man har bil och körkort än när man ska ta bussen/gå. 
 
Vi hörs sen!
 
Bild från i våras.
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bilder från 23 september

Publicerat: 2013-09-25 | 15:01:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

GRATTIS

Publicerat: 2013-09-25 | 10:40:00
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min brors 18års dag!

Nu är du myndig och får skriva kontrakt och gå på krogen! Hoppas du får en superbra dag, bästa bror <3
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hej igen

Publicerat: 2013-09-24 | 21:27:00
Hej!
Efter några dagars bloggvila tänkte jag försöka börja igen. Jag tar en dag i taget och fukuserar inte på det som hänt utan bara ha kul med henne och göra det bästa av situationen. Om ni missat det så kommer Nobless aldrig hålla i ridning som det ser ut. Hon är halt vid böjprov (båda bak) men endast knacklig i ridning. Just nu rider jag bara ut, låter henne springa på ängar när hon vill och rider bara på hennes villkor. Så att hon ska få ha det jättekul. Om några dagar ska jag testa henne i paddocken (som jag inte ridit i på typ 2 månader) och se hur det känns osv.. 
 
Igår red jag iallfall ut som vanligt och hade det bästa/härligaste ridpasset på flera flera månader. Hon var så lycklig åh. Mamma tog även fina bilder, ni får en idag och resten imorgon. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Livet är inte rättvist.

Publicerat: 2013-09-21 | 09:39:50
Är helt förkrossad. Bloggen kommer nog att ligga lågt några dagar/veckor till jag samlat lite motivation, vad jag nu skulle få den ifrån. Tårarna rinner ner för mina kinder, jag orkar inte detta.
 
Min bästabästavän <3
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Väntar på sista bussen

Publicerat: 2013-09-20 | 12:24:19

Väntar nu på bussen som ska ta mig till stallet. Mamma är redan där och har gjort i ordning min ponny så vi åker raka vägen upp till veterinären. Har aldrig varit så här nervös i hela mitt liv typ. För att prata om annat så fick jag pluggat lite på tåget och köpte även med mig en skagen baguette från skolan som jag ska äta i bilen upp.

Wish us good luck!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mot jobbet

Publicerat: 2013-09-19 | 11:47:12

Sitter på bussen påväg till jobbet. Har precis varit uppe i skolan för 1h seminarium (värt när det tar 1.5h/väg). Ska in på en chatutbildning nu så härdan efter kommer jag att kunna jobba hemifrån på helger och kvällar. Perfekt med tanke på att jag inte hinner jobba 8h pass på kontoret nu när jag pluggar på heltid.
Innan utbildningen ska jag dock äta en baguette med skagenröra som jag köpte i skolan. De har baguetter med Skagen/kyckling röra i som dessutom är laktosfria för endast 29kr. Testade kycklingen i veckan som var god men ville se hur denna smakar också så man får lite variation. Är galet hungrig nu haha.

Efter jobbet ska jag rida ut en sväng på min ponny (med Linda?). Tänkte även plugga lite om jag orkar. Tror jag åkt på feber igen då jag är helt matt och varm idag så Ipren och strepsil räddade morgonen.

Nu ska jag av nästa, vi hörs sen!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 saker om mig..

Publicerat: 2013-09-19 | 10:39:00
* Jag är väldigt strukturerad och gillar att ha koll på allt och att det alltid är rent och iordning. 
 
* Jag kan lätt bli väldigt arg på min familj och skrika och säga dumma saker men sedan ångrar jag mig snabbt.
 
* Känner man mig noga uppfattas jag torligtvis som väldigt pratglad. Känner man mig däremot inte så bra kan jag nog uppfattas som lite blyg, åtminstonde om de andra känner varandra/är pratglada. 
 
* Yoghurt med cornflakes/müsli och hallon eller jordgubbar kan vara den godaste frukosten.
 
* Min ponny är det finaste och bästa som jag har och att hon är skadad och att jag gjort iprincip allt jag kan göra  tär på mig så sjukt mycket. Nu får man hoppas och tro på hennes egna kropp och kraft  <3
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Keyhole sequin dress

Publicerat: 2013-09-18 | 15:27:00
Det är stor skillnad mellan studiefotade och hemmafotade bilder. Hemmabilder blir iprincip aldrig lika starka och från rätt vinklar med helt optimalt ljus. Sedan blir ju hemmamiljö lätt väldigt stökig kan jag tycka, åtminstonde inomhus fotning. Om ni kollar på dessa två bilder så ser ju klänningen verkligen mer lysande ut på produktbilden än på min bild. Eftersom det är en paljettklänning så lyser den som på produktbilderna ibland, men bara i rätt ljus. Jag tycker min bild ger det ett rätt intryck om klänningen, men kanske inte det roligaste. Därför är det ju alltid roligare med rätt ljus som verkligen framhäver. Dock kanske det är viktigt att produktbilder ge den helt rätta bilden av plagget/produktet. I många fall är det inte så vilket är tråkigt, men med denna bilden är jag ändå rätt nöjd (produktbilden) då klänningen faktiskt lyser på riktigt. Klänningen kommer iallafall från Pernilla Wahlgrens förra höst/vinter kollektion och modellen heter som rubriken nämner Keyhole sequin dress och är marinblå med massamassa paljetter. 

 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kardashians <3

Publicerat: 2013-09-18 | 10:58:00
Kim
 
Kourtney
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tidsinställda på g

Publicerat: 2013-09-17 | 22:41:56
Hej! Har som vanligt fullt upp, men nu har jag gjort några tidsinställda inlägg till imorgon och på torsdag så om jag inte kommer kunna liveuppdatera så kommer det inte stå helt tomt här. 
Vi hörs!
 
L O V E <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jag gillar att köra

Publicerat: 2013-09-17 | 10:40:00
Dels häst. Jag till vänster <---, Linda www.truestoryoflinda.blogg.se till höger --->
Dels fyrhjuling, har faktiskt terränghjulingskörkort. 
Och så bil såklart, har ju även b-körkort. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

En dag...

Publicerat: 2013-09-16 | 21:20:23
En väldigt vacker dag, när solen skiner och fåglarna kvittrar så ska jag äga en Celine bag utan att det känns rejält på kontot. Celine luggage tote kan nog vara den snyggaste väskan som finns ute på markanden. En svart alternativt beige Celine bag kan nog vara drömmen. Det är verkligen en tidslös investering som man alltid, alltid kommer kunna ha. En dag ska denna finnas i min väsksamling, kanske inte inom ett år men någon gång helt klart!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Inställt besök

Publicerat: 2013-09-16 | 10:12:25
Idag har jag inga föreläsningar och är alltså ledig, skönt. Egentligen skulle vi åka upp till veterinären idag med Nobless, men de ringde för någon timma sen från kliniken och sa att min veterinär var sjuk. Praktiskt sätt så skulle jag kunna ha någon annan men då fallet är såpass allvarligt ville inte min veterinär det och inte jag heller för den delen. Det hade varit skönt att få komma upp till kliniken idag då man har gått och funderat nu i flera veckor om behandlingen hjälper.. Nu får jag leva i ovisshet några dagar framöver till. Bokade om en ny tid till på torsdag men kom på att jag skulle in till jobbet på utbildning efter föreläsningarna men såg senare att jag bara gick halvdag på fredag så mamma ska kolla vad vi kan få för tid då.. nervös är ordet. 

Ute vräker regnet ner så jag väntar några timmar med stallet. Jag skrev ju föresten för några veckor sedan att pappa skulle bygga en walk in closet till mig och min bror. Nu är alla vägar och allt klart så nu är det bara målning och inredning kvar. Tippar på att vi blir klara till helgen, wiiie.
 
Old pic.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nageltrång

Publicerat: 2013-09-15 | 20:36:00
Ett ganska äckligt inlägg om nageltrång. Baserat på mina egna erfarenheter och inga andra kunskaper.
 
Varför uppstår nageltrång och hur känns det osv? Jag har ju som jag tidigare nämt väldigt fula och knubbiga tummar/fingrar. Det gör att mina naglar växer väldigt mer brett än uppåt. Mina naglar trycks då periodvis in i "köttet" på mina fingrar vilket leder till inflamation, nageltrång. Detta händer några gånger per år ungefär och gör så fruktansvärt ont. Innan har jag fått det främst i mina tummar men i skrivande stund har jag en inflammation i mitt långfinger (jag har även haft det i min stortå). Denna inflamationen har hitills varat i ungefär 2 dagar och det är nu svullet och gör sjukt ont, men som mest har jag haft nageltrång i tre veckor. För varje dag som går så blir det alltid mer och mer svullet och gör mer och mer ont. När det blir som mest vaknar jag när jag sover bara för jag råkar nudda mitt finger samt att det brukar pulsera utan att man rör det.
 
Vad gör man åt detta då? Svullnaden är ju fylld med var så praktiskt sätt så kan man spräcka detta. Några gånger har jag gjort det och jag brukar alltid försöka, men det brukar inte att fungera. Lite var lyckas alltid komma ut men inte allt. Jag vet inte om ni haft nageltrång någongång men det gör så himla ont ocn när man då försöker spräcka det så vet man inte var man ska ta vägen. Jag brukar gå till läkare / (skolsköterska när jag var yngre) som får försöka spräcka svullnaden eller klippa upp min hud (som på bilden nedan). Förra hösten hade jag den värsta inflamationen jag någonsin haft och jag fick gå till läkaren tre gånger plus äta antibiotika innan inflamationen gav med sig. Då hade jag det i min tumme och den var helt blå och gul och gjorde så ont så jag inte ens kunde hålla i en borste i stallet. Den gången tog det ca tre veckor från att inflamationen uppstod till den var helt läkt. Varför jag skriver detta inlägget är för att som jag tidigare nämnt så har jag precis fått nageltrång igen och tänkte även gå till läkaren som får klippa/sprätta upp huden med en kniv, plus att jag inte kom på något mer vettigt att skriva ;)
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2013-09-15 | 10:04:26
Här får ni några bilder från gårdagens outfit. Blus och örhängen är från Åhlens, kjolen från HM (?) och mocca klackarna från Oscaria.
 
 
 
Jag och min snygga mamma.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Svar på kommentar

Publicerat: 2013-09-14 | 11:03:00
Fråga: Hej! Ska åka till london om ca 2 veckor och är sugen på att köpa ett par uggs! Minns du ungifär vad dom kostade där? :) Tacksam för svar! Kram!

Svar: Priserna var ungefär detsamma som i Sverige, alltså runt 2000kr. Men i London hade dom ju en hel uggs butik så utbudet var mycket större där! Kram
 
Mina uggs, de svarta är köpta i London och de gråa i Australien.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sjuk

Publicerat: 2013-09-14 | 10:11:32
Gårdagens kräftskiva började svinbra. Efter ett tag tappade jag dock rösten och i slutet av kvällen hade jag as ont i halsen och frös. Idag vaknade jag upp med feber, tyyypiskt. Jag som hade massor att göra idag. Mamma är dock snäll och tar hästen nu så slipper åka till stallet. Alltid jobbigt att rida och vara social när man har feber. När min bror kommer hem från frisören så ska vi iallfall sätta oss och plugga. Har ju börjat med t-konton nu i ekonomin och har inte så stor koll på det men min bror är ju inne på sitt 3e ekonomiår på gymnasiet så han kan det där, flyt. Vi ska ju på grannfest ikväll men får se hur jag mår. Det som är bra är att dom bor 2 hus ner på gatan så mår jag dåligt kan jag ju bara gå hem. 
 
Bjuder på en sommarbild.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fullt upp

Publicerat: 2013-09-12 | 20:36:13

Mina standard rubriker nu förtiden. Har verkligen dödligt mycket i skolan. De två senaste dagarna har jag pluggat 9h utöver föreläsningarna. Det tar ju mig även ca 3h varje dag att pendla plus att min häst måste ridas varje dag. Efter skolan och stallet imon ska jag på kräftskiva och på lördag ska jag på grannfest. Har även endel andra roliga saker planerade i helgen samt plugg. Ska försöka uppdatera under helgen med färska bilder.

Hörs!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

You´re all I ´ve ever needed

Publicerat: 2013-09-10 | 11:04:00
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Plugg nördish

Publicerat: 2013-09-09 | 21:17:46

Hej!
Hade bara en föreläsning idag om studieteknik med Ingemar Andersson (tror jag han hette) så slutade kvart över 10. Men jag och min grupp satt kvar till halv 12 och gjorde ett grupparbete. Sedan åkte jag och hämtade upp mammas bil och åkte till stallet. Red ut med Linda en stund, mysigt! Åkte hem och pluggade en timma sedan åkte jag och hämtade mamma. Sedan satt jag och pluggade 2,5h till. Så nu är jag väldigt trött på att plugga. Imon börjar jag en timma senare och behöver då inte gå upp förrän 6:20, wow. Efter skolan ska jag stanna kvar och plugga för att sedan spela såpa fotboll och grilla, kul.
Vi hörs!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5 tips på att masa sig ur sängen

Publicerat: 2013-09-09 | 10:25:00
Nu har skolan dragit igång igen och min klocka ringer vanligtvis 05:20 och det är självklart väldigt tungt när klockan ringer. Men jag har några tips på vad jag tycker gör det lättare att gå upp på morgonen.
 
1. Jag ställer alltid klockan så jag kan snooza en gång utan att komma i någon som helst tidnöd. Asgött!
 
2. Jag har väldigt nära till min tändningsknapp. Det gör att när min snoozeomgång gått så tänder jag lampan i ljuset (samtidigt som jag ligger kvar i sängen). Då blir det ljust och mindre lätt att somna om.
 
3. Jag har alltid en text på mitt alarm, alltså varför jag ska gå upp. Ska jag jobba står det jobba och ska jag tidigt till stallet så står det stallet, men med lite smileylisar osv. såklart. Det gör att om klockan typ ringer på en helg eller liknande vet jag varför den ringer och ofta är det för att jag ska göra något roligt.
 
4. Packa alltid alla grejer som ska med nästa dag och lägg gärna fram kläder för morgondagen (kläddelen är jag dålig på). Det gör att man inte behöver vakna upp stressad.
 
5. Se till att det finns ingredienser till en god men enkel frukost att göra. Det gör att man gärna vill gå upp och äta (ibland iallafall..)
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Today

Publicerat: 2013-09-08 | 19:59:55
Tjosko!
Efter morgoninlägget så pluggade jag organsiation och vetenskapsteori i 2h. Blev väldigt tråkigt i slutet men nöjd i efterhand att jag fick klart det. Satt och kollade en videofilm från den kursen efter skrivandet och vid två tiden typ så åkte jag till stallet. Red ut på min lilla tjocka ponny vilket gick bra. Sedan skulle jag egentligen fika med Linn men jag har stressat så mycket hela veckan så vi sköt upp det till kommande vecka. Nu tänkte jag skriva ett/några inlägg som kommer komma upp under veckan då jag pluggar ju varje dag plus aktiviteter och häst.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min tjocka ponny och jag

Publicerat: 2013-09-08 | 08:26:18
Här kommer lite bilder från igår. Dom är inte outstanding direkt men dom fungerar fint. Lite nya bilder skadar aldrig särskilt inte den evnetullt sista sommarhelgen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sneakpeak - tidsinställt

Publicerat: 2013-09-07 | 18:48:00
Här får ni en sneakpeak från dagens ridpass. Jag vet att hon är vääldigt tjock men hon har gått på betet i 3 månader plus skrittats mestadels eftersom hon varit skadad. Mer bilder får ni imorgon.
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hjärtrygg

Publicerat: 2013-09-07 | 15:46:31
Hittade inte min t-shirt jag tänkte använda till ikväll så fick en av pappas. Klippte ett stort hjärta i ryggen så att ryggen är öppen och lite roligare. Det blev dock lite för djup så antingen ska jag sätta en nål längst ner eller låta det vara som det är. Klippte även av det stramaste på halsen så den blev lite mer öppen. Ska försöka ta outfit bilder innan jag åker men är lite sen redan! Vi har ju sittning med t-shirt tema idag om ni inte förstod det. 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ingen ro och ingen vila

Publicerat: 2013-09-07 | 08:42:26
Hej!
Ligger just nu i sängen med datorn på magen men ska snart ta tag i dagen. Har faktiskt en hel fel att göra. Vi har fått en massa plugg nu i skolan och det gäller att ligga i från första stund. Så måste plugga några timmar redovisning. Sedan ska ju även ponnyn röra på sig såklart. Tänkte trava henne för första gången på över en månad sen. Ska se om mamma kan ta lite kort på oss. Sedan måste jag även fixa till min t-shirt eftersom det är sittning ikväll uppe i Trollhättan och det är t-shirt tema. Äger helt ärligt ingen t-shirt som jag använder till vardags, det är inte riktigt min grej. Men har kommit på en superidé som jag kommer visa er sedan. Sen ska jag som jag precis sa upp till skolan för en sittning ikväll. Mina föräldar (min pappa) börjar även med bygget för min och min brors walk in closet idag. Spännande, hoppas det blir bra. 
 
Det kommer komma uppdatering under dagen med lite dagsfärska bilder.
 
Hörs sen!
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Michael Kors

Publicerat: 2013-09-06 | 21:59:37
Igår när jag var på stan med en klasskompis (från högskolan, det är ju min nya klass nu) innan jag skulle luncha med Linn så gick jag förbi NK och såg att de hade 20% som hösterbjudande på denna väskan (i alla färger). Jag skrev ju förra helgen att jag behövde en ny väska och när jag såg denna kändes det rätt. De andra färgerna som fanns (ljusbrun, mörkrosa etc.) var också fina men de är mer svårmatchade, dessutom har jag aldrig sätt någon som har denna på stan. Det är en metallic/guldig väska från Michael Kors och den är stor och rymlig. Får plats med dator, böcker osv. i den vilket var bra då jag behövde det. Den är extremt guldig men jag tycker det är fint, det är väldigt lätt matchat plus att det verkligen piggar upp hästmörkret. 
 
Insåg precis att den enda bilden jag sparade blev sjukt suddig. Den är svår att fota eftersom ljuset väldigt lätt reflekteras på den. Men ni ser hur den ser ut och så får ni bättre bilder på den i samband med outfitbilder. 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bussen

Publicerat: 2013-09-06 | 07:39:05

Hej!
Sitter på bussen nu och snart är det dax för att byta till buss två innan tåget. Gårdagen var kul men stressad. La även 2400kr på skolböcker, mindre kul. Samt att jag köpte en gyllene väska haha bilder och mer info lovas ikväll. Slutar vid 4 idag men det är flottbygge mellan 4-6 så stannar eventuellt på det och åker hem efter det. Mamma tar Nobless idag så det är rätt skönt med en stall ledig dag.

Hörs vid antingen 6 eller 8 tiden beroende om jag stannar på flottbygget eller inte.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ingen mer uppdatering idag

Publicerat: 2013-09-05 | 06:11:26

Godmorgon!
Är så trött så jag knappt kan titta och har förövrigt precis ätit frukost. Har en fullspäckad dag idag. Först skola i 2h sedan ska jag köpa läroböcker. Direkt in till stan för att luncha med Linn. Förbi mammas jobb och hämta bilen och raka vägen ut till stallet. Promenera med Nobless och sen hem duscha. Lämna mammas bil igen och åka upp till Trollhättan igen för eftermiddags aktivitet.
Åh vad jag är stressad. Vi hörs!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

5-kamp på ingång

Publicerat: 2013-09-04 | 14:37:55

Hej!
Står och väntar på min buss nu. Sedan ska jag möta upp en tjej på min utbildning så åker vi tåget tillsammans upp. Hade verkligen igen aning vad jag skulle ha på mig då när jag tänker fem kamp så tänker jag träningskläder men då man kanske ska gå ut efter det så kan man ju inte riktigt ha as slappa kläder. Jag har ju problemet också att jag inte har så mycket slit och stök kläder utan lite mer blusar osv istället. Valde iallafall min svarta långklänning och en stickad tröja från Gant över samt min Marc Jacobs sjal och min skinnjacka. Tänker att den är skön och man kan röra sig i den och dessutom är den ju svart vilket är smart med tanke på att jag inte vet vad som ingår i kampen.

I stallet gick det bra. Hovslagren kom o fixa hennes tappsko sen red jag ut barbacka tillsammans med Linda och Jackie, trevligt!

Nu har jag suttit och skrivit typ hela bussresan också så nu ska jag strax byta. Hörs!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kiropraktor

Publicerat: 2013-09-04 | 08:53:41
Hej! 
Igår efter att jag hade vart i skolan så åkte jag till stallt. Nobless undersöktes nämligen av en bra kiropraktor från Eskilstuna. Eftersom hon vart halt på böjproven på bakbenen och känts knacklig har jag tänkt att det kunde vart ngn låsning eller så. Men både rygg och bog var väldigt fina och inga låsningar eller liknande. Det var ju skönt eftersom då har jag ridit henne rätt trots att hon mest vilat/promenerats. Men han sa att hältan berodde på att hon var för rak i bäckenet och att hon inte kommer under riktigt med bakbenen. Hon kan ha rätt svårt att komma under isg, när hon är i fullgång är det inga problem men nu när hon har tappat så mycket muskler (hon har ju varit skadad i ett år) så har hon svårare att komma under sig. Men han sa att jag borde sätta igång henne nu igen och rida mycket i skog och mark men även mycket varierad ridning. Så det var skönt att höra att han tror det blir bra. 

Idag är jag ledig från skolan. Ska till stallet om en stund för hovslagaren kommer och slår på en tappsko. Sedan ska jag däremot upp till skolan för 5-kamp. Inslussningen håller ju på nu i två veckor så ska försöka vara med på mycket. Men bangar nog dock krogrundan efter. Det tar ju 1,5-2h för mig att komma hem därifrån och med tanke på att jag går upp så tidigt på morgornarna så har jag inte lust att gå ut där (det är en håååla) på vardagarna. 
 
Hörs sen!
Bild från förra sommaren.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Färg ökar motivationen

Publicerat: 2013-09-03 | 10:40:00
En sak som gör att det är roligare att plugga tycker jag är när grejerna har färg. Samma sak om man skriver texter så markerar jag alltid med överstrykningspennor det viktigaste. Anteckningarna blir finare och det är roligare och lättare att studera. 
Mina block och pennor nu inför hösten är i alla dess färger. Egentligen hade jag väl velat ha antingen i rosa skala eller blå/lila skala men pappa köpte blocken och överstrykningspennorna så det duger fint. Jag kommer ju ändå läsa max två kurser åt gången så då kommer det inte bli lika färgrörigt. Jag vet även att jag tyckte det var mycket lättare att hitta rätt ämnesblock osv. när de låg i skåpet i högstadiet / gymnasiet för jag visste alltid vilket ämne som hade vilken färg. 
Mina nya block och pennor inför året.
 
När jag skulle köpa kalender valde jag en där man kan byta framsida själv. Sedan bytte jag till en bild från studentbalen samt en bild på mig och Nobless i hörnet. Min bror tyckte att det var väldigt ego att ha en stor bild på sig själv på framsidan och kanske har han rätt. Jag lär väl ivilketfall tröttna på den inom ett år så jag kanske byter jag till någon mer vinterlig bild i vinter. Men just nu tycker jag den är fin.
Min ego kalender, haha.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Första dagen

Publicerat: 2013-09-02 | 14:32:39
Idag ringde klockan 05.20, vilket den även kommer göra imorgon och många många gånger till. På tågresan upp så satt jag mest och grejade med min telefon. Jag pratade lite med en tjej från tåget till skolan och sen väntade vi utanför idrottshallen tillsammans med andra ekonomer. Då var det såndär pinsam tystnad. Vi gjorde en övning inne i idrottshallen som kallades för 4 hörn. De ställde olika frågor och ma fick ställa sig i olika hörn. En fråga var ex. var man kom ifrån. Ett hörn hade svaret Trollhättan, ett Göteborg, ett Uddevalla och ett övriga orter. När man ställt sig där man bodde så fick man under några minuter snacka med några i gruppen. Efter ett tag med många frågor fick vi lite frukt och sedan bytte vi sal och pratade med studievägledaren. Vi avslutade med rundvisning av skolan. Imorgon ska vi få massa mer information vilket ska bli bra. Just nu har jag inte så mycket koll på saker och ting så det ska bli bra med lite mer information. Det var helt klar majoritet tjejer i klassen, skulle kanske tippa på att 80% var tjejer.. Men det verkade finnas bra människor så det blir nog bra. Hittade några som red (haha hästnörd som jag är) så då hade man lite mer att snacka om. En av dom hade även haft sin häst i grannstallet haha vilken slump. 

Nu ska jag kolla lite kursliteratur m.m. och sedan gå ut till stallet för att promenera med Linda och våra ponnysar =)


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Första dagen outfit - tidsinställt.

Publicerat: 2013-09-02 | 07:58:00
Vad man ska ha på sig första dagen är alltid lite krångligt. Jag minns när jag skulle börja på Sam i sjuan, då kände jag ingen, hade bara en bekant, och var ganska blyg. Hjälp vad länge jag stod då och valde kläder. Samma sak till gymnasiet, fast då var jag inte alls lika nervös. Då jag dels kände många som skulle börja i min klass och så tyckte jag det skulle bli sjukt kul för skolan verkade bra haha.. 

Just nu skriver jag detta dagen innan (söndag) och är i skrivande stund inte alls särskilt nervös över första dagen på högskola. Jag tycker mer att det ska bli väldigt kul. Dels få läsa ekonomi, strunta i alla tråkiga kurser som kemi, fysik och idrott osv. Vilken känsla. Sedan kommer det antagligen vara lite äldre människor där (inte bara 94or) och de är antagligen lite mer mogna. Eftersom jag bara gick i en ren tjejklass i gymnasiet så ska det bli gött att få umgås med lite killar också. Jag kommer ju att pendla så det ska bli intressant. Jag bor ju där landet typ börjar så mina bussar går ganska dåligt och under vintertid så är dom väldigt ofta försenade. Mina sena bussar ska jag nu försöka pricka in med tåg. Kommer nog komma sent ex. antal gånger. Inte bara för att mina bussar går så sällan och dålig med tidshållning, utan jag kommer även behöva ta 6.30 bussen för att vara där 8.30 (kommer dit 7.50 typ) för att mina bussar inte hinner till nästa tåg. Men hoppas det är många från Göteborg som pendlar, men det tror jag. 

Såhär ser jag iallafall ut idag om allt går som planerat:
 
// Blus - Odd Molly // Jeans - Diesel // Sjal - Ester Eleonora // Skärp - D.O. // Armabd - Marc Jacobs//
+ skinnjacka från Kiomi samt ballerina från Michael Kors. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fika på ingång

Publicerat: 2013-09-01 | 19:14:35
Hej!
Just nu är jag lite stressad. Ska fixa iordning mig och noppra ögonbrynen innan jag ska in till stan för att ta en fika med Linn. Hon började ju plugga i måndags och de har ju haft nollning hela veckan så vi har antagligen en del att catcha upp. Har gjort i ordning ett tidsinställt till imon och ett till på tisdag. Men kommer uppdatera massor när jag kommer hem imorgon hur första dagen var. På tisdag ska även Nobless göra en grej. Eller en man från stockholms trakterna snanre. Spännande spännande. Men mer om det då. 

Vi hörs imorgon!
 
Tänk att jag redan har haft "sommarlov" i 3 månader. Tiden sprang förbi.
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hår dokumentation

Publicerat: 2013-09-01 | 17:29:29
Som jag tidigare skrev tänkte jag se hur snabbt mitt hår växer genom att fotografera det ordentligt den 1e varje månad. Jag ville egentligen ha något att jämföra med redan nu men de bilder jag hade bakifrån som var relevanta så blåser det (är ute).
 
1 september.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ponnydax

Publicerat: 2013-09-01 | 10:32:32
Godmorgon!
Dom här morgoninläggen börjar bli lite tråkiga känner jag. Skriver samma sak varje dag, typ att jag ligger i sängen med datorn och läser lite bloggar haha. Men från och med imorgon blir det andra visor. Är faktiskt sjukt taggad på att börja plugga igen och få lite struktur i mitt liv igen. Jag hoppas det kommer vara många som pendlar från Göteborg, men det tror jag. Och att det kommer vara gött folk så man får roliga år, men det är ju typ 40-50 pers på min inriktining så lite bra folk måste det ju ändå vara tycker jag. Jag har inte bestämt helt vad jag ska ha på mig imorgon. Man ska ju inte vara för uppklädd men inte heller för slappt klädd. Sen vill jag inte ha något kort eller transparent de första dagarna så alltså går kjol osv bort (om det nu inte är 25 grader). Det är klurigt, men ska gå igenom min garderob senare och se vad som passar, tänkte lägga upp bilderna på vad jag bestämmer mig för sen eller som ett tidsinställt till imorgonbitti, får se. På tala om garderob, nästa helg bygger vi (pappa) antagligen min och min brors walk in closet. Wiiie.  
Idag är det första september, höst på riktigt. På tala om ingenting så växer mitt hår relativt fort tycker jag om man exempelvis kollar tillbaka på bilder. Men jag vill se lite månadsbilder därför tänkte jag att den förste i varje månad lägger jag upp ordentliga bilder mest som en kul grej. Ska be min bror fota sen så det kommer komma upp under dagen. Har ju några bilder från slutet av juli också så tänkte att man kunde jämföra lite redan nu hehe. 

Nu ska jag ta och slänga på mig lite stallkläder och ta bilen till stallet och röra på min ponny. Hörs sen!
 
Förra hösten
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!